stettinum 18.02.08, 00:53 Za 1 mln to się tego nie wykona ;), ale kasa będzie i to jest najważniejsze. Sedino wróć! Będziesz najpiękniejszym pomnikiem w naszym mieście! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: korekta Re: otworzymy? IP: *.szczecin.mm.pl 18.02.08, 07:34 jak to "otworzymy" pomnik? chyba odtworzymy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atom Re: W Lesie Arkońskim nie ma Sediny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.08, 07:39 nie pomoże to twojemu Krzystkowi w odzyskaniu zaufania ludzi,a i tobie w budowaniu kariery raczej też nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: W Lesie Arkońskim nie ma Sediny IP: *.chello.pl 18.02.08, 07:41 stettinum napisał: > Za 1 mln to się tego nie wykona ;), ale kasa będzie i to jest > najważniejsze. Sedino wróć! Będziesz najpiękniejszym pomnikiem w > naszym mieście! Najpiękniejszym pomnikiem jest ten na stanowisku prezydenta Szczecina - też tylko stoi i wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erazm Re: W Lesie Arkońskim nie ma Sediny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.08, 07:49 grupa cwaniaczków wodzi za nos poważnych ludzi którzy dali się w to wciągnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Retor Re: W Lesie Arkońskim nie ma Sediny IP: 217.153.136.* 18.02.08, 08:21 Tak, to będzie piękny pomnik. A należyte miejsce jest na Jasnych Błoniach. Papieża sie gdzieś przeniesie (Łasztownia ?). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tam jest miejsce Re: W Lesie Arkońskim nie ma Sediny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.08, 09:05 papieza mozna przeniesc do seminarium, albo na cmentarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: W Lesie Arkońskim nie ma Sediny IP: *.cable.smsnet.pl 18.02.08, 09:10 A może po prostu stanie tam, gdzie stała kiedyś? Odrobina pomyślunku nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egon jesteś skompromitowany stettinum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.08, 09:13 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=75843933 dla mnie facet który broni przekrętu jest przegrany.Mam cię koleś na widelcu teraz,jak wszystkich co chwala przekrętowiczów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Dlaczego Krasiu jest taki słabiutki, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.08, 09:32 podobnie jak jego guru Krzystek z PO? Więcej kiełbaski, więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: platynowy zamiast stawiac pomniki pruskim ladacznicom IP: *.saton.pl 18.02.08, 09:54 lepiej postawili by pomnik prawdziwej ikonie Pomorza Zachodniego Marianowi Jurczykowi ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schlesier Re: zamiast stawiac pomniki pruskim ladacznicom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.08, 10:11 Wolę pruską ladacznicę a nawet samego JCM Kajzera Willego , numer do wyboru : ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekspans Re: zamiast stawiac pomniki pruskim ladacznicom IP: 83.168.108.* 18.02.08, 10:46 Jesteście żałośni przepełnieni nienawiścią,negowaniem,obrażaniem uczuć religijnych,krytykanctwem wszelkiej inicjatywy a sami niczego dobrego dla tego miasta nie wnosicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: zamiast stawiac pomniki pruskim ladacznicom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.08, 11:21 Ja nie, ale są tacy co wybrali Krzystka i innych peowiaczków. Więc proszę nie uogólniać. Kiełbaska lubi raczej leniuchować . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: platynowy wypraszam sobie, w podstawowce na zajeciach z ZPT IP: *.saton.pl 18.02.08, 11:22 zrobilem budke dla ptakow, do dzisiaj wisi w Lasku Arkonskim, gdybym sie nie bal wejsc na drzewo moze nawet bym ja wyremontowal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: platynowy a czy nie lepiej postawic pomnik slowianskich wojo IP: *.saton.pl 18.02.08, 12:06 wojow, z wlocznia skierowana na zachod, no i drugiego z lukiem wymierzonym na wschod i trzeciego z mieczem skierowanym w kierunku wybrzeza, no i oczywiscie czwartego z widlami bojowymi zwroconymi na poludnie, moznaby postawic ich przy drogach wjazdowych do Szczecina! To ja rozumiem! ale zeby pruskie zbytki odtwarzac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: a czy nie lepiej postawic pomnik slowianskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.08, 12:10 A na tych sprzętach powiesić pęta kiełbasek. O, i to mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: zamiast stawiac pomniki pruskim ladacznicom IP: *.cable.smsnet.pl 19.02.08, 13:32 ale co to wszystko ma wspólnego z Sediną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dddd Re: zamiast stawiac pomniki pruskim ladacznicom IP: *.globalconnect.pl 19.02.08, 16:00 ale sie z ciebie zrobil katolik! a do kosciolka chodzisz chociasz? Na poczatek przestan krasc w pracy a pozniej pomysl co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
stettinum Re: jesteś skompromitowany stettinum 18.02.08, 12:13 Oj widzę, że doszukujesz się spisków itd. Nie bronię przekrętów, ale Krzystek jako prawnik wiedział co robi i zobaczycie, że w sądzie wygra sprawe. No baaa...nie zdziwię się gdy zrobi pokazówkę i mieszkanie odda, ale po udowodnieniu niewinności. No i sprawa zasadnicza: jeżeli ktoś Ci daje to mieszkanie to kto odpowiada za zasoby komunalne-Krzystek? Przecież sam sobie tego mieszkania nie przyznał! Odpowiedz Link Zgłoś
gradus2004 Re: jesteś skompromitowany stettinum 18.02.08, 12:18 > No baaa...nie zdziwię się gdy zrobi pokazówkę i > mieszkanie odda, ale po udowodnieniu niewinności. hahahahahaha, jasne :) > No i sprawa zasadnicza: jeżeli ktoś Ci daje to mieszkanie to kto > odpowiada za zasoby komunalne-Krzystek? Przecież sam sobie tego > mieszkania nie przyznał! on nie chcial ale na sile mu wciskali i co mial biedaczek zrobic?? Gdyby nie wzial to by sie na niego obrazili... Odpowiedz Link Zgłoś
stettinum Re: jesteś skompromitowany stettinum 18.02.08, 12:21 No nie śmiej się, bo naprawdę może jeszcze zrobić z tego pokaz. Teraz nie odda, bo wyjdzie na to, że jest winny, a tak pójdzie do sądu, a tam koledzy po fachu będą i go oczyszczą ;). Przeprowadzi się do domku i być może dla spokoju odda mieszkanie w kamienicy. Pożyjemy zobaczymy. Tutaj lepiej o Sedinie dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
gradus2004 Re: jesteś skompromitowany stettinum 18.02.08, 12:25 stettinum napisał: > No nie śmiej się, bo naprawdę może jeszcze zrobić z tego pokaz. > Teraz nie odda, bo wyjdzie na to, że jest winny, a tak pójdzie do > sądu, a tam koledzy po fachu będą i go oczyszczą ;). Przeprowadzi > się do domku i być może dla spokoju odda mieszkanie w kamienicy. > Pożyjemy zobaczymy. gdyby byl taki uczciwy to by tego mieszkania po prostu nie bral i tyle... a widzac jak sie gosc zachowuje to juz mam praktycznie pewnosc, ze nie zrezygnuje z kilkuset tysiecy pln w imie jakiegos tam honoru... Odpowiedz Link Zgłoś
stettinum Re: jesteś skompromitowany stettinum 18.02.08, 12:30 a kto młody nie brałby? Dają Ci chatę, a Ty mówisz "nie sorry" zauważ, że było 6 mieszkań, a na forum pisze się o jednym :). Odpowiedz Link Zgłoś
gradus2004 Re: jesteś skompromitowany stettinum 18.02.08, 12:38 stettinum napisał: > a kto młody nie brałby? Dają Ci chatę, a Ty mówisz "nie sorry" > zauważ, że było 6 mieszkań, a na forum pisze się o jednym :). gdybym wiedzial, ze to przekret to bym nie wzial... a ze to przekret to chyba oczywiste, nie? No ale mi wojewoda ani miasto nie zaproponuje mieszkania 150 m2 bo w koncu tak jak i 99.999% mieszkancow Szczecina jestem Szczecinowi zbedny... niezbedna dla miasta jest tylko "wladza" :) Odpowiedz Link Zgłoś
