Gość: 21 IP: *.lysomice.sdi.tpnet.pl 18.01.04, 23:18 Brzmi fantastycznie i niewiarygodnie. Czekałem na coś takiego. Jutro jadę zobaczyć! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: **** Re: Na narty do Unisławia IP: 158.75.8.* 19.01.04, 08:32 O rany! To brzmi jak bajka! Super sprawa, mysle ze będzie wielu chetnych! Ja na pewno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolusb Re: Na narty do Unisławia IP: *.torun.mm.pl 19.01.04, 16:02 Zapraszam wszystkich od nowego sezonu troszke blizej Torunia na stok w Nowej Wsi za Zlotorią od centrum Torunia okolo 10 km bedzie wyciag armatki ratrak restauracja wypozyczalnia sprzetu oraz szkolka narciarska konkurencja juz rosnie Panie Kolodziej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olivier Re: Na narty do Nowej Wsi IP: *.torun.mm.pl 19.01.04, 16:05 Wlasnie tez bedzie wyciag w Nowej Wsi duzo blizej Torunia ze specjalnym autobusem dla narciarzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asa Re: Na narty do Nowej Wsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.04, 17:07 Od kiedy będzie działał, bo Unisław już dziąla, jeździłam tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: programator Re: Na narty do Unisławia IP: 80.48.80.* 19.01.04, 11:55 Czyżby początki normalności? Pozdrowienia dla Krzysztofa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 07(Janek Błąd) Re: Na narty do Unisławia IP: *.petrus.com.pl / 80.48.189.* 19.01.04, 13:24 Na Rubinkowie I jest skarpa spadająca do Wisły (poprzecinana torem saneczkowym i trasą dla rowerzystów), którą można by niewielkim kosztem wyrównać i założyć chociażby wyrwirączkę. Można by było wygospodarowac tam ok. 200 m zjazdu. Pewnym problemem jest usytuowanie (duże nasłonecznienie), ale podczas minusowych temperatur sprawę by załatwiły trzy, cztery działka śnieżne. Trochę zazdroszczę, że w Unisławiu... Może ktoś z OSiRu by się przeszedł na skarpę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolek Re: Na narty do Unisławia IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 19.01.04, 14:16 A śnieg właśnie spadł jak na zamówienie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borys Re: Na narty do Unisławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 14:21 Znam trochę te tereny i byłem tam ostatnio podejrzeć jak to wygląda....Wreszcie ktoś z pomysłem i chęcią aby te wspaniałe tereny wykorzystać...POLECAM !! Odpowiedz Link Zgłoś
verbatim21 Re: Na narty do Unisławia 19.01.04, 21:57 Jazda na nartach bliżej morza niż gór. Prawda, że to fantastycznie to brzmi! Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Na narty do Unisławia 19.01.04, 23:02 musze to koniecznie zobaczyc :) radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 08 Re: Na narty do Unisławia IP: 158.75.8.* 20.01.04, 08:08 A może ktos juz tam zjeżdżał i mógłby cos napisać? Jaka trasa (czerwona, czarna:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asa Re: Na narty do Unisławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.04, 17:14 Jak ktoś tak zadaje pytania to od razu wiadomo, ze niewiele wie o nartach, a czarnej trasy to nawet z daleka nie widział. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Na narty do Unisławia IP: 158.75.8.* 26.01.04, 09:36 widzial, widzial, nie raz, nie martw sie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herminator Re: Na narty do Unisławia IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 29.01.04, 08:51 Widział, chyba na starej fotografii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krotki Kto Był??? IP: *.torun.mm.pl 20.01.04, 08:32 opiszcie jak dojechać, do której mozna jeździć!!!! itp Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krytyk Re: Kto Był??? IP: *.local.chlodnia.com.pl / *.perfect.net.pl 26.01.04, 14:29 Byłem w sobotę i już nie pojadę ... wolę Wygodę. Szkoda bo bliżej. Może za rok facet pomyśli że w naszych warunkach bez pracy armatki dzień i noc jeżeli temperatury na to pozwolą ciężko jest przygotować stok. W Białce sypią nawet jeżeli warstwa śniegu ma 1 m !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olivier Nowa Wies IP: *.torun.mm.pl 26.01.04, 17:25 Od nowego sezonu profesjonalny stok bedzie w Nowej Wsi mysle ze pan Kolodziej oszczedza na wodzie i pradzie armatka kosztuje(27m3 wody na godzine) ale wtedy stok wyglada profesjonalnie zalozylem wczoraj nowe narty na stoku w unislawiu i sa zajebiscie porysowane same kamienie nawet nie ma odpowiedniej trawy pod spodem czas doinwestowac jeszcze troszke wrzucic kasy na ratrak a nie nosic snieg z okolicznych pol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swój Re: Na narty do Unisławia IP: *.dabrowa-chelminska.sdi.tpnet.pl 20.01.04, 11:12 Dojazd do wyciagu : z Torunia do Unisławia, kierunek Bydgoszcz, za ostatnimi budynkami w Raciniewie w prawo w kierunku oczyszczalni - droga asfaltowa. Z Bydgoszczy : nie wieżdżając do Unisławia, przed budynkami w Raciniewie w lewo, kirunek oczyszczalnia. Wczoraj stok zupełnie nie do jazdy - brak śniegu! Górka jest tak usytuowana, że wiatr zdmuchuje śnieg. Wymagana jest intensywna praca armatek! Kontenera żadnego jeszcze nie było. Jak sie facet nie weźmie do roboty to po feriach może już sprzątać! Stok typowy dla nowicjuszy i średniaków ale na bezrybiu i rak ... Nie wiem tylko jak liczono długość - te 500 m to gruba przesada. Na moje oko jakieś 300 m do jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 08 Re: Na narty do Unisławia IP: 158.75.8.* 20.01.04, 14:44 > Jak sie facet nie weźmie do roboty to po feriach może już sprzątać! hmmm - a ja myślałam że jeszcze w lutym będzie można tam się wybierac w soboty, niedziele (na ogól wtedy na stokach jest największy tłok) > Stok typowy dla nowicjuszy i średniaków ale na bezrybiu i rak ... noo właśnie, żeby sobie raz na tydzień poharcowac.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swój Re: Na narty do Unisławia IP: *.dabrowa-chelminska.sdi.tpnet.pl 20.01.04, 15:25 Ferie to najlepszy dochód i jak tego nie wykorzystają to będą " w plecy "! W lutym w tym miejscu rzadko kiedy jest śnieg a i temp jest powyzej zera - to nie góry! Odpowiedz Link Zgłoś
pesel Re: Na narty do Unisławia 21.01.04, 07:52 Byłem wczoraj po 17. Górka łatwa (zielona, max niebieska), na oko jakieś 300 m. Orczyk nowiutki. Oswietlenie też. Śniegu trochę bylo - od biedy można byłoby juz jeździć. Tylko strasznie wiało (jak zresztą wszędzie wczoraj). Oby wyciąg ruszył jak najszybciej. Widze jeden problem - brak parkingu. Auta będa stały na drodze, bdzie jeden wielki korek.... Ale i tak pojade!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczor Re: Na narty do Unisławia IP: *.gtech.com / 156.24.1.* 22.01.04, 14:22 Dzisiaj rano jeszcze nie działał. Mają tylko 1 armatkę a śniegu tam malutko. No i z oświetleniem dopiero kombinują ale na weekend powinno już działać. Szkoda tylko że w najbardziej stromym miejscu ustawili właśnie wyciąg! Dużym plusem jest natomiast piękny widok na dolinę Wisły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amator Re: Na narty do Unisławia IP: 195.85.209.* 23.01.04, 14:43 Przedsięwzięcie b.dobre, ale...no właśnie, za późno zabrali się do roboty !! Stok jest słabo przygotowany (na dziś tj.23.01.br godz.9.00)- bardzo uboga warstwa śniegu - zbrylona, zlodowaciała - potrzebny byłby ratrak ! Samo walcowanie sniegu nic nie daje!Obawiam się również, czy wystarczy im jedna armatka ?? Poza tym mają problemy z instalacją elektr. (wczoraj wysiadły dwie fazy !!)Innymi słowy - inauguracja może być opóźniona...a szkoda bo jak długo bedą takie niskie temperatury??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asa Re: Na narty do Unisławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.04, 17:03 Jak się nie ma co się lubi to nie należy narzekać i marudzić. Pewnie że w Zillertall jest cudnie, ale tam dziś pojechać nie mogłam, a w Unisławiu trochę pojeździłam. A ty amatorze napisałeś co wiedziałeś, ale niewiele chyba widziałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Na narty do Unisławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.04, 17:47 Asa masz racje w Zell jest cudnie ,a Unisław dobrze ,że jest.zjechałem parę razy i w kolejce słuchałem tych znudzonych amatorów.troszkę kamyków i zatrzymujący się wyciąg co chwila to nic byliśmy na powietrzu i to jest to.ten amator niech więcej tam nie jedzie to kolejka będzie mniejsza.normalne ,ze tam dopiero ruszyło i napewno się rozkręci.Asa trzymaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asa Re: Na narty do Unisławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.04, 17:12 Parking już powstał. Byłam, jeździłam i znowu Pojadę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asa Re: Na narty do Unisławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.04, 17:18 Pomyśl - i co komu z takiego tekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asa Re: Na narty do Unisławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.04, 17:17 Bo nie wiesz, że bedzie się jeździło poza początek wyciągu pod górkę, a potem będzie się wracało do wyciągu. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzaankaa Re: Na narty do Unisławia 26.01.04, 08:54 Byłam w sobotę i w niedzielę, dziś własnie za chwilę wyjeżdzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makler Re: Na narty do Unisławia IP: 81.15.223.* 27.01.04, 13:55 Yo, czy jest tam na miejscu wypozyczalnia sprzętu ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sold Re: Na narty do Unisławia IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.04, 19:50 jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Na narty do Unisławia IP: *.ARMnet.Torun.org.PL 28.01.04, 00:08 a jakie ceny sprzetu??? ktos sie orjetuje? czy jest mozliwosc nauki z instruktorem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Na narty do Unisławia IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 29.01.04, 23:51 Jest możliwość nauki z instruktorem za 40 zł. za godz.Sprzęt też jest, ale kolejka na godzinę.Ogólnie jednak jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makler Re: Na narty do Unisławia IP: 81.15.223.* 30.01.04, 11:15 Ruszam w niedzielę... zobaczę co z tego wyjdzie. Mam nadzieje ze bezdie okaz :> ... heheh, bo posty na tym forum raczej mało optymistyczne! A ten telefon z artykułu to jakaś lipa... dodzwonić się to raczej opcja niedostęna !! Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akabej Yrats Na laski do Chełmży! (no text) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.04, 13:01 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pirat Re: Na laski do Chełmży! (no text) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.04, 07:45 Akabej Yrat pomyśl jak ty wygladasz na tym forum. A jakby na laski to do Chełmży? Chyba masz coś z głową!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akabej Yrats Re: Na laski do Chełmży! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.04, 18:59 A co? Takie brzydkie? Odpowiedz Link Zgłoś