wheelman 08.07.03, 12:01 zainteresowanych zapraszam na poga-wędki na w/w temat . Forum-Czas wolny-fora prywatne hobby szukam miłośników wędkowania,biesiadowania,neverendingstory...... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: JACEK Re: RZEKI I JEZIORA IP: 64.9.159.* 08.07.03, 14:06 wheelman napisał: > zainteresowanych zapraszam na poga-wędki na w/w temat . > Forum-Czas wolny-fora prywatne hobby > > szukam miłośników wędkowania,biesiadowania,neverendingstory...... A to wedkowanie to bedzie tez o muszkowaniu??? Bo ja Muszkasz zapalony od 20 lat !! Kiedys moje ulubione miejsce bylo nad rzeka Gwda !! Jakie lipienie i pstragi , panie!!! > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karuzelowy a ja drawiarz jestem.... IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 08.07.03, 14:22 co prawda spinning przedkładam nad muchę , ale lipionek i ofszem.... pachnący tymiankiem w sreberku nad ogniskiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JACEK Re: a ja drawiarz jestem.... IP: 64.9.159.* 08.07.03, 14:38 Gość portalu: Karuzelowy napisał(a): > co prawda spinning przedkładam nad muchę , ale lipionek i ofszem.... > pachnący tymiankiem w sreberku nad ogniskiem.... A ja na patelence ,ze swierzo po drodze z nad rzeki pozbieranymi kurkami i jajkiem od gospodarza ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wheelman i o to chodzi... 08.07.03, 18:52 jajecznica na kurkach /tu nastąpił moment nerwowego przełykania śliny/ pasuje do każdej ryby. Ja jestem też spinningowcem i poruszam sie po międzyodrzu i jeziorach pomorza zach. okonki i szczupaki to moi ulubieńcy. a później woodka bols lub pifko i coś wędzonego lub z ognia............................ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JACEK Re: i o to chodzi... IP: 64.9.159.* 08.07.03, 19:30 wheelman napisał: > jajecznica na kurkach /tu nastąpił moment nerwowego przełykania śliny/ > pasuje do każdej ryby. > Ja jestem też spinningowcem i poruszam sie po międzyodrzu i jeziorach pomorza > zach. > okonki i szczupaki to moi ulubieńcy. a później woodka bols lub pifko i coś > wędzonego lub z ognia............................ Ja w takiej malenkiej wiosce w pilskim co Plytnica sie nazywa gdzie to na pstraga jezdzilem, trzymalem browar w siatce na sznurku w studni. Panie ale to piwsko bylo chlodne!!! Mieli tam przy jedynej szosie taka bude z piwem gdzie to wszyscy muszkarze sie spotykali po rybach. Wszyscy tam siedzieli,kurzyli,piwo chlali i klamali jakie to o malo co wielkie ryby nie zlowili !! A w koszykach marnota he he he. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karuzelowy tarnowo IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 08.07.03, 20:44 to w tamtych okolicach szukaliśmy ratunku gdy już nic nie brało.w tzw burdelu- czyli hodowli.a jej nieżyjący już dzziś właściciel,pokazał mi gdzie zrobil zdjęcie jeden z popularniejszych dziennikarzy z wiadomości wędkarskich,chwaląc się "dzikim" , medalowym pstrągiem. ale hodowla "u pirtonia" zawsze ratowała nasze dupska ,kiedy schodziło się z wody o kiju. karuzelowi wszystkich krajów - kręćcie shimano! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JACEK Re: tarnowo IP: 64.9.159.* 08.07.03, 20:49 Gość portalu: Karuzelowy napisał(a): > to w tamtych okolicach szukaliśmy ratunku gdy już nic nie brało.w tzw burdelu- > czyli hodowli.a jej nieżyjący już dzziś właściciel,pokazał mi gdzie zrobil > zdjęcie jeden z popularniejszych dziennikarzy z wiadomości wędkarskich,chwaląc > się "dzikim" , medalowym pstrągiem. > ale hodowla "u pirtonia" zawsze ratowała nasze dupska ,kiedy schodziło się z > wody o kiju. > > karuzelowi wszystkich krajów - kręćcie shimano! W tej Plytnicy mieszkal taki emerytowany general milicji czy tez SB. dziad zaporke na rzeczce plytnicy se postawil i tam tez pstraga hodowal!!! Ja raczej muszkowalem na tej rzeczce niz na gwdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YXZ Re: RZEKI I JEZIORA IP: *.biot.ar.szczecin.pl 09.07.03, 10:10 Witam , ja raczej należę do tych niedzielnych , którzy mącą wodę. Moje tereny to Linówko koło Ińska. Cały dzień na pomoście, a potem wieczorne ognicho, browarek i coś z rusztu. Niekoniecznie rybka, dobry jest schabik z pieczarkami zapiekany w folii w ognisku czy karkóweczka a`la Teleki.I tak można przesiedzieć do rana.PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
wheelman o,właśnie! 09.07.03, 14:36 Linówko jest pyszne,ale jeszcze lepsze to jęziorko po drugiej stronie drogi z pływającą wyspą.podobna jest w Kamiennym Moście. a za Ińskiem w stronę Storkowa po prawej stronie jest przepiuękne jeziorko jak rzeka:) a co do grillowania.......toż to temat!!!!!!!!! ja uwielbiam dobrze zmacerowane w zalewie żeberka i skrzydełka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JACEK Re: o,właśnie! IP: 64.9.159.* 09.07.03, 14:53 wheelman napisał: > Linówko jest pyszne,ale jeszcze lepsze to jęziorko po drugiej stronie drogi z > pływającą wyspą.podobna jest w Kamiennym Moście. > a za Ińskiem w stronę Storkowa po prawej stronie jest przepiuękne jeziorko jak > rzeka:) > > a co do grillowania.......toż to temat!!!!!!!!! > ja uwielbiam dobrze zmacerowane w zalewie żeberka i skrzydełka. Grillowanie to tutaj w kielcach sport narodowy!!Ja tam jestem maniakiem tego sportu!! ja osobiscie mam dwa grille w ogrodzie, jeden na wegielek drugi na gaz.Na tym na wegielek to najlepsze jest wedzenie a ten na gaze to juz na reszte;-) ja tam wrzucam na ogien wszystko, warzywa , owoce (nawet banany)i wszystkie miesa!!! T-bone najlepszy!!! ;-) polecam wrzucic do ognia cebule , dym przy wedzeniu lepiej pachnie!! smacznego ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karuzelowy Re: o,właśnie! IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 09.07.03, 15:56 a jaki smaczny jest zgrillowany czosnek!!!! cały,w główkach,można nim smarować pieczywo i nie wali tak okrutnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YXZ Re: o,właśnie! IP: *.biot.ar.szczecin.pl 10.07.03, 12:59 Nad tym drugim jeziorem, w Linówku kumpel ma chatę i czasami tam biesiadujemy. A potem z rańca na rybki. Okonie tam takie garbate i stare ,że ach!!. Nie wspomnę o leszczach. Temat grillowania to jak rzeka. Nie wziąłem drugiego śniadania i ssie mnie z głodu, więc nie pociągnę dalej tematu BBQ. Inną razą. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
wheelman Re: o,właśnie! 10.07.03, 21:38 to są jeszcze garbate w małym linówku???????? pewnie pod karczami zalanych drzew na południowym brzegu? muszę się tam wybrać.a tak na boku , oto przepis na okonia z grilla: oskrobana,wypatroszona ryba z głową płat boczku cebulka natka pietruszki kawałeczek masła sól pieprz papryka ostra wszystko wepchnąć do okonka,zawinąć w folię i po 25 minutach zakąszać popijając mocno zmrożoną wódeczkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karuzelowy ale okonki w tym roku IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 12.07.03, 12:34 niechętne:0( może ktoś zna jakieś okonkowe jeziorko w promieniu 100 km od szczecina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YXZ Re: RZEKI I JEZIORA IP: *.biot.ar.szczecin.pl 14.07.03, 12:06 Wheelman, jak bliźniaki przeżyły jazdę konną pod Twoją kuratelą? Acha o jeziorach wspomnieliśmy, a co z rzekami?.Może jakiś spływ Regą (niezła rzeczka) czy Drawą (łagodna i czyściutka)?. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
wheelman Re: RZEKI I JEZIORA 17.07.03, 23:55 Przeżyłu,a jakże.opieka była rodzicielska ,a stadninka pod Kołowem bardzo miła. z Rzek jedna cieszy się milością moją długoletnią, a jest Nią Odra przepiękna ,i to na całej swej długości. bardzo zaimponowali mi klijenci płynący przez Wartę ,Odrę Bałtyk do torunia , czy Bydgoszczy>>>>>>!!! wspaniała podróż. wróciłem z rybołowów było fatalnie: na rybnym jeziorku przez dwa dni łowienia tylko trzy szczupaczki i to maluchy. Może w przyszłym tyg.będzie lepiej???????? Odpowiedz Link Zgłoś