macrac1068 03.02.09, 19:14 Czy moralnie poprawny Pan strażnik z Panem policjantem i kierownikiem obiektu zapłacą za koszty sądowe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Siara Re: Topless na Arkonce był jednak legalny IP: *.chello.pl 04.02.09, 03:33 Jak napisano w artykule, zapłacimy my z podatków! Swoją drogą, ci strażnicy to pedały jakieś - zamiast dać numer telefonu i zaprosić na kawę, to musieli się przyj..ać! Pan władza ma pistolet, może strzeli mi w plecy za to że z gibonem stoję... Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Topless na Arkonce był jednak legalny 04.02.09, 12:48 Gość portalu: Siara napisał(a): głupoty:) No to Siara mam nadzieję, że cię jarają stare baby opalające się topless:) to też stało się legalne po tym "wyroku". Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: Topless na Arkonce był jednak legalny 04.02.09, 18:26 a stare zgredy płci męskiej to niby ładniejsze mają zwisy tu i uwdzie?!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirku Re: Topless na Arkonce był jednak legalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 18:36 a co przeszkadza Ci stara baba?? co do gzau ja chcesz wrzucic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gmbt Topless na Arkonce był jednak legalny IP: *.chello.pl 04.02.09, 06:43 Aresztować wszystkie matki które muszą w miejscu publicznym nakarmić dziecko i odsłaniają kawałek sutka... Do czego to doszło... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Nareszcie jakas madra Sedzina.... 04.02.09, 07:55 a kto teraz poniesie koszta sadowe? Policja? Prokurator? My??! Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Nareszcie jakas madra Sedzina.... 04.02.09, 17:25 sądzia, sędzina to żona sędziego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D Re: Nareszcie jakas madra Sedzina.... IP: *.moravia-it.pl 05.02.09, 13:25 mam wrażenie że cieszą cię tym sami obślinieni erotomani. Fuj W tej sprawie po trosze każdy ma rację. Ale wypowiedzi są same skrajne, piszą tu same mohery i zboki. Poza drobnymi wyjątkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek.US Re: Topless na Arkonce był jednak legalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 08:19 Powinni. Odpowiedz Link Zgłoś
japolak Piersi są legalne ! 04.02.09, 08:28 Często nie zgadzam się z wyrokami naszych sądów. Tym razem z szacunkiem popieram rozsądek. Choć nie jestem "zawodowym" naturystą, zdarzało się iż z żoną i dziećmi w jakimś zacisznym miejscu plaży nago opalaliśmy się. Choć tam seksu nie uprawialiśmy. Nie czuję niezdrowego podniecenia widząc nagie piersi czy nagie dzieci. Może faktycznie nie problewm w topless, lecz facetach, którym (jak w starym dowcipie) wszystko się kojarzy z d... A opinia posła Wenderlicha słuszna. Kiedyś w tureckiej Kapadocji, w skalnych klasztorach widziałem jak na tysiącletnich freskach pracowicie wydrapano wszystkie fragmenty poniżej pasa. Ależ musieli się ludzie przy tym napracować - i podniecić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta rozbieramy się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 10:17 Proponuje teraz dla uciech całego kraju rozebrać się na trawniczku / oczywiście jak będzie ciepło/ sądu tak trafnie orzekającego. A panienki następnym razem przed telewizją niech zdejmą majteczki, bo co wolno, no nie bądźmy pruderyjni, albo na Jasnych Błoniach zróbmy dzień wolności dla piersi. Czy ta sędzina zapytała dziewczynek 13-letnich, obok opalające się w normalnych strojach, które musiały wysłuchiwać wulgarnych uwag o tych panienkach z gołym biustem. W naszej kulturze nie jest to obyczaj normalny, ale te panienki nie marnują wakacji nad Polskim morzem tylko bywają w świecie, o kulturze polskiej wiedzą, że gdzieś jest ale one jej nie widziały bo chyba chodziła do innej szkoły Puknijmy się w głowę nad takimi tematami zanim je rozdmuchamy, bo teraz wszystkie zestresowane brakiem powodzenia panienki będą się rozbierać. Odpowiedz Link Zgłoś
hoodyy Re: rozbieramy się 04.02.09, 11:32 i niech sie rozbieraja! A jakze! Wyskoczmy wszyscy z Cyckow... e Cynkow!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znachor Re: rozbieramy się IP: 195.150.233.* 04.02.09, 12:53 O tak! Z chęcią popatrzę na zdrowy polski cyc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: rozbieramy się IP: *.teleton.pl 04.02.09, 13:01 Poza tym w rodzinie wszyscy zdrowi?? Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Musisz być strasznie stara i brzydka... 04.02.09, 15:47 Pewnie piersi już nie te... wiszący tyłek i fałdki tłuszczu dookoła... Przepraszam, jeśli cię uraziłem, ale to pierwsze co mi przyszło na myśl po przeczytaniu twoich wypocin. Kultura Polska się zmienia tak szybko jak świat wokół nas. Na naszych oczach zmieniają się obyczaje. Nie można stać w miejscu przebierając nogami udając, że się idzie do przodu. To nie tak. A co do tych dziewczynek... hm... za 3-4 lata same zdejmą staniki... a i z majtek wyskoczą kilka lat wcześniej od ciebie. To, że ty jesteś pruderyjna wcale nie znaczy, że młode pokolenie ma być takie same. Nie jest i nie będzie. Życie, moja droga... życie... Więcej pogody ducha życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB Re: Musisz być strasznie stara i brzydka... IP: *.globalconnect.pl 04.02.09, 22:22 Nie mam obwisłych piersi i tyłka, że posłużę się Twoim słownictwem, ale też uważam, że nie wszyscy muszą oglądać "gołe cycki", a teraz już muszą. Poza podstarzałymi mężczyznami na plaży bywają dzieci, mali chłopcy, małe dziewczynki... i wcale nie trzeba im mówić, że epatowanie nagością jest super sposobem na życie i normą społeczną. A jak widziałam te dziewczyny w TV, wyraźnie były z siebie zadowolone. Szkoda,że nie z powodu inteligencji, osiągnięć etc, a jedynie "gołych cycków". To trochę żenujące... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Musisz być strasznie stara i brzydka... IP: *.173.30.253.tesatnet.pl 04.02.09, 23:39 Odnoszę wrażenie, że nie zauważyłaś, iż świat się zmienia. Nikt też nie namawia ciebie do zdjęcia stanika na plaży. Twoja wola i twój wybór. Niestety topless to już w Europie od dawna norma. Nagie kobiece piersi na plaży, czy kąpieliskach nikogo nie dziwią. Nikogo nie gorszą. Dzieci również. Poza oczywiście zakompleksionymi polaczkami i polkami. Nie dostrzegasz zmian a przecież jeszcze 100 lat temu pokazanie przez kobietę gołych nóg było obyczajowym skandalem nie tylko w naszym kraju. Wówczas też były odważne panie i takie jak ty, odsądzające je od czci i wiary. To im zawdzięczasz to, że dzisiaj możesz chodzić po plaży w stroju kąpielowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: rozbieramy się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.09, 11:38 > Czy ta sędzina zapytała dziewczynek 13-letnich, obok opalające się w normalnych > strojach, które musiały wysłuchiwać wulgarnych uwag o tych panienkach z gołym > biustem. Zaraz, zaraz, to może czepiajmy się autorów wulgarnych uwag, a nie adresatek. Czy jeśli wyjdziesz na ulicę i ktoś rzuci w Twoją stronę wulgarną uwagę (bo Cię nie lubi), to masz dostać mandat i zakaz wychodzenia na ulicę? Odpowiedz Link Zgłoś
troll_bagienny Łechtaczka też! 04.02.09, 16:53 I penis, i jądra, mądralo! Wolność dla jąder - niech się nie przegrzewają w ciasnych gaciach, niech łapią słońce i wesoło klekoczą pod wpływem wiatru powiewu... Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Re: Łechtaczka też! 04.02.09, 17:05 Amen. Baw się dobrze na plaży w Chałupach. troll_bagienny napisał: > I penis, i jądra, mądralo! Wolność dla jąder - niech się nie > przegrzewają w ciasnych gaciach, niech łapią słońce i wesoło > klekoczą pod wpływem wiatru powiewu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fishinthesea Nie histeryzuj IP: 193.239.244.* 04.02.09, 18:46 Mężczyźni też nie zakrywają sutków na plaży. Kąpią się i opalają tylko w slipkach lub szortach, więc dlaczego kobiety nie miałyby tego robić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antybiust?? Re: Piersi są legalne ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.09, 17:02 sam napisałeś w zacisznym... a ona na miejskim kapielisku w centralnym jego miejscu sie opalala. Jej wolnosc konczy sie tam gdzie zaczyna sie moja... a ja mam prawo nie zyczyc sobie ogladania jej biustu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprzęgscharfenberg Re: Piersi są legalne ! IP: *.acx.pl 08.02.09, 11:09 Pewnie twoja wolność się zaczyna w miejscu gdzie biegają nago 5-cio letni chłopcy... PEDOFILU JEDEN !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozsądkowiec Re: Topless na Arkonce był jednak legalny IP: 88.199.162.* 04.02.09, 10:31 strażnicy + policjant z uporem maniaka zajmują się pierdołami, zamiast reagować na konkretne wykroczenia - dla mnie ą fałszywymi obrońcami pruderyjnych i wręcz durnowatych przepisów - brawo pani sędzia okręgowy w porównaiu do sędzi grodzkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: Topless na Arkonce był jednak legalny 04.02.09, 18:28 jak by dwóch bysiorów wystawiło fiutka to pan strażak by zmykał z prędkością światła, ale że były babki, to można było dokopać, pedały wredne (bez obrazy gejów) Odpowiedz Link Zgłoś
kokoroko09 hmm 04.02.09, 13:17 czy to znaczy ze panie tez moga chodzic po miescie topless? to ja bede sie opalal calkowicie nago. Jak one moga to ja tez. Jak sie jakis policjant przyczepi to pokaze mu wyrok tego sadu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bat56 Re: hmm IP: *.acn.waw.pl 04.02.09, 13:34 > czy to znaczy ze panie.... Nie, nie znaczy. Za to Twój wpis znaczy, że zbyt mądry to Ty nie jesteś. Albo nie umiesz czytać, albo nie rozumiesz tego co czytasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokoroko09 Re: hmm IP: *.dyn.optonline.net 04.02.09, 13:41 czyzby pokazywanie cycow na plazy bylo moralne, a na ulicy juz nie lol Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Rzeczywiście do mądrych nie należysz. Ucz się. 04.02.09, 15:39 Na seks przyjdzie jeszcze czas. To zajęcie dla mądrych. Głupców już i tak za dużo chodzi po ulicach. Jeszcze byś kolejnego spłodził...:) Gość portalu: kokoroko09 napisał(a): > czyzby pokazywanie cycow na plazy bylo moralne, a na ulicy juz nie > lol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokoroko09 Re: Rzeczywiście do mądrych nie należysz. Ucz się IP: *.dyn.optonline.net 04.02.09, 16:27 dzieki za rzeczowa odpowiedz. Wedlog ciebie maja racje, bo maja racje. Z taka logika zgaduje ze mosisz byc z rodziny adwokackiej Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Ciesz się, że nie napiszę tobie z jakiej ty się 04.02.09, 16:49 wywodzisz:)) Masz niebywałe szczęście. Niestety doskonałą okazję, aby siedzieć cicho straciłeś. Gość portalu: kokoroko09 napisał(a): > dzieki za rzeczowa odpowiedz. > Wedlog ciebie maja racje, bo maja racje. > Z taka logika zgaduje ze mosisz byc z rodziny adwokackiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokoroko09 Re: Ciesz się, że nie napiszę tobie z jakiej ty s IP: *.dyn.optonline.net 04.02.09, 16:58 znowu wspaniala odpowiedz. Widze ze nic konkretnego w swoich postach nie piszesz oprocz obrazania innych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Re: Ciesz się, że nie napiszę tobie z jakiej ty s 04.02.09, 17:03 Konkretniejsze rzeczy znajdziesz w moich innych postach. Przepraszam, jeśli poczułeś się obrażony. Nie było to moim celem. Chciałem tobie tylko uzmysłowić, jak cieniutkich argumentów używasz... jak słabe są twoje teksty... Gość portalu: kokoroko09 napisał(a): > znowu wspaniala odpowiedz. Widze ze nic konkretnego w swoich postach > nie piszesz oprocz obrazania innych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta Re: Ciesz się, że nie napiszę tobie z jakiej ty s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 17:07 Szkoda mi Ciebie, co żonka stara na inne wolisz patrzeć. Mój facet jest zaborczy i woli to co piękne i młode zachować dla siebie. Mogę się założyć że jesteś po 40-tce i pierwsze syndromy.... Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Możesz się zakładać jak chcesz...:)) 04.02.09, 17:19 Mnie to wisienkami. Wolałbym natomiast abyś odpowiedziała na to co napisałem wcześniej w odpowiedzi na twój wpis:)) Chcesz mi dokuczyć, bo poczułaś się w nim zmiażdżona, sponiewierana? Najwyraźniej. No dalej... napisz jaki to ten twój facet przystojny, bogaty i mądry. Napisz jaki jurny:)) I tak to wszystko będzie pic na wodę...:)) ale poczyta się coś śmiesznego przynajmniej:)) Gość portalu: kobieta napisał(a): > Szkoda mi Ciebie, co żonka stara na inne wolisz patrzeć. > Mój facet jest zaborczy i woli to co piękne i młode zachować dla siebie. Mogę > się założyć że jesteś po 40-tce i pierwsze syndromy.... > Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 żal za Plażą Mieleńską 04.02.09, 17:24 u nas już wtedy obyczajowość była daleko do przodu Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Mogłabyś temat przybliżyć? 04.02.09, 21:57 na Plaży Mieleńskiej, obecnie zarośniętej chaszczami, była wydzielona część dla naturystów ,a było to ponad 20 lat temu, kiedy daleko nam było do tzw. zgniłego Zachodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ooł Re: hmm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.09, 14:36 Również mężczyźni nie mogą chodzić bez koszulek w mieście, nawet w lato. Można zostać upomnianym przez funkcjonariusza, czy nawet ukaranym mandatem. Tak samo za łażenie w kostiumie kąpielowym. Co do wyroku sądu to panuje taka zasada, że wyrok nie podlega dyskusji. Sąd w imieniu Rzeczypospolitej Polskiej tak zadecydował w oparciu o obowiązujące prawo i koniec. Jeśli ktoś się z wyrokiem nie zgadza to pozostaje mu administracyjna droga odwoławcza. Czy kobiety powinny opalać się topless? Zostawmy tą sprawę im, bo to ich piersi i mogą sobie z nimi robić co chcą :) . Ja nie mam nic przeciwko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirku Re: hmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 18:51 taki z Ciebie cwaniak to czemu nie chodzisz w slipach po miescie?? Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes To znaczy, że niczego nie zrozumiałeś. To i tylko 04.02.09, 15:36 to. Poza tym w Polsce prawo nie opiera się na precedensach, przez co twój pomysł poroniony już był w twojej głowie. Nie powinien był z niej wyjść, bo ośmieszyłeś się tylko. kokoroko09 napisał: > czy to znaczy ze panie tez moga chodzic po miescie topless? > to ja bede sie opalal calkowicie nago. > Jak one moga to ja tez. > Jak sie jakis policjant przyczepi to pokaze mu wyrok tego sadu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fishinthesea Re: hmm IP: 193.239.244.* 04.02.09, 18:48 One się nie opalały nago, tylko topless, czyli tak jak ty sam się opalasz. Skoro facet może chodzić topless to kobieta też. Odpowiedz Link Zgłoś
uzman Istnieje coś takiego jak kulturowe tabu! 04.02.09, 13:32 W naszej kulturze tabu jest pokazywać publicznie piersi, czy narządy płciowe. Gdyby sędzie był prawdziwym humanistą, to by o tym wiedział. A tak, to już tylko krok do tego, by pozwoliś komukolwiek i gdziekolwiek się obnażać. Żenua! Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Nie wiesz co to jest humanizm, człowieku 04.02.09, 15:32 Braki w wykształceniu ewidentne. Musisz spojrzeć na sprawę dużo szerzej. Nasza kultura to kultura europejska a nie arabska, gdzie kobieta jest przedmiotem a nie podmiotem. Za bardzo skupiasz się na humanizmie katolickim, który jest bliższy ideologii muzułmańskiej jak humanizmowi świeckiemu. Pamiętaj o jednym... te panie topless nie wchodziły do kościoła. One się opalały. Tak trudno to zrozumieć? uzman napisał: > W naszej kulturze tabu jest pokazywać publicznie piersi, czy narządy > płciowe. Gdyby sędzie był prawdziwym humanistą, to by o tym > wiedział. A tak, to już tylko krok do tego, by pozwoliś komukolwiek > i gdziekolwiek się obnażać. Żenua! Odpowiedz Link Zgłoś
troll_bagienny To ja pójdę dalej 04.02.09, 16:52 Przecież naturalną koleją losu człowieka jest rozmnażanie. Niech się zatem pieprzą obywatele w miejscach publicznych i nic nikomu do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Lubisz to robić publicznie? 04.02.09, 17:01 Wiesz... mnie to generalnie wisienkami, ale obawiam się, że przekroczyłbyś jednak obyczajowe granice. Już lepiej rób to w jakimś klubie. Tam, gdzie to nikomu nie przeszkadza a nawet jest dobrze widziane. troll_bagienny napisał: > Przecież naturalną koleją losu człowieka jest rozmnażanie. Niech się > zatem pieprzą obywatele w miejscach publicznych i nic nikomu do > tego. Odpowiedz Link Zgłoś
fishinthesea Drogi Katotalibie, 04.02.09, 18:58 Męskie opalanie się w samych slipkach lub szortach tez Cie tak bardzo razi? Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Istnieje coś takiego jak kulturowe tabu! 04.02.09, 15:53 Kulturowe tabu nie wymaga regulacji prawnych. "Żenua" nie występuje w słowniku języka polskiego, piewco naszej kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB Re: Istnieje coś takiego jak kulturowe tabu! IP: *.globalconnect.pl 04.02.09, 22:34 Istotnie "żenua" nie występuje w j. polskim, za to świadczy o poczuciu humoru i nie "ciasnym" umyśle autora... czego się czepiasz?(to określenie nie należy do języka literackiego - i co z tego?) Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Istnieje coś takiego jak kulturowe tabu! 05.02.09, 13:46 Autor powołuję się na naszą kulturę jako źródło norm mających determinować kompletność stroju plażowego. Język jest istotną częścią kultury. Używanie makaronizmów - zresztą błędnie - jest kaleczeniem języka, zatem występkiem przeciwko kulturze. Szanowny obrońca stanika mógł, przecież użyć słowa "żenada", które jest zarówno poprawne, jak i oddające sens tego co chciał powiedzieć. Wracając do golizny i kultury. Zadaję kłam stwierdzeniu, że nasza kultura każe zakrywać pewne części ciała. Przecie zawołanie "Hulaj dusza bez kontusza!" nie wzięło się znikąd, a bielizna w tych czasach nie była popularna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ObserVer Męskie cyce IP: *.xdsl.centertel.pl 04.02.09, 16:18 Fszystko fajnie, że narządy itd, ale mężczyźni często posiadają większy przybytek; sutki też przecież mają i nikogo to nie gorszy.Brak im tylko gruczołów pod skórą. Co niektóre kobiety nie są z kolei zbyt hojnie obdarzone, mają prawie że tylko sutki. Dajcie spokój, do sądu z czymś takim, a sprawcy morderstw hasają sobie latami na wolności, bo procesy im się ciągną w nieskończoność. Skoro dla władz miasta, czy kto tam Głębokim zarządza, nie stanowiło to problemu, to co się policjanci w...pychają. A jak coń nie tego, to prosta sprawa: wybadać, czy ludziom coś przeszkadza i w razie czego ZAKAZ do regulaminu drukowanymi i koniec. Ooooooh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ObserVer absurdencium IP: *.xdsl.centertel.pl 04.02.09, 16:23 Jeszcze jedno: może niedługo będą się gorszyć, że starsza pani wyjdzie sobie w dwuczęściowym, ale nie wypowiadam się dłużej, bo z pewnością głupia nie wiem, co to łamanie "norm obyczajowych". Przede wszystkim nikomu nie szkodzić, w pozostałych przypadkach można wrzucić trochę na luuuz Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Istnieje coś takiego jak kulturowe tabu! 08.02.09, 17:00 Bardzo lubię Twoje opinie, Uzman, ale teraz zdecydowanie przesadzasz. Kąpieliska są miejscami, w których ludzie się kąpią i opalają. Istotą obu tych czynności jest obnażanie. A więc po pierwsze: nie wyciągajmy pochopnych wniosków w obnażonych ciał na plaży. I po drugie: tylko zboczeniec węszy sensację z ciał obnażonych na plaży i widzi w tym coś niestosownego i nienaturalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
cris66 Re: Istnieje coś takiego jak kulturowe tabu! 14.07.09, 14:47 uzman napisał: > W naszej kulturze tabu jest pokazywać publicznie piersi, czy narządy > płciowe. Gdyby sędzie był prawdziwym humanistą, to by o tym > wiedział. A tak, to już tylko krok do tego, by pozwoliś komukolwiek > i gdziekolwiek się obnażać. Żenua! Widocznie w naszej kulturze już nie jest tabu skoro nikomu to nie przeszkadzało.Zawsze i wszędzie znajdzie się jakiś upierdliwiec któremu bedzie przeszkadzało to lub tamto.Tacy ludzie nie powinni wychodzić wogóle z domu bo nie daj Panie Boże wejda do muzeum i trafią na obraz z nagim ciałem.Zgroza!!!!!! Zenujące... to prawda jest zachowanie patrolu.Wyszli na idiotów i bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 czy SM to normalni? 04.02.09, 13:45 pan mecenas powiedział, ze u normalnego czlowieka, mezczyzny naga piekna kobieca piers nie wywołuje zgorszenia... U panów ze Strazy Miejskiej wywołała... a przeciez panie widac maja mlode, jedrne - tak wiec czyzby... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Re: czy SM to normalni? 04.02.09, 15:22 Bardzo możliwe, że mieli się ku sobie... Jak się nazywał ten film? Tajemnica Brokeback Mountain? Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: czy SM to normalni? 04.02.09, 15:55 na pewno mieli złe mysli widzac nagie piersi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ambroży Re: Topless na Arkonce był jednak legalny IP: *.kalisz.mm.pl 04.02.09, 14:29 Nie jest to normalne aby dorosłe kobiety obnazały się przy dzieciach - jezeli topless to w krzaczkach a nie przy dzieciach oraz osobach które tego sobie nie życzą.Wstyd drogie Panie i żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Willa na Zoliborzu A dzieci nigdy piersi nie widzialy? IP: *.dip.t-dialin.net 04.02.09, 14:33 Z czysto technicznego punktu widzenia w krzakach raczej trudno sie opalic. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Topless na Arkonce był jednak legalny 04.02.09, 14:33 czyli jestes przeciwny karmieniu dzieci naga kobieca piersia? Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Topless na Arkonce był jednak legalny 04.02.09, 14:34 To nie te kobiety wywołały zgorszenie, ale MYSLI niektórych ludzi na widok tych piersi sa gorszace! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eMTe Re: Topless na Arkonce był jednak legalny IP: *.chomiczowka.waw.pl 06.02.09, 04:05 buhahahahaha... to tak jak byś wyszedł na miasto z gołym pałąkiem i obwiniał o zgorszenie wszystkich wokół, bo przecież mają gorszące MYŚLI. Zastanwów się, człowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eMTe Re: Topless na Arkonce był jednak legalny IP: *.chomiczowka.waw.pl 06.02.09, 04:07 Tak czy inaczej ekshibicjonizm nie jest normalny, niezależnie kto ma jakie mysli na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
novak_csilla Re: Topless na Arkonce był jednak legalny 04.02.09, 14:58 Gość portalu: Ambroży napisał(a): > Nie jest to normalne aby dorosłe kobiety obnazały się przy > dzieciach Taki widok to jak "zły dotyk" Boli całe życie. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Boli, ale tylko napalonych zboczeńców. 04.02.09, 15:17 Normalni ludzie zawsze z przyjemnością na nagie piersi dyskretnie popatrzą. Zwłaszcza jak należą do dwóch młodych i pięknych kobiet Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Dzieci piersi widzą zaraz po urodzeniu, Ambroży 04.02.09, 15:12 To naprawdę nic takiego. No... chyba, że ciebie człowieku to podnieca i nie wiesz jak sobie z tym poradzić. Hmm... masz problem... A może ty z tej orientacji co ten kurdupel, Jarka? Wtedy bym zrozumiał, ale też nie do końca. Geje też lubią popatrzeć na ładne ciałka. Gość portalu: Ambroży napisał(a): > Nie jest to normalne aby dorosłe kobiety obnazały się przy > dzieciach - jezeli topless to w krzaczkach a nie przy dzieciach oraz > osobach które tego sobie nie życzą.Wstyd drogie Panie i żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Dzieci piersi widzą zaraz po urodzeniu, Ambro 04.02.09, 16:07 Nawet nie pisz z czym dzieci mają kontakt w czasie porodu. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Nareszcie mądry wyrok sądu w tej sprawie. 04.02.09, 15:00 Najwyższy czas przestać traktować nagość (w tym przypadku trudno o tym mówić) w kategoriach sensacji. Teraz czas na kościół. Polacy w przeważającej większości dość już mają świętych krów. Jak duchowny złamie prawo to ma odpowiadać jak zwykły obywatel a nie obywatel pierwszej kategorii. Zawinił? Ukarać jak zwykłego człowieka a koloratkę potraktować jako okoliczność obciążającą, ponieważ od osoby duchownej należy i trzeba wymagać więcej. Koniec z legalną kradzieżą majątku państwowego. Koniec z zastraszaniem kobiet w ciąży. Koniec z wtrącaniem się do życia prywatnego. Nagość jest elementem życia również. To, że ci pożal się Boże strażnicy chcieli ukarać te dwie kobiety to wpływ kościoła. Działali w strachu przed przełożonymi, którzy na co dzień obnoszą się pewnie ze swoją bardzo głęboką wiarą. Co oni by powiedzieli na coś takiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Nareszcie mądry wyrok sądu w tej sprawie. IP: 213.199.218.* 05.02.09, 08:16 a ty koleś jakis nawiedzony jestes czy po prostu czujesz sie sumieniem narodu że na co drugi post musisz odpisać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzeho Topless na Arkonce był jednak legalny IP: *.statestreet.com 04.02.09, 15:24 Czytajac niektore wpisy, to po prostu rece opadaja, a co zlego jest ze na plazy kobieta opala sie bez stanika, co w tym oblesnego, co niemoralnego, zwykle ludzkie cialo. nie ma z w tym nic co moglo by zgarszac dzieci, bo jak jedziecie na wczasy do Wloch, Francji, Wegier czy na nawet "glupie" Czechy to co dzieciom oczy zakrywacie na plazy?? Dla dzieci ludzkie cialo nie kojarzy sie z seksem bo go jeszcze nie doswiadczyly i nie maja takiego postrzegania ludzkiego ciala, a dla doroslych ludzkie cialo to raczej nic nowego, kazdy widzi je pod przysznicem. Moim zdaniem osoby wielce oburzone opalaniem topless sa na maksa zakonlesieone na punkcie swojego ciala i seksualnosci, a seks jezeli maja to raz w roku, z obowiazku i przy zgaszonym swietle. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Niestosowne jest to, że.......... 04.02.09, 15:59 ..... tak obciążony polski system sądowy musi marnować swój czas i pieniądze podatników na takie pierdoły. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Niestosowne jest to, że.......... 04.02.09, 16:10 juz tylko uzupełnie, ze budzet miejski wydaje pieniadze na Strazników Miejskich, którzy zajmuja sie sciganiem panienek bez staników! Nie maja co robic, to ganiaja sie z panienkami bez stanikow po lasku Arkonskim - przeciez oni tam ze trzy razy do tych pan zajezdzali na tych rowerach, a moze w tym czasie kogos w poblizu po prostu okradli lub pobili... Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Czyżby chcieli się napatrzeć z bliska? 04.02.09, 16:51 A to zboczeńcy...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
mage09 'Właśnie fakt, że nikt nie reagował, jest dowodem 04.02.09, 16:42 na to, że zmiana obyczajowa już w Polsce nastąpiła' Kiedys grupka kibicow bila jakiegos dziadka w centrom miasta. Tez nik nie reagowal. Czyli przyzwolenie na rozboj w bialy dzien Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Przekombinowałaś mocno. To nie takie proste 04.02.09, 16:56 jak myślisz. Drugi przypadek to znieczulica a nie przyzwolenie. Przydałoby się czasami pomyśleć, bo to nie boli a pomaga zrozumieć pewne procesy społeczne... dokonujące się zmiany obyczajowości i podejścia do życia... mage09 napisała: > na to, że zmiana obyczajowa już w Polsce nastąpiła' > Kiedys grupka kibicow bila jakiegos dziadka w centrom miasta. > Tez nik nie reagowal. > Czyli przyzwolenie na rozboj w bialy dzien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Samael Re: 'Właśnie fakt, że nikt nie reagował, jest dow IP: *.139.146.102.koba.pl 07.02.09, 18:08 No tak, bo jak ktoś by zwrócił uwagę tym kobietom, to by go pewnie pobiły. W odróżnieniu od dresów... Odpowiedz Link Zgłoś
troll_bagienny "Nawet pies dupę ogonem przykrywa" 04.02.09, 16:49 Tak mawiają starsi i coś w tym jest. Te panie mogą oczekiwać wszystkiego, ale nie tego, że mają klasę. Nie są damami, bo dama nie wystawia cycków na widok publiczny, po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: "Nawet pies dupę ogonem przykrywa" 04.02.09, 16:53 ani te panie damy, ani ci panowie dzentelmeni... Bo dzentelmen udałby, ze nic nie widzi, no co najwyzej z usmiechem wreczył paniom kwiatka... ruszajc na pomoc nieopodal okradzionemu dziadkowi! Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Masz moherowe podejście do kobiet. 04.02.09, 17:10 Moherowe, czyli przedmiotowe. Są miejsca, gdzie się ich nie wystawia na widok publiczny rzeczywiście. Plaża do tych miejsc nie należy. Psy zaś najczęściej ogon mają skierowany do nieba z małym odchyleniem na bok:)) Ty oczywiście chciałbyś, aby te dwie panie, czyli damy się wstydziły, bo ty się wstydzisz. Być może one mają co pokazać a ty nie... Cóż... kalafiory też być muszą:)) troll_bagienny napisał: > Tak mawiają starsi i coś w tym jest. Te panie mogą oczekiwać > wszystkiego, ale nie tego, że mają klasę. Nie są damami, bo dama nie > wystawia cycków na widok publiczny, po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: "Nawet pies dupę ogonem przykrywa" IP: 84.38.160.* 05.02.09, 13:31 Nie powinieneś wyłazić ze swego bagna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: "Nawet pies dupę ogonem przykrywa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 12:17 Nareszcie jakiś sensowny głos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiek Topless na Arkonce był jednak legalny IP: *.altec.pl 04.02.09, 17:18 ci panowie ze strazy miejskiej i policji niech sie zajmia menelami pijacymi jabole pod sklepami w parkach i sikajacymi po bramach i smietnikach wokol kontenerow a nie dwoma dziewczynami na kompielisku opallajacymi sie w stroju topless a koszta sadowe powinni pokryc z wlasnej kieszeni to by nastepnym razem sie zastanowil jeden z drugim Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl No i alleluja! 04.02.09, 17:28 No i alleluja! Niech się lepiej zajmą ściganiem tych, co parkują na drogach rowerowych. O ile Szczecin ma drogi rowerowe. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: No i alleluja! 04.02.09, 17:59 Parkowanie na drodze rowerowej (np przy Alei Wojska Polskiego) nie jest zachowaniem nieobyczajnym. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: No i alleluja! 04.02.09, 18:25 grogreg napisał: > Parkowanie na drodze rowerowej (np przy Alei Wojska Polskiego) nie jest > zachowaniem nieobyczajnym. Rozumiem, że straż miejska i policja w Szczecinie to wyłącznie policja obyczajowa? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: No i alleluja! 04.02.09, 18:31 Twoje rozumienie rzeczy jest bliskie prawdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Topless na Arkonce był jednak legalny 04.02.09, 18:25 faceci mogą topless to dlaczego babki by miały nie móc, znowu ta dyskryminacje ech.... Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Topless na Arkonce był jednak legalny 04.02.09, 18:33 Dyskryminacja? To załóż stanik na plaży, to zobaczysz przejaw dyskryminacji. Odpowiedz Link Zgłoś
oserwatoreromano Topless jest legalny 04.02.09, 22:03 Koszty postępowania powinni ponosić oskarżyciele, wówczas dobrze by się zastanowili przed podjęciem bzdurnej decyzji Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Topless jest legalny 05.02.09, 13:47 Wuwczas nie podejmowaliby żadnych decyzji.....również słusznych. Odpowiedz Link Zgłoś
cyprian75 Topless na Arkonce był jednak legalny 04.02.09, 22:20 A ja nadal jestem przeciwny i uważam, że to zawoalowany ekshibicjonizm. Sędzia uzasadniła, że zachowanie tych panienek nie było niemoralne tylko dlatego, że nikt nie zwrócił im uwagi. To tak, jakby nie było większości rozbojów, bo ludzie nie reagują. Odpowiedz Link Zgłoś
siegfriedswaelderin Re: Topless na Arkonce był jednak legalny 04.02.09, 22:58 Uważam, że twoje wypowiedzi na forum to zawoalowany ekshibicjonizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Topless na Arkonce był jednak legalny IP: *.itt.com 04.02.09, 23:40 uzasadnienie wyroku jest orbitalnie glupie i sankcjonuje precedens ktory moze stac sie norma co jest odwrotnoscia jak powstaje prawo. Prawo wlasnie to usankcjonowanie prawne obyczajow i tradycji. Ludzie na plazy nie zwracali uwage bo generalnie nie zwracaja uwage nawet jezeli obok na smierc jest kopany czlowiek. Jezeli tak jest to latem zobaczymy na publicnych basenach dziesiatki pan trzy razy starszch niz podsadne i wtenczas przekonamy sie o tolernacji w Polsce.Nie uwazam rowniez ze byc awangardowym to znaczy sie opalac sie topless. Na pd Europy jest to norma od 30 lat, w Polsce nie.To nie znaczy ze Polska musi udawadniac przez ten wyrok ze i tu dogania 'Europe'.Mysle ze powinna w innych dziedzinach. Kultura narodu nie wyraza sie w ekshibicjonizmie. Sedziowie w tej sprawie, nawet przez sekunde nie zdaja sobie sprawe jakie szkodliwe konsekwencje ma ten wyrok. Panowie zdejmujcie kapielowki na basenach, tez macie prawo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Będą marne skutki tego wyrolu IP: 86.46.51.* 05.02.09, 00:23 Zgadzam się z "gościem". Mnie też się nie podoba ten wyrok. Już widzę ilość oskarżeń jakie zaczną wnosić "topplesowe" i "wyzwolnoe" panienki, bo np. "ten pan się na mnie patrzy", bo "się źle do mnie wyraża", "tamten robił mi zdjęcia komórką", "ktoś opublikował jak sie opalam w internecie", bo jeszcze inny "próbował mnie macać"... Tak będzie, niestety! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milena Oj, meg! Może się tobie coś nie podobać. IP: *.173.30.253.tesatnet.pl 05.02.09, 00:39 To twoje prawo. Niestety przesadzasz z tymi oskarżeniami. Odnoszę wrażenie, że to tylko twoje pobożne życzenia. Tego byś chciał na poparcie swojej tezy. Niestety tak nie będzie. Zboczeńców również nie ubędzie, ale zwyczajnych podglądaczy już tak. Te piersi im się znudzą tak jak znudziła się społeczeństwu pornografia. Dzisiaj to już młodzieży nie rajcuje tak jak kiedyś. I dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milena Re: Topless na Arkonce był jednak legalny IP: *.173.30.253.tesatnet.pl 05.02.09, 00:31 "Orbitalnie" głupi post. Myślałam, że w Polsce są mądrzejsi ludzie. W Polsce prawo nie opiera się generalnie na precedensach i jest to fakt, ale w USA jest wprost przeciwnie. Znaczy to, iż to co napisałeś o powstawaniu prawa jest twoim i li tylko twoim wymysłem. Niczym więcej. Łączenie ludzkiej znieczulicy z toplessem też jest nie fair. To dwie różne sprawy. Poza tym na basenach tak od razu nie ujrzysz dziesiątek rozebranych do połowy kobiet. Na to potrzeba więcej czasu. Nikt też niczego nie udowadnia. Zachęcając zaś panów do zdejmowania kąpielówek możesz im wyświadczyć niedźwiedzią przysługę. Pomyślałeś o tym? Chyba nie. To typowa demagogia. Jest jeszcze kultura. Otóż kultura polega między innymi na tym, że nie należy się publicznie gorszyć i bezczelnie gapić na widok ładnej dziewczyny bez stanika. Tym bardziej nie należy tego robić jak jest dużo starsza. Podniecanie się też nie świadczy o kulturze, ale o "chorych" myślach. No a sędziowie wiedzą lepiej od ciebie co robią. Po prostu są mądrzejsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staśko Re: Topless na Arkonce był jednak legalny IP: *.173.30.253.tesatnet.pl 05.02.09, 00:08 Obawiam się, że będziesz musiał się pogodzić z faktem, iż topless na stałe będzie gościł w polskich kurortach. Oczywiście tylko na plażach, kąpieliskach i basenach. To, że jesteś przeciwny nie ma większego znaczenia. Głośne protesty tylko robią reklamę tej formie opalania wśród młodzieży. Tego trendu odwrócić się nie da. To jak walka z wiatrakami. Ekshibicjonizm? Może. To staje się po prostu modne a ludzie bardziej otwarci i mniej wstydliwi. Takich jak ty wkrótce będą nazywać dinozaurami i wcale to nie będzie najgorsza nazwa. Wierz mi. Zwróć uwagę, że obyczaje ciągle się zmieniają, kolego. Ciągle i nieodwracalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gołe cyce Re: Topless na Arkonce był jednak legalny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.09, 08:29 mówią pedał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Analia No to teraz można IP: *.chello.pl 04.02.09, 23:37 próbować opalać moszny i inne takie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Możesz spróbować. Mogę jednakowoż tobie coś IP: *.173.30.253.tesatnet.pl 05.02.09, 00:12 poradzić. Nie na zwykłym kąpielisku, czy basenie. Już raczej wybierz plażę naturystyczną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: do Mileny IP: *.itt.com 05.02.09, 01:47 nie zgadzam sie z twoja obrona topless. Nauka tolerancji w Polsce nie ma dlugiej tradycji,tyle lat ile demokracji, z tolerancja polskie spoleczenstwo jest daleko od zach europejczykow, tam ta nauka tolerancji trwa od wielu pokolen,Polska nie przeskoczy tego czasu w 20 lat a jezeli chce to zrobic szybko to bedzie bolalo innych, spojrz na spoleczna tolerancje dla gejow, czarnych, ludzi innej wiary np zydow w Polsce, w jaki sposob bogaci Polacy traktuja biednych Polakow,mlodzi starszych Ja nie mowie ze nie bedzie przelomu np w publicznym opalaniu sie topless, jednak moze zapytac reprezentatywne spoleczenstwo co o tym sadzi i czy jest na to gotowe. Kultura o ktorej pisalem jest zwiazana m. in. z obyczajami, tak jak jezyk jest czescia kultury, a nie kulturalnym zachowaiem sie czlowieka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu do goscia emigrantki wracają IP: *.chello.pl 05.02.09, 04:24 Koleś - emigrantki wracają Wracają z Europy i jej tolerancyjnych zachowań do Ciemnogrodzian takich jak ty Poczekaj do lata, co te emigrantki, przyzwyczajone do europejskiej tolerancji na plazach, szacunku i podziwu dla słowiańskiej urody zrobią na naszych kąpieliskach Pokażą piersi, bo się do tego po prostu przyzwyczaiły. I niech kto im spróbuje to odebrać Milena - dzięki za post rozsądnej kobiety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqqq "Koszty procesu pokryje skarb państwa." IP: *.elpos.net 05.02.09, 10:28 nosz koorva... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan84 Re: "Koszty procesu pokryje skarb państwa." IP: *.rmf.pl 05.02.09, 12:15 A ja jestem za tym, żeby było można opalać się topless tylko w wyznaczonych miejscach. Jestem normalnym zdrowym młodym facetem i nie wiem czy czułbym się komfortowo siedząć sobie na basenie w towarzystwie gapiących się na moje oczy gołych piersi. Naprawdę męczyło by mnie to, a może po pewnym czasie wręcz znudziło i wszelkie kobiece biusty przestały by być interesujące? Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: "Koszty procesu pokryje skarb państwa." 05.02.09, 13:53 Tu się zgadzam. Dobre wychowanie nakazuje takie zachowania, które nie wprowadzają w zakłopotanie innych. Tyle, że dobre wychowanie nie wynika z prawa, ale z naturalnego odruchu. Przy okazji. Odradzam Ci podróże na południowe wybrzeże Francji. Bardzo byś się zmęczył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grawer Topless na Arkonce był jednak legalny IP: *.szczecin.mm.pl 05.02.09, 13:07 Ja nie o toplessie tylko o wyroku. Jedna pani ZGODZIŁA się z pierwszym wyrokiem i nie wnosiła odwołania. Druga pani WNIOSŁA odwołanie i uzyskała uniewinnienie. Czyżby w jednej sprawie i jednakowym "przewinieniu" były dwa różne wyroki czy też sąd z rozpędu uniewinnił również pierwszą panią bez jej wniosku odwoławczego czyli "wbrew jej woli". Obydwie wersje to patologia. Może czegoś nie wiem - czy ktos mnie może oświecić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poke Niepojete - facetowi cycuszki przeszkadzaja .. IP: *.artnet.pl 05.02.09, 14:45 Niepojete .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula W wielu krajach topless jest zabroniony, np. w USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 15:12 czy w Brazylii, więc nie piszcie o zacofaniu czy zaściankowości. A nie prościej wyznaczyć plaże do opalania topless, nikt nikomu nie będzie przeszkadzał. A jeżeli zdjęcie biustonosza nie jest nieobyczajne, to zdjęcie majtek chyba też nie, to też kawałek ciała, jak pani sedzia odniesie się do tego problemu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: W wielu krajach topless jest zabroniony, np. IP: *.superkabel.de 08.02.09, 12:44 Coz kochanie . sto lat temu nikt sobie nawet nie wyobrazal ze kobieta pokaze sie publicznie z "nagimi" kolanami . Teraz bikini nie szokuje nawet w USA . Masz chec biegac po plazy w welnianych barhanach to rob to , ale nie kaz innym stosowac sie dulszczyzny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: W wielu krajach topless jest zabroniony, np. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.09, 13:43 Akurat USA to kraj pruderyjny i pełen hipokryzji, więc nie powinien być wyznacznikiem co nie jest, a co jest zaściankowe. Np., z tego co pamiętam, w wielu stanach prawo zabrania seksu oralnego. Nie publicznie. W ogóle. Wyjątkowa nowoczesność. Odpowiedz Link Zgłoś