andreas.007 10.10.07, 11:33 Za tydzien rocznica smierci... To była muza! Była... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
exman Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! 10.10.07, 17:26 Do dzisiaj pamiętam ten dzień. Mam w zbiorach większość piosenek T.Rex. Marc, we salute You !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbędny Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 18:19 :-) pl.youtube.com/watch?v=Xgcxd9wtXUE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slade Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 21:40 W owych czasach wolałem Slade ,po latach wydaje mi sie że T.Rex brzmi bardziej swieżo. pl.youtube.com/watch?v=-QlsqyxUkro&mode=related&search=m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stawros Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! IP: *.chello.pl 10.10.07, 21:52 Dołączam się do pamieci T.Rexa . W zasadzie muzyka dla 12 latków tamtych lat , A szacunek jako muzyk miał u wszystkich największych tuzów muzycznych tamtej dekady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zecik Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! IP: *.adsl.inetia.pl 16.09.13, 19:49 w ta smutna rocznice smierci Marca Bolana w necie, zobaczylem wpisy o muzyku . to dobrze ze sa ludzie ktorzy Go pamietaja i wspaniala muzyke ktora tworzyl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbędny Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 21:59 Do dzis wolę Slade z wielu powodów ale przede wszystkim dlatego, że Slade miało więcej hitów i były bardziej zróznicowane. wiadomosci.wp.pl/gid,88875,kat,40322,statp,emFqYXdraUdhbGVyaWk=,galeriazdjecie.html?G%5Bpage%5D=1&ticaid=149da Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbędny Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 22:01 Ten kawałek słuchają nawet młodzi co rok. Jest milutki i radosny ! pl.youtube.com/watch?v=niIJ9Yb-xwQ&mode=related&search=m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 22:12 To fajna muzyka, może bardziej. Ale wy dziadki jesteście, czyli mohery. Nitras was skreśli na zawsze. Kiełbaska lubi dobre kawałki. Np taki. W ministerstwie finansów zastanawiają się co zrobić, żeby zaoszczędzić na zusie. I ktoś wpada na pomysł: usmierćmy cześc emerytów. - Nie, to jest bardzo widoczne, zaraz opozycja i media będą grzmiały - to co? - zróbmy to po cichu. - w nocy, ok! - nie w nocy, wykończmy jeszcze pracujących, no wiecie, brak autostrad i takie tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbędny Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 22:21 Tu wcale nie chodzi o autostrady itp ale o ochronę zdobytej już kasy i o nową kasę. Oczywiście szefom bo żołnierzom piszącym na forum to jedynie jakieś biuro prasowe czy rzecznikowanie jak kiedyś absztyfikantowi jedynie zostanie. Andreas nie mów, że to Cie nie rajcowało ! pl.youtube.com/watch?v=SMvfAYEaE8c Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! 10.10.07, 22:28 Doorsy byly dobre, bo byly tam tez pierwiastki slowianskie... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! 11.10.07, 07:05 A co mają the Doors do rocznicy śmierci Bolana ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbędny Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 07:14 Zaadresowałem wpis wyrażnie, do Andreasa. On na pewno czai :-) Zachowuj się. Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 rocznica śmierci była, ale 17 września 11.10.07, 08:05 to były czasy, nawet mi ustrój wtedy nie przeszkadzał. pl.youtube.com/watch?v=Xgcxd9wtXUE Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: rocznica śmierci była, ale 17 września 11.10.07, 08:24 Racja, 17 go września 1977...zasugerowałem się pierwszym postem Andreasa i masz, wtopa :) Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 rocznica śmierci była - 17 września - przepraszam 11.10.07, 12:37 ooooooooo rety przepraszam.... daje słowo dałbym słowo, ze mamy wrzesień! Ach bo zbyt wczesnie ostatnio wstaje... ;))) A to październik, no tak... ale wtopa! Przepraszam, zawsze miałem i mam problemy z wymienieniem miesiecy po kolei... jakos tak zawsze uwazałem, ze sa kalendarze i mozna zerknąć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxtoja Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! IP: *.chello.pl 11.10.07, 08:19 Jak ja pamietam na dyskotekach w szkołach rózna muza leciała, ale faktycznie przy Slad"ach ludzie jakoś radośniej się bawili. Kurcze ja wtedy lubiłam, pinka folyda. ale doorsów też słuchałam. Nie przywiązywałam wagi do nazw zespołów, ale moje tasmy zawsze chodziły i ludzie je przegrywali, bo ja nagrywałam to co mi sie podobało i robiłam miksy, taka taśma jedna chodziła z bolerem ravela się zaczynała i dalej .....A to dla przypomnienia pl.youtube.com/watch?v=S2q-gWMAGjw oj te czasy, za szuflady i z Luksemburgiem oraz wolną europą. Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! 11.10.07, 12:24 Dobrze tak w muzycznym klimacie? pl.youtube.com/watch?v=yx70sRTFPjc Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! 11.10.07, 12:29 jasne, Nazareth też miał swoje tłuste lata. Mam ich CD, z koncertów w Kanadzie, same hiciory. McCafferty - ten to ma gardzioło !!! W pewnym momencie na dyskotekach tańczyło się nawet "Sierść psa". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxtoja Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! IP: *.chello.pl 11.10.07, 12:31 trooly napisał: > Dobrze tak w muzycznym klimacie? .... a ja dodam to trooly, pozdrówka, sentymenty mnie jeszcze trzymają.... pl.youtube.com/watch?v=IXdNnw99-Ic Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! 11.10.07, 13:09 Dzięki. Miło, strasznie miło. Stawiam coś pod muzykę: pl.youtube.com/watch?v=TehFZ38kt6o Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbędny Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 13:57 Szalało się kiedys przy nich :-) pl.youtube.com/watch?v=kDM469h7880 Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! 11.10.07, 14:24 ja to bylem leszczu, ale miałem serdecznego przyjaciela ten miał sprzet i mase czarnych krązków najnowszych! Paweł... bardziej mnie pingpong w piwnicy interesował albo zwariowany wujo szachista na strychu... ale muza był boska! Taki fajny klimacik nie do powtórzenia... :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! 11.10.07, 15:00 slade to była wtedy akurat taka rockowa papka i tandeta której w żadnej mierze nie można nazwać muzyka ambitna czy twórczą ,nie było lepszej grupy niż led zeppelin ,zresztą do dzisiaj lepszej nie ma ,a w ogóle prekursorem tej myzyki była legendarna grupa cream z claptonem ,od niej wszystko sie zaczeło ,oni pierwsi stworzyli brzmienie hard rockowe oparte na blusie z solówkami i ostrymi riffami gitarowymi. marc bolan też był niezły najlepszy jednak najszybszy gitarzysta świat alvin lee z ten years after. Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! 11.10.07, 16:04 Mylisz się co do Slade, i to bardzo. Oni z całego glamu, właśnie podobnie jak T.Rex do dzisiaj się nie zestarzeli. Proponuję nie porównywać glam rocka z hardrockiem. To ślepa uliczka. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! 11.10.07, 16:13 a to był jakiś glam rock ? to przepraszam nie wiedziałem i nie słyszałem tego pojecia ,nie umniejsza to jednak mojemu zdaniu że slade to była wiocha i tyle ,i masz racje nie ma porównania miedzy slade do np led zeppelin czy purpli ,to tak jakby porownać np. dode z tsa czy dżemem,sorki, he he. Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! 11.10.07, 16:38 Slade dawał to "coś", była to wspaniała kapela. Koncertowała w Polsce. Glam rock miał w sobie ogrom rdości i swego rodzaju naiwności młodzieńczej.Takie kapele jak Sweet, Mud, Hello, Gliter Band, T.Rex, smakowały jak jabłka malinówki. Inaczej grali niż Deep Purple ale osładzali życie i burzyli mury. Ile radochy było po zdobyciu kolejnego nagrania... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! 11.10.07, 16:44 osładzali życie zgoda ale napewno nie burzyli murów ,od tego byli prawdziwi artysci jak własnie purple led zepelin czy iron buterfly ,sweet burzyli mury? wolne żarty. Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! 11.10.07, 16:51 To nie żarty, tym bardziej wolne. Perkusja Iron Buterfly rozsadzała mi szyby w oknach i ładowała serce ale ile to wymian na płyty było, ile prywatek przy dźwiękach tej lekkiej muzyki. Sweet królował i zwracał oczy i uszy na zachód. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! 11.10.07, 17:29 trooly napisał: > To nie żarty, tym bardziej wolne. Perkusja Iron Buterfly rozsadzała > mi szyby w oknach i ładowała serce ale ile to wymian na płyty było, > ile prywatek przy dźwiękach tej lekkiej muzyki. Sweet królował i > zwracał oczy i uszy na zachód. przecież iron buterfly to było cos zgoła innego ambitniejszego niż taki sweet czy slade i o tym tez mówiłem ,"inne gady dawda" to było coś ! i jak to się ma do slade?jak piernik do wiatraka, he he. Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! 11.10.07, 17:55 Ma się, ma. Bardzo. Posłuchaj tej muzyki i pomyśl. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! 11.10.07, 21:00 a mnie Slade tez rajcowały i Purple i Black sabath.... ja prosty chłopak, a najbardziej pamietam U2 i Tundra zdaje sie... taki długasny! Dopiero potem odkryłem The Doors... Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! 11.10.07, 21:16 Ja podobnie, zacząłem od glamu, później cała klasyka rocka, bluesa...itd. Ostatnio katuję nowe Foo Fighters, oni łączą wiele różnych pierwiastków, płyta jest eklektyczna do bólu i zbiera rewelacyjne recenzje wśród internautów. W samochodzie królują Rush i Black Sabbath. A ostatnio doszły Strachy na Lachy i Happysad (to było tak do śmiechu, wężykiem , Jasiu, wężykiem). Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 a ja mecze od kilku dni Beirut! 11.10.07, 21:30 mecze od kilku dni Beirut "The Flyinh club cup"- cudowna płytka! To zdaje sie ich druga! Takie klimaciki powiedzmy regionalno-ludowe, ale nie na modłe, ale tak przerobione - dla mnie bomba! Na dłuzsze trasy mam Nine Inch Nails! Ozywia i wzmacnia lepiej niz Red Bull! Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: a ja mecze od kilku dni Beirut! 11.10.07, 21:43 Wracają jednak do sedna, dzisiaj żadna kapela nie potrafi odtworzyć brzminia T.Rex. Pewnie to sprawa barwy głosu, expresji Bolana ale i ciekawych pomysłow aranżacyjnych, niby zawsze wychodził z boogie a tu takie hiciory mu wychodziły, że daj Panie Boże taką wenę Prince'owi czy BlackEyde Peace czy Timberlake'owi (to żarcik był). Pare lat temu z the Darkness próbowali coś tam zrobić ale skończyłosię tak naprawde na jednej piosence...Glam ruulez :) Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 radiohead z netu! 11.10.07, 21:59 a sciagnąłeś juz Radiohead - najnowszy album? Sciagasz z netu i płacisz ile chcesz od 0 do 100 funtów! Dopiero 3 grudnia ma byc CD... Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! 11.10.07, 16:46 Ted Nugent - dzięk gitary i fulkan energii, polecam: pl.youtube.com/watch?v=cYOV8uu17t0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stawros Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! IP: *.chello.pl 11.10.07, 21:21 -Trooly przypomniał Teda Nugenta Ale czad, znowu mam 18 lat! Ten facet był prekursorem całego szaleństwa metalowego lat 80tych A jego kariera była na szczycie kiedy panował Punk. Potem tropiłem Teda , ale jakby znikł. Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! 11.10.07, 16:48 Głupiś i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! 11.10.07, 16:49 to było do tego cwaniaczka, specjalisty od ambitnych purpli. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: T.Rex - Marc Bolan - ale mi przypomnieli! 11.10.07, 17:25 ale przynajmniej nie mam miodu w uszach co ci wydatnie i wyraznie przeszkadza w ocenach ty.... ty specjalisto od łysych , he he, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbędny skąd się takie typu biorą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 17:47 Nawet w dyskusji o muzyce popowej, taki troll jak ty Piotrze32, nie potrafi zachować odpowiedniego poziomu i minimum , nawet pop ....ale jednak kultury. Nie apeluję abyś uszanował gusta innych , nawet tych jak piszesz "z woskiem w uszach" , gdyż mój apel spotka się z odbitym echem w pustej jak twój łeb piotrze32, studni. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: skąd się takie typu biorą 11.10.07, 22:12 a poszedł won forumowy trolu i przygłupie ,nie wiesz o co chodzi nie kojarzysz a zabierasz głos ,nikogo nie obraziłem i sam nie czuje sie obrażony przez exmana chociaż gdybymiał twój poziom inteligencji gnido podłą to bym sie napewno obraził,jarzysz? he he. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: skąd się takie typu biorą 11.10.07, 22:15 to było oczywiscie adresowane do niejakiego wielonikowca "zbędnego" wyjatkową kanalie forumową ,wielbiciela braci kaczynskich i innych podobnych typów , he he. Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: skąd się takie typu biorą 11.10.07, 22:20 Tak, czy owak - miłych snów. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: skąd się takie typu biorą 11.10.07, 22:27 trooly napisał: > Tak, czy owak - miłych snów. a co ty mnie wysyłasz do spania? ,możemy jeszcze podyskutowac np. o karabinach , he he. Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: skąd się takie typu biorą 11.10.07, 22:19 Jesteś żarówa? Daj na wsteczny lub na luz. Spalisz sobie cały system i co będzie? Przed snem posłuchaj dobrej muzyki. Zrelaksujesz się przy śpiewach Filipinek. Dzisiaj to już leciwe dziewczyny- szczecinianki ale kiedyś, oj miały siłę i swobodę głosu. Jak się tak rozbujasz to na koniec sięgnij po Rosiewicza. Miłych i odprężających snów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbędny Re: skąd się takie typu biorą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 22:19 piotr33k2 napisał: > a poszedł won forumowy trolu i przygłupie ,nie wiesz o co chodzi >nie kojarzysz a zabierasz głos ,nikogo nie obraziłem i sam nie >czuje sie obrażony przez exmana chociaż gdybymiał twój poziom >inteligencji gnido podłą to bym sie napewno obraził,jarzysz? he he. Twój powyższy wpis potwierdził tylko moją wypowiedż na twój temat a podwyższony poziom emocjonalny twojej wypowiedzi oraz :-) dwa wpisy zaraz po sobie świadczą tylko o ....celności opinii na twój temat trollu. Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: czildren of ze defekejszyn !!! sram sram! 11.10.07, 20:53 Wyjątkowo taktowny post, klasyka zwyrodnienia lewej komory. Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: sram sram szczam szczam 11.10.07, 21:47 No miło Ci tak? Odwodnisz się i co będzie, Z drugiej strony, to zbedna jest lewatywa itd. Trzymaj się człeku, jak będziesz miał problemy większe to pomogę. Każdemu potrzebne jest zrozumienie. Odpowiedz Link Zgłoś