Gość: mrchaos1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.07, 21:03 A może to normalne w tej Solidarności? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mazzy Re: Żona Jurka "chyba" pracowała w WOMP IP: *.chello.pl 21.11.07, 21:42 To jest najzupełniej normalne w Polsce we wszystkich ugrupowaniach polityczno - religijno -społecznych.Nie mówi sie o rodzinach tylko o klanach. I wszyscy się na to zgadzają , bo tak głosują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kis Re: Żona Jurka "chyba" pracowała w WOMP IP: *.eranet.pl 21.11.07, 22:56 ludzie śledzę od tygodnia forum na temat WOMP-u i widzę ,że nagonka przez gazety są bardzo tendencyjne ,wyciąganie całej rodziny na świecznik to chwyty poniżej pasa. A i tak najgorszą karą w Polsce jest niemieć znajomości - >nie ważne kto w kraju rządzi czy PZPR,AWS,SLD,PIS I POi niewieżę że to się szybko zmieni .PO zdejmie dyrektorów i posadzi swoich a oni obsadzą swoimi znajomymi i rodziny też powkęcają , a redaktorzy będą mieć oczym pisać szukając nowych sensacji do końca prawdziwych a my mamy to czytać!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Związkowiec Chyba Jurek... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.07, 21:51 Ciekawe czy p. Jurek w ogóle wie że ma żone. A może "CHYBA" wie że ma... Panie Jurek strugasz pan idiote. Ludzie są za inteligentni żeby wierzyć w bzdury opowiadane przez tak wybitnych związkowców jak pan. To co pan panie Jurek wyprawiasz nazywa sie NEPOTYZM. Ale domyślam się, że to trudne słowo i może go pan ani nie znać ani nie rozumieć jego znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proPO Re: Chyba Jurek... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.07, 09:51 To co pan panie Jurek > wyprawiasz nazywa sie NEPOTYZM. a jak nazwać to co wyprawia szczewcińskie PO ? i jakoś Wyborcza na ten temat milczy POdpowiem załatwianie pracy żonom,matkom i kochankom jest na porządku dziennym, bo stanowiska dla członków to przecież NORMA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele Re: Chyba Jurek... IP: *.szczecin.mm.pl 22.11.07, 09:54 Jurek to WOMP, a jakie Ty masz przykłady? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proPO Re: Chyba Jurek... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.07, 10:19 Gość portalu: ele napisał(a): > Jurek to WOMP, a jakie Ty masz przykłady? cały urząd marszałkowski i urząd miejski, oraz jednostki podległe Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja_gw_szczecin Re: Chyba Jurek... 22.11.07, 11:49 Monika Adamowska mój mail monika.adamowska@szczecin.agora.pl czy mogę prosić o kontakt. chętnie napiszę o tym, o czym pan/i tu wspomina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proPO Re: Chyba Jurek... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.07, 14:18 droga Pani Redaktor, tak najprościej; nazwiska, kontakty, adresy, nie trzeba dużej siły przebicia żeby dotrzeć do faktów Odpowiedz Link Zgłoś
whiteentrance Re: Chyba Jurek... 23.11.07, 17:14 redakcja_gw_szczecin napisała: > Monika Adamowska > mój mail monika.adamowska@szczecin.agora.pl > czy mogę prosić o kontakt. chętnie napiszę o tym, o czym pan/i tu > wspomina. Skoro Pani prosi......... cały wątek o tym o co Pani prosi!!!! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=69394154&a=69394154 Szanowna Pani Redaktor!!!! Nie lepiej rzyjąć postawę Pani koleżanki z biura - niejakiej Kowalewskiej? Można przecież być tubą propagandową - tworzyć konfabulacje, być pi_arem nitrasopartyjnym!!! A teraz trzeba będzie o tym napisać!!!!! Że nie kwalifikacje mają znaczenie, tylko znajomości i partyjne koneksje!!!! I jeszcze Pan Arek Litwiński próbował tłumaczyć jadąc językiem lepperskim ("w naszej partii też są fachowcy", "to nie jest nic złego należeć do PO"- i inne takie). Oj doigra się Pani!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ślepy Re: Chyba Jurek... IP: *.szczecin.mm.pl 23.11.07, 18:26 pani redaktor, takie małe zadanie , proszę pokazać jedną osobę z ostatnio awansowanych ( ostatni rok ), która nie ma legitymacji PO, ewentualnie nie miała do niedawana :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Chyba Jurek... IP: *.szczecin.mm.pl 25.11.07, 14:43 pani Moniko, wystarczy regularnie czytać to forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Chyba Jurek... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.07, 15:26 Oczywiście, najlepiej kogoś oskarżać, proszę pana! Przepraszam, ae jeśli w prasie nagłaśniają takie sprawy osobiste-wyciągane rzeczy to myślę że chodzi o to aby odwrócić tylo uwagę od tego co ważne. Najlepiej wziąść Pana Jurka "z drugiej strony" no bo innej afery nie będzie. Nie bierze np łapówek jak inni.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chaot nieroby z Solidarnosci IP: 213.155.169.* 21.11.07, 22:52 niech sie wezmą za prace tak jak inni... ale jak widac to taki Jurek potrafi tylko pierdzieć w stolek, gębę pełną frazesów, a co do czego to nie wie co sie na swiecie dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facet Jurek ogórek...rznie głupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.07, 22:52 panie jurek, wstyd, wstyd rezygnuj natychmiast, miej honor Odpowiedz Link Zgłoś
moja_prawa_noga Re: Żona Jurka "chyba" pracowała w WOMP :) 21.11.07, 23:32 Kto z "Solidarności" powstrzyma tą samokompromitację Mieczysława Jurka i całego związkowego regionu? Czy tutejsza "Solidarność" jest skazana na degenerowanie się od środka? Jurek broni rodziny, nie zasad! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=72241262&v=2&s=0 Mitek Jurek legenda Solidarnosci I forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=71916071&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
maxymus1 solidarność? Z kim? 22.11.07, 15:43 Ta solidarność, czy tam jak ją zwał, to pusta nazwa, ja ich trochę znam, kiedyś byłem zwykłym jej członkiem, ale jak przebili poczynania komuny, to im podzękowałem! Na moje zapytanie dlaczego tam jest dożywotnia wybieralność, jeden z tutejszych członków komisji krajowej, odpowiedział mi że nie nadążali, po wygaśnięciu kadencji z kształceniem nowych działaczy! No i na tej zasadzie już nie długo będziemy obchodzić 20-lecie pierdzenia w stołek za kilkanaście tyś zł. miesięcznie, no i to mieszkanie, chyba ze 300.tyś zł. Jubileusz Pana Jurka, ale chola, tam nie tylko Jurek, tam po prawie od 20 lat są szare eminęcje z podobnymi zarobkami i służbowymi brykami, ale na Gdańskich numerach rej. No i stary poczciwy Longin wraca do gry, to jedna paczka, krzywdy sobie nie dadzą zrobić, tak jest od czasów usunięcia Pana Radziewicza, do dnia dzisiejszego, a zapewniam was znajomości są rozległe, bo i Minister Spraw Wewnętrznych, i v-ce Premier Rządu, po instrukcje do tego czerwonego budyneczku przy al. Woj. Polskiego, tam wpadali! Widziałem to! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geo Żona Jurka "chyba" pracowała w WOMP IP: 213.155.191.* 22.11.07, 00:53 A teraz Jurek angażuje się w sprzedaź stoczni Nowej dla Norwega, czyli walczy o stołek dla p. Piotrowskiego i Antosiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
twister26 Pałacyk "Solidarności" 22.11.07, 08:26 Żona p.Jurka ma prawo gdzieś pracować.Jeśli była zatrudniona w WOMP mąż powinien się ze sprawy wyłączyć i przekazać zastępcy.Mało kto uwierzy, że część rodziny przewodniczącego wyjechała z kraju nie za kasą,ale z powodu nieudolności czy niechęci p.Jurka do załatwienia im roboty na miejscu.Oj dziwną instytucją stała się ta "Solidarność".Piszę instytucja, a nie związek bo proszę popatrzeć na jej siedzibę. Robotniczy ponoć związek urzęduje w eleganckim pałacyku przy al.Wojska Polskiego.Wstyd i lekceważenie świata pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czekając.na.godota to naprawdę straszne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.07, 08:35 Pałacyk jako siedziba, apanaże, kierowca, bezkarny przez lata nepotyzm i to wszystko namaszczone nieustannym towarzystwem biskupów i włądz na różnych uroczystościach, czynią ten obraz żałosnym i opisanym w społecznopolitycznej satyrze Orwella- Animals Farm. Wnioski ? Solidarność jest chora już nieuleczalnie być może lub może nawet jest już zmumifikowaną nieboszczką. Odpowiedz Link Zgłoś
14hacker Żona Jurka "chyba" pracowała w WOMP 22.11.07, 09:32 Czy szef regionu NSZZ "Solidarność" jest pewien, gdzie pracują jego najbliżsi? ( braciszek od remiontów, szwagier od poszukiwania pracy, no i pozostali ? Odpowiedz Link Zgłoś
pan_glosny Drodzy dziennikarze, sprawdźcie jeszcze okres kied 22.11.07, 09:38 Drodzy dziennikarze, sprawdźcie jeszcze okres kiedy to pani Kołecka była prezesem zarządu fundacji, czy też członkiem zarządu tej fundacji (tu już nie pamiętam dokładnie). Do któregoś roku właśnie tak było, a potem nastąpiła zmiana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrchaos1 Jak już wspominamy, to może ktos pamięta jak przek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.07, 10:21 przekazano przychodnię kolejową? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Żona Jurka "chyba" pracowała w WOMP IP: *.chello.pl 22.11.07, 11:24 Co do tej Kołeckiej, to opanowała chyba wszystkie kiedyś tzw. państwowe placówki służby zdrowia, tam umaczany jest jej mąż czy też syn, założyli jakąś szemraną fundację której wszyscy musieli płacić za czynsz, moja firam wynajmowała dużo pomieszczeń od byłej przychodni kolejowej, ale jak przejął to ten Kołecki, to trzeba było z tamtąd uciekać, bo mu z cenami odbiło, za wszystko, między innymi za wodę! A co do Pana Panie Jurek, to ja też robię na Pana nagonkę, zaraz uzasadnię! Wie Pan co "walczyliśmy" kiedyś żeby w Polsce było sprawiedliwie, normalnie! Pan w Myśloborzu, a ja w Szczecinie, w 1970r byłem koło stoczni, potem koło komendy gdzie do mnie strzelano, zginął tam mój znajomy Waldek Szumiński! I wie Pan co wywalczyliśmy? Pan jako mieszkaniec Myśliborza, niezbędny dla Miasta Szczecin, dostał 110m. kw. mieszkanko komunalne od miasta, na którym Pan się uwłaszczył, i o rodzinkę też Pan zadbał. Pan widział jak ja protestuję pod Urzędem Miasta,widział Pan bo ja przez szybę Pana widziałem, ale to Panu latało, protestuję przeciwko złemu prawu, które Panu daje, a naszą rodzinę wygania z 40m.mieszkania po naszych rodzicach , pionierach Szczecina! Bo dziadkowie i brat matki, to dla Sądów i urzędników to nie rodzina! A Pan kto jest dla urzędników, że problemu nie widzieli? Kto, co za figura pytam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam Żona Jurka "chyba" pracowała w WOMP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.07, 17:50 faktycznie żona była krótko zatrudniona tylko poto aby udac sie na operacje a potem na rente, dlatego chłop nie wiedział ze wogóle pracowała- sprytne posunięcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regina renta IP: *.chello.pl 26.11.07, 16:39 Ta renta też powinna być zrewidowana! Związek ma bardzo rozległe wpływy w służbie zdrowia w naszym Zachodniopomorskim regionie! Mogę to udowodnić jak ktoś nie wierzy! Ja miałam dwie operację na kręgosłup, mam połączony na sztywno, po usunięciu dysku, Prof. Ślusarek mnie operował, i zrobił to dobrze, ale ja nie mam znajomości, pracuję już 36 lat fizycznie i dalej muszę zapieprzać, jesze osiem lat! A tu pani Jurkowa przyjeżdża z Myśliborza, rach ciach, i jest renta! Może i mi Pan powie, który to orzecznik taki łaskawy, bo wam tam w tej Solidarności jakoś wszystko bezproblemowo wychodzi! Wie Pan co, ja znam to wasze towarzystwo! I proszę głupa nie palić i nie ściemniać! Bo nóż się sam w kieszeni otwiera na te wasze szwindle! Odpowiedz Link Zgłoś
twister26 Panie JUrek, trzeba ustąpić 22.11.07, 20:37 Nie ma pan żadnego znaczenia w szczecińskich układach- i tych dobrych i tych złych.Zastraszony panek z Myśliborza, ale lisek chytrusek, którego trzeba pozbawić mieszkania dla tzw. miastu potrzebnych. Swoich mamy dosyć. Jurek ,wracaj pan do Myśliborza i opuszczaj ten pałac przy al.Woj.Polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menel Re: Panie JUrek, trzeba ustąpić IP: *.chello.pl 22.11.07, 23:02 Zgadzam się, Mietek Jurek musi odejść! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborca Re: Panie JUrek, trzeba ustąpić IP: *.chello.pl 23.11.07, 10:19 Czy ktoś widział aby " świnia" sama odeszła od koryta ? Mało prawdopodobne ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary Re: Panie JUrek, trzeba ustąpić IP: *.chello.pl 23.11.07, 22:31 A może stoczniowcy przyspawali Miecia do stolca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Panie JUrek, trzeba ustąpić IP: *.chello.pl 24.11.07, 15:42 Czas Miecia " PIJACZKA" pogonić. Chłop tak zapracowany ,że nawet niewie gdzie "pracuje " rodzina, chyba czas mu dać " WOLNE" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek mieszkanie pana Jurka IP: *.chello.pl 26.11.07, 15:17 Z tym mieszkaniem to normalna przewała w majestacie prawa, jaki on q..a niezbędny dla miasta? No jaki? Może niezbędny dla związku! To zgoda, ale niech mu związek płaci za wynajem! Ja panie Jurek tego tak nie odpuszcze! Już protestowałem na ten temat pod stocznią jak był Kaczyński! Ale tu w Szczecinie wszystkim to zwisa i powiewa, więc sobie obmyśliłem, że pojadę z tym banerem pod siedzibę Pana Tuska, może tam w Warszawie dziennikarze bardziej neutralni! I zrobię to przysięgam! Będę tam do skutku, mam gdzie tam czasowo pomieszkać u rodziny, bo już pisałem na tym forum że Niemcy zbombardowali mojej matce mieszkanie przy ul Wolskiej, ale rodzina jeszcze została. Wie pan na co jeszcze tylko czekam? Czekam aż ZBiLK, eksmituje mojego syna z naszego rodzinnego mieszkania, przy ul Mazurskiej, bo takie prawo sobie dranie wymyśliliście! Bo żeby wam dać to trzeba komuś zabrać! Nigdy, nigdy dopuki będę żył tego nie odpuszczę! Tak nie może być, żeby urzędnicy robili złodzieji z ludzi którzy 50 lat mieszkają w danym mieszkaniu, a panu i panu podobnym dawali chojną ręką! Nigdy! Jeszcze pan o mnie usłyszy, bo nie tak miało być po obaleniu komuny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komunalnik Re: mieszkanie pana Jurka IP: *.szczecin.mm.pl 26.11.07, 16:19 z tej samej puli co Krzystka Odpowiedz Link Zgłoś