Dodaj do ulubionych

Nic Was nie przekona, że białe jest białe....

19.07.07, 12:45
Słucham Pańskiego wystąpienia Panie Premierze i stwierdzam, że jednym (tylko
w jednym) Pan się nie mylił: "Nic nas nie przekona, że białe jest białe, a
czarne jest czarne...". Waszym symbolem mogły by być trzy małpki: nie widzę,
nie słyszę, milczę, gdyby nie to nie pasujące do Was "milczę" na końcu....
Propaganda sukcesu i fałszywy obraz rzeczywistości jak za Urbana. Stan
ekonomiczny jest takim Waszym sukcesem, jak i to, że np. nie jesteśmy w
stanie wojny z Bangladeszm lub Togo, albo że ostatni weekend był słoneczny i
ciepły... Straciliście kontakt z rzeczywistością, a zaślepia Was nienawiść i
wola walki. Ilość konferencji prasowych podczas, których objawiacie swe
prawdy świadczy tylko o tym jak bardzo musicie wmawiać ludziom, że jest
super, kiedy nie jest...
Pan nie lubi ludzi, nic dziwnego, ze mieszka Pan z kotem...
Obserwuj wątek
    • xxtoja Re: Nic Was nie przekona, że białe jest białe.... 19.07.07, 12:47
      nieslubne_dziecko_romana napisał:
      Pan nie lubi ludzi, nic dziwnego, ze mieszka Pan z kotem...
      ...
      zapomniałeś o mamie, i zawiedzionej miłości do brata.
      • andreas.007 Re: Nic Was nie przekona, że białe jest białe.... 19.07.07, 12:54
        bo ludzie potrafia strasznie rozczarowac drugiego człowieka,
        nawet rodzina - potem człowiek sie dowiaduje takich rzeczy o dziadku...
        ze normalnie wierzyc sie nie chce!

Koty nie sa takie fałszywe... ;)
        • Gość: selawi Re: Nic Was nie przekona, że białe jest białe.... IP: *.kamiro.pl 19.07.07, 13:08
          ooooo, przepraszam, nie ma nic złego w mieszkaniu z kotem! a nawet dwoma! to
          akurat jedyna normalna cecha, jaką przejawia jarek.
          • beatrix13 Re: Nic Was nie przekona, że białe jest białe.... 19.07.07, 19:55
            ja tam wolę ludzi,którzy z psem mieszkają,
            tacy bardziej ludzcy są:)
            • Gość: selawi Re: Nic Was nie przekona, że białe jest białe.... IP: *.kamiro.pl 19.07.07, 22:31
              hmmm też mam. też dwa. jednak te pary mnie prześladują :D
    • andreas.007 Re: Nic Was nie przekona, że białe jest białe.... 19.07.07, 13:12
      Konferencje prasowe akurat uwazam za dobre,
      bo nalezy lkudzi informowac...
      tego własnie brakuje czesto lokalnym władzom,
      a gdy brak informacji, to szaleja domysły!

Ale co wolałbys zeby nie było w ogóle konferencji - cisza medialna taka?
      • Gość: DamaKier Re: Nic Was nie przekona, że białe jest białe.... IP: *.kamiro.pl 19.07.07, 18:18
        Informować tak, ale nie opowiadać bajek
        • Gość: jaremka Re: Nic Was nie przekona, że białe jest białe.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 19:18
          zdaniem politologa: "Jarosław Kaczyński mówił jedynie o zasługach swojego
          rządu, wynika to ze specyficznej socjotechniki polegającej na tym, że kiedy
          chce się przekonać ludzi prostych, mówi się jedynie o sukcesach. Kiedy chce się
          przekonać do siebie ludzi myślących, nie ukrywa się błędów czy porażek, które
          popełnia każdy rząd.?
          • Gość: selawi Re: Nic Was nie przekona, że białe jest białe.... IP: *.kamiro.pl 19.07.07, 19:22
            jakich błędów? jakich porażek? jaremka, nie bluźnij.....
            • andreas.007 Re: Nic Was nie przekona, że białe jest białe.... 19.07.07, 19:34
              Selawi jak zawsze wali konkrety...
              az miło poczytac!

