Dodaj do ulubionych

Nowe auto prezydenta za 112 tysięcy

21.01.08, 20:17
www.radio.szczecin.pl/index.php?idp=0&idx=32975
"Od końca lutego prezydent Szczecina Piotr Krzystek będzie jeździł czarną
Skodą Superb za 112 tysięcy złotych.
Auto ma silnik o mocy 19O KM. Posiada cztery systemy bezpieczeństwa , poduszki
powietrzne przednie i boczne, automatyczną klimatyzację, centralny zamek,
czujniki parkowania i radio z CD. Miasto kupiło ten samochód oraz cztery skody
oktavia tour i jedną skodę oktavia kombi w przetargu. Łącznie nowe pojazdy
kosztują 450 tys złotych.
Jednocześnie - w przesłanym komunikacie biura prasowego Urzędu Miasta
napisano, że w ciągu trzech lat liczba samochodów w magistracie zmniejszy się
się z 23 do 17, nowe samochody zastąpią 5 najbardziej wysłużonych ( z których
większość przejechała ponad 200 tys. km), a w ubiegłym roku magistrat wydał na
naprawy samochodów prawie 70 tys.zł.
Obecnie do dyspozycji prezydenta Krzystka jest także skoda superB kupiona za
prezydentury Mariana Jurczyka."

jakoś mnie to już nawet nie denerwuje, a nawet się roześmiałem...
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Nowe auto prezydenta za 112 tysięcy IP: *.cable.smsnet.pl 21.01.08, 20:22
      Niestety tak ma każda partyjka, która dorywa się do władzy. Nie było
      PO to SLD szastało kasą - kupowali sobie super auta i laptopy, które
      potem PO sprzedało. Wszystko jest w normie :) teraz jest PO i
      kupuje, a SLD krytykuje. Następnym razem może wygra jeszcze inna
      opcja i będzie to samo. Ehhh Ci politycy :). Smutne, ale prawdziwe.
      • Gość: pangea na taka skale jak teraz robi to PO IP: 89.16.85.* 21.01.08, 20:28
        jeszcze zadna inna formacja w Szczecinie, takiego skoku na kase nie
        zrobila....
        • Gość: gość spoko, każdy bierze i PO nie chce być gorsze IP: *.cable.smsnet.pl 21.01.08, 20:42
          Czy ja wiem? Meyer kupił 607 :) kwota chyba podobna. Rocznik 2005
          stoi teraz za 100tys zł. Dla swoich kolesi kupował skromniejsze, bo
          407 + laptopy (full wypas) i spokojnie dobije się do pół melona :).
          Wszystko w politycznej normie.

te pół melona to 4 używane niskopodłogowe autobusy dla ludu...
          • Gość: pangea Re: spoko, każdy bierze i PO nie chce być gorsze IP: 89.16.85.* 21.01.08, 20:56
            Magistrat ogłosił przetarg na dostarczenie ponad 8,5 tony słodyczy,
            m.in.: 300 kg słonych paluszków, 225 kg markizów, 45 kg czekolady z
            orzechami i prawie
            400 kg ptasiego mleczka. Czy równie długa jest lista chętnych do
            konsumpcji tych słodyczy? Oprócz ciastek i paluszków, które
            urozmaicają spotkania prezydenta z gośćmi, do Urzędu Miasta trafić
            ma też 7,5 tys. sztuk lizaków. Ciekawe po co?

Nie idzie mi to pisanie dzisiaj. Oj, nie idzie. Coś pod górkę z tym
            stawianiem literek dzisiaj. Wszystkie jakieś koślawe i jakieś nad
            wyraz mocno wydęte brzuszki mają. Coś je wyraźnie pobolewa i trzeba
            będzie lekarza od brzuszków zawezwać, by sprawdził, co się dzieje.
            Każde zdanie mdli. Na samą myśl napisania kolejnych, organizm
            odmawia posłuszeństwa. Już się boję, czy mój alfabet to wytrzyma.
            Jak Bozie kocham! A wszystko przez tę aferę czekoladową, co to
            zamiast ładnie pachnieć, mówiąc oględnie, nie pachnie. Wszystko
            przez te prawie wielkie gwiazdy co to zamiast nam pięknie zaśpiewać
            i turystów przyciągnąć, mówiąc oględnie, nie przyciągną. Prawie,
            robi wielką różnicę. Lepszy rydz niż nic. Lepsza czekolada niż Asy z
            Bazy i jedna siódma Gipsy Kings. Prezydent działający pięknie i z
            rozmachem wystraszył mnie nie na żarty. Po tym jak tej mega gwiazdy
            zaprosić się nie udało magistrat zakupi kilka wywrotek słodkości. I
            to nie w nagrodę, ale za karę. Teraz wszyscy ci, którzy gwiazdy nie
            sprowadzili będą musieli te 8,5 tony zjeść i spalić. Będą mieli na
            to tyle samo czasu, ile mieli na sprowadzenie zespołu. No i musiałem
            się z nimi zjednoczyć i zobaczyć, jak to jest. Mimo, iż od pewnego
            czasu nikt w tym kraju nie chce być pierwszym, ja musiałem, co by mi
            pan prezydent wszystkiego, również za moje pieniądze nie wykupił. No
            i zrobiłem mały nalot na sklepik i wrzuciłem małe co nieco najpierw
            do koszyczka, a potem na ladę i do gardełka, i do przełyku i do
            żołądka. Wszystko w ramach eksperymentu, oczywiście. W ciągu dnia
            kilkanaście tabliczek czekolady gorzkiej, czekolady białej, z
            orzechami, a na koniec załadowałem się batonami, ciasteczkami,
            paluszkami. Tylko lizakom nie podołałem. Oj, bidny ja, bidny ten
            nasz prezydent, bidni urzędnicy i bidni goście, co to ich odwiedzą.
            Kiedy oni to wszystko pochłoną, brzuchy jako te litery mieć będą i
            będzie ich mdlić. A wiadomo, jak mdli to pracy nie ma. Człowiek
            gania po korytarzach i zamiast załatwiać ważkie sprawy, załatwia się
            sam. A tu przed nami wydarzenia wagi niemal państwowej. Tłum
            oligarchów i dygnitarzy na Tall Ship’s Races przyjeżdża specjalnie,
            by te Ferrero roszery, delicyje i czekoladory skonsumować. I nie ma
            co się śmiać, bo oni naprawdę po to do nas przyjadą. Przecież nie po
            to, by oglądać żaglowce i posłuchać Asów z Bazy czy Cygańskiego
            króla. Jak chcą sobie popatrzeć na takie prawie gwiazdy, to
            wyciągają album sprzed lat. Prawie robi wielką różnice. Jedynym
            sposobem zachowania zdrowia jest jedzenie tego, czego nie chcesz
            jeść, picie tego, czego nie lubisz, i robienie tego, na co nie masz
            ochoty”.
          • Gość: pangea PO rozgrabia wszystko co sie da, bo musi splacic IP: 89.16.85.* 21.01.08, 21:00
            dluuuuuugi..

Najdroższą kampanię przed wyborami do Sejmu i Senatu miała PO -
            wynika ze sprawozdania finansowego przekazanego przez jej komitet
            wyborczy do PKW. Kampania Platformy kosztowała 29,42 mln zł. Drugi w
            kolejności PSL wydał tylko 805 tys. zł mniej.
            wiadomosci.onet.pl/1677430,11,item.html
    • Gość: mariner Re: Nowe auto prezydenta za 112 tysięcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 20:28

Osobiscie wcale sie temu nie dziwie.To zaden cymes a cena 450 tys
      za 6 nienajgorszych samochodow wcale zla nie jest.To przeciez
      tyle co obiad kapitanski po TSR ktory do dzis mi w gardle stoi (:(:
      • Gość: gość Re: Nowe auto prezydenta za 112 tysięcy IP: *.cable.smsnet.pl 21.01.08, 20:44
        zaraz zaraz, obiad był znacznie tańszy :D. No, ale najedzony kapitan
        to zadowolony kapitan i jest szansa, że na żarełko jeszcze wróci ;) -
        w 2013 :)
      • Gość: Vlad.H. skody - nienajgorsze samochody? IP: 80.53.41.* 21.01.08, 20:46
        to chyba jakas kpina ale pokazuje to tylko wyobraznie naszych elit - Skoda marka
        dla Krzystka...

Jesli o mnie chodzi to moze sie ta skoda od razu na drzewie zawinac z Krzystkiem
        w srodku a Nitrasem kierowca - jeden wart drugiego
    • Gość: zmęczony aparatczykowie będą mieć co rozbijać na trasie... IP: 195.28.182.* 21.01.08, 22:05
      No to dopiero będzie można rozbić sobie samochodzik jadąc na partyjną masówkę w lokalu pod Gdańskiem, albo gdzie interesy zaniosą...
      • Gość: Zdzisiek Re: aparatczykowie będą mieć co rozbijać na trasi IP: *.szczecin.mm.pl 21.01.08, 22:42
        Ludzie ! za tyle to nawet 1 porzadnej S-klasy by nie kupil! Moim zdaniem to niezle! Gdyby zechcial Audi lub BMW to by dopiero byla kasa! ( o S-klasie nie wspomne!)
        • derc.leprechaun Re: aparatczykowie będą mieć co rozbijać na trasi 21.01.08, 22:48
          Gość portalu: Zdzisiek napisał(a):

> Ludzie ! za tyle to nawet 1 porzadnej S-klasy by nie kupil!

ale E-klase na wypasie, juz w tych granicach moglby nabyc...
          www.mbusa.com/byo/colors.jsp?trackingApplication=edp&trackingModel=E320BTEC&
          • derc.leprechaun Re: aparatczykowie będą mieć co rozbijać na trasi 21.01.08, 22:49
            www.mbusa.com/edp/vehicles/view-all.do
    • Gość: sw Honor Nitrasa -Ciekawe czy Kowaleska to skomentuje IP: *.chello.pl 21.01.08, 22:58
      Marszałek kupił nowe samochody
      Poniedziałek 3 Października 2005

www.pomorzezachodnie.pl/opcja/290/news/4834.dhtml

Nowiutkimi autami jeździ od piątku zarząd województwa. Marszałek Zygmunt Meyer czarnym peugeotem 607 za 160 tysięcy zł, a dwaj jego zastępcy nieco tańszymi srebrnymi peugeotami 407

Nowe limuzyny pierwszy raz zaparkowały przed siedzibą Urzędu Marszałkowskiego na Zamku w czwartek. Rekomendowany przez SLD marszałek Zygmunt Meyer ma teraz najdroższe - warte 160 tys. zł - służbowe auto spośród wszystkich samorządowców w regionie. Do czarnej limuzyny przesiadł się ze srebrnego opla omegi.

Rzecznik wyjaśniła, że nowe auto marszałka musi być właśnie takie, bo urząd nie chciał, by podczas oficjalnych wizyt odstawało klasą od pojazdów z kolumny rządowej.

- Gdy PO wygra wybory samorządowe, sprzedamy ten samochód - zapowiada Sławomir Nitras, szef szczecińskiej Platformy. - To oburzające, by marszałek jeździł tak drogim autem.

- Z zainteresowaniem będę się przyglądać, jak poseł Nitras nie korzysta z przywilejów władzy - odpowiada rzecznik prasowy marszałka Katarzyna Nakielska-Pawluk.

Odpowiedzialny za gospodarkę wicemarszałek Henryk Rupnik i członek zarządu ds. służby zdrowia Mariusz Holicki mogą z kolei korzystać ze srebrnych peugeotów 407. Holicki testował wczoraj auto na parkingu przed siedzibą urzędu.

Auta kosztowały urząd 349 tys. 823 zł i 60 gr (marszałkowska limuzyna 607 - 159 tys. 423 zł i 60 gr, a pozostałe samochody po 95 tys. 200 zł). Dostarczyła je firma Andrzeja Drewnikowskiego.

Katarzyna Nakielska-Pawluk: - Celem zakupu było zaspokojenie potrzeb transportowych urzędu marszałkowskiego. Peugeoty zastąpią wysłużone auta: fiata temprę - 460 tys. km na liczniku, kia clarusa - 250 tys. km i opla omegę - 313 tys. km.

Te samochody urząd chce sprzedać na licytacji.

Na początku tego roku do peugeotów 407 przesiedli się odpowiedzialny za rolnictwo wicemarszałek Krzysztof Modliński i sprawujący pieczę nad kulturą Kazimierz Nowicki. Teraz już cały zarząd województwa ma nowe auta.

Jolanta Kowalewska 30-09-2005
      • Gość: Kowalski Przesadzacie, drodzy parafianie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 23:27
        Skoda, to samochód dla ludu, którym kler gardzi gustując w volvach, bmw czy
        mercedesach. A kim jest jakiś proboszczyna w porównaniu z prezydentem miasta?
      • Gość: gość a co z tym 607? IP: *.cable.smsnet.pl 22.01.08, 01:06
        sprzedali wóz Meyera czy nie? Nie no generalnie nie ma co ze sprawy
        robić afery, bo wiadomo, że punkt widzenia zależy od punktu
        siedzenia :). W Opozycji zawsze bije się pianę pod publikę, że
        władza dużo wydaje, a potem sami robią to samo. Tak było za SLD,
        AWSu, PiSu, a teraz PO. Po prostu nic nowego - polski standardzik :/.

Nikt też nie oczekuje, aby prezydent jeździł starym trupem, ale
        skoro mieli już jedną dobrą Skode to po co jeszcze jedna? Jurczyk ja
        zajechal czy co? ;).
        • Gość: ss Re: a co z tym 607? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 03:55
          a czym maja jezdzic socjalistyczny motłochu? MZK? Dobija mnie to poprostu, jako
          podatnik daje na to całkowite przyzwolenie. Co za gó..jadztwo!
          • Gość: Zdzisiek Re: a co z tym 607? IP: *.szczecin.mm.pl 22.01.08, 22:06
            Zgadzam sie! Ludzie - w porownaniu z porzadnymi limuzynami nasi samorzadowcy wybrali na prawde niedrogie cacka! Octavia czy 607 to dobre auta! Gdyby (jak wspomnialem) siegneli po Merole, BMW czy Audi - to dopiero na forum by zawrzalo! nie moga jezdzic ani MZK ani byle czym! A te auta to kompromis!
            PS
            "Samochod slużbowy to zbyteczna rzecz dopoki samemu sie w nim nie siedzi..."
            • Gość: bleble dali biednym IP: *.chello.pl 22.01.08, 22:29
              najlpszy jest argument że magistrat zaoszczędzi na naprawach i stare
              rzęchi odda biednym gminom. Gminy stać ?
    • Gość: Rafał Re: Nowe auto prezydenta za 112 tysięcy IP: *.multimo.gtsenergis.pl 22.01.08, 23:57
      Oj komuna zrobiła swoje. Krzystek to Prezydent Szczecina - miasta które ma 350 -
      400 tyś mieszkańców w zależności od żródła. Ma najniższą pensję bodajże ze
      wszystkich Prezydentów miast polskich. To są grosze w stosunku do stanowiska. W
      byle jakiej firmie Dyrektorzy mają więcej. W byle jakiej firmie Dyrektorzy
      jeżdżą lepszymi autami, ba nawet kadra menadżerska. Ze strony miasta to wstyd że
      Prezydent i jego najbliższe otoczenie jeździ tandetnymi Skodami. Nie jest wam
      wszystkim wstyd że nasze miasto takie liche? A co sobie pomyślą Prezydenci
      innych miast odwiedzających Krzystka? Ale w tym mieście to bida! Komuna zrobiła
      swoje. To dlatego jak ktoś ma tylko trochę lepiej jak inni to już wróg ludu.
      Panie Prezydencie Krzystek - Naród Miasta Szczecina chce by Pan jeździł do pracy
      rowerem - no bo to taniej. A goście Pana Prezydenta? No przecież może pan ich
      wozić na ramie roweru!!! No jak Pan tak zrobi to na 100% Naród Miasta Szczecina
      będzie Pana wielbił ponad wszystkich poprzednich Prezydentów. Panowie i Panie
      proponuję obniżyć pensję Prezydenta Krzystka do PLN 2000 netto miesięcznie i
      kupić mu Fiata - a taki Seicento - ale broń Boże nowy. No to wtedy będzie git!
      Polacy to taki naród - jedyny w Europie - że jak ktoś nosa poza motłoch wystawi
      to wszyscy ciągna go w dół. Co masz mieć kolego lepiej niż my!!! Pewno dlatego
      nas tak w Europie nie lubią. Czemu mają lubić jak my sami na siebie nawzajem
      plujemy.
      • Gość: gość Re: Nowe auto prezydenta za 112 tysięcy IP: 88.81.234.* 23.01.08, 00:15
        Gość portalu: Rafał napisał(a):

> Oj komuna zrobiła swoje. Krzystek to Prezydent Szczecina - miasta które ma 350
        > -
        > 400 tyś mieszkańców w zależności od żródła. Ma najniższą pensję bodajże ze
        > wszystkich Prezydentów miast polskich. To są grosze w stosunku do stanowiska. W
        > byle jakiej firmie Dyrektorzy mają więcej. W byle jakiej firmie Dyrektorzy
        > jeżdżą lepszymi autami, ba nawet kadra menadżerska. Ze strony miasta to wstyd ż
        > e
        > Prezydent i jego najbliższe otoczenie jeździ tandetnymi Skodami. Nie jest wam
        > wszystkim wstyd że nasze miasto takie liche? A co sobie pomyślą Prezydenci
        > innych miast odwiedzających Krzystka? Ale w tym mieście to bida! Komuna zrobiła
        > swoje. To dlatego jak ktoś ma tylko trochę lepiej jak inni to już wróg ludu.
        > Panie Prezydencie Krzystek - Naród Miasta Szczecina chce by Pan jeździł do prac
        > y
        > rowerem - no bo to taniej. A goście Pana Prezydenta? No przecież może pan ich
        > wozić na ramie roweru!!! No jak Pan tak zrobi to na 100% Naród Miasta Szczecina
        > będzie Pana wielbił ponad wszystkich poprzednich Prezydentów. Panowie i Panie
        > proponuję obniżyć pensję Prezydenta Krzystka do PLN 2000 netto miesięcznie i
        > kupić mu Fiata - a taki Seicento - ale broń Boże nowy. No to wtedy będzie git!
        > Polacy to taki naród - jedyny w Europie - że jak ktoś nosa poza motłoch wystawi
        > to wszyscy ciągna go w dół. Co masz mieć kolego lepiej niż my!!! Pewno dlatego
        > nas tak w Europie nie lubią. Czemu mają lubić jak my sami na siebie nawzajem
        > plujemy.

Ja bym mu nie tylko skode ale mercedesa nawet dał! I willę! Czemu ma sie
        gnieździć na 100 metrach? I 100 000 pensji! A co? Prezydent to jest ktoś! Ktoś
        lepszy od zwykłego mieszkańca!
        A tak żartem: prezydent powinien jeździć do pracy komunikacją miejską, nie mieć
        darmowych abonamentów na parkowanie itp. odczułby wtedy to co zwykli mieszkańcy
        i posmakował efekty swoich decyzji na własnej skórze.
      • Gość: Vlad.H. Juz dawno nie czytalem tu na forum IP: 80.53.41.* 23.01.08, 00:17
        tak debilnej argumentacji - to ze jest sprzeciw wobec zakupow Krzystka wynika
        nie z komunizmu ale z pragmatyzmu - niech Krzystek ma lepiej, jezdzi a chocby
        Keonigsegg'iem tyle ze za wlasne peiniadze a nie pieniadze podatnika - ja nie
        mam nic przeciwko temu by ktos uczciwie pracowal i porzadnie zarabial. A gdyby
        Krzystek dojezdzal do pracy rowerem to mzoe cos zmieniloby sie w infrastrukturze
        rowerowej Szczecina. Co do reszty to nawet nie chce mi sie pisac ze w krajach o
        duzo wyzszym poziomie zycia, ludzie zajmujacy czesto znacznie bardziej
        odpowiedzialne stanowiska dojezdzaja sobie do pracy rowerem - tylko takim
        burakom jak ty rower kojarzy sie zacofaniem a samochod z awansem spolecznym i
        wyznacznikiem pozycji posiadacza.
        A byle jaka fimra albo sie roziwja i przynosi dochod albo plajtuje - Szczecin
        jak na razie nie moze niczym sie pochwalic - Krzystek jest juz wystarczajaca
        dlugo prezydentem by miec efekty wlasnej pracy - na razie to raczej wyglada to
        wszystko na jeden nieustajacy przekret.

PS
        Zamiast wazeliny uzywaj specjalistycznych lubrykantow.
        • Gość: Rafał Re: Juz dawno nie czytalem tu na forum IP: *.multimo.gtsenergis.pl 24.01.08, 20:27
          No widzisz - a jednak Radio Maryja - typowa retoryka, fanatyczny bojownik o PIS
          i wiek powyżej 50-tki. Skąd to wiem - bo tylko tacy ludzi mogą na czyjeś
          argumenty reagować jadem, obraźliwymi epitetami, jakimiś wazelinami itd, itp.
          Dobrze że ten język powoli znika z tego kraju. Vlad wychowałeś się chłopie w
          starym ustroju w naszym polskim zaścianku. Nie wymażesz tego ze swojego
          życiorysu. Po prostu taki już będziesz do końca swoich dni. I na koniec prośba -
          jak chcesz dyskutować na forum to nie obrzucaj ludzi od razu błotem - tylko
          dlatego że mają inne poglądy - bo zaniżasz pozom tego forum i obrażasz innych.
          Bez urazy Rafał
          • Gość: Vlad.H. Re: Juz dawno nie czytalem tu na forum IP: 80.53.41.* 25.01.08, 00:02
            > No widzisz - a jednak Radio Maryja - typowa retoryka, fanatyczny bojownik o PIS
            > i wiek powyżej 50-tki. Skąd to wiem - bo tylko tacy ludzi mogą na czyjeś
            > argumenty reagować jadem, obraźliwymi epitetami, jakimiś wazelinami itd, itp.

pudlo, pudlo, pudlo = po trzykroc pudlo

> Dobrze że ten język powoli znika z tego kraju. Vlad wychowałeś się chłopie w
            > starym ustroju w naszym polskim zaścianku. Nie wymażesz tego ze swojego
            > życiorysu. Po prostu taki już będziesz do końca swoich dni. I na koniec prośba

znika? chodzi ci o to ze ktos kradnie nie pod sztandarem narodowego patriotyzmu
            ale liberalnym? Dla mnie PiS i PO to ta sama moneta - falszywa, deprecjonujaca
            wartosc naszej polityki - dotyczy to tez innych parti na naszej scenie politycznej.
            Jak ktos kradnie, jest niegospodarny, rwie sie do wladzy a nie ma pomyslu jak
            wladze wykorzystac tak by nie kolesiom ale by ogolowi obywateli poprawic
            przecietne zycie to mowie tak jak mowie - ja sie do wladzy nie rwe - recenzuje
            poczynania wladzy a daje mi prawo do tego to ze oplacam te wladze z moich
            podatkow - jedynym sposobem na to by zamknac mi usta jest zwolnic mnie z
            obowiazku podatkowego - jak tylko dostane glejt ze moge nie placic podatkow to
            przestane krytykowac wladze.

Forum jest ogolnodostepne i gwarantuje mi swobode wypowiedzi - staram sie
            przestrzegac regulaminu, czujesz sie obrazony moimi wypowiedziami, uwazasz ze
            cie skrzywidzilem to wytocz mi sprawe w sadzie a nie podsrywaj damskimi
            argeumentami... I jak chcesz poprawiac jakosc jezyka to podszlifuj wlasny.

PS
            Bys mogl mnie urazic musialbys reprezentowac poziom co najmniej rowny mojemu lub
            wyzszy - na razie ci to nie grozi wiec nie musisz sie o to martwic czy mnie
            urazisz czy nie.
            • Gość: Rafał Re: Juz dawno nie czytalem tu na forum IP: *.multimo.gtsenergis.pl 26.01.08, 09:46
              Każdy kradnie, każdy kradnie, każdy kradnie .....
              Radio Maryja, Telewizja Trwam, Nasz Dziennik....
              A .... i Kamińskiego i Kurskiego i Braci Kaczyńskich też za często nie słuchaj.
              Staraj się mieć własne zdanie ... I uśmiechnij się. A w wolnej chwili idź do
              salonu samochodowego - każdej marki. Pomyśl bez emocji i obiektywnie - jesteś
              Prezydentem miasta co ma 400 000. I jakie Ty byś auto wybrał? Zakładam że nie
              Fiata Seicento czy Marea Weekend? To zobacz ile kosztują limuzyny. OK odpuśćmy
              sobie AUDI A6 czy A8 oraz BMW czy Mercedesa czy tandetę np. Fiata czy Renault -
              ale inne marki przeciętnej klasy - to za ile możesz kupić auto by jak przyjedzie
              np. Prezydent Berlina i trzeba będzie posadzić kierowcę z przodu za kierownicą
              to można by wieść gościa bez wstydu i pokazać skromny ale normalny poziom. Daję
              CI jeszcze jedną opcję - jeśli nie jesteś gościem pod 60-tkę to możesz mieć co
              najwyżej 18 lat i jeszcze nawet sam nie pracowałeś a tym bardziej w życiu nie
              kupiłeś nowego samochodu w salonie i widać kwota 112 tyś jest dla Ciebie
              astronomiczna. No to czekam na Twój typ Auto dla Prezydenta Szczecina. Z góry
              dziękuję - jestem bardzo ciekawy tego typu. Oczywiście zgadzam się z Tobą że ja
              reprezentuje bardzo niski poziom intelektualny ale "Miszcz" Vlad H. niech
              oświeci ciemnego Rafała! A ... z tym sądem to daj sobie chłopie spokój - tylko
              nie używaj słów w stylu debilna argumentacja itd, itp - bo takie słowa nie
              pasują to człowieka na tak wysokim poziomie jak TY!
              • Gość: Vlad.H. Re: Juz dawno nie czytalem tu na forum IP: 80.53.41.* 27.01.08, 01:24
                hm, rozumiem ze skoro nie mowisz tu o nikim z spoza PiS i Radia Maryja - to
                znakiem tego kradna wylacznie ci z PIS i Radia Maryja...
                Rozumiesz tez ze piszac te slowa myslsiz samodzielnie - gratuluje samodzielnosci
                (samodzielnie kradniesz pod auspicjami PO czy LiD a moze PSL czy innej cholery?)

Skoda Super B to nie jest limuzyna - to samochod w tej samej klasie co passat,
                vectra czy a4 - tyle w temacie limuzyn.

To nie kwestia wyboru auta ale tego ze Omege roz.. Nitras - Omega to klasa A6
                wiec chyba bardziej odpowiednia niz Skoda Super B.
                Kolejny argument - przyjedzie prezydent Berlina... zalozmy ze przyjedzie
                prezydent Berlina - jedz do Berlina i zobacz ile tam sie robi dla ludzi, ile sie
                buduje, jak dziala komunikacja miejska, jak dzialaja sluzby miejskie, zobacz
                czym sie zajmuje straz miejska, zobacz jak wyglada zycie normalnych ludzi - jak
                u nas bedzie podobnie to niech Korzystek sobie kupuje nawet Maybacha.

To nie kwestia astronomi kwoty ale kwestia tego czy ten zakup jest uzasadniony w
                sytuacji gdy inni zaczynaja ponosic podwyzszone koszty zycia w Szczecinie - dosc
                powiedziec ze to na co bylo stac Korzystka to zwiekszenie o 100 - 300% oplat za
                parkowanie na chodnikach...

Jesli Korzystek zrobi cos czego efekty beda pozyywna dla wszystkich
                Szczecininain to bedzie mogl myslec o nowym samochodzie - zuzycie obecnych
                samochodow beirze sie ze sposobu w jaki sie te samochody traktuje, wystarczy
                przeanalizowac ilosc i powod wypadkow do ktorych doszlo w ostatnich kilku latach
                wsrod taboru UM - wikeszosc byal spowodowana nadmierna brawura osob
                dysponujacych samochodami, to propaguje na zuzycie.

I mala uwaga dla ciebie, Korzystek kupuje samochod za pieniadze podatnikow w tym
                i moje i mam prawo wyrazac swoje zdanie na emat zasadnosci zakupu Korzystka, ty
                probujesz zmusic mnie do tego bym zaczal sie tlumaczyc na co wydaje pieniadze
                zarabiane moja praca w prywatnej firmie - h.. ci do tego - jak bede mial
                fantazje to sobie kupie rower z rama z karbonu za taka kase ze moglbys kupic
                sobie sredniej klasy samochod - wydaje na to swoje pieniadze a nie pienidze
                podatnikow. Byc moze nie rozumiesz tego ze jak sie idzie na prezydenta miasta np
                jak Korzystek to nie po to by odpie..c maniane i rznac glupa i kupowac sobie
                fure czy jesc obiadki ale po to by cos zrobic dla ludzi i dla miasta - problemem
                jest nie kwota ale zasadnosc zakupu.

PS
                A prywatnie uwazam ze to ze ktos kupuje skode swiadczy o takiej przecietnosci i
                braku wyobrazni ze nawet nie ma co gadac.
                PS1
                ile ci placi Korzystek za takie pierdoly jak napisales?
    • Gość: róża Re: Nowe auto prezydenta za 112 tysięcy IP: 195.205.242.* 23.01.08, 09:19
      Myślałam , że zamówi sobie auto w stylu papa mobile.
    • Gość: gość Wy niczego nie rozumiecie! IP: *.cable.smsnet.pl 23.01.08, 13:08
      Czasami watro pomyśleć inaczej ;)te 193 konie to po to, aby gonić
      resztę kraju ;).

Swoją drogą to zakup w tym momencie to nie był trafiony pomysł, bo
      ludzie są poirytowani cięciami itd, a z drugiej strony ta Skoda to
      żaden full wypas ;). W innych miastach wożą się Volvami, Mercedesami
      itd.

Czy jest PO czy PiS i tak na to samo wyjdzie ;). Tanie Państwo -
      Irlandia Tuska. Ta sama ściema ;). Więc ludzie dajcie sobie spokój z
      wojenkami PiS - PO.
      • Gość: Michal nieudacznictwo i totalny blamaz wilczkow z PO! IP: *.europe.hp.net 23.01.08, 13:15
        Gość portalu: gość napisał(a):

> Czasami watro pomyśleć inaczej ;)te 193 konie to po to, aby gonić
        > resztę kraju ;).

to juz nie Irlandie ??????????
        miasta.gazeta.pl/szczecin/1,34959,4688968.html
        • Gość: gość bla bla bla IP: *.cable.smsnet.pl 23.01.08, 13:26
          jeżeli spada bezrobocie, rosną dochody to spokojnie można napisać,
          że goni się Irlandię, USA, Japonię i cholera wie kogo tam jeszcze -
          to nie jest kłamstwo. Kłamstwem byłoby napisanie "dogoniliśmy". Mam
          nadzieję, że widzisz różnicę? To haseło i tyle...każda partyjka
          stosuje takie zagrywki. PiS co chwilę powtarzał, że robi tanie
          państwo, a pierwsze co zrobili to zwiększyli wydatki na
          kancelarię :). Daj sobie spokój.
    • Gość: vvvv Re: Nowe auto prezydenta za 112 tysięcy IP: *.globalconnect.pl 23.01.08, 21:04
      A co Prezydent ma wozić Ambasadora USA albo np jakiegoś Ministra
      jakimś gratem albo może taczką ?
      Trzeba być debilem, żeby nie rozumieć, że w 400 tysięcznym mieście
      musi być przynajmniej jedno reprezentacyjne auto do wożenia
      goszczących notabli.
      A cena 112 tysięcy ? Za takie duże auto to jest jak nic. Kupcie
      podobnej klasy Volvo S60, S80, Mercedesa E-klase albo Audi A6.
      Wszystko powyżej 130 tysięcy z gó..anym silnikiem, a z 2,8 litra to
      będzie prawie albo ponad 200 tysięcy.
      • Gość: Vlad.H. Re: Nowe auto prezydenta za 112 tysięcy IP: 80.53.41.* 24.01.08, 00:57
        daj juz spokoj... skoda to szajsik z koncernu VAG - ani to reprezentacyjne ani
        luksusowe - do wozenia waznych tak sie nadaje jak maluch w roli dostawczaka.
        Se kupil samochod na jaki pozwala mu wyobraznia i tyle...

PS
        Proba porownywania A6 do skody do jakies kuriozum...
    • Gość: Prestiż Re: Nowe auto prezydenta za 112 tysięcy IP: *.chello.pl 24.01.08, 20:33
      Słuchałem w radiu tego żałosnego Chaciny i szczerze współczuję tym wszystkim
      palantom, które chodzą do niego na "rozmowy". Przecież to już nie jest nawet
      poziom magla :(
      Spieprzać z takim "polskim" radiem szczecin!!!
      • Gość: gonzo Re: Nowe auto prezydenta za 112 tysięcy IP: *.bazapartner.pl 24.01.08, 21:09
        sspoko joł - mógł sobie pan Prezydent helikopter kupic albo jeszcze cos innego a tu tylko skoda .. ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka