Dodaj do ulubionych

Hok: pediatrzy zostaną na Wojciecha

21.01.09, 20:35
Hok: jeśli chodź jedno dziecko umrze albo zostanie poszkodowane, bo pogotowie nie zdąży dowieźć go do rozlatującego się, ulokowanego na peryferiach szpitala w Zdrojach wystąpię przeciw Tobie i wszystkim inżynierom tej paranoi do sądu o narażenie zdrowia i bezpieczeństwa publicznego.
Przychodnię pediatryczną możesz sobie w tyłek bez wazeliny wsadzić. Jest to ewidentne dążenie do likwidacji szpitala, stopniowej dewastacji i marginalizacji. Tak duża przychodnia w tym miejscu bez oddziałów szpitalny to kompletny bezsens i dopiero to pokazuje skalę nadużyć w tej sprawie. Na taką przychodnię wystarczyłoby piętro przychodni na Piłsudskiego, ale tam się nie zmieści, bo urzędasy, jakim Ty też jesteś zatrudnieni masowo w urzędach przez krewnych z PO wylewają się drzwiami i oknami z biur.
We Wrocławiu pandemia grypy, brak miejsc do kładzenia dzieci - a Ty chcesz ograniczać liczbę łóżek? Ciekawe człowieczku czy wiesz jak szybko potrafi umrzeć dziecko na zwykłą grypę gdy zabraknie tych kilku "zrestrukturyzowanych" łóżek. Szpitale muszą mieć rezerwę łóżkową. Wykorzystać w 100% łóżka to możesz sobie Hok w swoim biurze w urzędzie... sprawdźmy jak wygląda sytuacja wykorzystania u Ciebie sekretarek i pracowników.
Obserwuj wątek
    • dyzurny-malkontent Hok: najpierw podnieś rangę potem likwiduj 21.01.09, 20:46
      Hok, na razie można o Tobie mówić jak o Kononowiczu. Wszystkie szpitale jak Twoje oko sięga przynoszą deficyt. To centrum o którym piszesz to taka sama bajka jak dysortograficzna wizja Krzystka, stadion, hala widowiskowa czy obwodnica śródmiejska. Na razie w Zdrojach nawet nie umiecie rur wydenzyfekować, żeby poradzić sobie w rozlatujących się starych budynkach z legionelliozą. Jak wybudujesz jeden budynek chociaż o takim standardzie jak obecnie jest na Wojciecha, to możesz sobie likwidować co chcesz, łącznie ze swoim fotelem. Póki tego nie zrobisz nie kłam publicznie. Bo kłamiesz człowieku w kolejnych wypowiedziach sprzedając ludziom co innego. Kłamiesz co do warunków i możliwości. Nie masz biznesplanu. Nie masz realnych wyliczeń. Proponujesz przeprowadzkę na zadupie bez dojazdu i w warunki jeszcze gorzej zorganizowane niż na Wojciecha. Nie masz pieniędzy ani projektu poprawy. To jest prymitywna likwidacja pod przykrywką z kłamstw.
      Niedawno kłamałeś o niżu demograficznym. Próbowałeś się kłamco zorientować ile wynosi kolejka do kardiologa dziecięcego w tych wspaniałych placówkach jak Unia czy Arkońska? Dziecko urośnie zanim ktoś się nim zajmie... i będzie po czasie.
      Zacznij okradać tych, którzy mogą się bronić: zacznij od ukradzenia kilkudziesięciu etatów ze swojego urzędu - ten nigdy nie ma deficytu, bo jego budżet wciąż jest nadymany, żeby tacy jak Ty mogli pierdoły opowiadać w gazetach i niszczyć co jeszcze się ostało.

• dyzurny-malkontent Hok: ile jedzie karetka z Mierzyna do Zdroi? 21.01.09, 20:53
      Hok, odpowiedz mi - pożal się specjalisto - jak długo będzie jechała karetka z 300 000 części Szczecina na to zadupie w Zdrojach? Do dzielnicy, która ma raptem 100 000. Trzy razy więcej dzieci będzie wożonych 5 razy dalej przez bardzo niebezpieczną, zatłoczoną, często zakorkowaną trasę. Bo Tobie się widzi zrobienie szpitala na peryferiach. Naoglądałeś się czeskich seriali za komuny i mentalnie tam tkwisz.
      Ile trwa przejazd tych kilku kilometrów? Zrobiłeś na mapie kreskę i sprawdziłeś zagęszczenie? Masojciowa dostarczy Ci liczbę dzieci w szkołach, żebyś się dowiedział w jakich rejonach mieszkają...

Argumenty o braku miejsc socjalnych dla rodziców są debilne. Sam sobie człowieku zaprzeczasz. Z jednej strony mówisz, że jest za dużo łóżek i nie są wykorzystane a z drugiej, że na Wojciecha nie ma gdzie położyć rodzica obok dziecka i nie może się opiekować.
      Wystarczy więc część pomieszczeń na Wojciech dostosować do pobytu rodzic-dziecko i okaże się, że łóżek nie jest za dużo.
      Widać, że jak Masojciowa wychowałeś się w komunie i 35 osobowych klasach tudzież pokojach szpitalnych jak na Unii Lubelskiej - na 20 chłopa. Człowieku... nawet argumentować nie potrafisz logicznie, o kłamaniu nie mówiąc.

To nic, bo inny łamacz prawa wydał zarządzenie zabraniające przebywania rodziców na Wojciecha. Pogwałcił nim wszelkie prawa pacjenta i nie wiem, czy jego głupie zarządznia są przestrzegane.
      • Gość: aproPO Re: Hok: ile jedzie karetka z Mierzyna do Zdroi? IP: *.globalconnect.pl 21.01.09, 20:57
        Malkontent- gadanie do samego siebie to podobno pierwszy objaw
        rozmiękczenia mózgu :-((((
        • dyzurny-malkontent Re: Hok: ile jedzie karetka z Mierzyna do Zdroi? 21.01.09, 21:01
          Na szczęście Ty się odezwałeś, używasz kolejnego nicka, ale cóż. Poziom umysłowy Cię zdradza :-D
        • pogromca.malkontentow Re: Hok: ile jedzie karetka z Mierzyna do Zdroi? 21.01.09, 21:03
          a dlaczego uważasz, że on ma mózg?
          • dyzurny-malkontent Re: Hok: ile jedzie karetka z Mierzyna do Zdroi? 21.01.09, 21:10
            A teraz się zalogowałeś dla odmiany. I tradycyjnie: obrzucanie epiteatami a nic w temacie do powiedzenia.
            To ile jedzie karetka?
            • pogromca.malkontentow Re: Hok: ile jedzie karetka z Mierzyna do Zdroi? 21.01.09, 21:20
              A ile mistrzu jedzie karetka z powiedzmy S3 na wysokości Chełszczącej do
              szpitala na Wojciecha, hę? Tak się składa pacanie, że do najpoważniejszych
              wypadków dochodzi na drogach wojewódzkich, krajowych. Pomyśl po co rozrasta się
              urazówka w Zdunowie. No pomyśl...Po co chcą tam nowe bloki budować. Żeby takiego
              osła jak Ty wieźli z centrum, bo sobie rączkę skaleczył w kolizji maluszka ze
              skuterkiem czy motomatołka z drogi krajowej?
              • dyzurny-malkontent Re: Hok: ile jedzie karetka z Mierzyna do Zdroi? 21.01.09, 21:34
                W zdrojach jest lądowisko dla helikopterów? Na S3 choruje więcej dzieci niż w na lewobrzeżu, w 300 000 części?
                Urazy wielonarządowe dzieci gdzie trafiają? Wg mnie helikopterem na Unii Lubelskiej, bo na Arkońskiej na pseudolądowisku boją się lądować...
                W Zdunowie najpierw okna wypadające niech wymienią, a dopiero coś budują... to był szpital dla przewlekle chorych, w lesie, ortopedyczny a nie ratunkowy.

Nadal nie odpowiedziałeś mi na pytanie o czas dojazdu... ani na żadną inną kwestię. Np. ile będzie deficytu z takiej giga przychodni na Wojciecha?
                • pogromca.malkontentow Re: Hok: ile jedzie karetka z Mierzyna do Zdroi? 21.01.09, 21:42
                  Skoro z urazami latają na Unię to o co ci chodzi z tym przejazdem?
                  • dyzurny-malkontent Re: Hok: ile jedzie karetka z Mierzyna do Zdroi? 21.01.09, 22:19
                    Nie wierzę, że możesz być aż tak mało inteligentny. Jak Ty znajdujesz włącznik do komputera przy tym poziomie inteligencji? Mama Ci go włącza?
                    Już byś się dalej nie kompromitował, popisz z lewych nicków, jak dotąd. Będziesz mógł po prostu bluzgać. Jedynie porównywalną inteligencją popisywał się w TV pewien Marcinkiewicz...
                    • pogromca.malkontentow do książek! 21.01.09, 23:04
                      A o czym z tobą dyskutować? O tym, że dla ciebie pogotowie i oddział ratunkowy
                      to jedno i to samo?

"A zgodnie z unijnymi wymogami każdy oddział ratunkowy do 2012 roku musi mieć
                      własne lądowisko." Ty oczywiście o tym nie wiedziałeś. Ośle...
                      • Gość: gość ad hok... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.09, 23:17
                        Kolejny polytyk czy urzendas prubuje bic pianem.. tak im siem
                        spieszy do zlikwidowania szpitala i zgarniecia walizki z forsą...
                        zlikwidowali bez sensu szpital miejski mimo iz byli chetni by ten
                        szpital dalej prowadzić i wykupić od miasta...

jest wola mieszkancuf by szpital na Wojciecha został, ale polytycy
                        majom w d..pie mieszkancuf.. to jusz wiemy. Jakiś h.. pisze
                        idiotyzmy o jakiś qrwa bezbronnych pacjentach.. to jusz szczyt
                        obłudy, chamstwa i politycznego f...aszyzmu ...

proponuje, żeby ta hołota powróciła do swoich wsi i tam realizowała
                        swoją politykę.. tylko nie mogą.. bo na wsi ludzie daliby im
                        wpierd..ol, a w mieście nie. Daletgo te przybłedy tutaj się na nas
                        wyżywają... tak ad hok...
                        • pogromca.malkontentow Re: ad hok... 22.01.09, 00:11
                          Naucz się pisać po polsku
                          • Gość: gość Re: ad hok... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.09, 00:22

pogromca.malkontentow napisała:

> Naucz się pisać po polsku

Spadaj debilu.... i weź sobie swoje rady ad personum wsadź w d..pę...
                      • dyzurny-malkontent Re: do książek! 22.01.09, 01:02
                        Unijne wymogi i ich polską interpretację widać już dobitnie w przepisach dot. "strażaka w każdej firmie". Wielkorotnie idioci powoływali się na UE żeby wyjaśnić jakąś głupotę... gdy tymczasem UE takich przepisów wcale nie przewidywała. Tak było m.in. z zielonym strzałkami, które teraz wracają.

Poza tym wolę izbę przyjęć chiurgiczną w centrum niż na zadupiu w sytuacji, gdy na całe województwo jest pewnie jeden sprawny helikopter.

I jeszcze jedno - niekompetentni dewastatorzy nie zbudują żadnego oddziału do 2012, bo to ich przekracza. Zatem lepszy szpital w centrum niż ściernisko...
                        • Gość: gość do kursuf! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.09, 09:13
                          dyzurny-malkontent napisał:

> Unijne wymogi i ich polską interpretację widać już dobitnie w
                          przepisach dot. "
                          > strażaka w każdej firmie". Wielkorotnie idioci powoływali się na
                          UE żeby wyjaśn
                          > ić jakąś głupotę...

To nie o to chodzi i wcale to nie są idioci - wbrew pozorom...
                          Z nowego przepisu wynika, że trzeba robić KURSY dal
                          nowych "strażakuf" :))) policz ile jest firm w Polsce.. i co mały
                          będzie z tego zarobek??? Do tego jeszcze dorzuć całą obsługe
                          techniczno materiałową i gwarantuje że oplaca się otworzyć na krótko
                          firmę, która to "zapewni".. chopie ty wiesz ile to szmalu?!!! w tym
                          kaju jest jakieś 35-6 mln ludzi, reszta wyjechała dość czujenie -
                          pewnie przed takimi kursami :))))

No jak parę duzych melonuf ktos tu nie zgarnie to jesem jakis chyba
                          marsjanin :)))
                          Chopie a co ty myślisz, ze co uoni tam na wiejskiej i w
                          ministerstwach robiom??? Przeciez to sa takie mega fyftki i
                          kombinujom dniem i nocom... to co puszczajom w tv z obrad wsiochuf,
                          to bajer.. jak to powiedział ostatnio Nałęcz - nikt z publiki nie
                          wie co się dzieje poza salom wsiowom, a w kuluarach dopiero
                          odchodzom interesy....

I ten kretynski kurs "na strazaka", który zapisze się jako "numer na
                          strazaka" przejdzie raz że do historii a dwa że będzie klinicznym
                          przykładem korupcji politycznej....

I na pewno nie jest to OSTATNI taki numer... możliwosci jest BEZ
                          LIKU np. w każdej firmie PIELĘGNIARKA a czemu nie? albo w każdej
                          firmie AKUSZERKA ... w koncu na miejscu pracy tez ktos może coś
                          urodzić.... i to są wymogi unii oczywiscie.. unii złodziejskiej, nie
                          europejskiej :)))))))))

Qrwa jeszcze jest tyle zawoduf, kture da siem oblecieć :)))))))))))))
        • beatrix13 Re: Hok: ile jedzie karetka z Mierzyna do Zdroi? 22.01.09, 17:04
          Gość portalu: aproPO napisał(a):

> Malkontent- gadanie do samego siebie to podobno pierwszy objaw
          > rozmiękczenia mózgu :-((((
          ................
          robi sztuczny tłum myśląc,że wielu podziela jego zdanie:))
          • dyzurny-malkontent Re: Hok: ile jedzie karetka z Mierzyna do Zdroi? 22.01.09, 17:37
            A ty się rzuciłaś na odpowiadanie, tyle, że nie udzieliłaś odpowiedzi na pytanie w nazwie postu... jakie to typowe dla Ciebie :-D
      • Gość: gość Re: Hok: ile jedzie karetka z Mierzyna do Zdroi? IP: *.centertel.pl 21.01.09, 21:52
        Debilu jeżeli Szczecin ma 400.000 mieszkańców a coś koło tego ma to
        od kiedy 300.000 mieszka na lewobrzeżu jeżeli samo słanoczne, majowe
        i bukowe to ponad 80.000 ludzi reszta to co wiocha . DEBIL i tyle
        • dyzurny-malkontent Re: Hok: ile jedzie karetka z Mierzyna do Zdroi? 22.01.09, 01:08
          Mieszkańców jest obecnie około 411 tys. na prawobrzeżu mieszka 25% zgodnie z www.szczecin.pl/raport2008/html/01,04,02.htm,
          nie czekam na przeprosiny, bo wiem, że prymitywy nie potrafią się przyznać do błędu...
          • Gość: ZED Re: Hok: ile jedzie karetka z Mierzyna do Zdroi? IP: 78.152.232.* 22.01.09, 03:09
            a o tym, ze szpital ma sluzyc wojewodztwu i za wojewodzka kase ma byc
            utrzymywany to przemilczysz bo ci niewygodnie w demagogii. prawda?
            • dyzurny-malkontent Re: Hok: ile jedzie karetka z Mierzyna do Zdroi? 22.01.09, 14:03
              Jakiej wojewódzkiej, skąd Ty masz takie rewelacje ZED? To ten szpital jest własnością gminy czy województwa? Miasto straci jakąkolwiek kontrolnę nad łóżkami dla dzieci w mieście? Jak województwo zechce kiedyś zlikwidować, to się okaże, że w 400 000 mieście nie ma ani jednego łóżka.

Jak na osobę z zagranicy dużo wiesz, szkoda, że nie linkujesz do danych, które tu przedstawiasz i nie sposób sprawdzić, czy kłamiesz czy tylko robisz za pijar PO siedząc w urzędzie i klepiąc za swojego szefa usprawiedliwienia do dewastacji miasta przez PO.
              • Gość: ZED uzyj logiki zamiast "danych" IP: 78.152.246.* 23.01.09, 01:46
                skoro szpital jest w rekach wladz marszalkowskich to powiedz mi czyj
                jest? miastem rzadzi marszalek?

z zagranicy? ja jestem ze szczecina :)
                a w urzedzie dawno nie bylem, w sumie nie mam po co.
    • Gość: dr a kto za to zapłaci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 21:07
      Bo zgodnie z tym co wypisuje ten prowincjonalny lekarz-ginekolog z
      Kołobrzegu na Wojciecha będzie poradnia pediatryczna która jest
      nisko wyceniana przez NFZ. W związku z powyższym czy ktoś z tych
      durniów z koszlińskiego to zbilansował przedstawiając koszty
      funkcjonowania tej przychodni po tym jak świetnie wycenione usługi
      chirurgiczne przejdą do Zdrojów? Przecież takie bzdety mógł napisać
      tylko albo idiota albo facet z Koszalina (Kołobrzegu)!!!!
      • dyzurny-malkontent Re: a kto za to zapłaci? 21.01.09, 21:12
        Napisałeś krótko i dosadnie to samo na co i ja zwróciłem uwagę. Skoro budynek jest deficytowy przy łóżkach, poradniach specjalistycznych, to jak zrobią z niego mega-przychodnię (po jaką nagłą cholerę??) to stanie się jeszcze bardziej deficytowy. Albo Hok nie umie myśleć i jego wyliczenia to skończony debilizm, albo jest to celowe działanie mającego doprowadzić do bankructwa i zaorania placówki.

Co mnie dziwi? Głupota dziennikarzy GW, którzy nie potrafią postawić jednego sensownego i celnego pytania za to drukują w swojej miernej gazecie te idiotyzmy podpisane przez "fachowców" od brania w kasy łapę za wykłady dla podwładnych...
      • dyzurny-malkontent Re: a kto za to zapłaci? 21.01.09, 21:13
        Napisałeś krótko i dosadnie to samo na co i ja zwróciłem uwagę. Skoro budynek jest deficytowy przy łóżkach, poradniach specjalistycznych, to jak zrobią z niego mega-przychodnię (po jaką nagłą cholerę??) to stanie się jeszcze bardziej deficytowy. Albo Hok nie umie myśleć i jego wyliczenia to skończony debilizm, albo jest to celowe działanie mającego doprowadzić do bankructwa i zaorania placówki.

Co mnie dziwi? Głupota dziennikarzy GW, którzy nie potrafią postawić jednego sensownego i celnego pytania za to drukują w swojej miernej gazecie te idiotyzmy podpisane przez "fachowców" od brania w kasy łapę za wykłady dla podwładnych...
        • Gość: ja Te rozwiązanie ma sens IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 21:26
          Takie jest moje zdanie.Na Wojciecha zabezpieczyć dziecko i bez
          pospiechu przekazac dalej.Ważne jest,ze jest to w centrum
          miasta.Zapewne część pomieszczeń na Wojciecha zostanie przeznaczone
          na inne przeznaczenie/po szpitalu/.
          Może mniej tu w dyskusji zacietrzewienia a wiecej logiki.
          • dyzurny-malkontent Re: Te rozwiązanie ma sens 21.01.09, 21:31
            Co zabezpieczyć? Grypę czy stulejkę? Rodzic z poważnym problemem będzie tracił czas w kolejce do przychodni (bankrutującej, więc bez dobrych specjalistów) żeby się dowiedzieć, że ma jechać z nim do kolejnego szpitala i czekać w kolejce, aż kolejny lekarz obejrzy i zastanowi się czy udzielać pomocy czy już za późno.

Na Wojciecha ma sens jedynie szpital z poradniami i to z dobrym oddziałem ratunkowym. Ta lokalizacja jest super cenna. Byłyby miejsca na rozbudowę, ale ćwoki z poprzedniej kadencji sprzedały centrum pod kolejny blaszak. Taki blaszak mógłby powstać w Zdrojach... ale okazało się odwrotnie.

Rodzic z dzieckiem w nagłym przypadku będzie jechał 3 autobusami do wymarzonego przez chory umysł ośrodka w Zdrojach. A jak mu dziecko w drodze umrze to będzie go można przyjąć od razu na oddział psychiatryczny i leczyć...
            • Gość: ja masz kłopot ze sobą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 21:48
              Ton Twych wypowiedzi swiadczy,żeś mocno przeładowany.Jestes
              ustawiony na "nie" i nic Cię od tego nie odwróci.Bo "prowda" jest
              po moja i szlus.
              • pogromca.malkontentow jedzie na dopalaczach 21.01.09, 21:49
                Bierze dopalacze, dziwisz się?
                • dyzurny-malkontent Sam się psychotropami chciałeś dzielić... 21.01.09, 22:32
                  Przecież to Ty chciałeś tu mnie obdarować większą liczbą psychotropów. Widać Ci się wysypywały z szuflady.

Nic jednek nie przebije bonzów z PO: narkomanów ćpających na poboczu jezdni w samochodzie.
            • pogromca.malkontentow Re: Te rozwiązanie ma sens 21.01.09, 21:49
              "Na Wojciecha ma sens jedynie szpital z poradniami i to z dobrym oddziałem
              ratunkowym"

przed chwilą pisałeś, że z urazami i tak latają na Unię. Pierwotnie na Wojciecha
              mieli zrobić lądowisko - jakiś debil wpadł na pomysł, aby wykosić pół parku.
              Potem mieli robić lądowisko na CH Kaskada. I co z tym lądowiskiem? Bo nie wiem
              czy wiesz specu, ale niebawem każdy oddział ratunkowy będzie musiał mieć
              lądowisko. Nawet spartaczone Arkońskie muszą poprawiać.

Dowiedz się czy na dachu ECE będzie lądowisko to wtedy pogadamy o oddziałach
              ratunkowych.
              • dyzurny-malkontent Re: Te rozwiązanie ma sens 21.01.09, 22:21
                To, że nie odróżniasz wielourazowego wypadku, gdzie trzeba pacjenta wydobyć z wraku od zadławienia dziecka, gdzie potrzebna interwencja... to co ja Ci będę tłumaczył?

Jestem na nie wobec głupoty... a ta jest porażająca w wypowiedziach Hoka.
                • pogromca.malkontentow Re: Te rozwiązanie ma sens 21.01.09, 23:01
                  Nie mylisz przypadkiem oddziału ratunkowego z pogotowiem?

Odział ratunkowy ma mieć lądowisko. Pogotowie nie musi.
            • beatrix13 Re: Te rozwiązanie ma sens 22.01.09, 17:10

> Rodzic z dzieckiem w nagłym przypadku będzie jechał 3 autobusami
              do wymarzonego
              > przez chory umysł ośrodka w Zdrojach. A jak mu dziecko w drodze
              umrze to będzie go można przyjąć od razu na oddział psychiatryczny i
              leczyć...

.......................................
              myślący i odpowiedzialny rodzic w takim przypadku wezwałby
              karetkę,ale malkontent jechałby 3 autobusami i narażał dziecko
              • rewers10 Re: Te rozwiązanie ma sens 22.01.09, 17:12
                > .......................................
                > myślący i odpowiedzialny rodzic w takim przypadku wezwałby
                > karetkę,ale malkontent jechałby 3 autobusami i narażał dziecko

gratuluję wiary w nasz system opieki zdrowotnej
              • dyzurny-malkontent Re: Te rozwiązanie ma sens 22.01.09, 17:36
                I dlatego nielogiczna kobieto pytałem ile jadą karetki z Mierzyna do Zdrojów. Dlatego powiedziałem, że jest tu 300 000 mieszkańców z dziećmi.
                Łatwiej dojechać karetce z Wojska Polskiego na Mierzyn potem na Wojciecha niż do Zdrojów...
            • Gość: trampek Re: Te rozwiązanie ma sens IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.09, 16:10
              Naprawdę wiemy, to bedzie likwidacja. Tyle osób -nie tylko na tym forum to wie. Zbierano nawet podpisy, protestowano - ale jak widać nic nie pomoże -10 go lutego te miernoty fakt przybiją. Więc jak ktoś pisał "życzymy im chorych dzieci". Dlaczego nie wzięli pod uwagę budowy nowego szpitala na miejscu Gontynki . Miejsce super a srodki by sie znalazły zamiast ładować je w Zdroje i w resztę ruder /bo i tak sie to skończy oddaniem budynków w swoje ręce/.Skoro zniszczyli możliwość rozbudowy oddając teren pod blaszak , mogli też przy swoich zapędach kalkulować tak jak z PLECIUGĄ. /tu brawo dla dyrektora teatru - to On powinien mieć tego szczupaka, za dopilnowanie sprawy/
              Co sie dzieje w naszym mieście- Miejski Szpital stoi /jakie są plany co do tych budynków? opłaci sie jak teraz stoją puste? no bo z Przychodnią przy Piłsudskiego wiadomo- i tez bez sensu. Ale skoro odległośc /dla "Huka"/ z centrum na arkońskie to "blisko" to ręce opadają....
    • Gość: obserwator Re: Hok: pediatrzy zostaną na Wojciecha IP: *.chello.pl 21.01.09, 21:44
      prawdziwy z ciebie malkontent
      moja siostrzenica wraca właśnie z Rabki po pobycie z dzieckiem w Instytucie
      Matki Polki - wiesz dlaczego? BO NIE MA W SZCZECINIE TAKIEGO CENTRUM
      życzę wszystkim szczecinianom i Twoim dzieciom malkontencie /o ile je masz/
      takiego centrum
      • pogromca.malkontentow Re: Hok: pediatrzy zostaną na Wojciecha 21.01.09, 21:51
        Do tego pacana nie dotrze, że Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie jest na
        peryferiach miasta - analogicznie jak u nas Zdroje.
        • Gość: dr a kto zabrania rozbudować Zdroje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 21:59
          i zostawić w spokoju Wojciecha? Ten szpital się sam obroni tylko
          niech te śmierdziele z Koszalina zabiorą od niego swoje łapy! a
          wpisy o siostrze z Rabki czy Matce Polce z Łodzi smiedzą mi
          młodzieżówka PO która ma za zadanie bronić wszystkich debilnych
          decyzji swoich panów. co do Rabki to proponuję żeby ten bezmózg z
          Kołobrzegu przy pomocy drugiego bezmózga z forum jeszcze góry do
          Szczecina przenieśli!
          • Gość: viki Re: a kto zabrania rozbudować Zdroje? IP: *.cust.tele2.pl 21.01.09, 23:20
            Masz rację.
            Zobaczymy jak tym mądralom jakiś fiatek czt mercedes rozpieprzy
            dziecko.
            Co będą mówić.
      • Gość: obserwator Re: Hok: pediatrzy zostaną na Wojciecha IP: *.chello.pl 21.01.09, 22:01
        zaczynam podejrzewać dyżurnego malkontenta że:
        1. pracuje jako pracownik administracyjny albo ochroniarz w szpitaliku na
        Wojciecha i boi się o utratę pracy /etat lekarza lub pielęgniarki wykluczam bo
        pisałby fachowym językiem/
        2. "malkontenci" z samego założenia i na wszelki wypadek stąd tylko jego jedynie
        pesymistyczne wizje i oskarżenia
        3. podlega stereotypom zaściankowego mieszkańca stolicy Pomorza Zachodniego -
        chce zjeść ciastko i mieć ciastko = chce zachować szpitalik na Wojciecha i
        ewentualnie mieć centrum na miarę XXI w. w Zdrojach.
        Malkontencie! na podstawie ustawy o dostępie do informacji publicznej jako
        zatroskany i niepewny swego obywatel wystąp do Hoka o informacje pisemne,
        będziesz miał odpowiedź pisemną i w razie czego będziesz mógł skarżyć lub złożyć
        zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa.
        • Gość: obserwator Re: Hok: pediatrzy zostaną na Wojciecha IP: *.chello.pl 21.01.09, 22:10
          do gościa: dr
          Widzę przyjacielu forumowy, że siadają ci emocje i piszesz głupoty i nie czytasz
          wpisów ze zrozumieniem, ponieważ czytając uważnie zrozumiałbyś, że pisząc o
          siostrzenicy, która ma dziecko muszę mieć co najmniej 40 lat a więc twoje
          podejrzenia o moje związki z młodzieżówką PO rozbawiły mnie tylko
          Pisząc o mnie jako o bezmózgu zaczynasz mnie obrażać czego sobie nie życzę - jak
          wiesz anonimowość w necie jest pozorna tzn. przekroczysz pewne granice w
          obrażaniu a doświadczysz jak wygląda postępowanie wyjaśniające i cd. dlatego
          radzę trzymać się faktów i kontrolować umysł używając argumentów w tej dyskusji
          albo z niej zrezygnuj
          • dyzurny-malkontent Re: Hok: pediatrzy zostaną na Wojciecha 21.01.09, 22:27
            Bardzo dobrze. Wtedy będzie można zweryfikować podawane przez Ciebie publicznie fakty o wspaniałym... bankrutującym centum i sprawdzić, czy przypadkiem nie jesteś żoną członka PO piszącą tu bajki :-)
          • Gość: . Re: Hok: pediatrzy zostaną na Wojciecha IP: *.chello.pl 21.01.09, 22:29
            Gość portalu: obserwator napisał(a):
            > wiesz anonimowość w necie jest pozorna tzn. przekroczysz pewne granice w
            > obrażaniu a doświadczysz jak wygląda postępowanie wyjaśniające i cd. dlatego
            > radzę trzymać się faktów i kontrolować umysł używając argumentów w tej dyskusji
            > albo z niej zrezygnuj

:)))))

policja i prokuratura nie mają nic innego do roboty tylko wyjaśnianie kto komu
            naubliżał na jakimś śmiesznym forum? :))
            dorośnij 40-sto latku :))))))))))
      • dyzurny-malkontent Insytut Matki i Dziecka? Bankrutującego? 21.01.09, 22:24
        Tego insytutu, co to bankrutuje? miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34889,2554726.html
        Tak będzie, jak Hok zorganizuje u nas taki instytut? A może jak ten łódzki, co upadł? gdansk.naszemiasto.pl/wydarzenia/750781.html
      • Gość: fachowiec Re: Hok: pediatrzy zostaną na Wojciecha IP: 94.254.139.* 22.01.09, 19:22
        Gratuluje pomysłu budwy centrum w Zdrojach, zarówno Centrum Zdrowia
        Dziecka jak i Instytut Matki Polki są zadłużone po uszy i
        wielokrotnie rozważano ich likwidację lub przekształcenie w zwykłe
        szpitale (w takich placówkach leczy się najtrudniejsze przypadki,
        które dla funduszu po prostu nie istnieją) odsyłam do stron
        poświeconych tym placówkom .
        Aby centrum mogło funkcjonowac i być samo wystarczalne musi
        obejmować swoim działaniem zarówno pomoc dorażną jak i procedury
        wysoko specjalistyczne (kardiologia, poradnia
        alergologiczną,pulmonologiczna,onkologia,ortopedia, stacja dializ
        nefrologia i wiele innych dziedzin medycyny)
        Trudno się spodziewać by szpital kliniczny przy Unii Lubelskiej po
        wielu latach starań i ciężkiej pracy zrezygnował z prowadzenia tego
        typu leczenia i przekazał je do jakiegoś przyszłego centrum Matki i
        Dziecka.
        Należy zadać też pytanie skąd w nowym centrum wezmą się lekarze
        wielu specjalności tak deficytowych w Polsce jeżeli wyżej wymienione
        instytuty mają problemy ze znalezieniem personelu lekarskiego.
        Co do szybkości przejazdu pomiędzy oboma brzegami miasta proponuję
        prosty eksperyment do którego będzie potrzebny samochód i stoper
        dostępny w każdym telefonie komórkowym, proponuje trzy przejazdy
        1) o godzinie 8:00 rano z placu Grunwaldzkiego do szpitala w Zdrojach
        pozwoli to ustalić czas przejazdu przy względnie małym ruchu w
        kierunku prawego brzegu,
        2) kolejny o godzinie 15:00 szczyt ruchu
        3) w piątek pomiędzy godzinami 15:00 a 18:00
        oczywiście wskazane byłby przeprowadzenie eksperymentu w czasie
        letnich wyjazdów co da całkowity obraz możliwości przejazdu i czasu
        przejazdu, pomimo że karetka jest pojazdem uprzywilejowanym nie
        potrafi latać a wielu miejscach ul. Gdańskiej kierowcy pojazdów
        cywilnych nie mają możliwości ustąpienia jej przejazdu ( nie daj Bóg
        wypadku z udziałem pojazdu ciężarowego lub uszkodzenia rurociągu).
        Co do helikopterów a konkretniej lądowisk dla nich, obecnie
        helikoptery pogotowia lotniczego dożywają swoich dni i wraz z
        wejściem w życie nowych przepisów UE nie będa miały prawa latać nad
        miastami a możliwe że zostaną uziemione na dobre a jak narazie nie
        słychać o działaniach zmierzających do zakupu nowych.
        Tak naprawde cały problem z Szpitalem Dziecięcym wynika nie tylko z
        chęci likwidacji lub przeniesienia go w inne miejsce lecz z faktu
        niedofinansowania całego lecznictwa dziecięcego w Polsce.
        Obie strony mają swoje racje i racjonalnie motywują swoje działania
        a tak naprawdę trzeba racjonalnie zaplanować wieloletnie działania
        zmierzające do zabezpieczenia obu części Szczecina w pomoc dla
        Dzieci.
        Co do samego szpitala słyszem że pracownicy szpitala zadeklarowali
        chęć usamodzielnienia się i samodzielnego poprowadzenia szpitala
        myślę że niebyłby to zły pomysł i w dobie rządów liberałów
        powodzenia takiej placówki mogłoby pokazać jasne strony
        przekształcenia szpitali w spółki prawa cywilnego.
        Brak reakcji na ten pomysł bez odrzucenia go z przyczyn
        merytorycznych może oznaczać istnienie jakichś innych niejasnych
        zamysłów władz naszego województwa.
        Co do języka i ładunku emocjonalnego zawartego w poszczególnych
        wypowiedziach proszę wszystkich o zachowanie przynajmniej
        minimalnych zasad dobrego wychowania nie wymyślajmy sobie nawzajem
        bo na forum mamy wymieniać poglądy a nie obelgi.
        Obrażając się na siebie na wzajem nie pomagamy szpitalowi ani jego
        peronelowi Pozdrawiam
    • sound_of_silence ważne jak i z kim, a mniej ważne gdzie 21.01.09, 22:09
      Jak dziś zorganizowana jest opieka pediatryczna w Szczecinie wie każdy rodzic (i
      z pewnością każdy pediatra). Przychodnie z dobrymi pediatrami są nieliczne, Izby
      Przyjęć roją się od pacjentów ambulatoryjnych, którzy w ogóle nie powinni
      trafiać do szpitali ("na konsultację", "żeby ktoś zobaczył czy to na pewno
      ospa", "bo antybiotyk był nie trafiony" a drugiego nikt nie spróbował itd itd).
      Ludzie jeżdżą po pięć konsultacji żeby się dowiedzieć, ze mogą iść do domu. Z
      drugiej strony mówienie, że szpitale na Unii i Arkońskiej zabezpieczą opiekę nad
      dziećmi to wierutna bzdura bo tak naprawdę w miarę otwarty profil ma tylko
      szpital na Arkońskiej, na Unii są specjalistyczne Kliniki i niezwykle rzadko są
      tam przyjmowane np dizeci z infekcjami (oczywiście Izba Przyjęć działa jak
      wszędzie- czyli głównie jak ambulatorium...) czyli absolutna większość pacjentów
      pediatrycznych od jesieni do wiosny. Do tego jest mało łóżek OIOMowych. DO tego
      nie mają gdzie trafiać chore noworodki (już wypisane ze szpitala, a którym
      przytrafiło się np zapalenie płuc). I ani przenoszenie do Zdrojów, ani
      zostawianie na Wojciecha nie rozwiąże systemowego problemu opieki nad dziećmi od
      pediatry w przychodni, przez oddziały dziecięce po specjalistyczne placówki.
      Przerzucanie się kosztami, koncepcjami budowy itd itd to tylko pomysły
      prześlizgujące się po wierzchu problemu. Szpital może być na peryferiach, jeśli
      jest to jeden z kilku dobrze zorganizowanych szpitali. Tak jak Centrum Zdrowia
      Dziecka. Ale to nijak nie zastąpi podstawowej opieki nad dziećmi. Bo problemy
      wysokospecjalistyczne są rzadkie, a choroby codzienne częste i takie muszą być
      proporcje.
      Howgh..
      P.S zapomniałam dodać, że częścią tego systemu musi być sensowne pogotowie
      ratunkowe. Obecne, z karetkami, w których do chorego dziecka jeżdżą ratownicy,
      którzy wchodząc do domu mówią "proszę się ubierać, jedziemy do szpitala" (bo co
      niby mają zrobić? badać dzieci???) nie ma najmniejszego sensu. A w nocnych
      punktach opieki w przychodniach rzadko kiedy jest pediatra..
      STarczy. Obawiam się, że problem jest zbyt głęboki na możliości dzisiejszych
      decydentów. Dlatego będą się spierać o ulice i tramwaje, a chore dzieci będą
      krążyć po mieście.
      A malkontenci będą wymyślać innym. Czego czytać już się nie daje
      • dyzurny-malkontent Re: ważne jak i z kim, a mniej ważne gdzie 21.01.09, 22:31
        Dawałoby się czytać, ale niestety ktoś musi wymyślać na wypowiedzi decydentów, gdyż lekarze mający doświadczenie siedzą cicho na tyłkach i nie wychylają się ponad przeciętność.
        Nawiązując do karetek - ciekawe, czy Hok zaplanował jakimi karetkami będą wozić dzieci z Wojciecha do jego wirtulanego szpitala w Zdrojach (tego co to nawet za 4 lata nie zbudują, bo jeszcze nic PO w Szczecinie nie zbudowała). Reanimacyjnymi czy zwykłymi? Na umowę? Kto za to będzie płacił?
      • Gość: Realistka Re: ważne jak i z kim, a mniej ważne gdzie IP: 83.168.75.* 22.01.09, 17:28
        Chore małe dzieci np. z zapaleniem płuc albo z odmiedniczkowym
        zapaleniem pęcherza (jak moje 6-dniowy osoesek) trafiają do szpitala
        na Pomorzanach
        SPSK nr 1 PAM nie jest pepkiem świata
        • Gość: Realistka Re: ważne jak i z kim, a mniej ważne gdzie IP: 83.168.75.* 22.01.09, 17:30
          Sorry.... odmiedniczkowe zapalenie NEREK! I bardzo sobie chwaliłam
          opiekę w tym szpitalu
    • Gość: mikesz przypominam opinię pani prezydent i radnego Muchy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 23:04
      www.jacyna-witt.pl/index.php?m=blog&bm=4&bpm=17&blog=241&lg=1
      No i właśnie pan marszałek odpowiedział: a my i tak zlikwidujemy
      szpital przy ul. Wojciecha.
      Czy pan prezydent Krzystek ma zamiar zabrać w tej sprawie głos czy
      też schowa się za plecami Jarmolińskiego któy już rok temu mówił o
      likwidacji tego szpitala?
    • Gość: Dori Hok: pediatrzy zostaną na Wojciecha IP: *.chello.pl 21.01.09, 23:30
      A ja może jako kobieta zabiorę głos w tej dyskusji z troszeczkę
      innej strony. Proszę sobie wyobrazić Panie Hok, że jest pan matką 3
      dzieci. Niestety samotną. Zarabia pan 1000 zlotych + dodatki na
      dzieci. Razem jakieś 1500 - strzelam nie jestem w takiej sytuacji,
      ale doskonale wszyscy wiedzą, że takie sytuacje się zdarzają. No i
      ma Pan chore dziecko w szpitalu w Zdrojach. Mieszka taka pani na
      Niebuszewie i teraz ma dojechać do Zdrojów, odwiedzić dziecko. I
      proszę skalkulować czas potrzebny na dojechanie do Zdrojów lub na
      Wojciecha. Koszt biletów itd. Najszybszy autobus B, niestety
      najdroższy,a nawet uważam, że bardzo drogi. Inne połączenie do
      Basenu Górniczego tramwaj 2, potem autobus + droga pieszo. Jak nic
      godzina w jedną stronę. No i wybór jest, albo spędzi taka pani
      trochę czasu z chorym dzieckiem (z czego 2 godziny w autobusach i
      tramwajach) albo pobędzie z pozostałymi dziećmi. A i tak musi o
      pomoc poprosić sąsiadki, koleżanki. Nie mówmy o szybkim tramwaju, bo
      go jeszcze nie ma, a poza tym, pewno okaże się, że znowu bilety są
      droższe. Proszę pomyśleć o zwykłych szczecinianach, którzy nie
      zarabiają dużo, nie jeżdżą samochodami i często rezygnują z
      autobusów pospiesznych, bo uważają,że szkoda im na to pieniędzy.
      Przypominam, że godzinny bilet na autobus pospieszny kosztuje 6,80
      (w jedną stronę, czy muszę wymieniać, ile można kupić jedzenia za
      prawie 14 złotych wydane na bilety???)
      • Gość: Realistka Re: Hok: pediatrzy zostaną na Wojciecha IP: 83.168.75.* 22.01.09, 12:11
        WYSTARCZY POOŻYC DZIECKO NA ODDZIALE DZIECIĘCYM NP. W SZPITALU NA
        UNII LUBELSKIEJ LUB PRZY UL. ARKOŃSKIEJ ( Z Niebuszewa bardzo
        blisko) CO WY SIĘ K.......A UPARLI NA TEN SZPITAL DZIECIĘCY SĄ INNE
        SZPITALE W CENTRUM SZCZECINA Z ODDZIAŁAMI DZIECIĘCYMI A T MĄDRA
        KOBIETO POMYŚL O TAKIEJ SAMEJ SYTUACJI TYLKO ŻE DOTYCZY TO MATKI
        MIESZKAJĄCEJ NP. W ZDROJACH ? JAKI KOSZT JEST DOJAZDU DO SZPITALA NA
        WOJCIECHA NO JAKI?????????????
      • Gość: Realny Re: Hok: pediatrzy zostaną na Wojciecha IP: 83.168.75.* 22.01.09, 12:14
        WYSTARCZY POŁOŻYC DZIECKO NA ODDZIALE DZIECIĘCYM NP. W SZPITALU NA
        UNII LUBELSKIEJ LUB PRZY UL. ARKOŃSKIEJ ( Z Niebuszewa bardzo
        blisko) CO WY SIĘ K.......A UPARLI NA TEN SZPITAL DZIECIĘCY SĄ INNE
        SZPITALE W CENTRUM SZCZECINA Z ODDZIAŁAMI DZIECIĘCYMI A T MĄDRA
        KOBIETO POMYŚL O TAKIEJ SAMEJ SYTUACJI TYLKO ŻE DOTYCZY TO MATKI
        MIESZKAJĄCEJ NP. W ZDROJACH ? JAKI JEST DLA NIEJ KOSZT DOJAZDU DO
        SZPITALA NA
        WOJCIECHA NO JAKI?????????????
        • dyzurny-malkontent aż dwa różne nicki i jeden tekst? 22.01.09, 14:06
          Widać jak PO zaangażowani bronią swojej partyjki... dwa posty identyczne a dwa różne nicki.
          Otóż, jednak Ci odpowiem. Na Unii ani na Arkońskiej nie ma oddziału ratunkowego a obecnie istniejące oddziały mają inną specyfikę. Rozumiem, że wg Ciebie 300 000 ludzi ma być na lewobrzeżu obsługiwane przez kilkudziesięciołóżkowe oddziały w dwóch starych szpitalach? Budynki zdaje się niewiele młodsze niż Wojciecha a rozwój równie ograniczony.
          • Gość: Realistka Re: aż dwa różne nicki i jeden tekst? IP: 83.168.75.* 22.01.09, 17:06
            Dyżurny.....
            primo - nie jestem z PO (I NIE DARZĘ SYMPATIĄ TEJ PARTII !!!!!!)
            secundo - a fakt że wpisane sa dwa podobnie brzmiące posty pod
            innymi nikami to tylko złośliwość przedmiotu martwego tu komputera,
            który nie przepuścił mi pierwszej wiadomości
            I żeby Cie pochlastało - Akurat na Unii jest oddział ratunkowy - i
            to jak sie patrzy Wiem bo mieszkam na Pogodnie i interesuję sie
            sprawami dzielnicy To samo jest na Arkońskiej Ja nie wiem z jakiej
            choinki ty sie zerwałeś Dyzurny!!!! Przejdź się po szpitalach i
            sobie popatrz a wtedy możesz komentować A jezeli mamy mówić o
            starych szpitalach to najlepiej wszystkie wysadzić w powietrze BO
            RZECZYWIŚCIE WSZYSTKIE SĄ STARE A nie lepiej pieniądze które są
            topione już w starym szpitalu - przeznaczyć na budowe nowego? Masz
            prawo domagać się od Urzędu Marszałkowskiego informacji ile to już
            pieniedzy wpakowano i nadal zamierza się wpakowywać w szpital na
            Wojsciecha o ile nie nastąpi jego likwidacja???? Przypominam bez
            względu skąd są te pieniądze są to zawsze NASZE pieniądze A odnośnie
            ilości łóżek w szpitalach dla mieszkańców lewo i prawo brzeżnego
            Szczecina. Na prawobrzeżu (nie licząc Zdunowa bo tam się dojeżdża do
            szpitala jak do Polic) jest tylko jeden szpital w połowie mający
            oddziały psychiatryczne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! więc w sytuacji
            wypadku komunikacuyjnego np. na ul. Walecznych i tak musi karetka
            wieźć delikwenta na lewobrzeże! Jeżeli do chwili uruchomienia
            Centrum na prawobrzeżu (tu w Zdrojach) umrze jakikolwiek pacjent
            mieszkaniec prawego szczecina w wyniku nie dowiezienia go na czas do
            szpitala na lewobrzeżu TO POCIĄGNĘ CIE DO ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA
            SPOWODOWANIE ŚMIERCI !!!!!!!!!!
            • dyzurny-malkontent Re: aż dwa różne nicki i jeden tekst? 22.01.09, 17:40
              Zdroje też są stare. Ostatnia legionellioza w rurach to właśnie przykład, że nic tam się kupy nie trzyma...

Co do Unii to jest tam SOR (ratunkowy) ale dla dorosłych a nie dla dzieci. Jedyny dla dzieci jest na Wojciecha.

Wolę ryzykować życie 1/4 dzieci niż 3/4 dzieci. Poza tym prawobrzeże jest o dziwo bardziej skupione niż lewobrzeże i szybciej stamtąd (z Gryfińskiej bodaj) karetka weźmie pacjenta na Wojciecha niż z Wojska Polskiego na Mierzyn i dopiero do Zdrojów.

A ogólnie, to uważam, że w Szczecinei powinny być dwa ratunkowe dla dzieci... a będzie ściernisko.
        • sound_of_silence Re: Hok: pediatrzy zostaną na Wojciecha 22.01.09, 16:10
          na Arkońskiej nie ma łóżek ratunkowych dla dzieci. Na Unii są pojedyncze. Ściśle
          ratunkowy Oddział dziecięcy i OIOM dla dzieci jest na Lewobrzeżu tylko na
          Wojciecha. Zanim się go przeniesie trzeba stworzyć w innym szpitalu prawdziwy
          OIOM a nie zasłaniać się kilkoma łóżkami.
          • beatrix13 po co utrzymywać coś bylejakiego? 22.01.09, 16:56
            mam bardzo złe zdanie o szpitalu na ul. Wojciecha, gdzie leniwe
            pielęgniarki, lekarz wyganiający rodziców od łóżek dzieci,
            lata świetlne dzielą go od PSK1 czy szpitala wojewódzkiego w
            sposobie podejścia do pacjenta i jego najbliższych.
            Natomiast przychodnie specjalistyczne i rehabilitacja powinny w
            centrum pozostać.
            • rewers10 Re: po co utrzymywać coś bylejakiego? 22.01.09, 17:06
              beatrix13 napisała:

> mam bardzo złe zdanie o szpitalu na ul. Wojciecha, gdzie leniwe
              > pielęgniarki, lekarz wyganiający rodziców od łóżek dzieci,
              > lata świetlne dzielą go od PSK1 czy szpitala wojewódzkiego w
              > sposobie podejścia do pacjenta i jego najbliższych.

to teraz ta bylejakość ma być w Zdrojach ?
              • dyzurny-malkontent Re: po co utrzymywać coś bylejakiego? 22.01.09, 17:35
                Rewers, piękne to było. Fascynuje mnie jak krok po kroku kobieca logika beatrix pokazuje, że to "aż" kobieca logika. :-)))))))))
          • Gość: Realistka Re: Hok: pediatrzy zostaną na Wojciecha IP: 83.168.75.* 22.01.09, 17:32
            To przenieść na Unii Lubeliskiej - tam się mocno rozbudowuje
            zaplecze Radze pojechać i popatrzeć!
            • dyzurny-malkontent Re: Hok: pediatrzy zostaną na Wojciecha 22.01.09, 17:42
              Najpierw niech się zbuduje i zrobi a potem pogadamy.
              • beatrix13 Re: Hok: pediatrzy zostaną na Wojciecha 22.01.09, 18:27

> Najpierw niech się zbuduje i zrobi a potem pogadamy.

...............
                przecież cały czas gadacie sobie malkontecie z dyżurnym, no gadacie
                to za dużo powiedziane, raczej bredzicie
                • Gość: gość Re: Hok: pediatrzy zostaną na Wojciecha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.09, 18:32
                  beatrix13 napisała:

> przecież cały czas gadacie sobie malkontecie z dyżurnym, no gadacie
                  > to za dużo powiedziane, raczej bredzicie

Konkrety, becia, konkrety - bo jak na razie trzymasz swój poziom, czyli metr
                  poniżej dna szamba.
                  • beatrix13 Re: Hok: pediatrzy zostaną na Wojciecha 22.01.09, 20:26
                    zalogujcie sie tow.malkontent i nie róbcie sztucznego tłumu.
                    Konkrety podałam wcześniej w poście o bylejakości usług Wojciecha
                    • dyzurny-malkontent Re: Hok: pediatrzy zostaną na Wojciecha 22.01.09, 23:14
                      Beatrix, nie dość że kilka razy błysnęłaś inteligencją poważnie ondulowanej blondynki, to Twoje konkrety są zestawem utyskiwań rozpuszczonej mamuśki bez jakiegkolwiek merytorycznego wkładu.

Zapewniam Cię, że nie piszę tutaj spod żadnego nicka poza swoim... po prostu nie muszę... realistko.
        • rewers10 Re: Hok: pediatrzy zostaną na Wojciecha 22.01.09, 17:08
          A T MĄDRA
          > KOBIETO POMYŚL O TAKIEJ SAMEJ SYTUACJI TYLKO ŻE DOTYCZY TO MATKI
          > MIESZKAJĄCEJ NP. W ZDROJACH ? JAKI JEST DLA NIEJ KOSZT DOJAZDU DO
          > SZPITALA NA
          > WOJCIECHA NO JAKI?????????????

a po co ma jechać na Wojciecha skoro ma szpital w Zdrojach ?, no chyba ,że też
          go likwidują
    • Gość: Naczelny-Malkonten Re: Hok: pediatrzy zostaną na Wojciecha IP: 77.88.146.* 22.01.09, 01:01
      > Hok: jeśli chodź jedno dziecko umrze albo zostanie poszkodowane,
      bo pogotowie n
      > ie zdąży dowieźć go do rozlatującego się, ulokowanego na
      peryferiach szpitala w
      > Zdrojach wystąpię przeciw Tobie i wszystkim inżynierom tej paranoi
      do sądu
      Dyzurny-Malkontencie: jeśli chodź jedno dziecko umrze albo zostanie
      poszkodowane, bo pogotowie nie zdąży dowieźć go do rozlatującego się
      szpitala na Wojciecha do ktorego za chwile nie bedzie mozliwosci
      dojazdu po powstaniu Galerii Kaskada to wystąpię przeciw Tobie i
      wszystkim inżynierom tej paranoi pozostawienia tego szpitala na
      Wojciecha do sądu
      • dyzurny-malkontent Re: Hok: pediatrzy zostaną na Wojciecha 22.01.09, 01:11
        No cóż, nie wiem jak jeżdzenie pod prąd mogłoby teraz poprawiać dojazd do szpitala na Wojciecha. Ale widzę, że niektórzy czepiają się każdej możliwej wersji, by poprzeć głupotę lansowaną przez swoich chlebodawców.
        O ile wiem ulica na której będzie prowadzona budowa jest jednokierunkowa i biegnie OD szpitala a nie DO szpitala. Zatem bez pacjentów karetka nie będzie mogła nią jeździć :-)))
        Cóż... głupota Twojej wypowiedzi poraża, szczególnie, że ... na marginesie zresztą.... karetki mogą jeździć pod prąd jak chcą :-D
    • dyzurny-malkontent likwidacja jedynego SOR dziecięcego w mieście 22.01.09, 01:24
      pl.wikipedia.org/wiki/Szczecin#Bezpiecze.C5.84stwo
      Jak widać w mieście są teraz 3 SORy dla dorosłych:
      - Samodzielny Publiczny Wojewódzki Szpital Zespolony (Arkońska)
      - Specjalistyczny Szpital im. prof. Alfreda Sokołowskiego (Zdroje)
      - Samodzielny Publiczny Szpital Kliniczny Nr 1 (Unii)
      i tylko jeden dla dzieci:
      - Szpital przy ul. Świętego Wojciecha 7 (Centrum)

W zamian za to będziemy mieć jedną lokalizację SOR mniej... super!
      Zaorać... jak u Kononowicza!
    • Gość: Szczecinianin Re: Hok: pediatrzy zostaną na Wojciecha IP: *.pam.szczecin.pl 22.01.09, 08:56
      Historia Szczecina to nasi przodkowie, to my żyjący tu i teraz, to
      Wały Chrobrego, Jasne Błonia, jedyny w swoim rodzaju układ rond i
      jedyny w swoim rodzaju Cmentarz Centralny, to aleja zawsze
      prowadząca Ku Słońcu, stare Gumieńce i Pogodno oraz nowe Osowo,
      Warszewo, Bukowo, Słoneczne, cały piękny Szczecin. Historia
      Szczecina to nasze szpitale i ten duży w kształcie niedokończonej
      swastyki przy Unii Lubelskiej, i ten w lesie w Zdunowie, ten
      pawilonowy przy Arkońskiej, i ten mały tylko dla dzieci przy ulicy
      Świętego Wojciecha i inne, których nie wymieniłem. Historia
      Szczecina to również tragedie wyborów i grzech niekompetencji
      kiedyś wybranych, to ogrom odszkodowań, które my mieszkańcy
      Szczecina już zapłaciliśmy i nikt nie wie ile jeszcze będziemy
      musieli zapłacić, to wiecznie niezrealizowane plany budowy
      czegokolwiek gdziekolwiek. Jedyne do czego się od lat nas
      przyzwyczaja to upadek i likwidacja. Symbolem Szczecina staje się
      nie projekt Sedina a Skolwin, czy Golęcin. Straciliśmy fabrykę
      Junaków, hutę, papiernię, za chwilę stracimy stocznię. Szpital
      Miejski dogorywa, „Dana” straszy wybitymi oknami, „Odry” już nie ma,
      hotel „Arkona” też zburzony. Czy można się dziwić, że gdy z
      pominięciem otwartej i spokojnej DYSKUSJI, przedstawienia
      RZECZYWISTEJ WIZJI przyszłości sprawowania opieki nad dzieckiem
      zdrowym i chorym podnosi się rękę na kolejny symbol Szczecina –
      szpital przy ul. Świętego Wojciecha budzą się w nas emocje ? My,
      Szczecinianie nie przyzwyczailiśmy się do tego szpitala tak jak
      pisze Pan Marszałek. To od zawsze był nasz Szpital, bo to w tym
      szpitalu sami się leczyliśmy, dzięki temu szpitalowi wielu z nas
      może być dzisiaj lepszymi lub gorszymi obywatelami, wreszcie to w
      tym szpitalu leczyliśmy i leczymy swoje dzieci. Ale czy zrozumie to
      ktoś, kto nie jest sercem stąd ?
      • Gość: pt Re: Hok: pediatrzy zostaną na Wojciecha IP: 123.255.250.* 22.01.09, 09:27
        Gość portalu: Szczecinianin napisał(a): (...)

Nic dodac - nic ujac.
        Niestety do wladzy dorwali sie zlodzieje ktorzy dobro mieszkancow maja za nic, i
        zrobia wszystko zeby swoje brudne interesy przeprowadzic, bez wzgledu na
        okolicznosci.
    • Gość: Realistka Re: Hok: pediatrzy zostaną na Wojciecha IP: 83.168.75.* 22.01.09, 12:23
      A Ty dyżurny..... jesteś pier.... w sam czubek czaszki - bo mózgu to
      ty nie masz Gdybys miał to zacząłbyś myśleć logicznie! Już ci raz
      napisałam w tej sprawie że mnie wkurzasz Jeżeli jest to taka Twoja
      robota - to się wycofuję MĄDRZEJSZY GŁUPIEMU USTĘPUJE Albo jesteś z
      PiSu od moherowych beretów. A co zrobisz jak w Zdrojach zachoruje
      dziecko i karetka nie dowiezie go na czas do szpitala na Wojciecha?
      Kogo za to obwinisz? W Zdrojach jest tylko jedna powtarzam tylko
      jedna placówka leczenia szpitalnego W centrum Szczecina jest ich
      kilka I jak nie mogą na Wojciecha wiozą na Arkońską W Zdrojach
      takiej możliwości nie ma Pacanie! I cóz z tego ze zlikwidują szpital
      na Wojciecha jak jest kilka innych szpitali w Szczecinie Zobacz jak
      rozbudowuje sie Szpital na Unii Lubelskiej Rusz dupe i pojedź tam i
      zobacz! Coraz to nowe gmach powstają na zapleczu tego szpitala I
      wyobraź sobie że tam swojego czasu chcieli mieć swoje PRYWATNE
      gabinety profesorzy z PAM i być moze dale ida w tym kierunku Unijne
      pieniądze rozbudowa szpitala na prywatne praktyki doa profesorów PAM
      A dr Maria Ilnicka-Mądry otrzymała tytuł Menagera Roku! ha ha ha
      Tam idź i szukaj przekrętów
      • dyzurny-malkontent Re: Hok: pediatrzy zostaną na Wojciecha 22.01.09, 14:10
        Odpowiedziałem obu Twoim nickom trochę wyżej: realistce i realny. Jak założysz jeszcze 10 nicków i napiszesz te same głupoty, nie zmieni to nic.
        A nt. Patryka, z którego zrobiono na Unii Lubeleskiej warzywo pisałem wielokrotnie. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=85570528&a=85570528
        • Gość: Realistka Re: Hok: pediatrzy zostaną na Wojciecha IP: 83.168.75.* 22.01.09, 17:13
          Gdyby historia Patryka była związana ze szpitalem na Wojciecha też
          byś bronił tej placówki? Każdy ma prawo do błędów. Niestety znane są
          mi przypadki błędów lekarskich również popełnionych w szpitalu na
          Wojciecha. Na zarzuty dotyczące dwóch innych nicków odpowiedziałam
          wyżej. A o pisaniu głupot to sam sobie odpowiedz na to pytanie,
          Kończę dyskusje zgodnie z zasadą MĄDRY GŁUPIEMU USTĘPUJE.
          • dyzurny-malkontent Re: Hok: pediatrzy zostaną na Wojciecha 22.01.09, 17:42
            Na Wojciecha nie sfałszowali kontraktu. Dzieci nie leżały bez monitorów a władze nie umyły rąk. Gdyby tak było na Wojciecha... ale nie jest.
    • andreas.007 Pacjenci bronia swoich interesów, a PO ma swoje... 22.01.09, 13:19
      radio.szczecin.pl/index.php?idp=0&idx=45607
      "Posiedzenie komisji poświęcone jest m.in. kwestii połączenia
      szpitali w Zdrojach i dziecięcego przy ulicy Wojciecha. Zdaniem
      Pawła Gonerki, dyrektora placówki przy Wojciecha, proces ten będzie
      korzystny dla obu szpitali.

W obronie szpitala w centrum Szczecina podpisało się 15 tys.
      mieszkańców, Gonerko twierdzi, że gdyby był pacjentem, to też by tak
      postąpił."
      ===================================

Ze słow pana doktora wynika, ze pacjenci bronia swoich interesów,
      bo on to rozumie... czyli on i formacja polityczna
      ma odmienne interesy i pan doktor o tym wie...
      • dyzurny-malkontent Gonerka też łamie prawa pacjenta? 22.01.09, 14:13
        Ciekaw jestem, czy Gonerka utrzymał debilne zarządzenia swojego poprzednika i też łamie prawa pacjenta na Wojciecha? serwisy.gazeta.pl/metroon/1,0,5307833.html

Może gdyby te puste łóżka zamienić w miejsca dla rodziców, to i standard usług by skoczył i nagle okazało się, że dzieci leczone w normalnych salach i pod normalną opieką wcale nie leżą w szpitalu z pustymi łóżkami, bo byłoby łóżek akurat tyle co potrzeba.

A epidemia czeka na Pana doktorka i jego Hoka: wiadomosci.onet.pl/1902051,11,item.html
        • Gość: obserwator ad rem IP: *.chello.pl 22.01.09, 19:02
          dyżurny-malkontent oprócz nieuzasadnionych lęków ma niewątpliwie kilka słusznych
          spostrzeżeń ale jedno jest kluczowe: najpierw OJOM dla dzieci zbudować w
          Zdrojach potem snuć dalsze plany (:
          i na tym etapie poczekajmy na cd. działań Hoka - nie ma nowych informacji, nie
          ma czego komentować
          bicie piany mnie nie interesuje
    • Gość: dysla wilk syty i owca cała IP: 83.168.106.* 23.01.09, 11:33
      pisze pan o tym o czym nie ma pojęcia... może lepiej umilknąć? dyżurny awanturniku?
      • dyzurny-malkontent Re: wilk syty i owca cała 24.01.09, 19:00
        Ależ nic nie stoi na przeszkodzie, byś dysla napisała cokolwiek treściwego podważającego moje zdanie... tylko wyduś z siebie coś poza personalną płytką uwagą.
    • dyzurny-malkontent epidemia grypy a zaorane przez PO szpitale... 27.01.09, 18:20
      wiadomosci.onet.pl/1905043,12,item.html

Wzrosło zagrożenie epidemią grypy w Polsce

W ostatnich dwóch tygodniach znacznie wzrosła liczba chorych na grypę. Poinformowała o tym profesor Lidia Brydak, kierownik krajowego ośrodka do spraw grypy.
      Podkreśliła, że w tym sezonie grypowym szczególnie dużo choruje dzieci do 14 roku życia. Oprócz osób starszych, grupa ta jest szczególnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka