pantaka 11.09.12, 18:00 Hasło Miejskiego Zarządu Dróg w Toruniu: ZWOLNIJ! ŚMIERĆ JEST SZYBSZA Zwolnij! Tego mistsza co to wymyślił i tego mistszzaaa, co to klepnął Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szlachcic Re: MZD a sprawa śmierci 11.09.12, 18:06 Wysepka na srodku mostu, waziutkie pasiki na skrzyzoowaniu Grudziadzka/Kosciuszki, zle oznakowany przejazd przez tory, zapadniete studzienki itp itd No niestety trzeba zwolnic, tu sie z Glonkiem zgadzam Odpowiedz Link Zgłoś
pantaka Re: MZD a sprawa śmierci 11.09.12, 18:46 Ale proszę, przeczytaj jeszcze raz to hasło, skoro śmierć jest szybsza, to zwalniasz w tym wypadku? Odpowiedz Link Zgłoś
jot9 Re: MZD a sprawa śmierci 11.09.12, 20:46 pantaka napisał: > Ale proszę, przeczytaj jeszcze raz to hasło, skoro śmierć jest szybsza, to zwal > niasz w tym wypadku? Och, ja to widzę tak, że chodzi o zagranie psychologiczne polegające na skojarzeniu śmierci z szybkością. Nieistotne, czy to ma sens logiczny, przyczynowo-skutkowy. To trochę podobnie jak z irytującymi, głupimi reklamami albo idiotycznymi pytaniami w konkursach. Nie jest istotne, że są irytujące albo idiotyczne, chodzi o efekt przedsięwzięcia widziany całościowo (w przypadku reklam/konkursów: marketingowy). Nawet jeśli zauważasz jakiś brak logiki w haśle to i tak efekt jest pożądany - w umyśle pojawia się związek trzech wyrazów: "śmierć", "szybkość" i podane w rozkazującym trybie "zwolnij". Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy_gw Re: MZD a sprawa śmierci 12.09.12, 23:32 Ja zwalniam w takim wypadku i zjeżdżam blisko prawej krawędzi prawego pasa. Śmierć wyprzedza mnie wtedy lewym pasem pędząc na śmierć a ja spokojnie jadę dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
pantaka Re: MZD a sprawa śmierci 13.09.12, 14:04 To to rozumiem, dziękuję za dobry pomysł, ja guupi chciałem uciekać Odpowiedz Link Zgłoś
malepiffko takich genialnych hasel jest wiecej 14.09.12, 11:30 "na drogach torunia obowiazuja zasady fair play" jedno z glupszych. reszty jakos nie zapamietalem. doskonale widac ze mzd mentalnie tkwi w poprzednim minionym systemie. Odpowiedz Link Zgłoś
pantaka Re: takich genialnych hasel jest wiecej 14.09.12, 12:14 o to to, to fair play to moje ulubione, kto im to wymyśla? Odpowiedz Link Zgłoś