Dodaj do ulubionych

Ampułka z krwią Jana Pawła II w Toruniu

07.06.11, 06:22
No teraz, gdy krew JP2 będzie w naszym mieście skończą się wszystkie problemy... Ino myk i ulice staną się gładkie, korki na nich nieznaczne a powietrze czyste jak łza Maryi i sumienie o. Rydzyka!
Jaki relikwiarz?! Ludzie! Toć to średniowiecze!
Obserwuj wątek
    • wszczebrzeszyn Głupich nie sieją 07.06.11, 08:54
      A kto twierdzi, że skończą się problemy? Dla większości osób msze są lepsze od sesji terapeutycznych i choćby dlatego warto je promować.
      • roman_ Re: Głupich nie sieją 07.06.11, 09:20
        > A kto twierdzi, że skończą się problemy? Dla większości osób msze są lepsze od
        > sesji terapeutycznych i choćby dlatego warto je promować.

Święte słowa dobrodzieju, święte słowa :)
        • porypany1 Ampułka na widok publiczny 07.06.11, 09:44
          ...to się komary zlecą.
      • szlachcic Re: Głupich nie sieją 07.06.11, 12:53
        wszczebrzeszyn napisał:

> A kto twierdzi, że skończą się problemy?

ale to co napisal kleric ma inny sens
        czy "ampulka z krwia" jako relikwia ma sens?
        co ona ma sprawic?
        Mnie sie jednak wydaje ze papiez i caly kler powinni jednak zrozumiec ze w XXI wieku ludzie nie sa ciemnata taka jak w XVIIIw
        Tak, blogoslawienie papieza mialo sens, to podtrzymuje wiare, wzmacnia ja, daje powera mowiac mlodziezowo w propagowaniu wiary.
        Ampulka z krwia moim zdaniem osmiesza ta idee
    • zawsze.torunczyk Jakie święto województwa? 07.06.11, 12:20
      Z opisu jasno wynika że będzie to święto kościoła finansowane z pieniędzy publicznych.
      • szlachcic Re: Jakie święto województwa? 07.06.11, 12:55
        zawsze.torunczyk napisał:

> Z opisu jasno wynika że będzie to święto kościoła finansowane z pieniędzy publi
        > cznych.

kto bedzie lezal krzyzem?
        Zaleski? 100% pisowskiej holoty? czesc bandy PO?
        czy godpodarze dostana polecenie od towarzysza Zaleskiego lezenia krzyzem, a jak tak to jak dlugo?
        oto sa wazne pytania
    • aksum78 Ampułka z krwią Jana Pawła II w Toruniu 07.06.11, 17:08
      Czy to jest krew instant?
      • zawsze.torunczyk Przepisy sanitarne... 07.06.11, 17:43
        aksum78 napisał:

> Czy to jest krew instant?

Mnie zastanawia... bo są przecież jakieś tam sanitarne przepisy dotyczące odpadów medycznych, materiałów zakaźnych, przechowywania tkanek czy szczątków ludzkich ludzkich ich przewozu... jak się to ma do tego przypadku?
        • aksum78 Re: Przepisy sanitarne... 07.06.11, 20:43
          Wlasnie. Masz racje co z przepisami sanitarnymi?
    • absbls Ampułka z krwią Jana Pawła II w Toruniu 07.06.11, 18:26
      Przepraszam wszystkie spasione wieprze za to, ze porownalem je do polskich biskupow.Porownanie to jest wysoce obrazliwe i krzywdzi te pozyteczne zwierzaki. Katopolactwo juz wyladowalo w sredniowieczu a Wiecznie Zywy, nawet zza grobu doprowadzi ich do zupelnej mizerii umyslowej, czego przykladem cyrkus z ampulka. Wladze miasta doczolguja sie wytrwale do dna szamba, ku uciesze biskupa i jego kumpli. Niech bedzie pochylony Wielki Balwan Swiebodzinski!
    • izabelaniekatolicka Ampułka z krwią Jana Pawła II w Toruniu 07.06.11, 21:16
      Tak sobie czytam Wasze posty i tak sobie myślę; a gdzie byliście jak nadawano imię żyjącego człowieka szpitalom, ulicom, placom, jak żyjącemu człowiekowi stawiano pomniki. To zresztą toruńska tradycja niestety. Ulicę za życia ma też pan , który jeździł na motorku. Byliście na lotnisku? Śpiewaliście "Barkę"? Jeśli tak to nie narzekajcie.
      Ale ok. Kościół się ośmiesza. Cieszy mnie to. Może wreszcie ludzie zrozumieją w jakie absurdy każe im się wierzyć. Niech sobie wystawiają krew, ząb czy kawałek ucha kogokolwiek. Jest demokracja. Słuszna uwaga czy podobne "uroczystości" winny być sponsorowane z z kasy miasta.
      • kryst-ynak Re: Ampułka z krwią Jana Pawła II w Toruniu 08.06.11, 10:13
        Relikwie wywołują we mnie mieszane uczucia, nie jestem za tym żeby oddawać hołd kawałkom kości, ampułce z krwią, itp. Wiara to nie hołd dla tego rodzaju "pamiątek" Rzeczywiście to dramatyczna próba zwrotu do średniowecza gdzie każdy szanujący się klasztor szczycił się np. kawałkiem drewna z krzyża na którym umarł Chrystus, i wychodziło na to że kilkadziesiąt krzyży możnaby z tego złożyć itp. Do prawdziwości Całunu Turyńskiego też podchodzę z rezerwą. Podobnie traktuję wizerunki świętych na obrazach, pomnikach do których modlą się wierni, kedyś to zwano bałwochwalstwem. Prawdziwa wiara jest w nas. Z Bogiem można i należy rozmawiać bez pośrednictwa.
        • izabelaniekatolicka Re: Ampułka z krwią Jana Pawła II w Toruniu 08.06.11, 17:14
          Ja tez tak zaczynałam myśleć nim całkowicie odrzuciłam absurdy tzw wiary w boga.
          Witaj w Klubie
          Iza
          • tryg.sk11 Re: Ampułka z krwią Jana Pawła II w Toruniu 09.06.11, 23:00
            A ja myślałem, że po średniowieczu było oświecenie.
            • aksum78 do tryg 11.06.11, 21:57
              A co z renesnansem i barokiem?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka