wujtarabuk 18.05.08, 21:09 Ale od początku pisaliśmy prawdę, nie wchodziliśmy w układy ------------------------------------------------------------- Hutzpah żydowska nie zna granic! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja "Wyborcza" w Szczecinie skończyła 18 lat IP: *.uznam.net.pl 18.05.08, 22:42 Świnoujście dziekuje za za beznadziejne artykuły chwalące władze miasta. Niedługo będą na glebie. Wtedy wasza prawda /wg ks. Tischnera sa 3 prawdy/ wyjdzie na wierzch. Jesteście denni. Odpowiedz Link Zgłoś
raj-tuski od początku ochraniali układy i mieszali 18.05.08, 22:47 Polakom w głowach Odpowiedz Link Zgłoś
wujtarabuk Re: od początku ochraniali układy i mieszali 18.05.08, 22:55 Wypie..ć ze Szczecina kłamczuchy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plazzek Konkurs! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 23:00 Kiedy miało miejsce pierwsze kłamstw "Wyborczej"? Daty i okolouczniści proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
wujtarabuk Re: Konkurs! 18.05.08, 23:04 Na początku było kłamstwo, a później już tak zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plazzek Re: no nie ma to jak "prawdy" rydzykowego Dzienni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 23:17 To wątek o GW, nie pchaj się to z moherami! Odpowiedz Link Zgłoś
wujtarabuk Re: no nie ma to jak "prawdy" rydzykowego Dzienni 18.05.08, 23:22 To też gazeta z prawdami dla moherów, tylko inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
plazzek Re: Konkurs! 19.05.08, 09:42 Nie ma chętnych, to ja podam przykład z ogólnopolskiej jeszcze GW. Okoliczności: 23 V (dwa tygodnie po wydaniu pierwszego numeru) Sąd Wojewódzki w Warszawie odmówił rejestracji Niezależnego Zrzeszenia Studentów. Pretekstem do odmownej decyzji był zapis o prawie do strajku w Statucie NZS. Relacja w GW: tłum wznosi okrzyki "Hańba!". W rzeczywistości słychać głównie okrzyki "Precz z komuną!". Różnica niby niewielka, ale bardzo charakterystyczna. Taki sposób zakłamywania rzeczywistości Wyborcza stosuje z upodobaniem do dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
cabernetsauvignon tabloid ogłoszeniowy 18.05.08, 23:07 Wyborcza była w okresie poprzedniego naczelnego gazetą z ambicjami. W skali kraju była słaba, ale był też cień nadziei. Teraz to zdominowana przez miernych dziennikarzy gazetka ogłoszeniowa prowadzona przez ludzi rodem z podszczecińskiej prowincji. Poziom językowy tytułów i tekstów nie odbiega od Faktu czy gazetki reklamowej Reala, a tekst: "Ale od początku pisaliśmy prawdę, nie wchodziliśmy w układy, pomagaliśmy ludziom" to kuriozum. Nie wiem jak było na początku, ale dziś to frazes, który jest kpiną z resztek czytelników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Skończyła i co z tego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 23:22 Każdy kiedyś musi skończyć Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Dziennikarze Gazety lokalnej jak dziennikarze 18.05.08, 23:28 Dziennikarze lokalnej Gazety, jak to dziennikarze - narzedzia, bywaja lepsi i bywaja gorsi, ale naczelni tej wkładki, to wyjatkowe zaklamani osobnicy... odrazajace typy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Zyczę obiektywnego pisania i w końcu niech u was IP: *.devs.futuro.pl 19.05.08, 07:34 też prawda zwycieży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as jutro Wprost z filmem,Dziennik z torbą ekologiczną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.08, 23:30 a GW z czym u slonizanta bieda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A-adaś Re: jutro Wprost z filmem,Dziennik z torbą ekolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 09:54 Na Boże Narodzenie dostaniesz kępkę sianka pod obrus.Widziesz,nie jest zle hehehe...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apud "Wyborcza" w Szczecinie skończyła 18 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 00:04 I co z tego wynika poza upływem czasu. Dużo Was. A co zawiera wydanie lokalne?! Poczytajcie sobie jutro . Nie ma w niej prawie nic . Tylko reklamy i ogłoszenia. Wstyd!!! Jako pełnoletni zacznijcie robić prawdziwą gazetę. Poogladajcie choćby Kurier" . Życzę lepszych lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: "Wyborcza" w Szczecinie skończyła 18 lat IP: *.chello.pl 19.05.08, 08:17 A był jeden z pierwszych założycieli Rafał Jesswein? Co został wyrzucony przez Blumsztaina, bo donosił na speckomisarza ludowego Piotra Niemczyka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A-adaś Nikt Gazetki nie broni????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 09:50 UUUU......zaczalem czytac,ale takiej krytyki sie niespodziewalem.Gdzie sie podziali zaślepieni obrońcy Wybiórczej,a raczej Ogloszeniowej? Macie racje,gazeta jest do kitu.Ja wole KURIER.A i z takiego bezplatnego Mojego Miasta,lezacego po klatkach schodowych,dowiaduje sie wiecej o tym, co sie dzieje w o Szczecinie,niz z GW.Pal licho ich "sluszne" poglady polityczne.Wyborczej nie kupuje od dawna.Michnik i jego lewacka świta na mnie nie zarobi. Odpowiedz Link Zgłoś
solid.solvent Re: "Wyborcza" w Szczecinie skończyła 18 lat 19.05.08, 09:50 Gość portalu: miki napisał(a): >Rafał Jesswein donosił na speckomisarza ludowego Piotra Niemczyka? Taka juz jego parszywa natura... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Jesswein Re: "Wyborcza" w Szczecinie skończyła 18 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 22:38 Fakt, że łatwego charakteru nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: "Wyborcza" w Szczecinie skończyła 18 lat 19.05.08, 11:31 Gość portalu: miki napisał(a): > A był jeden z pierwszych założycieli Rafał Jesswein? Co został wyrzucony > przez Blumsztaina, bo donosił na speckomisarza ludowego Piotra Niemczyka? =========================== Bo to jest WYBIÓRCZA HISTORIA GAZETY WYBIÓRCZEJ... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Jesswein Re: "Wyborcza" w Szczecinie skończyła 18 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 22:35 Nie zostałem zaproszony. Ale miło, że ktoś jednak pamięta, że byłem jednym z założycieli. Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: "Wyborcza" w Szczecinie skończyła 18 lat 19.05.08, 09:46 .. i czego dokonała przez te lata dla naszego regionu ?? Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś
solid.solvent Re: "Wyborcza" w Szczecinie skończyła 18 lat 19.05.08, 09:49 miedzy innymi POmogla w wyborze "niezbednego"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Kiedyś mieliście dodatki na poziomie np IP: *.devs.futuro.pl 19.05.08, 10:13 Podróżnicze ksiązki a teraz to dno. Odpowiedz Link Zgłoś
plazzek Z archiwów Wyborczej 19.05.08, 10:24 Zbliża się rocznica Nocnej Zmiany, gdzie ważką rolą odegrał Donald "POliczmy głosy" Tusk. Z tej okazji pewien blogger robi przegląd archiwum Wyboczej. perlyprzedwieprze.salon24.pl/74950,index.html Szczególnie celny fragment: >>Mdłości (i nienawiść) czuł Jerzy Sosnowski, na „liście Macierewicza” znalazł się bowiem jego mistrz – Michał Boni. W artykule pt. „Boni, brednie i dranie” Sosnowski grzmiał: „Uważam, że wobec ludzi, którzy w tak brutalny sposób przekraczają normy cywilizacyjnego, europejskiego (tak!) życia, należy stosować zasadę czasowej lub bezwzględnej infamii, nie czekając, czy ich ofiary zdecydują się na wystąpienie do prokuratora” (144/92). Boni znalazł więcej obrońców. Tekst pod tytułem "Oskarżony oskarża" przynosił list otwarty, w którym stało: "Umieszczenie na zaakceptowanej przez min. Macierewicza liście nazwiska Michała Boniego, posła KLD (...) uważamy za element walki politycznej. Jako osoby, które z bliska współpracowały z Michałem Bonim w ciągu ostatnich 12 lat odrzucamy te bezpodstawne oskarżenie i jesteśmy przekonani, że zrobi tak każdy, kto miał okazję się z nim zetnkąć" (139/92). List podpisali - między innymi - Bujak, Wujec, Stasiński, Turnau... << Sapienti sat :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bom. Re: Z archiwów Wyborczej, o 18 lat za dużo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 11:21 i wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazzy Re: Z archiwów Wyborczej, o 18 lat za dużo IP: *.chello.pl 19.05.08, 11:51 GW ma najlepsze forum , porównajcie z Kurierem, co go tak chwalicie. Jak ADL zabrał się do komentowania rzeczywistości medialnej i politycznej wybuchnąłem smiechem, słabiutko . Intelektualista chce się zbliżyć do straganu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yupi Re: "Wyborcza" w Szczecinie skończyła 18 lat IP: *.astermedia.pl 26.05.08, 23:26 18 lat za dużo, szmatławiec i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iii "Wyborcza" w Szczecinie skończyła 18 lat IP: *.chello.pl 28.05.08, 23:31 I WYSTARCZY!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś