tycjan5 21.07.03, 11:11 czy pomysł na zagospodarowanie Łasztowni przewijał sie już na Forum? Jestem tu od niedawna więc nie wiem. Pojawiały sie pomysły za zagospodarowanie tego niewykorzystanego miejsca w mieście? Pozdr. Tycjan Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jottka dzielnica z czerwonymi 21.07.03, 12:44 latarniami - ukochany od zawsze temat pakuza :) jeśli chwilowo na wakacjach, to z pewnością jacek po południu potwierdzi jedynie słuszną koncepcję dla tej części miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JACEK Re: dzielnica z czerwonymi IP: 64.9.159.* 21.07.03, 13:37 jottka napisała: > latarniami - ukochany od zawsze temat pakuza :) > > jeśli chwilowo na wakacjach, to z pewnością jacek po południu potwierdzi > jedynie słuszną koncepcję dla tej części miasta No, no juz jestem i potwierdzam moim dwuletnim postem ktory ostatnio czesto ozywiam ;-) www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=70&w=6994236&a=6997450 Odpowiedz Link Zgłoś
mike102 Re: ŁASZTOWNIA CITY 21.07.03, 13:05 powinno sie brac przyklad z najlepszych. oto najwiekszy i najdrozszy projekt w dziedzinie nieruchomosci na naszym kontynencie - hamburskie HAFEN CITY: www.hafencity.info/html/flenglish/hc-english.html Odpowiedz Link Zgłoś
tycjan5 Re: ŁASZTOWNIA CITY 21.07.03, 13:13 wow! robi wrażenie. przydałoby się u nas takie Stettiner Hafen, a raczej Szczeciński Port. Szkoda, że nei pokazują szczegółow, ale i tak projekt robi monstrualne wrażenie. Pozdr. Tycjan Odpowiedz Link Zgłoś
sen_c Re: ŁASZTOWNIA CITY 21.07.03, 14:16 Kiedy teraz byłem na ms Stubniz, zrozumiałem że zagospodarowanie Łasztowni (tzn. zamienienie jej w dzielniczkę, knajpiano-rozrywkową, nie jakieś tam muzea!!! , hehe piwne galeryjki - owszem) jest genialnym pomysłem, który może zmienić obraz miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
k.o.h MIRROR CITY NA STUBNITZU 21.07.03, 16:32 Szkoda że nie zjawiliście się na dyskusji jaka miała miejsce na statku STUBNITZ 15 lipca tego roku. Dyskusja pod hasłem "MIRROR CITY" dotyczyła właśnie zagospodarowania nabrzeży Szczecina od ul.Kolumba aż po stocznię, a także wysp po drugiej stronie tej części rzeki. Informacja o spotkaniu zorganizowanym przez fundację ANIMATICA była na plakatach i w folderach dotyczących imprez kulturalnych na MS STUBNITZ. Było kilkunastu Szczecińskich architektów, przedstawicieli miasta, urzędu miejskiego,radnych,studentów ,przedstawicieli kilku gazet i sporo ludzi nie związanych z branżą acz mocno zainteresowanych perspektywami tego miasta... Nie ukrywam , że dyskusja była ostara i w zasadzie w pewnym momencie przerodziła się w pyskówki z przedstawicielami urzędu o to że wg nich nic się zarówno z wyspami jak i nabrzeżem nie da zrobić (poza terminalem konternerowym 8-), ale też i sporo młodych ludzi zabierało głos może czasami jeszcze trochę naiwny ale dający nadzieję , że siła tkwi w młodym duchu narodu. Dyskusja była tylko wstępem i rzuceniem pomysłu czy może nawoływaniem oficjalnym do ruszenia jakiegoś pomysłu na miasto nad odrą które tak naprawdę z tą odrą się nie chce jakoś zaprzyjaźnić... Poruszane były wątki rozwoju takich miast jak Hamburg, Rostock czy Malme połączone z pokazami multimedialnymi bardzo rozbudowanych materiałów z tych miast a także z archiwuw Szczecina. Całoś imprezy zaczęła się o godzinie 18 zwiedzaniem właśnie łasztowni i kilku nabrzeży, a prezentacja wraz z dyskusją rozpoczęła się o godz. 20 i skończyła po północy... Było bardzo przyjemnie a po wszystkim można było zostac na koncercie i raczyć się piwkiem lub wódeczką... Szkoda , że was nie było , bo jak obserwuję , wielu z was jest mocno zainteresowanych nie tylko historią , ale i przyszłością tego miasta... Spotkanie z fundacją ANIMATICA bedzie miało swój dalszy ciąg na przełomie września i października, na które serdecznie zapraszam bo bedą miedzy innymi przedstawiciele władz które uczestniczyły w przemianach w Malme.... ZAPRASZAM, następnym razem zostawię cynk na forum.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kopin Re: MIRROR CITY NA STUBNITZU IP: 217.153.7.* 21.07.03, 19:01 nastepnym razem... to wczesniej proszę Odpowiedz Link Zgłoś
sen_c k.o.h. 22.07.03, 08:08 czekam na forumowy cynk na przełomie września i października Odpowiedz Link Zgłoś
tycjan5 Re: MIRROR CITY NA STUBNITZU 22.07.03, 09:20 czekam również, chętnie przyjdę. Pozdr. Tycjan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quba Re: ŁASZTOWNIA CITY IP: *.spx.pl / 10.0.5.* 22.07.03, 12:47 dyskusja o Łasztowni nie tylko na tym forum toczyła się często. Z Łasztownią są trzy zasadnicze problemy. Po pierwsze leży daleko od centrum za rzeką. Przeciętnemu zgnuśniałemu szczecinianowi nie będzie się tam chciało jechać skora na stare nowe miasto mu zadaleko (pewnie będzie wolał się wybrać do Galaxy). PO drugie na Łaswztowni jak na starówce bruździ Trasa Zamkowa. I po trzecie miasta nie stać na taką inwestycje a i inwestorów chętnych jakoś nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
sen_c Re: ŁASZTOWNIA CITY 22.07.03, 12:59 Gość portalu: quba napisał(a): > > Po pierwsze leży daleko od centrum za rzeką. > Przeciętnemu zgnuśniałemu szczecinianowi nie będzie się tam chciało jechać > skora na stare nowe miasto mu zadaleko (pewnie będzie wolał się wybrać do > Galaxy). nie prawda. mi jako mieszkańcowi prawobrzeża wcale nie jest daleko wsiadam w pośpiech i jadę na most długi a z tamtąd to już rzut beretem, sprawdziłem to pod czas wizyty na ms stubniz, a wydaje mi się że Łasztownia ożywi naszą nową starówkę > PO drugie na Łaswztowni jak na starówce bruździ Trasa Zamkowa. trasa ma swój urok zresztą tak samo jak i port, taki industrialny ale urok > po trzecie miasta nie stać na taką inwestycje a i inwestorów chętnych jakoś > nie widać. to jest jeden jedny maluczki problem no i jeszcze te 15 mln dla lesa, ale pożyjemy zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quba Re: ŁASZTOWNIA CITY IP: *.spx.pl / 10.0.5.* 22.07.03, 14:40 sen_c napisał: > Gość portalu: quba napisał(a): > > > > > Po pierwsze leży daleko od centrum za rzeką. > > Przeciętnemu zgnuśniałemu szczecinianowi nie będzie się tam chciało jechać > > > skora na stare nowe miasto mu zadaleko (pewnie będzie wolał się wybrać do > > Galaxy). > > nie prawda. mi jako mieszkańcowi prawobrzeża wcale nie jest daleko wsiadam w > pośpiech i jadę na most długi a z tamtąd to już rzut beretem, sprawdziłem to > pod czas wizyty na ms stubniz, a wydaje mi się że Łasztownia ożywi naszą nową > starówkę Dla mnie też nie jest tam za daleko ale dla wielu zapewne atrakcyjniejsze będzie Galaxy, nie tylko dlatego że jest bardziej w centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
tycjan5 Re: ŁASZTOWNIA CITY 22.07.03, 12:58 Galaxy to nie to samo, chociaż wszystko jest możliwe. Co do Łasztowni, nie ma inwestorów, bo nie ma planu, a jeżeli jest jakiś, o którym nie wiem, nikt chyba sobie nie zadaje trudu aby go " przepychać' tworząc lobby wokół tematu. Problem polega na tym, ze Magistrat ma milion różnych spraw i ni ema czasu, a może ochoty na trzymanie sie jednego i konsekwentnie z uporem maniaka lobbowac bogate towarzystwo inwestorów. Potrzebni są ludzie do promocji tematów, najlepiej małe sztaby, które zajmowałyby się jednym, a nie 50 sprawami. Pozdr. Tycjan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k.o.h Re: ŁASZTOWNIA CITY IP: 80.51.17.* 22.07.03, 14:24 WŁAŚNIE TEGO PRÓBUJE SIĘ PODJĄC FUNDACJA ANIMATICA Odpowiedz Link Zgłoś
tycjan5 Re: ŁASZTOWNIA CITY 22.07.03, 14:36 Gość portalu: k.o.h napisał(a): > WŁAŚNIE TEGO PRÓBUJE SIĘ PODJĄC FUNDACJA ANIMATICA MOŻESZ MI DAĆ NAMIAR NA TĘ FUNDACJĘ? Odpowiedz Link Zgłoś
k.o.h Re: ŁASZTOWNIA CITY 22.07.03, 17:02 tycjan5 napisał: > MOŻESZ MI DAĆ NAMIAR NA TĘ FUNDACJĘ? Odpowiedz Link Zgłoś
k.o.h Re: ŁASZTOWNIA CITY 22.07.03, 17:07 oops...za poprzedni post... e-mail: fundacja@animatica.org Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: ŁASZTOWNIA CITY 23.07.03, 09:59 tycjan5 napisał: > dzięki wielkie. > Pozdr. > Tycjan a czemu nie ma: www.animatica.org.pl :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
k.o.h Re: ŁASZTOWNIA CITY 23.07.03, 23:31 ...bo fundacja działa dopiero od w zasadzie trzech miesięcy, postaramy się to nadrobić w najbliższym czasie... Odpowiedz Link Zgłoś
tycjan5 Re: ŁASZTOWNIA CITY 24.07.03, 09:35 k.o.h napisał: > ...bo fundacja działa dopiero od w zasadzie trzech miesięcy, postaramy się to > nadrobić w najbliższym czasie... A możesz mi naw maila przesłac statut fundacji? tycjan5@gazeta.pl dzięki Tycjan Odpowiedz Link Zgłoś