Dodaj do ulubionych

Na narty do Unisławia

IP: *.lysomice.sdi.tpnet.pl 18.01.04, 23:18
Brzmi fantastycznie i niewiarygodnie. Czekałem na coś takiego. Jutro jadę zobaczyć!
Obserwuj wątek
    • Gość: **** Re: Na narty do Unisławia IP: 158.75.8.* 19.01.04, 08:32
      O rany! To brzmi jak bajka! Super sprawa, mysle ze będzie wielu chetnych! Ja na
      pewno!
      • Gość: lolusb Re: Na narty do Unisławia IP: *.torun.mm.pl 19.01.04, 16:02
        Zapraszam wszystkich od nowego sezonu troszke blizej Torunia na stok w Nowej
        Wsi za Zlotorią od centrum Torunia okolo 10 km bedzie wyciag armatki ratrak
        restauracja wypozyczalnia sprzetu oraz szkolka narciarska konkurencja juz
        rosnie Panie Kolodziej
        • Gość: olivier Re: Na narty do Nowej Wsi IP: *.torun.mm.pl 19.01.04, 16:05
          Wlasnie tez bedzie wyciag w Nowej Wsi duzo blizej Torunia ze specjalnym
          autobusem dla narciarzy
          • Gość: Asa Re: Na narty do Nowej Wsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.04, 17:07
            Od kiedy będzie działał, bo Unisław już dziąla, jeździłam tam.
    • Gość: programator Re: Na narty do Unisławia IP: 80.48.80.* 19.01.04, 11:55
      Czyżby początki normalności? Pozdrowienia dla Krzysztofa.
      • Gość: 07(Janek Błąd) Re: Na narty do Unisławia IP: *.petrus.com.pl / 80.48.189.* 19.01.04, 13:24
        Na Rubinkowie I jest skarpa spadająca do Wisły (poprzecinana torem saneczkowym
        i trasą dla rowerzystów), którą można by niewielkim kosztem wyrównać i założyć
        chociażby wyrwirączkę. Można by było wygospodarowac tam ok. 200 m zjazdu.
        Pewnym problemem jest usytuowanie (duże nasłonecznienie), ale podczas
        minusowych temperatur sprawę by załatwiły trzy, cztery działka śnieżne. Trochę
        zazdroszczę, że w Unisławiu... Może ktoś z OSiRu by się przeszedł na skarpę?
    • Gość: karolek Re: Na narty do Unisławia IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 19.01.04, 14:16
      A śnieg właśnie spadł jak na zamówienie...
      • Gość: Borys Re: Na narty do Unisławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 14:21
        Znam trochę te tereny i byłem tam ostatnio podejrzeć jak to
        wygląda....Wreszcie ktoś z pomysłem i chęcią aby te wspaniałe tereny
        wykorzystać...POLECAM !!
    • verbatim21 Re: Na narty do Unisławia 19.01.04, 21:57
      Jazda na nartach bliżej morza niż gór. Prawda, że to fantastycznie to brzmi!
      • radca Re: Na narty do Unisławia 19.01.04, 23:02
        musze to koniecznie zobaczyc :)

radca
        • Gość: 08 Re: Na narty do Unisławia IP: 158.75.8.* 20.01.04, 08:08
          A może ktos juz tam zjeżdżał i mógłby cos napisać? Jaka trasa (czerwona,
          czarna:-))))
          • Gość: Asa Re: Na narty do Unisławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.04, 17:14
            Jak ktoś tak zadaje pytania to od razu wiadomo, ze niewiele wie o nartach, a
            czarnej trasy to nawet z daleka nie widział.
            • Gość: gosc Re: Na narty do Unisławia IP: 158.75.8.* 26.01.04, 09:36
              widzial, widzial, nie raz, nie martw sie!
              • Gość: herminator Re: Na narty do Unisławia IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 29.01.04, 08:51
                Widział, chyba na starej fotografii
    • Gość: krotki Kto Był??? IP: *.torun.mm.pl 20.01.04, 08:32
      opiszcie jak dojechać, do której mozna jeździć!!!! itp

Pozdrawiam
      • Gość: krytyk Re: Kto Był??? IP: *.local.chlodnia.com.pl / *.perfect.net.pl 26.01.04, 14:29
        Byłem w sobotę i już nie pojadę ... wolę Wygodę. Szkoda bo bliżej. Może za rok
        facet pomyśli że w naszych warunkach bez pracy armatki dzień i noc jeżeli
        temperatury na to pozwolą ciężko jest przygotować stok. W Białce sypią nawet
        jeżeli warstwa śniegu ma 1 m !!
        • Gość: olivier Nowa Wies IP: *.torun.mm.pl 26.01.04, 17:25
          Od nowego sezonu profesjonalny stok bedzie w Nowej Wsi mysle ze pan Kolodziej
          oszczedza na wodzie i pradzie armatka kosztuje(27m3 wody na godzine) ale wtedy
          stok wyglada profesjonalnie zalozylem wczoraj nowe narty na stoku w unislawiu i
          sa zajebiscie porysowane same kamienie nawet nie ma odpowiedniej trawy pod
          spodem czas doinwestowac jeszcze troszke wrzucic kasy na ratrak a nie nosic
          snieg z okolicznych pol
    • Gość: swój Re: Na narty do Unisławia IP: *.dabrowa-chelminska.sdi.tpnet.pl 20.01.04, 11:12
      Dojazd do wyciagu : z Torunia do Unisławia, kierunek Bydgoszcz, za ostatnimi
      budynkami w Raciniewie w prawo w kierunku oczyszczalni - droga asfaltowa.
      Z Bydgoszczy : nie wieżdżając do Unisławia, przed budynkami w Raciniewie w
      lewo, kirunek oczyszczalnia.
      Wczoraj stok zupełnie nie do jazdy - brak śniegu!
      Górka jest tak usytuowana, że wiatr zdmuchuje śnieg.
      Wymagana jest intensywna praca armatek!
      Kontenera żadnego jeszcze nie było.
      Jak sie facet nie weźmie do roboty to po feriach może już sprzątać!
      Stok typowy dla nowicjuszy i średniaków ale na bezrybiu i rak ...
      Nie wiem tylko jak liczono długość - te 500 m to gruba przesada.
      Na moje oko jakieś 300 m do jazdy.
      • Gość: 08 Re: Na narty do Unisławia IP: 158.75.8.* 20.01.04, 14:44
        > Jak sie facet nie weźmie do roboty to po feriach może już sprzątać!
        hmmm - a ja myślałam że jeszcze w lutym będzie można tam się wybierac w soboty,
        niedziele (na ogól wtedy na stokach jest największy tłok)
        > Stok typowy dla nowicjuszy i średniaków ale na bezrybiu i rak ...
        noo właśnie, żeby sobie raz na tydzień poharcowac....

• Gość: swój Re: Na narty do Unisławia IP: *.dabrowa-chelminska.sdi.tpnet.pl 20.01.04, 15:25
          Ferie to najlepszy dochód i jak tego nie wykorzystają to będą " w plecy "!
          W lutym w tym miejscu rzadko kiedy jest śnieg a i temp jest powyzej zera - to
          nie góry!
          • pesel Re: Na narty do Unisławia 21.01.04, 07:52
            Byłem wczoraj po 17. Górka łatwa (zielona, max niebieska), na oko jakieś 300 m.
            Orczyk nowiutki. Oswietlenie też. Śniegu trochę bylo - od biedy można byłoby
            juz jeździć. Tylko strasznie wiało (jak zresztą wszędzie wczoraj).
            Oby wyciąg ruszył jak najszybciej.

Widze jeden problem - brak parkingu. Auta będa stały na drodze, bdzie jeden
            wielki korek....

Ale i tak pojade!!!!
            • Gość: kaczor Re: Na narty do Unisławia IP: *.gtech.com / 156.24.1.* 22.01.04, 14:22
              Dzisiaj rano jeszcze nie działał. Mają tylko 1 armatkę a śniegu tam malutko. No
              i z oświetleniem dopiero kombinują ale na weekend powinno już działać.
              Szkoda tylko że w najbardziej stromym miejscu ustawili właśnie wyciąg!
              Dużym plusem jest natomiast piękny widok na dolinę Wisły.
              • Gość: amator Re: Na narty do Unisławia IP: 195.85.209.* 23.01.04, 14:43
                Przedsięwzięcie b.dobre, ale...no właśnie, za późno zabrali się do roboty !!
                Stok jest słabo przygotowany (na dziś tj.23.01.br godz.9.00)- bardzo uboga
                warstwa śniegu - zbrylona, zlodowaciała - potrzebny byłby ratrak ! Samo
                walcowanie sniegu nic nie daje!Obawiam się również, czy wystarczy im jedna
                armatka ?? Poza tym mają problemy z instalacją elektr. (wczoraj wysiadły dwie
                fazy !!)Innymi słowy - inauguracja może być opóźniona...a szkoda bo jak długo
                bedą takie niskie temperatury???
                • Gość: Asa Re: Na narty do Unisławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.04, 17:03
                  Jak się nie ma co się lubi to nie należy narzekać i marudzić. Pewnie że w
                  Zillertall jest cudnie, ale tam dziś pojechać nie mogłam, a w Unisławiu trochę
                  pojeździłam. A ty amatorze napisałeś co wiedziałeś, ale niewiele chyba
                  widziałeś.
                  • Gość: mm Re: Na narty do Unisławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.04, 17:47
                    Asa masz racje w Zell jest cudnie ,a Unisław dobrze ,że jest.zjechałem parę
                    razy i w kolejce słuchałem tych znudzonych amatorów.troszkę kamyków i
                    zatrzymujący się wyciąg co chwila to nic byliśmy na powietrzu i to jest to.ten
                    amator niech więcej tam nie jedzie to kolejka będzie mniejsza.normalne ,ze tam
                    dopiero ruszyło i napewno się rozkręci.Asa trzymaj się.
            • Gość: Asa Re: Na narty do Unisławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.04, 17:12
              Parking już powstał. Byłam, jeździłam i znowu Pojadę.
          • Gość: Asa Re: Na narty do Unisławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.04, 17:18
            Pomyśl - i co komu z takiego tekstu.
      • Gość: Asa Re: Na narty do Unisławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.04, 17:17
        Bo nie wiesz, że bedzie się jeździło poza początek wyciągu pod górkę, a potem
        będzie się wracało do wyciągu.
    • zuzaankaa Re: Na narty do Unisławia 26.01.04, 08:54
      Byłam w sobotę i w niedzielę, dziś własnie za chwilę wyjeżdzam.
      • Gość: makler Re: Na narty do Unisławia IP: 81.15.223.* 27.01.04, 13:55
        Yo, czy jest tam na miejscu wypozyczalnia sprzętu ??
        • Gość: sold Re: Na narty do Unisławia IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.04, 19:50
          jest
          • Gość: gosc Re: Na narty do Unisławia IP: *.ARMnet.Torun.org.PL 28.01.04, 00:08
            a jakie ceny sprzetu??? ktos sie orjetuje? czy jest mozliwosc nauki z
            instruktorem?
            • Gość: Magda Re: Na narty do Unisławia IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 29.01.04, 23:51
              Jest możliwość nauki z instruktorem za 40 zł. za godz.Sprzęt też jest, ale
              kolejka na godzinę.Ogólnie jednak jest ok.
              • Gość: makler Re: Na narty do Unisławia IP: 81.15.223.* 30.01.04, 11:15
                Ruszam w niedzielę... zobaczę co z tego wyjdzie. Mam nadzieje ze bezdie
                okaz :> ... heheh, bo posty na tym forum raczej mało optymistyczne! A ten
                telefon z artykułu to jakaś lipa... dodzwonić się to raczej opcja niedostęna !!
                Pozdro
    • Gość: Akabej Yrats Na laski do Chełmży! (no text) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.04, 13:01
      .
      • Gość: pirat Re: Na laski do Chełmży! (no text) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.04, 07:45
        Akabej Yrat pomyśl jak ty wygladasz na tym forum. A jakby na laski to do
        Chełmży? Chyba masz coś z głową!!!!!!!!!
        • Gość: Akabej Yrats Re: Na laski do Chełmży! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.04, 18:59
          A co? Takie brzydkie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka