swojak11 11.03.08, 22:03 Wałęsa to nasza tożsamość a TW Bolek to nasza chańba Pani profesor PS. kogo pani zaproponuje jako następny autorytet ? Kiszczaka ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pan_glosny A pan Karut to pieniacz, który Wałęsie do pięt nie 12.03.08, 08:24 A pan Karut to pieniacz, który Wałęsie do pięt nie dorasta. Pan Karut dał sobie wyprać mózg retoryką ojca Rydzyka i teraz głupoty wygaduje. Można nie lubić Wałęsy za prezydenturę, za jego kłótliwość i warcholstwo w latach 90-tych. Dzisiaj takimi są wypisz/wymaluj Kaczyńscy. Ale należy szanować Wałęsę za jego wkład w upadek komuny. I tego nikt mu nie odbierze - żaden Karut, Kaczyński czy jakiś tam biznesmen Rydzyk. Dziś Wałęsa jest innym człowiekiem niż był za czasów prezydentury i należy to również zauważyć i uszanować. PS. I co.. przywieźli go motorówką i pozwolili mu obalić swój system? Bzdury rozsiewane przez ludzi zawistnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazzy A lotnisko w Goleniowie IP: *.chello.pl 12.03.08, 08:29 Nazwijcie im M.Wachowskiego. A pani Dąbrowska z czerwono- ubeckiego uniwersytetu niech to naukowo uzasadni. Odpowiedz Link Zgłoś
tersup Wałęsa to nasza tożsamość 12.03.08, 10:33 Pan Prezydent jeszcze nie umiera,dajcie mu spokoj ,bez honorowego obywatelstwa w Szczecinie bedzie tez niezle sobie radzil,zwlaszcza,ze do nas nigdy go nie ciagnelo.Gdyby radni byli ludzmi odpowiedzialnymi zrobiliby wczesniej rozeznanie -w tym temacie-a teraz to lepiej zajac sie przyszloscia zycia mieszkancow tego zapomnianego przez uczciwych politykow grodu...do pracy gamonie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gryfita Wałęsa to nasza tożsamość IP: *.chemn.tuniv.szczecin.pl 12.03.08, 10:42 Nasza tożasamośc, tzn. szczecinian czy ogółu Polaków? Jako szczecinianin mam do Lecha Wałęsy istotne zarzuty. Z jego pomocą cały etos ruchu solidarnościowego zawładnoł Gdańsk. Czy słyszała kiedyś Pani Profesor wypowiedź Lecha Wałęsy oddającego cześć stoczniowcom ze Szczecina oraz ofiarom naszego grudnia? NIGDY szanowna Pani. W jego wypowiedzich usłyszeć Pani mogła jedynie Stocznia Gdańska i "JA LECH WAŁĘSA". W tamtych pamiętnych czasch gdyby Szczecin nie przyłaczył się do protestu, a później inne regiony kraju, Trójmiasto zostało by spacyfikowane i tyle. Całą glorię sukcesu Wałęsa przypisuje wyłacznie sobie i stoczni Gdańskiej. Poza tym jego stosunek do Szczecina zawsze był typowo kaszubski, a więc niechętny. W początkowym okresie przemian, gdy L. Wałęsa miał również władzę zlikwidowano wszsytkie placówki konsularne w Szczecinie, nawet nie stworzono IPN-u w jednym z najbardziej buntowniczych miast, podporządkowano nas Poznaniowi i Gdańskowi. Później rozpoczoł się eksodus wyprowadzania central różnych państwowych firm ze Szczecina i kolejne podporządkowanie tym dwom miastom. Ponieważ były to państwowe firmy, decydował o tym rząd! Tak jak powiedział mec, A. Milczanowski, trzeba było najpierw przeprowadzić konsultacje społeczne a poźniej decydować, czy L. Wałęsie należy się tytuł honorowego obywatela Szczecina. Zresztą wystarczy przeczytać wypowiedzi internautów i odpowiedź jest znana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dl sondaz onetu IP: 89.16.85.* 12.03.08, 10:53 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=76864473&a=76868703 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dl sonda Kuriera IP: 89.16.85.* 12.03.08, 11:01 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=76864473&a=76869827 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Budzi dużo złych emocji, więc jak ma być honorowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 11:09 Danka przestań pienić za Wałęsą. Lud mówi nie, a głos ludu był też jego głosem - ale nie w Szczecinie. To osoba kontrowersyjna dla szczecinian, a taki ktoś ni jak nie może nosić miana honorowego obywatela. Lepiej dac to miano kiełbasce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikesz Wałęsa nie konsoliduje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.08, 11:52 Wałęsa to człowiek któy dzieli i rozwala a nie łączy i konsoliduje. A do tego nie ma nic wspólnego ze Szczecinem.taki "honorowy obywatel" to partyjniactwo w najgorszym wydaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twister26 Re: Wałęsa to nasza tożsamość IP: *.szczecin.mm.pl 12.03.08, 12:08 Znam tamten czas z własnych doświadczeń,nie tylko z gazet czy TV.Poznałem też Wałęsę i widziałem was-ludzi wielkich,ale i tysiące tchórzy (podajcie mnie za to do sądu), przylepiających się do LECHA.To często Wasi dziadkowie,czy ojcowie...Oni stanowili większość.Dziś nie jeden próbuje grać bohatera, a spieprzał spod Stoczni , gdy ktoś plotę rzucił,że glina idzie...Wałęsa jest jak te jego "plusy dodatnie i ujemne", ale zasługuje na honorowe obywatelstwo m.Szczecina.A czy był Bolkiem czy Lolkiem(ty jeden z drugim,pozostawiony sam SB byś nie był?)to gó.. warte. Efekt końcowy się liczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dl Re: Wałęsa to nasza tożsamość IP: 89.16.85.* 12.03.08, 12:14 historia rozliczy SBeckiego kapusia Walese! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cymes Re: Wałęsa to wasza tożsamość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.08, 12:16 a dlaczego nie Połczyna-Zdroju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twister26 Re: Wałęsa to nasza tożsamość IP: *.szczecin.mm.pl 12.03.08, 12:24 Jakiś facio nazywa Lecha Wałęsę kapusiem.Koleś,gdyby Ciebie chcieli mieć za kapusia, to w tamtych czasach dostałbyś po ryju i byś śpiewał, choć nie masz głosu.Takich jak ty bohaterów mam w d... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Wałęsa to nasza tożsamość IP: 89.16.85.* 12.03.08, 12:28 moze i tak, nie zmienia to mojej oceny SBeckiego kapusia Walesy - jako smrodliwego, malego czlowieka plywajacego w metnej wodzie. a SBeski kapus zostaje Sbeckim kapusiem, bez wzgledu na okolicznosci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Wałęsa to nasza tożsamość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 13:21 Twister, ale takich wielkich było wielu. Zgoda on dowodził, ale to Borusewicz jest największym i ta kioskarka z Gdańska, która weszła na dach wózka akumulatorowego i nawoływała żeby pozostać w stoczni, a wtedy Wałęsa już szedł do domu. W tym czasie Borusewicz był na terenie stoczni i jako jedyny z przywódców pozostał nawet bez tej papierowej ochrony - jego po opuszczeniu stoczni mogli od razu ładowac do suki. Wałęsa zorientował się (ma instynkt polityczny to fakt) co się dzieje i że może pozostać z boku i wrócił spod bramy. Jest kim jest i dobrze, ale honorowe obywatelstwo Szczecina to coś więcej jak tylko zasługi dla Polski (podchodzę tu do tematu książkowo), to też zasługi dla Szczecina - pośrednio lub bezpośrednio, a tu był wystarczająco duży ruch by zaszkodzić pozycji Wałęsy, więc ten "zwalczał Szczecin". I za co mu ten honorowy tytuł dać? A co do walczących to pamiętaj, każdy kto zupę gotował i karmił dzieci w tym podłym państwie zasługuje na pomnik, a nie tylk oten co tę zupę jadł, często w ukryciu przed kolegami. Mogę tu więcej, ale po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teczka Re: Wałęsa to nasza tożsamość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 13:30 Kapusiem to byl jasnie nam panujacy Maryjan co zostalo potwierdzone wyrokim sadu w kilku instancjach. Lecha sad uniewinnil a wrecz nazwal poszkodowanym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Wałęsa to nasza tożsamość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 13:32 Oj, co do pana M. i sądu to się chyba mylisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ch Re: Wałęsa juz* zdrowy-co z tym sercem IP: 78.42.21.* 12.03.08, 15:44 podobno mial op w ameryce co z nim Odpowiedz Link Zgłoś
cpt_stowarzyszenie Re: Wałęsa juz* zdrowy-co z tym sercem 17.06.08, 09:44 Nadal temat aktualny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ask Re: Wałęsa juz* zdrowy-co z tym sercem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 09:48 SPAM, zgłoszone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: numer Re: Wałęsa juz* zdrowy-co z tym sercem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 11:40 Chyba sram. PIS to chamy i sramy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Wypraszam sobie IP: *.chello.pl 17.06.08, 13:05 moją tożsamością nie jest facet, który co chwilę i rusz proponuje komuś "napicie się z gwinta". Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Mnie proszę nie mieszać do tej mafii ! 17.06.08, 13:45 To dintojra w łonie "Solidarności" ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagiellończyk a ja nie szanuję Lech Wałęsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 14:00 Oczywizda nie z powodu jakiegoś tam Bolka tylko np : - matactw prawnych kryjących przestępcze wybryki jego syna czyli sławna "pomrocznośc jasna" i falandyzacja prawa - niezapłaconego podatku (zapomnieliście ?) od sprzedaży praw w bardzo dużej jak na tamte czasy kwocie.Urząd Skarbowy przez wiele lat nie był w stanie dostarczyć wezwania do zapłaty więc umorzono wierzytelność z powodu przedawnienia - bolszewickiego braku szacunku do intelektualistów i osób wykształconych.Pamiętna sprawa jak zrugał intelektualistów m.in. Wajdę,Turowicza jak bolków spod budki z piwem - za aroganckie zachowanie w stosunku do Kwaśniewskiego. Wyjątkowo prymitywne "nogie mogie panu podać bo renki nie podam" - za trzymanie w kancelarii facecika o nazwisku Wachowski - za odebranie znaczka Solidarności Gazecie Wyborczej i "Wujcu czuj się odwołany" - za luksusowe przyjęcia i obiadki z pseudoxiendzem Jankowskim i wiele wiele innych Nie szanuję ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u Re: a ja nie szanuję Lech Wałęsy IP: *.gprs.plus.pl 17.06.08, 23:42 Wybaczam i proszę o wybaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś