Gość: as IP: *.devs.futuro.pl 07.12.07, 13:07 donek podpisał w imieniu Polski.Ciekawe jak będziemy je obchodzić.Mordercy pedofile małych dzieci będą świetować a my razem z nimi, ze są z nami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hardy Re: mamy nowe święto d/s kary śmierci IP: *.chello.pl 07.12.07, 14:38 Mój znajomy obcokrajowiec mieszkajacy tymczasowo w Polsce jest za karą śmierci. Przypadkowo wszedł na strone hardpedofilską i nie mógł sie od niej uwolnic , zgłosił sprawe na policje , ale i tak nie może sie otrząsnąć z tego co zobaczył. Unia Europejska wbrew pozorom nie zwalcza pedofilii , a wręcz ja wspiera. Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: mamy nowe święto d/s kary śmierci 07.12.07, 15:16 tak, tak, a kara śmierci z pewnościa zmniejszy zjawisko, pewnie tak samo jak morderstwa i inne przestęþstwa przeciwko życiu. I z pewnościa każdy z was jest gorliwym obrońca życia"rozpoczetegO' i chętnie tez decydujecie o jego końcu , zapewnie w Imię Boże. amen. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: mamy nowe święto d/s kary śmierci 07.12.07, 16:07 O ironie zakrawa fakt, ze przy tej okazji wspominasz o mordercach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zed dzien przeciw karze smierci IP: 78.152.248.* 07.12.07, 16:23 tylko ludzie, ktorzy nie potrafia sie obchodzic i radzic z przestepcami najchetniej by ich usuneli zabijajac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DamaKier Ale się, as, zawiodłeś... IP: 83.18.220.* 07.12.07, 17:04 A tak już było blisko do publicznych egzekucji, co? Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Ale się, as, zawiodłeś... 07.12.07, 17:33 Tak sie zastanawiem czy zwolennicy kary smieci czytaja tylko dziewiec punktow dekalogu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hardy Re: Ale się, as, zawiodłeś... IP: *.chello.pl 07.12.07, 17:46 Własnie Ćwiąkalski cofnął wyrok zboczeńcowi Samsonowi. który znęcał sie nad umysłowo chorymi dziećmi. To tylko potwierdza zielone światło dla dla tych potworów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: Ale się, as, zawiodłeś... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.07, 18:38 A właściwie, za co groziła kara śmierci , czy przypadkiem nie za pozbawianie kogoś życia? Czy świadomy, szczególnie okrutny i wyrafinowany morderca - piszę tak celowo bo tylko za takie przewinienie groził najwyższy wymiar kary, któremu wymierzono karę śmierci, szanował życie poczęte? - pytanie do Kotabezamota Zeda i innych Dam. A właściwie to co, jaki to historyczny fakt mamy świętować - tj. uroczyście obchodzić? Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Ale się, as, zawiodłeś... 07.12.07, 18:46 > A właściwie, za co groziła kara śmierci , czy przypadkiem nie za > pozbawianie kogoś życia? Czy świadomy, szczególnie okrutny i > wyrafinowany morderca Wlasnie opisales panstwo stosujace kare smierci. Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: Ale się, as, zawiodłeś... 07.12.07, 19:00 rzewinienie groził najwyższy wymiar kary, któremu wymierzono karę > śmierci, szanował życie poczęte? - pytanie do Kotabezamota Zeda i Nie szanował,i powinien ponieśc karę, ale czy uważasz,ze zasada oko za oko, i stawianie państwa w roli umocowanego przepisem mordercy jest wyrazem szacunku czy też odwetu????? gwoli śicsłości mamy dzień a nie Swięto , to zasadnicza róznica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Ale się, as, zawiodłeś... IP: 195.136.49.* 07.12.07, 19:25 po co świętować taki dzień skoro 68 % Polaków chciałoby tej kary i co tutaj ma aborcja przeciez ,nie każdy kto jest za Pisem jest fundamentalistą religijnym jak niesiołowski czy jurek zresztą jarek go pogonił właśnie że chciał rozszerzyć zakaz. Fakty są takie że pedofilii nie mozna wyleczyć i po co ryzykować życie następnych niewinnych dzieci, kto sie z tym nie zgadza czy zaryzykują i odda swoje dzieci np na terapie do pana samsona albo do tego karateki. Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: Ale się, as, zawiodłeś... 07.12.07, 19:32 kara śmierci też chyba nie ma właściwości terapeutycznych, natomiast ma jedną fatalna wadę-jest nieodwracalna.68% Polaków jest za .hmmm nie znam takich danych, a gdyby nawet , to jest to szalenie ciekawe biroąc pod uwagę,ze 90% deklaruje wiarę katolicką,a wyraźnie jest powiedziane "nie zabijaj" i ukochany Papiez przywoływany przy każdej z możliwych okazji, tez był przeciw. dziwi mnie to,ze u Ciebie jest albo kara śmierci albo zycie na wolności, a dożywocie bez możliwości wcześniejzego zwolnienia-i niech winy odpracowuje na rzecz państwa. Co kara śmierci tak naprawdę orócz zemsty wnosi -nic- chwilę strachu dla skazanego, a czy to wynagrodzi stratę czy krzywde bliskich???? Czy karą nie jest dżwiganie brzemienia własnej winy i praca na rzecz społeczeństwa. Ale to fajnie tak miec władzę nad czyimś życiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: Ale się, as, zawiodłeś... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.07, 19:47 To co napisałeś Kociebehemocie6 to żywa demagogia. Czy Ty naprawdę nie znasz realiów naszych więzień - np. ostatnie wystąpienie jednego ze skazanych o odszkodowanie za więzienną ciasnotę. Czy naprawdę wierzysz, że skazani zarabiają na swoje utrzymanie nie wspominając o wynagrodzeniu strat i krzywd, nie mówiąc już o pracach na rzecz społeczeństwa - z niewolnika nie ma pracownika. Kara śmierci w porównaniu z dożywociem bez możliwości wcześniejszego zwolnienia, to dla wielu akt miłosierdzia a nie kara. Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: Ale się, as, zawiodłeś... 07.12.07, 19:57 bez przesady z tą demagogią. Realia naszych więzień są mi znane na szczęscie tylko z opisów. Moze jest to podejście idealistyczne, niemniej państwo w roli mordercy nie jest mi miłe, zwłaszcza z powodu wspomnianej nieodwracalności , i dalej może nieco idealistycznie, niesłusznie skazanemu na więzienie mozna chociaż w części zrekompensować pobyt , a jak wrócić życie ????? I to odebrane w majestacie prawa????? dalej zwolennicy powołują się na odstraszająca rolę kary, ale czy gdyby tak było, to świat już od dawna powinien być kraina wielkej spokojności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Ale się, as, zawiodłeś... IP: 195.136.49.* 07.12.07, 20:15 po pierwsze po co ustalać takie święto to takie święto ludzi pracy za komuny narzucane przez wyższe organy, wbrew wiekszości .Kara śmierci załatwia jedną sprawę nie będzie więcej ofiar od danego przestępcy.Dziwi mnie zawsze że ostatni głos ma psycholog który z takiego degenerata żyje i zawsze będzie mówił ze rokuje na poprawę a życie pokazuje co innego.Kara smierci istnieje w Polsce wykonują ją przestępcy na ofiarach. Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: Ale się, as, zawiodłeś... 07.12.07, 20:19 po pierwsze po co ustalać takie święto to takie święto ludzi pracy za komuny > narzucane przez wyższe organy, wbrew wiekszości. to nie jest święto tylko Ddzień Pzreciwko Karze Śmierci. To nie jest dzień wolny od pracy, a nie nie urządza się obowiązkowych apeli ku czci.. ma skłonić do dyskusji takich jak ta, widac ma racje bytu. Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: Ale się, as, zawiodłeś... 07.12.07, 20:23 Kara śmierci załatwia jedną > sprawę nie będzie więcej ofiar od danego przestępcy. kara śmierci jak sama nazwa wskazuje jest kara za POPEŁNIONE przestępstwo a nie działaniem prewencyjnym. lekka przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Ale się, as, zawiodłeś... IP: 195.136.49.* 07.12.07, 20:52 ale kara ma nauczyć przestępce że żle robi a co w takim przypadku jak on tego pernamentnie nie rozumie i nie ma motywacji z jego strony do poprawy a dożywocie jest karą demotywujacą bo bez wzgledu jak sie zachowuje to jego los jest przesądzony. Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: Ale się, as, zawiodłeś... 07.12.07, 21:09 > ale kara ma nauczyć przestępce że żle robi a i kara śmierci tego uczy? szkoda,ze nie można sprawdzić wyników tej nauki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Ale się, as, zawiodłeś... IP: 195.136.49.* 07.12.07, 21:46 a dożywocie czego uczy czy mu zależy być lepszym co go do tego motywuje jaki jest jego cel życiowy że tak powiem może praca.Za to wyniki pracy nad pedofilami są znane kolejne ofiary.Czy pedofil to jeszcze człowiek chyba tylko fizycznie, bo nad resztą to sie powinnismy zastanowić.Może jakaś kara 2 stopniowa najpierw orzeczenie o pozbawieniu człowieczeństwa szansa przywrócenie człowieczeństwa ewentualne uchylenie życia jak zwierzątko.Kara ma jeszcze jeden cel dawać przykład dla innych podobnych zwierzątek ma motywować inne zwierzątka by nimi nie zechciały być. Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: Ale się, as, zawiodłeś... 07.12.07, 21:57 kara ma byc karą czyli dolegliwością a nie szkółką. Więzienie to nie terapia tylko "zadoścuczynienie", poniesienie konsekwencji za własne czyny. terapia moze być prowadzona przy okazji. Mylisz te dwie rzeczy, oddziel karę od terapii-skutecznej czy nie. Dla mnie krara śmierci nie odnosi żadnego efektu, za to uwłacza społeczeństwu w imieniu którego jest wykonywana-nie daje szans ani na resocjalizację( być moze wątpliwą) ani na ekonomicze odpłacenie( mogą przysłowiowe kamienie łupać), ani prewencyjnej( nie jesteśmy wróżkami aby orzec jaki czy zostanie popełniony), natomiast poprez swój charakter stawia pańswto w takiej samej pozycji jak skazany, w razie pomyłki(a zdarzają się ) nie ma szans na zadośćuczynienie, o elementach religijnych nie wspomnę. I pisałam że gdyby kara śmierci miała jakiekolwiek działanie odstraszające to juz dawno nie byłoby przestęþstw na naszym padole, a jak wiadomo tak nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Kiełbaska już po kolacji! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.07, 22:02 Jestem zatwardziałym przeciwniiem kary śmierci, można powiedzieć betonem (o powodach nie ma co tu prawić), jednak ten idiotyczny dzień już tutaj kiedyś krytykowałem. Kiedy dzień przeciwko mordowaniu komarów? Kiełbaska już po kolacji. Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: Kiełbaska już po kolacji! 07.12.07, 22:04 Kiełbasko, na wiosnę będzie dzien mordowania komarów i to nienarodzonych, i masowo , i z powietrza.To znaczy mam nadzieję,zę będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Kiełbaska już po kolacji! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.07, 22:14 I będziemy protestować? Poprotestujmy. Wejdziemy na drzewa i przykujemy się do nich, znaczy do drzew i będziemy w tv i w radiu, a może i w gazetach nas wyśmieją. Będzie bosko. A jak będziemy w tv to będziemy ostentacyjnie, w imię walki ze złem zajadac kiełbaski! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DamaKier Re: Kiełbaska już po kolacji! IP: *.sprzedajemysamochody.pl 07.12.07, 22:23 , jednak ten idiotyczny > dzień już tutaj kiedyś krytykowałem. Większość postów w tym wątku utwierdza mnie w przekonaniu, że ten dzień nie jest taki idiotyczny... A co do kary śmierci - może i nie byłabym taką przeciwniczką kary śmierci gdyby nie fakt, że społeczeństwo, które chce mieć karę śmierci musi kształcić katów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Kiełbaska już po kolacji! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.07, 22:32 Czy dobrze ważysz punkt ciężkości? Jesteś za takim (idiotycznym) dniem, czy przeciw karze krwi? Bo już sięzgubiłem, czytając Twój komentarz mojej wypowiedzi - prostej i bez luk na dywagacje. Kiełabska idzie na herbatkę (nie rumianek). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DamaKier Re: Kiełbaska już po kolacji! IP: *.sprzedajemysamochody.pl 07.12.07, 22:37 Jestem za dniem przeciw karze śmierci (nie uważam, że jest idiotyczny) i jestem przeciw karze śmierci. Teraz jasno? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Kiełbaska już po kolacji! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.07, 23:07 Jasno, jasno, Ty światło moje. A ja jestem zawsze przeciw takiemu bezargumentowemu wciskaniu hasełek, których przesłania przeciętny demokrata nie jest w stanie bronić. Kielabska zawłaszczaniem idei przez hasłowy PR gardzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: europa udaje że nie ma kary śmierci jak jest IP: 195.136.49.* 07.12.07, 22:44 usa jest wiarygodniejsza. Co robią europejscy zołnierze jak nie wykonują karę śmierci w iraku czy w afganistanie teraz czadzie a czy nie cieszy nas każdy zabity talib który jeszcze nie dokonał aktu terrorystycznego ale w ramach prewencji zlikwidowany zapobiegawczo To po co jakiś dziwny dzień jak każdego dnia nasi wykonuja kare smierci a my ich wspieramy w tym ,oj lubimy udawanie.Ale europejkośc jest trendy i każdą bzdurę trzeba przyjąć bezkrytycznie . Czy USa , Australia maja taki bzdurny dzień albo przepisy odnośnie krzywizny banana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: europa udaje że nie ma kary śmierci jak jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.07, 23:09 Tu kłania się idea Kaczyńskiego w sprawie tego idiotycznego dzionku. Kiełabska patrzy i patrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
nieslubne_dziecko_romana Re: europa udaje że nie ma kary śmierci jak jest 07.12.07, 23:16 as, zdziwłbyś się jak durne przepisy zachowały się w USA... W Kaliforni nadal obowiązują przepisy, które zabraniają wystawiania łapek na myszy ludziom, którzy nie mają uprawnień myśliwskich... Odpowiedz Link Zgłoś
nieslubne_dziecko_romana Re: Ale się, as, zawiodłeś... 07.12.07, 22:58 Mam wrażenie, że zwolennicy kary smierci to częstokroć zwolennicy zemsty. Koronny argument: Zabił? To zabić go. Jakoś w dyskusji nie pojawia się motyw kary śmierci np. za ludobójstwo, tylko mowa o mordercach. A co z ludobójcami? Wykonawcami czystek etnicznych, zamachowcami itp. Co zaproponujecie? Jeśli "kara ma być adekwatna do przestępstwa", to zabijecie mu najbliższych? Wymordujecie mu rodaków, wysadzicie w powietrze rodzinę? Kara ma być dotkliwa i nieuchronna, wtedy spełnia swoją funkcję. Większość przestępców popełnia swe czyny mając nadzieję, że nie zostaną schwytani i osądzeni. Życie nie jest czarne, ani białe. Ciekawe, czy zwolennik kary śmierci nie zmieniłby zdania, gdyby sprawa dotyczyła kogoś z jego rodziny. Ciekawe ilu z nich gotowych byłoby taką karę wymierzyć? Ilu zdecydowałoby się osądzić i wydać wyrok skazujący na śmierć? Jeśli ja jestem zwolennikiem jakiegoś działania, jeśli jestem do czegoś przekonany, to oznacza, że jestem gotów zrobić, to co popieram, za czym optuję... Nie jestem zwolennikiem zabijania ludzi, więc nie popieram kary śmierci. Jestem zwolennikiem izolacji, odosobnienia, leczenia, resocjalizacji... Polecam "O zbrodniach i karach" Osiatyńskiego, o Kieślowskim nie wspomnę... Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Ale się, as, zawiodłeś... 07.12.07, 23:14 Ech. temat nie jest tak jednoznaczny, nieślubne_. Moim zdaniem kara śmierci jest jak najbardziej na miejscu. Przespaceruj się tylko po spacerniaku, spędź parę dni w więzieniu. Zaznajom się z opiniami rodzin, które straciły najbliższych...zmienisz zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Ale się, as, zawiodłeś... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.07, 23:20 Jeżeli zawodzą wszystkie argumenty (powody zachowam dla siebie) to zostaje nieodwracalność takiej kary. Tylko w USA w ciągu dziewięćdziesięciu lat XX wieku wykonano ok. 5000 wyroków kary śmierci na osobach, które po latach okazały się niewinne. Co powiedzą ich rodziny? Jak myślisz? Pewność, którą podniesiesz była także w tamtych sprawach. Kiełbaska czeka na dzień przeciwko zabijaniu, ot tak po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Ale się, as, zawiodłeś... 07.12.07, 23:22 Chętnie podyskutowałbym na ten temat, ale z kiełbaska jakoś ... głupio. wybacz wędlinko :) bez urazy. Ex. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Ale się, as, zawiodłeś... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.07, 23:27 Ależ ja nie dyskutuję, gdzież bym śmiał. Ja tylko prawię jak to kiełbaska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Ale się, as, zawiodłeś... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.07, 23:31 A jak tak się zastanowić to czy nie mamy tu do czynienia z syndromem odi et amo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Ale się, as, zawiodłeś... IP: 195.136.49.* 07.12.07, 23:32 błąd was polega że myślicie o karze śmierci jak o jakieś masówce a to często dotyczy 1 wyroku na rok dla zabójcy z niskich pobudek który miał wiele szans na udowodnienie że zrozumiał ale to olewał i nawet nie okazywał żadnej skruchy z tego co zrobił i nie rokował na poprawę jego wyrok mógłby być nawet stopniowany poprzez kary mniejsze aż do likwidacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sc Re: mamy nowe święto d/s kary śmierci IP: *.ccc.de 08.12.07, 10:36 Kilka tygodni temu “Rz” opublikowała amerykańskie badania dotyczące skuteczności kary śmierci. Jako pierwszy podał je zresztą liberalny “New York Times”. Otóż według nich jedna egzekucja może zapobiec nawet 18 morderstwom. I - co jeszcze bardziej szokujące - kara odstrasza tym bardziej, im szybciej i im częściej się ją wykonuje. Z różnych komentarzy, które później przeczytałem, poruszył mnie jeden: słowa profesora Naci Mocana z Uniwersytetu Stanowego w Luizjanie. Powiedział on: “Osobiście jestem przeciwnikiem kary śmierci, ale fakty mówią same za siebie. Uczciwość nie pozwala mi zachować milczenia: tak, kara śmierci ratuje ludzkie życie”. blog.rp.pl/blog/2007/12/08/pawel-lisicki-w-klubie-jednej-slusznej-mysli/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DamaKier Re: mamy nowe święto d/s kary śmierci IP: *.sprzedajemysamochody.pl 08.12.07, 13:59 Gość portalu: sc napisał(a): > Kilka tygodni temu “Rz” opublikowała amerykańskie badania dotyczące > > skuteczności kary śmierci. Jako pierwszy podał je zresztą > liberalny “New York Times”. Otóż według nich jedna egzekucja może > zapobiec nawet 18 morderstwom Tak, a nasz najlepszy proszek do prania wypiera skutecznie do 98,7% rozproszonych plam... Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: mamy nowe święto d/s kary śmierci 08.12.07, 14:37 To dlaczego sie ja wykonuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: mamy nowe święto d/s kary śmierci IP: 195.136.49.* 08.12.07, 14:11 z dwojga złego to wolę żeby przestępca zginął pierwszy za nim miałby zabić kolejną ofiarę Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: mamy nowe święto d/s kary śmierci 08.12.07, 14:38 A jak to sobie wyobrzasz? "Raport mniejszosci"? Odpowiedz Link Zgłoś