Dodaj do ulubionych

T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli!

10.10.07, 11:33
Za tydzien rocznica smierci...
To była muza!
Była...
Obserwuj wątek
    • exman Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! 10.10.07, 17:26
      Do dzisiaj pamiętam ten dzień. Mam w zbiorach większość piosenek T.Rex. Marc, we
      salute You !!!
    • Gość: Zbędny Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 18:19
      :-)
      pl.youtube.com/watch?v=Xgcxd9wtXUE
      • Gość: slade Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 21:40
        W owych czasach wolałem Slade ,po latach wydaje mi sie że T.Rex
        brzmi bardziej swieżo.
        pl.youtube.com/watch?v=-QlsqyxUkro&mode=related&search=m
        • Gość: stawros Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! IP: *.chello.pl 10.10.07, 21:52
          Dołączam się do pamieci T.Rexa . W zasadzie muzyka dla 12 latków
          tamtych lat , A szacunek jako muzyk miał u wszystkich największych
          tuzów muzycznych tamtej dekady.
          • Gość: zecik Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! IP: *.adsl.inetia.pl 16.09.13, 19:49
            w ta smutna rocznice smierci Marca Bolana w necie, zobaczylem wpisy o muzyku . to dobrze ze sa ludzie ktorzy Go pamietaja i wspaniala muzyke ktora tworzyl
        • Gość: Zbędny Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 21:59
          Do dzis wolę Slade z wielu powodów ale przede wszystkim dlatego, że
          Slade miało więcej hitów i były bardziej zróznicowane.
          wiadomosci.wp.pl/gid,88875,kat,40322,statp,emFqYXdraUdhbGVyaWk=,galeriazdjecie.html?G%5Bpage%5D=1&ticaid=149da
          • Gość: Zbędny Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 22:01
            Ten kawałek słuchają nawet młodzi co rok. Jest milutki i radosny !
            pl.youtube.com/watch?v=niIJ9Yb-xwQ&mode=related&search=m
            • Gość: kiełbaska Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 22:12
              To fajna muzyka, może bardziej. Ale wy dziadki jesteście, czyli
              mohery. Nitras was skreśli na zawsze. Kiełbaska lubi dobre kawałki.
              Np taki. W ministerstwie finansów zastanawiają się co zrobić, żeby
              zaoszczędzić na zusie. I ktoś wpada na pomysł: usmierćmy cześc
              emerytów.
              - Nie, to jest bardzo widoczne, zaraz opozycja i media będą grzmiały
              - to co?
              - zróbmy to po cichu.
              - w nocy, ok!
              - nie w nocy, wykończmy jeszcze pracujących, no wiecie, brak
              autostrad i takie tam.
              • Gość: Zbędny Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 22:21
                Tu wcale nie chodzi o autostrady itp ale o ochronę zdobytej już kasy
                i o nową kasę. Oczywiście szefom bo żołnierzom piszącym na forum to
                jedynie jakieś biuro prasowe czy rzecznikowanie jak kiedyś
                absztyfikantowi jedynie zostanie.
                Andreas nie mów, że to Cie nie rajcowało !
                pl.youtube.com/watch?v=SMvfAYEaE8c
                • swarozyc Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! 10.10.07, 22:28
                  Doorsy byly dobre, bo byly tam tez pierwiastki slowianskie...
                  :-)
                  • exman Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! 11.10.07, 07:05
                    A co mają the Doors do rocznicy śmierci Bolana ?
                    • Gość: Zbędny Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 07:14
                      Zaadresowałem wpis wyrażnie, do Andreasa. On na pewno czai :-)
                      Zachowuj się.
                      • henio56 rocznica śmierci była, ale 17 września 11.10.07, 08:05
                        to były czasy, nawet mi ustrój wtedy nie przeszkadzał.
                        pl.youtube.com/watch?v=Xgcxd9wtXUE
                        • exman Re: rocznica śmierci była, ale 17 września 11.10.07, 08:24
                          Racja, 17 go września 1977...zasugerowałem się pierwszym postem
                          Andreasa i masz, wtopa :)
                          • andreas.007 rocznica śmierci była - 17 września - przepraszam 11.10.07, 12:37
                            ooooooooo rety przepraszam....
                            daje słowo dałbym słowo, ze mamy wrzesień!
                            Ach bo zbyt wczesnie ostatnio wstaje... ;)))

A to październik, no tak... ale wtopa!

Przepraszam, zawsze miałem i mam problemy
                            z wymienieniem miesiecy po kolei... jakos tak zawsze uwazałem,
                            ze sa kalendarze i mozna zerknąć...
                      • Gość: xxtoja Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! IP: *.chello.pl 11.10.07, 08:19
                        Jak ja pamietam na dyskotekach w szkołach rózna muza leciała, ale
                        faktycznie przy Slad"ach ludzie jakoś radośniej się bawili. Kurcze
                        ja wtedy lubiłam, pinka folyda. ale doorsów też słuchałam. Nie
                        przywiązywałam wagi do nazw zespołów, ale moje tasmy zawsze chodziły
                        i ludzie je przegrywali, bo ja nagrywałam to co mi sie podobało i
                        robiłam miksy, taka taśma jedna chodziła z bolerem ravela się
                        zaczynała i dalej .....A to dla przypomnienia
                        pl.youtube.com/watch?v=S2q-gWMAGjw
                        oj te czasy, za szuflady i z Luksemburgiem oraz wolną europą.
                        • trooly Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! 11.10.07, 12:24
                          Dobrze tak w muzycznym klimacie?

pl.youtube.com/watch?v=yx70sRTFPjc
                          • exman Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! 11.10.07, 12:29
                            jasne, Nazareth też miał swoje tłuste lata. Mam ich CD, z koncertów
                            w Kanadzie, same hiciory. McCafferty - ten to ma gardzioło !!! W
                            pewnym momencie na dyskotekach tańczyło się nawet "Sierść psa".
                          • Gość: xxtoja Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! IP: *.chello.pl 11.10.07, 12:31
                            trooly napisał:

> Dobrze tak w muzycznym klimacie?
                            ....
                            a ja dodam to trooly, pozdrówka, sentymenty mnie jeszcze trzymają....

pl.youtube.com/watch?v=IXdNnw99-Ic
                            • trooly Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! 11.10.07, 13:09
                              Dzięki. Miło, strasznie miło. Stawiam coś pod muzykę:

pl.youtube.com/watch?v=TehFZ38kt6o
                              • Gość: Zbędny Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 13:57
                                Szalało się kiedys przy nich :-)
                                pl.youtube.com/watch?v=kDM469h7880
                                • andreas.007 Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! 11.10.07, 14:24
                                  ja to bylem leszczu, ale miałem serdecznego przyjaciela
                                  ten miał sprzet i mase czarnych krązków najnowszych!
                                  Paweł... bardziej mnie pingpong w piwnicy interesował
                                  albo zwariowany wujo szachista na strychu... ale muza był boska!
                                  Taki fajny klimacik nie do powtórzenia... :)))))
        • piotr33k2 Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! 11.10.07, 15:00
          slade to była wtedy akurat taka rockowa papka i tandeta której w
          żadnej mierze nie można nazwać muzyka ambitna czy twórczą ,nie
          było lepszej grupy niż led zeppelin ,zresztą do dzisiaj lepszej nie
          ma ,a w ogóle prekursorem tej myzyki była legendarna grupa cream z
          claptonem ,od niej wszystko sie zaczeło ,oni pierwsi stworzyli
          brzmienie hard rockowe oparte na blusie z solówkami i ostrymi
          riffami gitarowymi. marc bolan też był niezły najlepszy jednak
          najszybszy gitarzysta świat alvin lee z ten years after.
          • exman Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! 11.10.07, 16:04
            Mylisz się co do Slade, i to bardzo. Oni z całego glamu, właśnie podobnie jak
            T.Rex do dzisiaj się nie zestarzeli. Proponuję nie porównywać glam rocka z
            hardrockiem. To ślepa uliczka.
            • piotr33k2 Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! 11.10.07, 16:13
              a to był jakiś glam rock ? to przepraszam nie wiedziałem i nie
              słyszałem tego pojecia ,nie umniejsza to jednak mojemu zdaniu że
              slade to była wiocha i tyle ,i masz racje nie ma porównania miedzy
              slade do np led zeppelin czy purpli ,to tak jakby porownać np. dode
              z tsa czy dżemem,sorki, he he.
              • trooly Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! 11.10.07, 16:38
                Slade dawał to "coś", była to wspaniała kapela. Koncertowała w
                Polsce. Glam rock miał w sobie ogrom rdości i swego rodzaju
                naiwności młodzieńczej.Takie kapele jak Sweet, Mud, Hello, Gliter
                Band, T.Rex, smakowały jak jabłka malinówki. Inaczej grali niż Deep
                Purple ale osładzali życie i burzyli mury. Ile radochy było po
                zdobyciu kolejnego nagrania...
                • piotr33k2 Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! 11.10.07, 16:44
                  osładzali życie zgoda ale napewno nie burzyli murów ,od tego byli
                  prawdziwi artysci jak własnie purple led zepelin czy iron
                  buterfly ,sweet burzyli mury? wolne żarty.
                  • trooly Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! 11.10.07, 16:51
                    To nie żarty, tym bardziej wolne. Perkusja Iron Buterfly rozsadzała
                    mi szyby w oknach i ładowała serce ale ile to wymian na płyty było,
                    ile prywatek przy dźwiękach tej lekkiej muzyki. Sweet królował i
                    zwracał oczy i uszy na zachód.
                    • piotr33k2 Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! 11.10.07, 17:29
                      trooly napisał:

> To nie żarty, tym bardziej wolne. Perkusja Iron Buterfly
                      rozsadzała
                      > mi szyby w oknach i ładowała serce ale ile to wymian na płyty
                      było,
                      > ile prywatek przy dźwiękach tej lekkiej muzyki. Sweet królował i
                      > zwracał oczy i uszy na zachód.
                      przecież iron buterfly to było cos zgoła innego ambitniejszego niż
                      taki sweet czy slade i o tym tez mówiłem ,"inne gady dawda" to było
                      coś ! i jak to się ma do slade?jak piernik do wiatraka, he he.
                      • trooly Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! 11.10.07, 17:55
                        Ma się, ma. Bardzo. Posłuchaj tej muzyki i pomyśl.
                        • andreas.007 Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! 11.10.07, 21:00
                          a mnie Slade tez rajcowały i Purple i Black sabath....
                          ja prosty chłopak, a najbardziej pamietam U2 i Tundra zdaje sie...
                          taki długasny!

Dopiero potem odkryłem The Doors...
                          • exman Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! 11.10.07, 21:16
                            Ja podobnie, zacząłem od glamu, później cała klasyka rocka, bluesa...itd.
                            Ostatnio katuję nowe Foo Fighters, oni łączą wiele różnych pierwiastków, płyta
                            jest eklektyczna do bólu i zbiera rewelacyjne recenzje wśród internautów. W
                            samochodzie królują Rush i Black Sabbath. A ostatnio doszły Strachy na Lachy i
                            Happysad (to było tak do śmiechu, wężykiem , Jasiu, wężykiem).
                            • andreas.007 a ja mecze od kilku dni Beirut! 11.10.07, 21:30
                              mecze od kilku dni Beirut "The Flyinh club cup"- cudowna płytka!
                              To zdaje sie ich druga!
                              Takie klimaciki powiedzmy regionalno-ludowe,
                              ale nie na modłe, ale tak przerobione - dla mnie bomba!

Na dłuzsze trasy mam Nine Inch Nails!
                              Ozywia i wzmacnia lepiej niz Red Bull!
                              • exman Re: a ja mecze od kilku dni Beirut! 11.10.07, 21:43
                                Wracają jednak do sedna, dzisiaj żadna kapela nie potrafi odtworzyć brzminia
                                T.Rex. Pewnie to sprawa barwy głosu, expresji Bolana ale i ciekawych pomysłow
                                aranżacyjnych, niby zawsze wychodził z boogie a tu takie hiciory mu wychodziły,
                                że daj Panie Boże taką wenę Prince'owi czy BlackEyde Peace czy Timberlake'owi
                                (to żarcik był). Pare lat temu z the Darkness próbowali coś tam zrobić ale
                                skończyłosię tak naprawde na jednej piosence...Glam ruulez :)
                                • andreas.007 radiohead z netu! 11.10.07, 21:59
                                  a sciagnąłeś juz Radiohead - najnowszy album?
                                  Sciagasz z netu i płacisz ile chcesz od 0 do 100 funtów!
                                  Dopiero 3 grudnia ma byc CD...
                • trooly Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! 11.10.07, 16:46
                  Ted Nugent - dzięk gitary i fulkan energii, polecam:
                  pl.youtube.com/watch?v=cYOV8uu17t0
                  • Gość: stawros Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! IP: *.chello.pl 11.10.07, 21:21
                    -Trooly przypomniał Teda Nugenta Ale czad, znowu mam 18 lat! Ten
                    facet był prekursorem całego szaleństwa metalowego lat 80tych
                    A jego kariera była na szczycie kiedy panował Punk.
                    Potem tropiłem Teda , ale jakby znikł.
              • exman Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! 11.10.07, 16:48
                Głupiś i tyle.
                • exman Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! 11.10.07, 16:49
                  to było do tego cwaniaczka, specjalisty od ambitnych purpli.
                  • piotr33k2 Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! 11.10.07, 17:25
                    ale przynajmniej nie mam miodu w uszach co ci wydatnie i wyraznie
                    przeszkadza w ocenach ty.... ty specjalisto od łysych , he he,
                    • Gość: Zbędny skąd się takie typu biorą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 17:47
                      Nawet w dyskusji o muzyce popowej, taki troll jak ty Piotrze32, nie
                      potrafi zachować odpowiedniego poziomu i minimum , nawet pop ....ale
                      jednak kultury. Nie apeluję abyś uszanował gusta innych , nawet tych
                      jak piszesz "z woskiem w uszach" , gdyż mój apel spotka się z
                      odbitym echem w pustej jak twój łeb piotrze32, studni.
                      • piotr33k2 Re: skąd się takie typu biorą 11.10.07, 22:12
                        a poszedł won forumowy trolu i przygłupie ,nie wiesz o co chodzi nie
                        kojarzysz a zabierasz głos ,nikogo nie obraziłem i sam nie czuje sie
                        obrażony przez exmana chociaż gdybymiał twój poziom inteligencji
                        gnido podłą to bym sie napewno obraził,jarzysz? he he.
                        • piotr33k2 Re: skąd się takie typu biorą 11.10.07, 22:15
                          to było oczywiscie adresowane do niejakiego wielonikowca "zbędnego"
                          wyjatkową kanalie forumową ,wielbiciela braci kaczynskich i innych
                          podobnych typów , he he.
                          • trooly Re: skąd się takie typu biorą 11.10.07, 22:20
                            Tak, czy owak - miłych snów.
                            • piotr33k2 Re: skąd się takie typu biorą 11.10.07, 22:27
                              trooly napisał:

> Tak, czy owak - miłych snów.
                              a co ty mnie wysyłasz do spania? ,możemy jeszcze podyskutowac np. o
                              karabinach , he he.
                        • trooly Re: skąd się takie typu biorą 11.10.07, 22:19
                          Jesteś żarówa? Daj na wsteczny lub na luz. Spalisz sobie cały system
                          i co będzie? Przed snem posłuchaj dobrej muzyki. Zrelaksujesz się
                          przy śpiewach Filipinek. Dzisiaj to już leciwe dziewczyny-
                          szczecinianki ale kiedyś, oj miały siłę i swobodę głosu. Jak się tak
                          rozbujasz to na koniec sięgnij po Rosiewicza. Miłych i odprężających
                          snów.
                        • Gość: Zbędny Re: skąd się takie typu biorą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 22:19
                          piotr33k2 napisał:

> a poszedł won forumowy trolu i przygłupie ,nie wiesz o co chodzi
                          >nie kojarzysz a zabierasz głos ,nikogo nie obraziłem i sam nie
                          >czuje sie obrażony przez exmana chociaż gdybymiał twój poziom
                          >inteligencji gnido podłą to bym sie napewno obraził,jarzysz? he he.
                          Twój powyższy wpis potwierdził tylko moją wypowiedż na twój temat a
                          podwyższony poziom emocjonalny twojej wypowiedzi oraz :-) dwa wpisy
                          zaraz po sobie świadczą tylko o ....celności opinii na twój temat
                          trollu.
    • trooly Re: czildren of ze defekejszyn !!! sram sram! 11.10.07, 20:53
      Wyjątkowo taktowny post, klasyka zwyrodnienia lewej komory.
    • trooly Re: sram sram szczam szczam 11.10.07, 21:47
      No miło Ci tak? Odwodnisz się i co będzie, Z drugiej strony, to
      zbedna jest lewatywa itd. Trzymaj się człeku, jak będziesz miał
      problemy większe to pomogę. Każdemu potrzebne jest zrozumienie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka