exman 01.06.08, 09:07 Wszyscy jesteśmy dziećmi, choć w różnym wieku, zatem wszystkim składam życzenia Wesołego Dzieciństwa !!! Ex. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kiełbaska Re: Dzień Dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.08, 09:24 Taki wierszyk dla rozsądnych dzieci Kiedy tak leżę pokotem, i myślę co zrobić by być, To myślę, ze chciałbym być kotem i gonić gałganek lub nić. Bo kot, pan swego jest czasu. Jest jakby pusty ten dzban. Poluje gdy zechce - nie musi, ze słońcem jest - nie na Pan. A kiedy do pracy chcą gonić, grzbiecisko wypręży jak paw, maznie gestem, chcąc się bronić: - Muszę iść łowić ryby, nad staw! Nad stawem znowu zalega, Bo szumem zasnuło mu wąs, A trzcina to jego kolega. I tylko ważka, mu siada na nos. I leży jak byk, niczym słoń, I nic go nie ruszy, szabla ni dzwon. Zapatrzy się chwilę gdzieś w toń, przymruży oczy, i już, jak snu klon. I śni mu się, że frunie i, że śni, I, że jastrząb to na pewno on, I tak kocim wąsidłem to się wznosi, to nurkuje, aż! coś złapie w szpon. A zbudzony - jakiś nieswój. - Trzeba w końcu by coś zjeść. Wstanę, zmęczył mnie ten znój. I na piwo pójdę. Idę. Cześć! kiełbaska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Dopoki zyja nasi rodzice IP: 80.53.41.* 01.06.08, 19:50 jestesmy dziecmi - tak wiec twoje twierdzenie exman nie jest do konca scisle Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Dzień Dziecka 01.06.08, 20:24 Głosy sierot też będą wysłuchane, choć w drugiej kolejności :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: off Re: Dzień Dziecka IP: *.gprs.plus.pl 01.06.08, 23:38 w Szczecinie nudno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: Dzień Dziecka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.08, 08:25 fajnie,że w Szczecinie było, gdzie iść z dziećmi: festyny, występy, zabawy ( tu ironia ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: port macierzysty Re: 01 czerwca - innym świętom 'dziękujemy'! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.08, 09:19 Mnie wczoraj z rana wkurzyło, że Święto wszystkich dzieci próbuje się zakłócić jakimś dniem dziękczynienia. Jak włączyłem rano radio to niemal co wiadomości pouczano mnie jak zapewne nie umiem i jak mam umieć dziękować. Z całym szacunkiem, ale dla mnie 01 czerwca zawsze będzie DNIEM DZIECKA i krypto-wtrącanie się w tym dniu z innymi 'nowymi' pseudo świętami, uważam za naruszanie praw wszystkich dzieci do tego dnia. Dodatkowo, Ci którzy w sprawowaniu swojej misji mają poważne grzechy na i to swoim sumieniu i właśnie wobec dzieci, powinni być szczególnie ostrożni z wtrącaniem swoich 3 groszy właśnie w ten dzień. W przeciwnym razie i w takich okolicznościach w DNIU DZIECKA, słowo dziękuje, może być bardzo źle odczytane i to niezależnie od czystości intencji(co do których mam w tym wypadku wątpliwości). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oktomvre Re: 01 czerwca - innym świętom 'dziękujemy'! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 21:07 Gdyby port macierzysty uważnie słuchał, wiedziałby, że chodzi o pierwszą niedzielę czerwca, a że akurat tak się zbiegło... dalej tłumaczyć nie będę, chyba jasne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gustaw Re: 01 czerwca - innym świętom 'dziękujemy'! IP: *.gprs.plus.pl 02.06.08, 22:18 Wyjątkowo jedno święto spotkało się z drugim. Zawsze już w pierwszą niedzielę czerwca będzie święto kościelne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: port macierzysty dziękuje, przepraszam i proszę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.08, 07:23 Niestety swoją pisaninę oparłem o zasłyszany przekaz radiowy nadawany wielokrotnie w jednym radiu w niedziele od rana. Nie zmieniam jednak mojej opinii, że nadal uważam, że start tego 'święta' w dniu dziecka był wyjątkowo niefortunny i w jakichkolwiek okolicznościach (nawet co kilka lat) nie powinien się wiązać z tym dniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropidlo Re: 01 czerwca - innym świętom 'dziękujemy'! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 12:47 pierwsza niedziela czerwca juz zawsze ma byc zniwami obfitych, zniwnych niedziel majowych.; pokropiono! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.lazowski Re: Dzień Dziecka 02.06.08, 09:50 Dzień Dziecka Nie zawsze możemy w niedzielę świętować Dzień Dziecko. Ale dla wielu to nic nie znaczyło. I tak, Filharmonia Szczecińska, Klub 13 Muz oraz Teatr Lalek Pleciuga zaoferowała w swoich obiektach własne imprezy. Oczywiście biletowane!!! Dlaczego nie można było zorganizować imprez plenerowych? Teatru Lalek Pleciuga może przecież zorganizować spektakl w plenerze, a Filharmonia zorganizować spotkania w wielu miejscach jak: Parku im. Żeromskiego, Parku im. Waleriana Pawłowskiego, Różance czy na placu przy Arkońce. Wymieniać miejsc można więcej, ale po co? Bo dla kogo? Tego roku postanowiłem spędzić z moimi synami Dzień Dziecka w Szczecinie. Ale był to wielki błąd. Włóczenie się spod fontanny do Teatru Letniego czuliśmy się na jak wybiegu. Po drodze spotykaliśmy jedynie handlarzy balonów i różnych oferentów drobiazgów. Ale Teatr Letni zamieniony na jarmark – to wielka atrakcja dla dzieci. Byliśmy około 14. Widownia pusta jedynie wokół kramików tłumy się kłębiły. Na scenie przygotowania – dowiaduję się – od 16! Nie można było zrobić spotkania jak np. w grudniu przyjechała Coca Cola?!!! Czy na Jasnych Błonia w tamtym roku podczas Święta Wiatru. Pamiętacie? Zjedliśmy szaszłyk, gumiaczki i czekoladki. Gorącą kukurydzę, watę cukrowa oraz kiełbaski zmiksowaliśmy. Wyszliśmy z Teatru z gadżetami: wiatraczkami, balonikami… Uciekliśmy stąd na Zamek. Na Zamku cisza – jakby to był poniedziałek. Zobaczyliśmy jedynie miasto z zamkowej wieży. Gratulujemy miastu takiej organizacji Dnia Dziecka. Panu Prezydentowi wręczamy za taki dzień Order Smutasa. Liczymy, że w przyszłym roku wszystko się zmieni. Tylko szkoda, że Dzień Dziecka nie wypada znowu w niedzielę. Andrzej Łazowski z synami Marcjanem i Miłoszem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: Dzień Dziecka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.08, 09:54 > Gratulujemy miastu takiej organizacji Dnia Dziecka. Panu > Prezydentowi wręczamy za taki dzień Order Smutasa. > Liczymy, że w przyszłym roku wszystko się zmieni. Tylko szkoda, że > Dzień Dziecka nie wypada znowu w niedzielę. > > Andrzej Łazowski z synami Marcjanem i Miłoszem dokładnie te same odczucia, z Parku Kasprowicza pojechaliśmy na Głębokie, tam też tłumy i... nic, żadnych atrakcji, smutne, w mniejszych miejscowościach więcej się działo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forum Re: Dzień Dziecka IP: *.gprs.plus.pl 02.06.08, 20:40 Za rok w poniedzialek, to tez nie jest dobry czas, ale już 2010 to rok wyborczy to coś zrobimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oktomvre Re: Dzień Dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 21:12 Jasne. Szkoła niech uczy i wychowuje a miasto organizuje czas wolny, zagospodarowuje święta. Jakie to łatwe i jakie smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: Dzień Dziecka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.08, 07:35 Gość portalu: oktomvre napisał(a): > Jasne. Szkoła niech uczy i wychowuje a miasto organizuje czas wolny, > zagospodarowuje święta. Jakie to łatwe i jakie smutne. mam nadzieję,że w 2010 też tak POwiesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oktomvre Re: Dzień Dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 08:40 Potrafię się zająć swoimi dziećmi tak, by były szczęśliwe, niezależnie od POmysłów miasta :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: Dzień Dziecka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.08, 08:46 Gość portalu: oktomvre napisał(a): > Potrafię się zająć swoimi dziećmi tak, by były szczęśliwe, > niezależnie od POmysłów miasta :) czyli rodzice bawiący się ze swoimi dziećmi na festynach, nie potrafią się nimi zająć ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oktomvre Re: Dzień Dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 08:56 Też, nie mówię, że nie. Jednak dla mnie /osobiście/ brak festynu nie jest żadnym powodem do rozgoryczenia. Wręcz przy tego typu okazjach unikami jak ognia miejsc, gdzie dziki tłum, ścisk i gwar... Wiesz jakie tasiemcowe kolejki do zoo były 1.06? Bo akurat w ten dzień rodzice przypominają sobie o pociechach i robią im... no właśnie, co robią? Przyjemność polegającą na staniu w kolejkach, narażanie na zmęczenie zwiazane z upałem, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazzy Re: Dzień Dziecka IP: *.chello.pl 03.06.08, 09:03 Wszyscy artyści od zabaw z dziećmi pojechali do Wrocławia promować Krzystka z Zydorowiczem, Tam całe miasto stanęło na głowie od różnorodności ofert zabaw i festynów dla dzieci, o Szczecinskiej ofercie była cisza. Czy ktoś odwiedził nasze dzieci w szpitalach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Dzień Dziecka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.08, 09:11 > Czy ktoś odwiedził nasze dzieci w szpitalach? w szpitalach, domach dziecka z całą pewnością był prezydent Jarmoliński, on taki wrażliwy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Dzień Dziecka IP: *.gprs.plus.pl 03.06.08, 09:26 taki wrazliwy doktor Jarmoliński! Likwiduje, nie leczy a politykuje i gowno z tego. Jeszcze dwa lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jw Re: Dzień Dziecka IP: *.gprs.plus.pl 03.06.08, 09:28 Lubię Andrzeja Łazowskiego. I lubię i cenię, bo Andrzej ma mnóstwo fantastycznych, niekonwencjonalnych pomysłów (na przykład „Dzień otwartych pracowni”), a w dodatku jakoś potrafi je zrealizować. Jakoś, bo nie jest pieszczochem władzy, gdyż wywala szczerą prawdę w swoich niezliczonych listach otwartych. Ten list jest tego przykładem. I niestety, po raz kolejny Andrzej ma rację. Szczecin w Dniu Dziecka był senny i smętny. Owszem, były różne imprezki, ale zamknięte dla określonych środowisk. A przecież zdarza się raz na kilka lat, że Dzień Dziecka wypada w niedzielę, więc okazja do oddania w tym dniu Szczecina dzieciom, była znakomita. Co ja bym zrobiła? Przede wszystkim na nabrzeżu Odry, przy fontannie na Wałach Chrobrego oraz na Jasnych Błoniach przy Bartłomiejce i na parkingu przy ul.Piotra Skargi, zrobiłabym gigantyczne piaskownice z wielkimi, usypanymi górami piasku. Ale takie gigantyczne! Namiastkę tego zorganizowałyśmy kilka lat temu a ramach EUK, na Jasnych Błoniach pod kawiarnią Castellarii. Pogoda była tak samo cudowna, więc w cieniu platanów dzieciaki bawiły się znakomicie. Gdyby do tego strażacy rozpylaliby nad częścią ulicy wodę (był piekielny upał), to zabawa byłaby doskonała! W ramach edukacji artystycznej (Szczecin stolicą kultury 2016) mogłyby przygrywać dzieciakom orkiestry Opery na Zamku albo Filharmonii. Repertuar można dobrać do odbiorcy, a przecież jest wiele kompozycji napisanych specjalnie dla dzieci, jak chociażby „Dziadek do orzechów”, będący zresztą w repertuarze Opery na Zamku. Myślę, że bez problemów można byłoby dzieciakom zafundować darmowe lody i baloniki (oczywiście z nowym logo Szczecina). Można byłoby też zrobić wielkie malowanie przez dzieci obrazu o Szczecinie. Gigantyczne płótno (bijące wielkością rekord Guinessa) ustawione wzdłuż Jasnych Błoni pod platanami lub na nabrzeżu wzdłuż Odry, kolorowe farby i spray, i proszę bardzo – mamy naszą Szczecińską Panoramę. Można było też zrobić wyścig rowerowy dla dzieci ulicami Szczecina (zamkniętymi w tym czasie dla ruchu samochodowego), zabawę taneczną z muzyką popularnego zespołu na placu pod Colleonim itd. Pomysłów na Dzień Dziecka jest mnóstwo, natomiast chłopcy z PO sprawujący w naszym mieście władzę, tak bardzo są zajęci własną zabawą w politykę, że o dzieciakach w Szczecinie zapomnieli. Kilka dni temu, we Wrocławiu promowały się miejscowości z naszego regionu, przede wszystkim Szczecin. Wrocławianie dowiedzieli się, że takie miasto istnieje, bawili się na nasz koszt, może jakieś korzyści z tego będą; trudno powiedzieć, bo nikt nie monitoruje efektów takich imprez. Pieniądze wydane, impreza odhaczona, konferencja prasowa zaliczona. Tyle, ze równocześnie Prezydent Krzystek nie powinien zapominać o mieszkańcach naszego miasta. Może namówić wrocławian, aby Dni Wrocławia zorganizowali w Szczecinie. Na przykład w Dniu Dziecka? Połączonoby edukację geograficzną z zadbaniem o szczecińskie dzieci. Skoro Krzystek nie potrafi, to może na razie Dutkiewicz to zrobi?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikesz Jacyna-Witt znowu ma rację! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 10:24 www.jacyna-witt.pl/index.php?m=blog&bm=4&bpm=11&blog=166&lg=1 to smutne,że za każdym razem muszę przyznać Jacynie-Witt rację! :)) A przecież nie ma osób nieomylnych,więc kiedyś będę musiał skrytykować.Na razie i Łazowski i Jacyna-Witt ma rcję,a szkoda, bo zamiast opiekować się naszymi dziećmi,któych zgodnie z teorią Krzystka jest mało, olewamy je i ignorujemy.Krzystek,do roboty!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gustaw Re: Dzień Dziecka IP: *.gprs.plus.pl 03.06.08, 08:57 to zacznij segregowac dzieci smieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan Re: Dzień Dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 12:09 Krzystek i jego wielki zastępca Jarmoliński mają gdzieś dzieci. Zamykają szkoły, przedszkola i szpitale i wy co chcecie aby oni jeszcze organizowali jakies imprezy na poziomie dzieciom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Dzień Dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 12:42 A co robił Jarmoliński w Dzień Dziecka? Chyba je nie leczył? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorosły Re: Dzień Dziecka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.08, 12:45 Gość portalu: s napisał(a): > A co robił Jarmoliński w Dzień Dziecka? Chyba je nie leczył? w niedzielę ? bawił się z resztą chłopców w swojej piaskownicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Dzień Dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 12:49 to znaczy gdzie był na scenie teatru letniego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Dzień Dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 13:25 Krzystek jest zajęty budowaniem rezydencji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budowlaniec Re: Dzień Dziecka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.08, 13:31 Gość portalu: s napisał(a): > Krzystek jest zajęty budowaniem rezydencji! a myślałem,że metropoli z pływającymi ogrodami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanar miedzyodrzas Re: Dzień Dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 13:55 krzystek - teraz zalozy plywajace ogrody, nastepnie sprywatyzuje cale miedzyodrze i na starosc nie bedzie sie bal o zadna prace ani dochody - z biletow od odwiedzajacych odrestaurowany poniemiecki garden zyc bedzie.Dla moherow dostawi pare krzyzy i kapliczek - cale spoleczenstwo sie zmiescii i to nie tylko w Dzien Dziecka czy innego dziekczynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziekuje Re: Dzień Dziecka IP: *.gprs.plus.pl 03.06.08, 14:53 w tym dniu trzeba dziękować władzy! Dziękuję za kalentarze Obryckiemu, za duperele Łuczakowi, za brak mieszkań dla zbędnych Krzystkowi oraz za likwidację szpitala Jarmolińskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: off Re: Dzień Dziecka IP: *.gprs.plus.pl 04.06.08, 08:59 dziekuję za pierwsze kontakty! Odpowiedz Link Zgłoś
jack_sparrow_pl Re: Dzień Dziecka 04.06.08, 09:47 Gość portalu: dziekuje napisał(a): > w tym dniu trzeba dziękować władzy! to by była bardzo długa litania Odpowiedz Link Zgłoś
techniczny_1 exman... nie dosyc zes upierliwy to jeszcze jestes 04.06.08, 10:03 infantylny... na pewno nie dam Ci sie pobawic moim wackiem ! Odpowiedz Link Zgłoś