stettinum Re: jesteś skompromitowany stettinum 18.02.08, 12:44 Oczywiście rozdawanie mieszkań władzy to paranoja. No cóż tak to już w Polsce wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: jesteś skompromitowany stettinum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.08, 12:21 Ale będąc u Jurczyka wice od mieszkań i mając potrzebną wiedzę, zaniechał dochodzenia ulg od sprzedanych mieszkań przed okresem 5 lat. Dlaczego, sam przecież mieszkał w nim nadal? Kiełbaska, co krok to kiełbaska. Odpowiedz Link Zgłoś
stettinum a co po Sedinie? 18.02.08, 13:55 Może tak przywrócić pierwotny wygląd Bramy Portowej? sedina.px.pl/coppermine/albums/userpics/10342/no_14%20-%20Berliner%20Tor%2C%20Stadtseite%3B%201903%20-%201k.jpg sedina.px.pl/coppermine/albums/userpics/10342/14%20-%20Berliner%20Tor%2C%20Stadtseite%3B%201904-1932%20-%2007k.jpg tylko z miejscem byłby problem, bo jak wiadomo ulica jest teraz bliżej Bramy :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opos Re: a co po Sedinie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.08, 15:40 spadaj.straciłeś wiarygodność.może ty też ustawiłeś się w kolejce po mieszkanie i dlatego tak ich bronisz? Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: a co po Sedinie? 18.02.08, 16:53 coz widac nie ma na razie atmosfery dla rozmow o Sedinie. mi sie tez nie chce gadac ale nie ze wzgledu na Krzytska, ale dlatego ze ci kupcy to 4 rok mecza ten temat - co to jest dla nich 1 mln pln? prawie nic. dlatego malej jestem wiary ze im wyjdzie Sedina do roku 2010. Odpowiedz Link Zgłoś
stettinum Re: a co po Sedinie? 18.02.08, 17:49 Buhaha gdzie bronie? Może chodziło Ci o wczorajszą prowokacje?! LOL! Nawet nie wiem kim Ty jesteś, a zabierasz się za ocenianie ludzi :). Daj mi spokój i żyj własnym życiem. I wiesz co? Połowa z Was to paranoicy, którzy szukają spisków, jakiegoś opłacania i cholera wie czego jeszcze :). I widać nawet w wątku o Sedinie musicie syfić polityką. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: a co po Sedinie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.08, 17:58 Sedina to tylko polityka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alibi Re: a co po Sedinie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.08, 19:46 czyja? Krzystka? a czytac ktos umie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorka Re: a co po Sedinie? IP: *.chello.pl 18.02.08, 18:11 A ja się cieszę, że są plany zrekonstruowania Sediny./ To piekny pomnik i bedzie wielką ozdobą Naszego Miasta. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mechan Nie przesądzajmy losu sediny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.08, 23:35 Sediny po prostu nie znaleziono. A czy nie ma jej w lesie arkońskim to nie jest wiadome. Są hipotezy, że jest tam ukryta część archiwum szczecińskiego. Więc takim tytułem bym nie wykluczał dalszych poszukiwań - tym bardziej, że jest tam wiele miejsc, gdzie wiele można było ukryć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gruby W Lesie Arkońskim nie ma Sediny IP: 80.53.225.* 19.02.08, 01:36 Szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normalnie żal. W Lesie Arkońskim nie ma Sediny IP: *.globalconnect.pl 19.02.08, 10:16 Ci kupcy to pewnie uczciwych intencji nie mają.Ale dobrze się dzieje że ważny symbol powraca w miejsce kultu roboli i pijaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burba W Lesie Arkońskim nie ma Sediny IP: 83.168.108.* 19.02.08, 10:53 A czy w tvp regionalnej nie było spotkania ze starszym panem, który mówił, że widział Sedinę jeszcze po wojnie (w sensie, że jš przywrócono na dawne miejsce), a potem została wywieziona i według tego człowieka przez wojsko radzieckie? Miał nawet jakie? stare zdjęcie na dowód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: W Lesie Arkońskim nie ma Sediny IP: *.cable.smsnet.pl 19.02.08, 13:34 on widział coś czego już nie było... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: W Lesie Arkońskim nie ma Sediny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.08, 16:33 To był stara prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
arkadiusz.bis Re: W Lesie Arkońskim nie ma Sediny 22.02.08, 09:09 > A czy w tvp regionalnej nie było spotkania ze starszym panem, który > mówił, że widział Sedinę jeszcze po wojnie (w sensie, że jš > przywrócono na dawne miejsce), a potem została wywieziona i według > tego człowieka przez wojsko radzieckie? Miał nawet jakie? stare > zdjęcie na dowód. Witam ! Pan Leon nie miał zdjęcia tylko wspomnienia. Wg mnie możliwe aczkolwiek mało prawdopodobne. Jego wersję słyszałem także od dwóch róznych osób, choć niewykluczone, że pochodziły z tego samego źródła. Faktem niepodważalnym jest, że Sediny nie było na postumencie w 1942 roku i na pewno nie pojawiła się ponownie przed sierpniem 1944 roku. Mało prawdopodobne, aby postawiono ją na nowo na postumecnie. BYc moze rosjanie cos robili z tym pomnikiem. Aczkolwiek w rozmowie z p. Leonem kilkukrotnie miałem wrazenie, ze mogą mylic mu się miejsca bo wspomniał cos o rozmontowywaniu konia i jeźdzca na sedinie a to bardziej pasuje do opisu demontażu pomnika cesarza na pl. Zolnierza (tam gdzie pomnik wdziecznosci). Wtedy zgadza sie takze czas. Z tego wydarzenia zachował sie nawet film. Do tematu mam zamiar powrócić w jednej z najbliższych audycji "Szczecin we wtorek" (wtorki 19.00 PR Szczecin) byc moze uda się tam zaprosić pana Leona i porozmawiaćdłużej niz telewizyjne 4 min. A rozmowę można zobaczyć w dziale download sedina.pl link: sedina.pl/modules.php?op=modload&name=Downloads&file=index&req=getit&lid=221 Arkadiusz Bis admin(at)sedina.pl Materiał filmowy Odpowiedz Link Zgłoś
arkadiusz.bis Re: W Lesie Arkońskim nie ma Sediny 29.02.08, 14:10 Uprzejmie informuję, że w najbliższy wtorek (04.03.2008) o godz 19.00 w Audycji Szczecin we wtorek w Radio Szczecin moim (i Agaty Rokickiej) gościem będzie m.in. wspomniany Pan Leon. Zapraszam do słuchania i telefonicznego udziału w Audycji. Arkadiusz Bis Odpowiedz Link Zgłoś
arkadiusz.bis Re: W Lesie Arkońskim nie ma Sediny 11.03.08, 08:37 A o tym co dalej z Sediną. Dziś (11.03.2008) o godz 19.00 w Radio Szczecin w audycji Szczecin we wtorek porozmawiamy o tym jak przebiegały poszukiwania i co zamierza Komitet Odbudowy Pomnika Sediny. Naszymi gośćmi będą: Genowefa Piwońska ze stowarzyszenia Kupcy dla Miasta Szczecina, Lech Karwowski, dyrektor Muzeum Narodowego w Szczecinie i przewodniczący Komitetu Odbudowy Sediny oraz dr Andrzej Ossowski, który prowadził poszukiwania Sediny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczecin Re: W Lesie Arkońskim nie ma Sediny IP: *.eastwest.com.pl 15.03.08, 13:09 T.Z.Arkadiuszu Bis -jeżeli macie zamiar uchodzić za towarzystwo-organizacje TRANSPARENTNą to wypadałoby na "waszym" portalu na pierwszej stoniczce zapodać ile kasiorki "posiadacie" bo raczej z punktu widzenia CZYSTEJ organizacji to nie zabardzo jest to PRZEJRZYSTE !!?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: W Lesie Arkońskim nie ma Sediny IP: 83.168.73.* 15.03.08, 13:30 Kretynie, zrozum wreszcie, że to nie portal zbiera pieniądze na odbudowę pomnika. Odpowiedz Link Zgłoś
arkadiusz.bis Re: W Lesie Arkońskim nie ma Sediny 16.03.08, 00:11 > T.Z.Arkadiuszu Bis -jeżeli macie zamiar uchodzić za towarzystwo- organizacje > TRANSPARENTNą to wypadałoby na "waszym" portalu na pierwszej stoniczce zapodać > ile kasiorki "posiadacie" bo raczej z punktu widzenia CZYSTEJ organizacji to > nie zabardzo jest to PRZEJRZYSTE !!?? Być może umknęło wcześniej na skutek emocji, więc powtórzę: 1. Portal sedina.pl nie prowadzi zbiórki na pomnik 2. Nie jesteśmy stowarzyszeniem, fundacją, OPP, ani niczym podobnym. Nie mamy formy prawnej, z punktu widzenia prawa to moja prywatna strona :), więc nie mam obowiązku tłumaczyć się z mojej _prywatnej_ działalności, równie dobrze może Pan/Pani występować z prośbami jak powyżej do każdej strony dajmy na to miłośników waranów (trudne słowo), czy fana jakiegoś zespołu prowadzącego stronę o swoim idolu I tu mógłbym juz skończyć, bo nie mam obowiązku się tłumaczyć z cyt. "ile kasiorki "posiadacie"" ale nie mam też czego ukrywać więc - licząc na zrozumienie treści przekazu przez czytającego prosze przyjąc do wiadomości: 3. Wszystkie osoby zaangażowane w życie i tworzenie portalu (ok 60 osób) otrzymują co miesiąc raport finansowy (jesli tak możemy nazwać zestawienie zawierajace w podsumowaniu kwoty trzycyfrowe, pardon w ubiegłym miesiącu były kwoty czterocyfrowe z jedynką z przodu :)) 4. "Finanse" prowadzi na moją prośbę ktoś inny niż ja 5. Proszę podać login pod którym przelał Pan/Pani jakąś kwotę na portal sedina.pl w przeszłości a po potwierdzeniu takiego przelewu przez skarbnika prześlę ostatni aktualny raport. Arkadiusz Bis admin(at)sedina.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk W Lesie Arkońskim nie ma Sediny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.08, 17:22 Pani Gieniu proszę zająć się lepiej sklepem, bo zaczyna podupadać. Liczna obsługa snuje się po kątach nie zwracając uwagi na klientów, którzy zabłądzili do sklepu (pewnie ostatni raz). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: W Lesie Arkońskim nie ma Sediny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 00:35 "Sprzedawanie" tematu Sediny do "GW" to gorzej niż kolaboracja, pnie Genowefo, może tą aktywność warto było przenieść na właściwe poszukiwania, a nie na pseudo promocje w pseudo gazetce?.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sed Re: W Lesie Arkońskim nie ma Sediny IP: *.eastwest.com.pl 11.03.08, 10:26 Szukajcie a znajdziecie?? tylko naiwnych żal!Może twórcy teorii sedinowej się ujawnią do końca!Niewykluczone ze ktoś jakiś kawałeczek czegoś posiada ale żeby za sedine to robiło.A tylu biegłych w temacie milczy,kraj i świat czeka na pozytywny finał tych rewelacji,puki co to za tych co wiedzą ale nie powiedzą szczecinianie robią,taka gmina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: W Lesie Arkońskim nie ma Sediny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.08, 01:02 weź się za łopatę pacanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbiórkę W Lesie Arkońskim nie ma Sediny IP: *.bracz.edu.pl 22.02.08, 07:45 niech ktoś poprowadzi zgiórke funduszów na ten cel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: W Lesie Arkońskim nie ma Sediny IP: *.centertel.pl 22.02.08, 08:57 A może jest u Krzystka w apartamencie? - po coś mu te 150 m2 jest potrzebne. Zgodnie z przepisami jak na rodzinę Krzystka to za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAn Re: W Lesie Arkońskim nie ma Sediny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.08, 01:01 Z jakimi przepisami dobrotliwy kmiocie? te przepisy od wujka Stalina już nie obowiązują! bądź spokojny w swojej kurnej chacie, i pamiętaj że kmiot to kmiot a Pan to Pan, to twoje gó..ane poczucie pseudo sprawiedliwości tylko drażni, prezydent musi mieć większe mieszkanie / dom niż byle głupi kmiot, przecież to oczywiste?!!!!... kmiocie Odpowiedz Link Zgłoś