Dodaj do ulubionych

A to ci niespodzianka: dzień otwarty w XII LO

24.04.09, 21:13
od kiedy XII = 13? ;))
Obserwuj wątek
    • vacter A to ci niespodzianka: dzień otwarty w XII LO 24.04.09, 21:14
      Pomyłka w tytule :). Cóż, nie sądzę by XII miała się czym szczycić.
    • dyzurny-malkontent A to ci niespodzianka: dzień otwarty w XIII LO 24.04.09, 22:43
      Może gdyby Urban nie segregował uczniów na sprawnych i niesprawnych, to by mu zdolni nie uciekali. Cóż, ciąg dalszy tworzenia fikcyjnego getta i otaczania się narcystycznym wianuszkiem.
      Ten człowiek niczego się nie nauczył będą instruktorem ZHP... a przydałoby mu się ze 2 lata pracy na nieprzetartym szlaku. Może by coś do niego dotarło.
      • Gość: Rahotep Re: A to ci niespodzianka: dzień otwarty w XIII L IP: *.btsnet.pl 25.04.09, 09:19
        Może mniej by ich też uciekało, gdyby nie przyjmował dzieci sponsorów szkoły na
        osobnych zasadach.
        • beatrix13 Re: A to ci niespodzianka: dzień otwarty w XIII L 25.04.09, 18:51
          Gość portalu: Rahotep napisał(a):

> Może mniej by ich też uciekało, gdyby nie przyjmował dzieci
          sponsorów szkoły na osobnych zasadach.
          ................
          nie doczytałeś regulaminu, na innych zasadach ( czyt.: mniejsze
          wymagania) są przyjmowane dzieci pracowników Uniwersytetu
          • Gość: Rahotep Re: A to ci niespodzianka: dzień otwarty w XIII L IP: *.btsnet.pl 25.04.09, 18:59
            A od kiedy to Zespół Elektrowni Dolna Odra uważa się za uniwersytet?

Przecież ja nie mówię o oficjalnych zasadach rekrutacji, tylko o tym, jak ta
            rekrutacja rzeczywiście wygląda.
      • Gość: zs Re: A to ci niespodzianka: dzień otwarty w XIII L IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.09, 10:32
        Zdolne dzieciaki w tym wieku to naprawdę nie tylko kujoni,ale również uważni
        obserwatorzy otaczającej rzeczywistości widzą co wyprawia pan Urban.Nie chcąc w
        tym uczestniczyć.Jasno i wyrażnie odcinają się od tego.!
        Wróżę XIII dalszy brak zainteresowania mądrą młodzieżą.Przypuszczam,że przykład
        chorego-zdolnego-nieprzyjętego dał im wiele do myślenia nad
        humanizmem/wiem,brzmi patetycznie/i empatią tam pracujących.Dziwię się,owi
        pedagodzy tak słabo znają psychikę młodzieży.
        Niestety nauczyciele pod przewodnictwem szanownego dyrektora dążą do spełniania
        swoich i wyżej wymienionego ambicji,używając do tego ucznia zdolnego-zdrowego.
        Mogło być przecież tak pięknie,niestety życie zweryfikowało prawdziwość założeń
        istnienia tej szkoły.
        Pan Urban nie martwi się oto,że zdolna młodzież będzie miała nieco gorsze
        warunki rozwoju w innych /czytaj mniej sponsorowanych/
        liceach.Tak naprawdę martwi się o słupki wskażniki,rankingi itp.
        Cóż samemu,można być kapitanem III ligi przy pomocy innych można być pierwszym
        dyrektorem w kraju.
        Sęk w tym,że ci "inni" już nie chcą.!
        Pozdrawiam całą mądrą i myślącą młodzież.