Dama tez nie pozostaje w tyle...
              prosze bardzo co WAM sie nie podobało,
              CO BYŁO BAJKA... ;)
              • nieslubne_dziecko_romana Re: Nic Was nie przekona, że białe jest białe.... 19.07.07, 19:38
                "rok-dwa i w Polsce nie będzie bezrobocia..." Tą bajkę postawię obok "O dwóch
                takich..."
                • nieslubne_dziecko_romana Re: Nic Was nie przekona, że białe jest białe.... 19.07.07, 19:41
                  A bajkę pt. "Sukcesy gospodarcze autorstwa PiS" postawię obok "Pokemonów"..
                • andreas.007 Re: Nic Was nie przekona, że białe jest białe.... 19.07.07, 19:44
                  mam zacytowac bajki pana Krzystka... ;))

Powiesz pewnie daj szanse panu Krzystkowi,
                  jak zwolennicy PO mówia, to samo w tym wypadku...

Moze masz racje a moze nie - moim zdaniem bezrobocia juz nie ma!
                  Jest rynek pracownika - jak chciał wiedziec!
                  dzisiaj pracownicy dyktuja warunki......
                  • nieslubne_dziecko_romana Re: Nic Was nie przekona, że białe jest białe.... 19.07.07, 19:49
                    Krzystek mnie nie interesuje, nie zmieniajmy tematu. W którym zakładzie pracy
                    pracownicy dyktują warunki? W Biedronce?
                    • andreas.007 Re: Nic Was nie przekona, że białe jest białe.... 19.07.07, 19:53
                      W kazdym brakuje pracowników kolego...
                      brakuje budowlańców, brakuje mechaników samochodowych...
                      Naprawde mam Tobie podac linki do stron ekonomicznych
                      czy raczej do stron szukam pracowników?
                      • andreas.007 Re: Nic Was nie przekona, że białe jest białe.... 19.07.07, 19:57
                        masz kolego
                        ogloszenia.pracagazeta.pl/js.php?view=2&lookid=gazetapraca&q=sprzedawca&qMatch=all&qField=Title&qSort=npnp&pp=20&
                        fromSearch.x=0&fromSearch.y=0

a ja wiem bo pracownicy mi stawiaja warunki,
                        a nie z gazet!
                      • nieslubne_dziecko_romana Re: Nic Was nie przekona, że białe jest białe.... 19.07.07, 19:57
                        Między "rynkiem pracowników" jak to wcześniej określiłeś, a "brakiem
                        pracowników" jak teraz napisałeś jest jednak różnica. Wyrażana najczęściej w
                        złotówkach, prawach pracowniczych i świadczeniach socjalnych:-) Wierzę, że to
                        rozumiesz.
                        • andreas.007 Re: Nic Was nie przekona, że białe jest białe.... 19.07.07, 20:00
                          MNój drogi ja to rozumiem doskonale,
                          bo prowadze mała ale firme... i własnie jestem po rozmowach!

Natomiast słucham czesto ekonomicznych audycji w radio (TV nie ogladam)
                          dzisiaj własnie wspomnieli, ze w Polsce zaczyna byc rynek pracowników...
                          ZACZYNA mam nadzieje ze Ty tez to rozumiesz... ;))
                          • andreas.007 Re: Nic Was nie przekona, że białe jest białe.... 19.07.07, 20:02
                            Jestem natomiast przekonany, ze bezrobocia to chyba juz nie ma,
                            a za rok, dwa bedzie sie masowo sprowadzac pracowników z Azji i Chin!

W tej chwili juz czyni sie ulgi w zatrudnianiu obcokrajowców
                            dwa razy w roku po trzy miesiace bez specjalnych zgód...
                  • Gość: ll Re: Nic Was nie przekona, że białe jest białe.... IP: 77.88.183.* 21.07.07, 10:10
                    tu jest antarktyda, tu warunki dyktuje LÓD!!!!
    • anamar nieczas 20.07.07, 00:09
      a kaczysyn spytany o to co rządowi się nie udało w czasie jego panowania,ogłosił
      że teraz nie czas o tym mówić.nie czas i już
      • andreas.007 Re: nieczas 20.07.07, 00:36
        nieprawda, choc nie słuchałem całej jego wypowiedzi,
        ale powiedział, z ironia, ze konferencje raczej sie robi
        by o sukcesach mówic, a nie porazkach,
        ale wspomniał o obiecywanych 3 milionach mieszkan...
        tajemniczo powiedział, ze nie w tym programie wtedy obiecanym,
        ale mysli i jest realna szansa realizacja...
        Wspomniał to jako porazke!

Pan Kaczynski jest bardzo inteligentnym człowiekiem...
        • nieslubne_dziecko_romana Re: nieczas 20.07.07, 09:33
          O, to akurat realizują: 3 mln mieszkań w Wielkiej Brytanii:-)
          • andreas.007 Re: nieczas 20.07.07, 09:37
            juz wracaja powoli,
            bo mieszkanie za 60 funtów na tydzien w pokoju z kolega,
            to nie jest perspektywa na całe zycie!
            • Gość: scoobany Re: nieczas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 11:50
              A ja właśnie czytam artykuł, że nie wracają i nie mają zamiaru. Zdaje się że
              pan Andy widzi nieco odmiennie rzeczywistość!
              • andreas.007 Re: nieczas 20.07.07, 11:57
                mój drogi nie odmienne,
                bo zaczna wracac, bo mieszkanie za 60 funciaków z kolega w pokoju,
                jest atrakcyjne na rok, moze dwa,
                ale na pewno nie na całe zycie!

Ja przyznam sie nie czytałem o tym,
                ale wiem to od osób tam przebywajacych...

Pytanie czy ja widze odmiennie czy Ty czytasz odmienne artykuły?

Podejrzewam, ze gdyby tym młodym zaoferowano w Polsce
                mieszkanie wspólnie w kolega w pokoju... za jedna czwarta wypłaty,
                to jak myslisz - zostaliby w Polsce... ;)
                • anamar upór 20.07.07, 17:24
                  ty naprawdę sądzisz,andreas,że jedynym kryterium stosowanym przy wyborze"zostać
                  czy wyjechać"jest mieszkanie?uparłeś się swoim zwyczajem i w kółko powtarzasz,że
                  60 funtów....poza tym polacy pracują,zarabiają,awansują i stać ich na coraz
                  lepsze mieszkania...niestety prawda jest taka,że wielu z tych co wyjechało nie
                  chce wracać i nie wróci.nie pomoże tu zaklinanie rzeczywistości ani przez ciebie
                  ani przez kaczychsynów...a swoją drogą wyjechało też wielu takich,co i w polsce
                  mieli gdzie mieszkać.
                  • andreas.007 donaldyzacja rzeczywistosci 20.07.07, 19:08
                    Anamar widze zawziecie i w kazdym watku stosujesz donaldyzacje rzeczywistosci,
                    czyli im gorzej tym lepiej...

Jezeli młodzi wyjezdzaja czy nie chca wracac, byc moze Szczecin bije rekordy,
                    masz racje, bo nie moga liczyc na awans bez zgody komisarza politycznego!
                    W naszym miescie donaldyzacja przybrała skrajny stan ultranitrasowy!

Strasznie jestes nudna z tym zaparciem - uwaga szkodzi zdrowiu...
                    Myslisz, ze McDonald jest lepszy od KFC... ;)
                    • anamar a co ma do tego donald? 20.07.07, 21:29
                      fakty,andreasie,fakty!wkurzają cię....
                      ale to nie przez donalda ludzie uciekają.
                      • andreas.007 Re: a co ma do tego donald? 20.07.07, 21:37
                        ja sie posługuje moja droga tylko faktami!
                        Powtarzam zaczna wracac, zeby nie powiedziec, ze juz zaczyna to sie...
                        Ja znam budowlanców, którzy wracaja,
                        bo w Polsce dzisiaj maja zarobek i sa stad...
                        Ludzie którzy nie musza awansowac wedle klucza partyjniackiego!

A co to ma wspólnego z donaldyzacja... MASZ FAKTY!
                        moja droga odnajdź na forum watek załozony
                        przez urzednika urzedu marszałkowskiego w Szczecinie, młody człowiek,
                        wykształcony i nie czuje tu przyszłosci swojej, w tym urzedzie...
                        ale to nie ma nic wspólnego z kaczysynami jak piszesz,
                        ale raczej zołnierzami ultranitrasowej donaldyzacji... ;))

Masz fakty, a nie jakies bajery... czy przymiotniki!
                        • andreas.007 Re: a co ma do tego donald? 20.07.07, 21:41
                          donaldyzacja powoduje, ze młodzi uciekaja...
                          bo by dostac dobra prace i awansowac musza miec ulktranitrasowa zgode!
                          To sa powody ucieczek, nie chca sobie łamac kregosłupa moralnego na starcie...
                          tak jest w Szczecinie!

Nie wiem, jak jest gdzie indziej...
                          • anamar i to mocno! 20.07.07, 23:17
                            ludzie wyjeżdżają z całej polski.masowo.wykształceni i nie.z przyszłością za
                            granicą i na zmywak...wielu z nich nigdy tu już nie wróci.dla wielu to,że
                            musieli wyjechać to tragedia...a jednak wyjeżdżają.ty zaś,jak mały,głupi i
                            uparty chłopczyk,twierdzisz,że to wina nitrasa-mało znaczącego i śmiesznego
                            polityka z prowincji,o którym za parę lat nikt nie będzie pamiętał...puknij się
                            w główkę,andreasie.puknij się i to najlepiej kilka razy,bo stajesz się
                            śmieszny.nie ma nic gorszego dla faceta,jak śmieszność...
                        • nieslubne_dziecko_romana Re: a co ma do tego donald? 20.07.07, 21:45
                          andreas.007 napisał:

> A co to ma wspólnego z donaldyzacja... MASZ FAKTY!
                          > moja droga odnajdź na forum watek załozony
                          > przez urzednika urzedu marszałkowskiego w Szczecinie, młody człowiek,
                          > wykształcony i nie czuje tu przyszłosci swojej, w tym urzedzie...
                          > ale to nie ma nic wspólnego z kaczysynami jak piszesz,
                          > ale raczej zołnierzami ultranitrasowej donaldyzacji... ;))
                          >
                          A mógłby zapisać się do PiS-u lub Samoobrony, niepotrzebne było by nawet
                          wykształcenie, aby znaleźć jakąś rządową posadę...
                          • andreas.007 Re: a co ma do tego donald? 20.07.07, 21:50
                            akutrat tam gdzie pracuje wywalaja tych z PiS czy SLD...
                            nawet jakies procesy sa... wywalonych!
                            Raczej w tym wypadku tylko legitymizowanie przez PO ratuje!
                            • andreas.007 Re: a co ma do tego donald? 20.07.07, 21:56
                              a wyjezdzaja Ci, ktorzy nie dali sie wciagnac
                              na listy ani PO, ani PiS, ani SLD...
                              dziekii własnie tym partyniactwom i ich obrzucaniem sie błotem,
                              komisarzom politycznym i tym bagnem - TYLKO DLATEGO!
                              • Gość: H56 to nie ekipa Donalda tylko Rokity rządzi w Szczeci IP: *.chello.pl 20.07.07, 22:02
                                między Rokitą a Kaczyńskimi nie ma żadnej różnicy, nawet urodziny mają w tym
                                samym dniu
                                • andreas.007 Re: to nie ekipa Donalda tylko Rokity rządzi w Sz 20.07.07, 22:12
                                  znaczy pan Nitras mówi sie bardziej skłonny do pana Rokity,
                                  ale jednak mi bardziej on pasuje do pana Tuska... ;)
                                  Pan Nitras jak pan Tusk, jak trzeba to wywali,
                                  a pan Rokita jednak taki bardziej dla mnie intelektualista!
                                  • nieslubne_dziecko_romana Re: to nie ekipa Donalda tylko Rokity rządzi w Sz 20.07.07, 22:29
                                    Mało obchodzi mnie Nitras, Tusk, Krzystek i inni , których wymieniasz lub
                                    wymienisz. Niniejszy wątek założyłem , aby zasygnalizować swoją opinię o
                                    rządzącej krajem koalicji. Koalicji obłudy, kłamstwa, arogancji. Koalicji,
                                    która usiłuje nam wmówić, ze jest super, kiedy super nie jest. Koalicji, która
                                    obecny stan gospodarki i dobre wyniki ekonomiczne przypisuje swoim dwuletnim
                                    rządom. Jeśli by wykazali rozsądek i poświęcili tyle czasu na zajęcie się
                                    gospodarką, co na konferencje prasowe (czyt. propagandowe)i angażowanie się w
                                    konflikty, to bym uwierzył, że to ich zasługa. Nie wierzę, że sądzisz iż obecny
                                    wynik to zasługa dwóch lat, że obecny rząd jest najlepszy przynajmniej od 89'.
                                    Ale dwa lata zaniechań, to wystarczająco dużo, aby w przyszłości odbiło się to
                                    czkawką i to poważną...Nie wierzę, że akceptujesz brak kompetencji Kalaty,
                                    Fotygi, Giertycha.... Nie wierzę, że odpowiada Ci słownictwo typu warchoł,
                                    dziad, popapraniec, dać w papę, durnie, wykształciuchy... Nie wierzę, że
                                    uważasz za normalne codzienne "wychodzenie z koalicji i rządu"... Nie wierzę,
                                    że odpowiada Ci zarządzanie krajem poprzez konflikt i kryzys, że zadowolony
                                    jesteś z opinii, jaką Polska ma zagranicą, że odpowiada ci negowanie osiągnięć
                                    Okrągłego Stołu, Solidarności, negowanie tego, co przez ostatnie kilkanaście
                                    lat osiągnęliśmy, a co teraz się deprecjonuje... Agresja, chamstwo,
                                    nietolerancja, ksenofobia, mściwość, konflikt, walka, zniewaga - z tym kojarzy
                                    mi się obecna władza Polski.
                                    Nie podobało mi sie określenie "IV RP", ale z perspektywy czasu uważam, że może
                                    tak lepiej... bo choć historycznie nie ma ta nazwa uzasadnienia, to jakoś nie
                                    mogę się pogodzić i przyjąć, że obecna Polska, to ten sam kraj, który kojarzy
                                    mi się z Wałęsą, Okrągłym Stołem, Mazowieckim, Jackiem Kuroniem, Bartoszewskim,
                                    Jeziorańskim, wejściem do Unii...
                                    Przeraża mnie dzielenie społeczeństwa, traktowanie ludzi o odmiennych poglądach
                                    jak wrogów, nie przyjmowanie krytyki i brak umiejętności przyznania się do
                                    porażki. Kto nie jest z nami, ten jest przeciw nam - niestety. Folwark, istny
                                    folwark zwierzęcy.....
                                    • andreas.007 Re: to nie ekipa Donalda tylko Rokity rządzi w Sz 20.07.07, 22:33
                                      to jak Ciebie mało obchodza wymienieni,
                                      to czemu tak Ciebie to obchodzi...
                                      przeciez to miedzy innymi te osoby zaklinaja nasza rzeczywistosc!
                                      Nie rozumiem, to Ciebie obchodzi czy nie obchodzi,
                                      a moze Ciebie obchodzi tylko to co pasuje do Twojej teorii... ;)

ja mam tak samo, ale odwrotnie... ;)

Wszyscy jestesmy tacy sami, ale sciana miedzy nami (Lady Punk)
                                      • nieslubne_dziecko_romana Re: to nie ekipa Donalda tylko Rokity rządzi w Sz 20.07.07, 22:55
                                        To nie Nitras nazwał mnie durniem, popaprańcem lub pedałem, to nie Krzystek
                                        dopuscił przestępcę do władzy lub stwierdził, ze jestem tam gdzie zomo, to nie
                                        Rokita decyduje jaka ideologia obowiązuje w szkole. Żaden z nich nie ośmieszył
                                        Polski zagranicą i żaden z nich nie bełkocze tak, że nie można zrozumieć o czym
                                        mówią...
                                        Proponuję założyć wątek o nich i zobaczymy co tam sie pojawi....
                                        • andreas.007 Re: to nie ekipa Donalda tylko Rokity rządzi w Sz 20.07.07, 23:08
                                          tu watków o takich jest pełno...
                                          Musisz wiedziec, ze to nie sa takie odrebne czesci,
                                          to jest element JEDNEJ CAŁOSCI!
                                          Musisz to zrozumiec, ze nie byłoby w rzadzie pana Leppera,
                                          gdyby nie okreslomne działania innych osób z opozycji czyli PO!
                                          Byc moze tego nie rozumiesz... ;)
                                          Ae to tak jest... pan Kaczynski jak widzisz
                                          nie moze sie dogadac z panem lepperem,
                                          bo mu tez nie po drodze, ale to takze decyzja opozycji...
                                          • nieslubne_dziecko_romana Re: to nie ekipa Donalda tylko Rokity rządzi w Sz 20.07.07, 23:14
                                            Nie rozumiem, ale pocieszmy się, że źle nie zrozumiałem...:-)
                                            • andreas.007 Re: to nie ekipa Donalda tylko Rokity rządzi w Sz 21.07.07, 09:14
                                              powiem moze inaczej...

Mozna narzekac na złodziei i złodziejstwo,
                                              ale gdyby nie było chetnych do zakupu tanszych, kradzionych fantów,
                                              to nie byłoby złodziei... ;)
                                              A okradaja nas...

T A teraz?

Tak wiec to co jest jest wynikiem istnienia i działania
                                              takze opozycji... no jakos tak trzeba na to patrzec,
                                              to nie sa oddzielne elementy!
    • whiteentrance Re: Nic Was nie przekona, że białe jest białe.... 20.07.07, 23:30
      Ja jestem przekonany że jestem "Białe"
      Biały!!!!!
      • Gość: H56 czy prezydentem Szczecina musi być Polak ? IP: *.chello.pl 21.07.07, 17:48
        bo jeżeli, nie, to moze jakiś niezalezny politycznie fachowiec ze starej Unii
        przyjąby posadę ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka