Gość: Dorka IP: *.globalconnect.pl 26.08.07, 22:01 jestem nauczycielką i czekam z niecierpliwością na to wydawnictwo. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: szczecinianka Piosenki o Szczecinie do szkół! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 22:17 gratuluję pomysłu! uważam, że jest świetny! chciałabym, żeby mieszkańcy Szczecina byli dumni z tego, że mieszkają w takim mieście. to świetny pomysł by poprzez piosenki uczyć dzieci lokalnego patriotyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stoczniowiec Brawo pani profesor, ja juz mam wnuka a bym tez IP: 213.155.191.* 26.08.07, 23:04 pospiewal, prosze wiedziec ze nie tylko dzieci spiewaja , ja mam patriotyzm wszczepiony przez matke a pozniej wspaniala nauczycielke j. polskiego pania Felicje Mikke ktora mnie uczyla w szcecinskim TBO. Pomysl spiewnika bardzo dobry oby wiecej takich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j. Piosenki o Szczecinie do szkół! IP: 81.190.125.* 27.08.07, 00:03 czekam z niecierpliwoscia na spiewnik Pani Mrowinskiej. gratuluje pomyslu i...powodzenia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LB1989 Re: Piosenki o Szczecinie do szkół! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 00:07 Pomysł bardzo dobry. Szkoda że ja się nie załapałem na piosenki o Szczecinie w podstawówce... Pomysł z serii "Jak wzniecać lokalny patriotyzm gdy nie ma się pod ręką setki żaglowców" ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Piosenki o Szczecinie do szkół! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 00:22 Był wczoraj Jarmark Augustiański w Jasienicy, WCZORAJ. Pycha, tylko kiełbaski było brak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Piosenki o Szczecinie do szkół! IP: 83.168.82.* 27.08.07, 00:23 A moze nie czekac tylko pomoc ? Bedzie szybciej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Piosenki o Szczecinie do szkół! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 00:25 Jarmark za rok. A normalny tryb jest najzdrowszy. Kielbaska ci to powie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jtzm o, tutaj mam taka ladna pioseneczke o Szczecinie IP: *.dedicated.hosteurope.de 27.08.07, 00:26 www.youtube.com/watch?v=FiqvZXxMcsU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: o, tutaj mam taka ladna pioseneczke o Szczeci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 00:29 A to ci dopiero kiełbaska. Tylko bez flaczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkkkkkkkkk Piosenki o Szczecinie do szkół! IP: *.chello.pl 27.08.07, 01:51 Dobry pomysł. " Złodziej , k...a i glina to obraz Szczecina "- tak okreslił to miasto znany poeta... zresztą wielbiony w tym mieście i z powodu sławy wykorzystywany do robienia na nim karier przez lokalnych intelektualistów. Taki obraz Szczecina nadal jest wizerunkiem miasta w całej Polsce. Może panie nauczycielki i dzieci zaczną go zmieniać? Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Piosenki o Szczecinie do szkół! IP: *.rmf.pl 27.08.07, 09:19 Może w końcu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liliana Mrowińska Piosenki o Szczecinie do szkół! IP: 77.88.177.* 27.08.07, 11:09 Wszystkich zainteresowanych piosenkami o Szczecinie odsyłam na swoją stronę internetową www.lilamr.prv.pl Znajdziecie tam piosenki o Szczecinie, o wybrzeżu oraz piosenki na inną płytę dla Niej i dla Niego. Pozdrawiam Liliana Klaudia Mrowińska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sześćdziesiątka Re: Piosenki o Szczecinie do szkół! IP: 195.28.182.* 27.08.07, 13:33 podana strona nie istnieje. W 'zerowce' spiewalismy piosenke, w tekscie ktorej bylo cos o magnoliach ale niczego wiecej nie potrafie sobie przypomniec. Podpowiem, ze uczyla nas jej pani Anna Rakowska z sp 60 przy Witkiewicza. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorka Re: Piosenki o Szczecinie do szkół! IP: *.globalconnect.pl 27.08.07, 13:44 Istnieje, właśnie na nią weszłam. Dziękuję, Pani Lilu, za adres. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szcze Re: Piosenki o Szczecinie do szkół! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 16:22 Przez pewien czas moje dziecko chodziło do Pałacu i tam Arfiki śpiewały takie piosenki Szczecin to miasto wielki tort wielkie ciasto śmieszne ale dzieci właśnie ta piosenke lubiły Powodzenia bo tak tworzy się klimat miasta i więź na lata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: All Re: Piosenki o Szczecinie do szkół! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.07, 14:02 www.youtube.com/watch?v=AgsWtgaDL_k Piosenka o Szczecinie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Piosenki o Szczecinie do szkół! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 16:03 Ładnie, ładnie. Poprę każdego zakręconego, pasjonata, nawiedzonego. Co spać w noc nie idzie a siedzi, a mruczy. Coś sobie przekłada, kręci aż szczeście wyskrobie gdzieś tam, w sobie. Dzięki za następnego szczęśliwego! I masz u mnie Pani od piosenek kiełbaskę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Piosenki o Szczecinie do szkół! IP: *.chello.pl 27.08.07, 17:56 Im wiekszy s....f , kryminał , nędza , ponizenie ... tym piosenki powinny byc slodsze, piekniejsze.. Kto to moze zrobić? Zinfantylniałe nauczycielki i dzieci. A więc do dzieła! Przyszłe pokolenia beda miały ubaw , jak my dzis ,czytając wiersze , sluchajac slodkich piesni z epoki stalinizmu1 Byle nie zajal sie produkowaniem tych utworów ktos majacy tzw. zdrowy raport do rzeczywistości. Proponuje zatrudnic do pomocy zony , dzieci , przyjaciółki beneficjentów / aktualnych/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agelasta Re: Piosenki o Szczecinie do szkół! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.07, 13:20 Pamiętam ekscesy artystyczne nauczycieli oraz ich wychowanków za czasów Gierka. Pielgrzymki do Huty Katowice i gorące pozdrowienia spod wielkiego pieca. Tego typu produkcje zawsze były w szkole kwiatkiem do kożucha. Nie wierzę w autentyczność tego typu przedsięwzięć. Zawsze wychodzi z nich koniunkturalna tandeta. I jeszcze ten Ścisłowski, może lepiej Danecki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szerszeń_stepowy do autora tekstu piosenki IP: *.chello.pl 29.08.07, 08:11 bądźmy ściśli, panie Ścisłowski - na Zamku nie było i nie ma żadnych orłów piastowskich. Szczecin NIE BYŁ piastowski, podobnie jak i całe Pomorze. Piastowski był Śląsk, Wielkopolska, Mazowsze i oczywiście Kraków z Małopolską. W Szczecinie rządziła dynastia Gryfitów (jeśli ktoś nie wie, bo część szczecinian jest tego świadoma). A jeśli się trafiają w heraldyce orły, to zapewne to orły brandenburskie, a czasem też pruskie. To nie znaczy, że powinniśmy nasłać chłopków z kilofami, żeby skuli panoplia z Bramy Berlińskiej (Portowej), bo nie to jest w interesie Szczecina i jego mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
aga305 Re: do autora tekstu piosenki 29.08.07, 14:47 mam nadzieję że zanim moje dziecko pójdzie do szkoły to nie będzie musiało znosic czyiś niespełnionych dziecięcych ambizji. Wystarczy że mu musieliśmy wywalać władz itp to teraz nasze dzieci będą zmuszać to śpiewania szczeciniowi pieśni pochwalnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina BRAWO ! moja była wychowawczyni oraz nauczycielka IP: 77.88.180.* 02.09.07, 12:36 Gratuluje pani tego sukcesu ;)Niedlugo wpadne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DamaKier To bardzo ryzykowny pomysł! IP: 83.18.220.* 02.09.07, 17:20 Ja myślę, że jeśli pani Mrowińska zna jakąś dobrą piosenkę o Szczecinie, albo napisze dobry tekst lub skomponuje dobrą melodię do dobrego tekstu i włączy ją do repertuaru śpiewanego w szkole - to bardzo dobrze. Nie bez powodu tyle razy użyłam przymiotnika "dobry" - bo bardzo trudno mi uwierzyć, że nagle uda się ułożyć piosenek o Szczecinie na cały śpiewnik i że będą one na jakim takim poziomie. Śpiewnik czy antologie wierszy o miastach tworzy się raczej wybierając z już istniejącego zasobu pozycje najlepsze, a nie tworząc całość na zamówienie. Dlatego ostrzegam - to bardzo ryzykowny pomysł, choć nie wątpię, że chęci są dobre. Ale wiadomo, co jest wybrukowane dobrymi chęciami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielbaska Re: To bardzo ryzykowny pomysł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.07, 17:28 Wiadomo, wiadomo - sejm. Idę na kiełbaskę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szerszeń_stepowy Te piosenki trzeba dać do szkół!!! IP: *.chello.pl 17.09.07, 21:39 posłuchajcie: sedina.pl/modules.php?op=modload&name=Downloads&file=index&req=viewdownload&cid=7 Odpowiedz Link Zgłoś