• Gość: P A to ci niespodzianka: dzień otwarty w XII LO IP: *.chello.pl 24.04.09, 22:54

Czysty zabieg wizerunkowy - XIII LO dostało po głowie artykułami GW i "Polityki"
      a więc chce lansować się jako szkoła przyjazna i otwarta aby nadrobić zepsutą,
      całkowicie słusznie zresztą, reputację.
    • switonemsi A to ci niespodzianka: dzień otwarty w XII LO 25.04.09, 10:38
      I co w tym dziwnego?

Jedno co mi się nie podoba to ta buta Urbana... Ta szkoła wcale nie jest taka
      wspaniała.
      • Gość: szczecin Dla swoich kryteria śred 4,5 i 95% testu z 13 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.09, 12:52
        czyli bardzo wysokie , lepszych z miasta nie dostanie chyba chce zajaców by mu
        robili frekwencję żeby na jedno miejsce startowało 3-4 a nie 1,5 kandydata.Bo to
        rzeczywiście słaby punkt wizerunkowy szkoły najlepsza szkoła w Polsce a
        chętnych jak kot napłakał.Na marginesie do LO5 dla swoich też są wysokie
        kryteria 4,5 średnia i 120 pkt /150 z trzech testów gimnazj.W LO 9 dla swoich
        średnia 4,2 testy nie są brane pod uwagę.
      • Gość: gimnazjalistka Re: A to ci niespodzianka: dzień otwarty w XII LO IP: *.chello.pl 27.04.09, 20:01
        ide do lo13.
        czy któreś z was jest w tej szkole? czy wie jak tam jest nie z przekazów, ale z
        własnego doświadczenia?
        ja nie narzekam na gimnazjum i nie mam powodów narzekać na liceum (w końcu jeden
        budynek).
        Nauczyciele jak to w każdej szkole lepsi i gorsi, ja miałam farta w niektórych
        przypadkach, a w innych nie.
        Niestety reputacja jest taka, a nie inna, lecz niesłusznie. Są ludzie, którzy są
        chodzącymi warzywami... ale większość z nas jest najzupełniej w świecie
        NORMALNA. Dziwne słowo w ustach takiego "warzywa i kujona"?
        ludzie, troche rozwagi... Ja na pryzkład leje na matme. Jakie straszny grzech...
        a mój konik to historia.
        i co sie dzieje? dobrze sie dzieje.
        dajcie spokój...
    • Gość: MIREK A to ci niespodzianka: dzień otwarty w XII LO IP: *.chello.pl 25.04.09, 18:24
      Też słyszałem, że to szkoła dla kujonów, ale to błędne mniemanie.
      Osiąga sukcesy więc budzi zawiść. Syn znajomych dostał się do lo 5
      i sam musiał się przygotowywać do konkursu, w 13 takim uczniom
      nauczyciele pomagają. Czytaląc inne wypowiedzi odnoszę wrażenie, że
      piszący je nie bardzo wiedzą o czym piszą.
      • Gość: Rahotep Re: A to ci niespodzianka: dzień otwarty w XII LO IP: *.btsnet.pl 25.04.09, 19:29
        Z konkursami i olimpiadami to różnie w trzynastce bywa, przy niektórych
        nauczyciele pomagają bardziej, przy innych mniej. Ale wiadomo nie od dziś, że
        olimpiady są główną specjalnością tej szkoły i nikt tego nie kwestionuje.
        • beatrix13 Re: A to ci niespodzianka: dzień otwarty w XII LO 25.04.09, 19:53
          Gość portalu: Rahotep napisał(a):

> Z konkursami i olimpiadami to różnie w trzynastce bywa, przy
          niektórych nauczyciele pomagają bardziej, przy innych mniej. Ale
          wiadomo nie od dziś, że olimpiady są główną specjalnością tej szkoły
          i nikt tego nie kwestionuje.

......................
          taki potencjalny olmpijczyk w LO13 ma klawe życie, bo i
          przydzielonego nauczyciela do przygotowań,ale przede wszystkim
          zwolniony jest z lekcji innych przedmiotów, co by mógł skupić się
          tylko na jednym,
          natomiast plimpijczycy w pozostałych najlepszych szczecińskich lo:5,
          9 i 2 nie mają taryfy ulgowej, ze wszystkiego zakuwają po równo ,a
          do olimpiad przygotowują się po lekcjach
          • Gość: Palindrom M. Nilap Re: A to ci niespodzianka: dzień otwarty w XII LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.09, 21:09
            czytając te posty można odnieść wrażenie, że ich autorzy chodzą do wszystkich
            wymienionych liceów [2,5,9,13] w jednym momencie. Zabawne prawda? A tymczasem to
            newsy z siódmej ręki i woda po kisielu.

Średnia 4,5 w 16 gim to nie średnia 4,5 w gim przy 5 lo, nie okłamujmy się.
            Testy są obiektywne w tym wypadku, 95% poniżej średniej szkoły, która wynosi
            około 90 pkt [na 100] daje nam 85,5 pkt z dwóch testów. To chyba trochę więcej
            niż wymaga lo5?

nikt nie robił dnia otwartego aby sztucznie pompować wizerunek. 13stka chce
            jedynie aby wizerunek ten był prawdziwy, a nie zafałszowany. Wszystkim
            specjalistom od tego jak wygląda 13stka i jak to ogromnie lepiej jest w innych
            szkołach i jaka to krzywda się stała, że dziecka z hemofilią nie przyjęto [ktoś
            kto się na to burzy widział kiedyś 13stkowe schody?] życzę aby przestali
            uprawiać trolling i skupili się na konkretach i prawdzie, a nie informacjach,
            które uzyskali od kolegi kolegi kolegi.
            • Gość: Rahotep Re: A to ci niespodzianka: dzień otwarty w XII LO IP: *.btsnet.pl 25.04.09, 21:39
              W jakimś stopniu trafny komentarz, ale to, co ja piszę, pochodzi "z wewnątrz"
              szkoły; choćby o korupcji przy rekrutacji, co jest tajemnicą poliszynela zarówno
              wśród uczniów, jak i nauczycieli.
              • Gość: chomik Loza ekspertów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.09, 23:06
                haha, dobre dobre. Pogratulować frustracji :) uwielbiam tematy trzynastkowe na
                tym forum i całą wypowiadającą się rzeszę ekspertów :) myślę, że pudelek.pl może
                wam pozazdrościć obiektywizmu i źródeł informacji :)
                • Gość: Rahotep Re: Loza ekspertów IP: *.btsnet.pl 25.04.09, 23:33
                  Frustracji? Ja żadnych frustracji mieć nie muszę. Wszystko mógłbym dyrekcji
                  puścić płazem, bo nie ma obowiązku lubić swoich uczniów. Natomiast sprawa, o
                  której tu piszę, naprawa mnie do niej obrzydzeniem. Dobrze, że Urban poszedł w
                  politykę, nadaje się.
              • Gość: student Re: A to ci niespodzianka: dzień otwarty w XII LO IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.04.09, 13:54
                Jeśli w tej szkole jest korupcja na co jeszcze czekasz, złóż doniesienie do
                Prokuratury. Ja bym tak zrobiła ale nie mam dowodów. Odwagi. Postawa obywatelska
                chyba nie jest Ci obca
                • Gość: Rahotep Re: A to ci niespodzianka: dzień otwarty w XII LO IP: *.btsnet.pl 26.04.09, 14:30
                  Też nie mam dowodów, a doniesienia nie mogę złożyć, bo ja osobiście z nią do
                  czynienia nie miałem. Zresztą skąd mam wiedzieć, czy w tym roku będzie.
                  • Gość: Ika Re: A to ci niespodzianka: dzień otwarty w XII LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 22:05
                    Czyli nie masz na nic dowodów a wszystkie Twoje informacje są z drugiej ręki. I
                    mimo wszystko upierasz się, że zostało popełnione - jak by nie patrzec - poważne
                    przestępstwo?
                    • Gość: Rahotep Re: A to ci niespodzianka: dzień otwarty w XII LO IP: *.btsnet.pl 27.04.09, 08:08
                      Pochodzą m.in. z "ustnego przekazu". Nie noszę ze sobą dyktafonu i nie nagrywam
                      wszystkich rozmów.

Nie musicie mi wierzyć, przecież i tak moje słowa na forum nie zmienią tego, co
                      się dzieje w tej szkole. Zresztą jaki kraj, taka szkoła... Tylko po co miałbym
                      kłamać? Żeby wpłynąć na losy jakichś międzyszkolnych wojen o olimpijczyków?
                      • Gość: Ika Re: A to ci niespodzianka: dzień otwarty w XII LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 15:09
                        Skoro istnieje możliwość popełnienia przestępstwa - i to jakiego: korupcja na
                        szczeblach władzy!; w najlepszej szkole w kraju! idealne na nagłówki tabloidów -
                        to dlaczego ten "ustny przekaz" jeszcze nie trafił na policje? A gdzie postawa
                        obywatelska? Co z Twoim obywatelskim obowiązkiem, który wiele Cię nie kosztuje,
                        a może uratować zagrożoną Ojczyznę będącą na granicy upadku? Bo przeciez
                        niejedno państwo już upadło przez skorumpowanych polityków.

A tak na poważnie - uwierzę tylko jak bedą na to jakieś dowody. Bo na razie to
                        wygląda na plotki rozpuszczane przez tych, którzy się do szkoły nie dostali i
                        zamiast zwyczajnie przyznać się przed sobą, że inni byli po prostu lepsi,
                        doszukują się w całej sprawie jakiegoś układu.

A swoją ścieżką JAK można robić przekręty w rekrutacji? Przecież wszystko jest
                        jasno określone - jest 200 punktów, które są przyznawane za testy gimnazjalne,
                        oceny i ew. dodatkowe osiągnięcia jasno sprecyzowane w zasadach rekrutacji.
                        Kandydat dostarcza świadectwo, zaświadczenie o wynikach testu i ew. dyplomy i o
                        ile szkoła nie podrabia dokumentów wybranym kandydatom i nie przyznaje im
                        punktów na podstawie owych fałszywek (!?) to oszukiwać się po prostu nie da.
                        • Gość: Rahotep Re: A to ci niespodzianka: dzień otwarty w XII LO IP: *.btsnet.pl 27.04.09, 22:26
                          Ja się do szkoły dostałem i ją skończyłem. A jak się robi, pytasz? Się przyjmuje
                          taką osobę od trzeciej klasy z gimnazjum (tak, dochodzą czasem ludzie do klas i
                          nie wiadomo, na jakich zasadach są przyjmowani). Taka osoba ma potem najniższą
                          średnią w szkole i najniższy wynik z testu gimnazjalnego (sześćdziesiąt ileś
                          punktów), więc trudno tu mówić o spełnianiu jakichkolwiek kryteriów. No i do
                          liceum się... nie dostaje. Ale ta osoba jest zupełnie przekonana, że we wrześniu
                          się zobaczymy, chociaż nikomu się nie chce w to wierzyć. Ale... mniej więcej w
                          tydzień po rozpoczęciu roku szkolnego dochodzi do jednej z klas, nie wiadomo na
                          jakich zasadach. Mało tego, nawet zdaje do drugiej klasy, chociaż też nie
                          wiadomo, jakim cudem, bo nie radzi sobie z żadnym przedmiotem i część z
                          nauczycieli wyraźnie nie miała ochoty go przepuścić. Ale zdał. Dopiero po
                          drugiej klasie kazano mu zmienić szkołę, bo było wyraźnie widać, że jeśli
                          dopuści się go do matury, to on jej nie zda. A tego już drobne sumy by nie
                          zrekompensowały.

Oto jak. Nie chcesz, nie wierz. Wolny kraj mamy.
                          • Gość: Rahotep korekta IP: *.btsnet.pl 27.04.09, 22:28
                            "do trzeciej klasy gimnazjum" miało być.
                          • Gość: Rahotep i jeszcze IP: *.btsnet.pl 27.04.09, 22:30
                            Ta osoba nigdy nawet nie kryła się z tym, na jakiej zasadzie była w tej szkole.
                          • Gość: Ika Re: A to ci niespodzianka: dzień otwarty w XII LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 22:55
                            No coż, o sprawie nie słyszałam więc trudno jest mi się na ten temat wypowiadać. Zastanawia mnie tylko czy ta historyjka powstała na podstawie własnych obserwacji czy "ustnego przekazu". I to, co tak właściwie chcesz osiągnąć poprzez wywlekanie tego na publicznym forum. Czy nie lepiej przeznaczyć energię zmarnowaną na pisanie postów na dokładne przejrzenie całej sprawy (jesli ona w ogle miała miejsce) i zobaczenie czy przyjmując tego ucznia szkoła nie popełniła jakiegos błędu w procedurach, za ktory mógłby nawet zostać odwołany dyrektor? Bo wypisywanie tego na takich forach akurat sensu nie ma, bo przecież - bez względu na to czy jest to prawdą czy nie - wygląda to tylko na raczej nieudaną próbę zniszczenia wizerunku szkoły.
                            • Gość: Rahotep Re: A to ci niespodzianka: dzień otwarty w XII LO IP: *.btsnet.pl 29.04.09, 00:14
                              "Historyjka" jest oparta na własnych obserwacjach. Racja, że pisząc na forum
                              tracę tylko czas, ale to jest w ogóle mój problem, bo pisuję na różnych forach
                              :/ Zresztą rzuciłem tylko ogólną uwagę, a wywlekać zacząłem, kiedy Ty zaczęłaś
                              się dopytywać.

A przyglądać się sprawie nie zamierzam, bo, jak już mówiłem, i tak nie byłbym w
                              stanie nic udowodnić, a nie gryzie mnie ta sprawa aż tak bardzo, żeby łazić bez
                              celu po sądach i oskarżać szkołę o jakieś drobne uchybienie.
                              • Gość: Palindrom Re: A to ci niespodzianka: dzień otwarty w XII LO IP: *.univ.szczecin.pl 29.04.09, 08:55
                                a gryzie na tyle, że można ja rzucac w swobodnej dyskusji, zeby
                                komus dowalic?
                                • Gość: Rahotep Re: A to ci niespodzianka: dzień otwarty w XII LO IP: *.btsnet.pl 29.04.09, 17:55
                                  O czym Ty mówisz?
            • Gość: zs Re: A to ci niespodzianka: dzień otwarty w XII LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 09:15
              a czy ktoś widział 5'kowe schody?
              a czy ktoś wiedział,że w tym samym czasie kiedy nie przyjęto
              chorego-zdolnego,był robiony remont klatki schodowej za pieniądze które w
              zupełności wystarczyłyby na kupno windy dla tego i nie tylko tego
              niepełnosprawnego,przypuszczam że pełnosprawni też umieliby się nią
              posługiwać....czyli obiektywizm,ale nie do końca i to w czasach gdy za
              parkowanie na miejscu dla niepełnosprawnych można dostać mandat 5'tkowy,ależ się
              tych 5 narobiło ;)
              • Gość: DarkyAngel Re: A to ci niespodzianka: dzień otwarty w XII LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.09, 17:17
                A nie sądzisz, że tak stary budynek jak XIII LO raczej się nie
                nadaje na wyburzanie ścian i montowanie wind? Poza tym koszt odnowy
                schodów jest dużo mniejszy niż koszt montowania windy w
                nieprzystosowanym do tego budynku.
    • Gość: ... A to ci niespodzianka: dzień otwarty w XII LO IP: *.szczecin.mm.pl 26.04.09, 00:16
      Wracając do dyskusji o dniu otwartym, była to idea uczniów, a nie dyrekcji.
      Proszę więc zaprzestać idiotycznych komentarzy na ten temat ;]
      • dyzurny-malkontent Re: A to ci niespodzianka: dzień otwarty w XII LO 26.04.09, 00:32
        Urban i inicjatywy oddolne? Przecież ten człowiek nawet inicjatywy uczniowskie sam nakręca... zawsze tak robił... niedługo się dowiemy, że przebudowa klatki schodowej, która w XIII LO stanęła przeciwko niepełnosprawnemu uczniowi, a w V LO nie stanowiła przeszkody jest inicjatywą uczniów.
        • Gość: student Re: A to ci niespodzianka: dzień otwarty w XII LO IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.04.09, 14:07
          Jak można ci płacić za te bzdury, które tu od lat wypisujesz. Czy ty jeszcze
          możesz na siebie patrzeć w lustrze.
          Jak chcesz obrażać Urbana, to proszę przecież to polityk ( ma to wkalkulowane w
          koszty). Ale czego chcesz od uczniów i nauczycieli, znasz ich? ci którzy się
          uczą są według ciebie Źli, ci którzy pracują w hospicjum też są ŹLI, Ci którzy
          zasuwają w świetlicy środowiskowej także ŹLI, etc. A ty wszystkich wrzuciłeś do
          jednego kubła
          Współczuję tobie i twoim pracodawcom, można tylko ubolewać nad takim
          pracownikiem GW.
          Odrobinę obiektywizmu i uczciwości ( o to apeluję, jeśli pozostała ci odrobina
          uczciwości).
          • dyzurny-malkontent Re: A to ci niespodzianka: dzień otwarty w XII LO 26.04.09, 19:01
            Jaki pracownik GW? Jakie obrażanie pracowników?
            Po prostu uważam, że człowiek, który zachował się jak Urban w przypadku niepełnosprawnego powinen dostać kopa w tyłek i przestać być dyrektorem. Pewnie by tak było, gdyby nie polityczne układy.
            • Gość: Mirek Re: A to ci niespodzianka: dzień otwarty w XII LO IP: *.chello.pl 28.04.09, 08:20
              Moje dziecko jest uczniem u Urbana od pięciu lat i trochę znam
              panujące tam realia. Jedyne co mogę powiedzieć po przeczytaniu
              Pańskich wywodów to tyle, że głupstwa Pan plecie. Swiadczą one
              o frustracji, być może zawiści. To Pan powinien dostać kopa w
              pewną część ciała.
              • dyzurny-malkontent Re: A to ci niespodzianka: dzień otwarty w XII LO 29.04.09, 17:00
                Kopa to Urban dał niepełnosprawnemu uczniowi, bo mu się na jego plecach nie dałoby do sławy i parlamentu zajechać. Musiałby się ten człowiek napracować a nie miałby z tego profitów.

A co do Twojej wypowiedzi, to niestety z niej nic nie wynika, poza tym, że też byś innych kopał.
                • Gość: Mirek Re: A to ci niespodzianka: dzień otwarty w XII LO IP: *.chello.pl 30.04.09, 12:34
                  Urban był znany jescze przed "sprawą" z chorym dzieckiem. Sprawa nie
                  była tak jednoznaczna jak usiłuje się wmówić.Zanim zaczniesz
                  bełkotać na temat trzynastki zapoznaj się z faktami i realiami tej
                  szkoły. A co do kopów, to sam zacząłeś.
                  • dyzurny-malkontent Re: A to ci niespodzianka: dzień otwarty w XII LO 30.04.09, 13:46
                    Konkrety "kopaczu". Bo póki co jedyne co napisałeś to, że był znany (niby z czego, nagrodę jakąś wygrał, czy dzieci PO miał w szkole?) oraz, że sprawa nie jest jednoznaczna.
                    Jak na tak genialnego rodzica genialnego dziecka z narcystycznego wianuszka Urbana bardzo niekonkretnie i miernie operujesz faktami na obronę człowieka segregującego uczniów.
                    • Gość: Mirek Re: A to ci niespodzianka: dzień otwarty w XII LO IP: *.chello.pl 30.04.09, 15:33
                      Nerwy puszczają? To ty zacząłeś o kopaniu. Narcyzm, dzieci PO w
                      szkole? Myślę, że twoja frustracja podpowiada ci te brednie na temat
                      ogólniaka, gdzie są tacy, którym chce się uczyć. To tyle, bo
                      dyskusja z tobą to strata czasu.
                      • dyzurny-malkontent Re: A to ci niespodzianka: dzień otwarty w XII LO 30.04.09, 16:44
                        Jak dziecko takiego rodzica może uczyć się w szkole Urbana? Ani nie umiesz argumentować, ani nie masz nic konkretnego do powiedzenia, ani nie rozumiesz słowa pisanego.
                        Zacznijmy od rozdawania kopów tutaj Twoja wypowiedź: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=94492915&a=94606741
                        Następnie o narcyzmie - pławienie się w towarzystwie "najlepszych" jest jedynym działaniem, jakie jest widoczne w postępowaniu Urbana, o żadnych innych wiekopomnych a niezwiązanych z segregacją uczniów nie słyszałem.

A teraz konkrety Mirku, jako ojciec tak zdolnego dziecka powinieneś sypać jak z rękawa pozytywnymi opiniami. Czekam na pochwalną epistołę.
                        • beatrix13 Re: A to ci niespodzianka: dzień otwarty w XII LO 30.04.09, 23:14
                          dyżurny malkontencie ja tobie współczuję kompleksów z powodu twojego
                          nędznego wykształcenia i eufemistycznie mówiąc zdolnych inaczej
                          dzieci
                          • dyzurny-malkontent Re: A to ci niespodzianka: dzień otwarty w XII LO 01.05.09, 10:05
                            Już żeśmy ustalili beatrix, że jesteś za głupia, by potrafić na podstawie analizy tekstu umieć ustalić profil psychologiczno-merytoryczny osoby. Za to ustaliliśmy też, że jak na farbowaną blondynę przystało dogmatyzm w formie grzywki wyłącza czasem Ci myślenie zupełnie.
                            Nie broń Mirka, przecież wiem, że Tobie też wydaje się, że zajęciami pozalekcyjnymi ustawisz swojemu dziecku przyszłość... biedni przerażeni i sfrustrowani rodzice tak mają porąbane w główkach :-D
                            • dyzurny-malkontent Re: A to ci niespodzianka: dzień otwarty w XII LO 01.05.09, 10:08
                              I właśnie na takich zakompleksionych blondynach budujących dziecku życie wysyłaniem do "elitarnych" szkółek Urban buduje swój kapitał życiowy. Ze trzydziestu takich narcystycznych frustratów jak Ty i ma Urban wianuszek poparcia... :-) Ten człowiek tak całe życie.
                              • beatrix13 Re: A to ci niespodzianka: dzień otwarty w XII LO 01.05.09, 19:18
                                dyzurny-malkontent napisał:

> I właśnie na takich zakompleksionych blondynach budujących dziecku
                                życie wysyła
                                > niem do "elitarnych" szkółek Urban buduje swój kapitał życiowy. Ze
                                trzydziestu
                                > takich narcystycznych frustratów jak Ty i ma Urban wianuszek
                                poparcia... :-) Te
                                > n człowiek tak całe życie.

..................
                                i to cie boli,że Ten człowiek tak całe życie,a ty Nic całe swoje
                                życie
                            • beatrix13 Re: A to ci niespodzianka: dzień otwarty w XII LO 01.05.09, 19:17
                              całe forum współczuje biedaczysku dyżurnemu-malkontentowi braku
                              możliwości intelektualnych, tudzież nieudanych potomków
                              • Gość: nauczyciel Re: A to ci niespodzianka: dzień otwarty w XII LO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.09, 15:12
                                "... a ich talenty w innych szkołach marnują się" powiedział
                                Dyrektor Urban, to znaczy, że inne szkoły marnują zdolnych, a tylko
                                XIII jest zdolna do dobrej pracy????!!!! Chyba to brak szacunku dla
                                innych nauczycieli. Jest mi bardzo przykro panie dyrektorze, że tak
                                pan sądzi...
    • Gość: as dlaczego do LO13 jest 1,5 kandyd a LO2 3,5 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.09, 08:17
      czyli paradoksalnie do lo 13 łatwiej dostać się niż do lo2
      • Gość: Palindrom Re: dlaczego do LO13 jest 1,5 kandyd a LO2 3,5 IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.04.09, 14:52
        paradokslanie do lo2 jest więcej chętnych, trudniej dostać się do
        lo13.

dzień otwarty był inicjatywą oddolną, która została zaakceptowana
        przez dyrekcję i przejęta przez nią. Autorytaryzmu w lo13 nie ma i
        raczej nie będzie. Jeśli ktoś twierdzi inaczej - zapraszamy do
        dyskusji na żywo - w lo13.
        • Gość: zs Re: dlaczego do LO13 jest 1,5 kandyd a LO2 3,5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 15:20
          zapewniam cię,że jest-najlepszym przykładem nie przyjęcie chorego dzieciaka
          • Gość: Palindrom M. Nilap Re: dlaczego do LO13 jest 1,5 kandyd a LO2 3,5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 21:21
            oczywiście to, że dyrekcja przyjmuje dzieci chore [ale poruszające się na
            nogach, nie wózku] powiedzmy na raka, które przez rok potrafią leżeć w szpitalu
            [aktualnie jeden taki chłopak rocznik 1991 chodzi z rocznikiem młodszym bo rok
            był leczony i miał indywidualne lekcje] jest całkowicie niezauważone? No tak, bo
            rzeczy pozytywnych się nie widzi.
            • Gość: zs Re: dlaczego do LO13 jest 1,5 kandyd a LO2 3,5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 21:34
              to byłby dopiero skandal gdyby Urban wyrzucił dziecko,które zachorowało
              będąc już uczniem tej szkoły,nie widzisz drobnej różnicy między świadomym
              nieprzyjęciem chorego,a pozwoleniem na kontynuowanie nauki choremu.
            • Gość: e.beata Re: dlaczego do LO13 jest 1,5 kandyd a LO2 3,5 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.09, 14:55
              tak z ciekawości - skoro leżał w szpitalu i miał indywidualny tok
              nauczania, to dlaczego ten rok powtarza?? To po co były te
              indywidualne lekcje? Nie rozumiem, zawsze myslałam, ż ewłasnie z
              tego względu aby roku nie tracić.
              • Gość: Palindrom M. Nilap Re: dlaczego do LO13 jest 1,5 kandyd a LO2 3,5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 16:28
                nie przystąpił do egzaminu gimnazjalnego. Do liceum wcale nikt go przyjąć nie
                musiał, bo wiązało się to z wieloma kosztami [tak, to też jest w jakiś sposób
                niepełnosprawne dziecko], a jednak przyjęto. Tak samo jak innego, który od 2 lat
                do szkoły nie chodzi bo ma bodajże stwardnienie rozsiane(?). Przyjęto go do
                liceum pomimo wiadomości o tym, że w szkole nikt go nie zobaczy. Każdy przypadek
                jest rozpatrywany indywidualnie. Ale o tych pozotywnych nikt nie mówi.
    • lafontenn A to ci niespodzianka: dzień otwarty w XII LO 26.04.09, 22:08
      Hej, zagłosujmy w plebiscycie na

www.asycieniasy.pl

na profesora Bartoszewskiego, albo na Prezydenta Wałęsę. A nie tak jak jest -
      jakiś paszkwilant Łysiak wygrywa. No, do roboty, wiara!
    • Gość: 2010 Re: A to ci niespodzianka: dzień otwarty w XII LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.09, 17:37
      tylko dla pelnosprawnych, pamietamy Panie urban!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka