Dodaj do ulubionych

MZD a sprawa śmierci

11.09.12, 18:00
Hasło Miejskiego Zarządu Dróg w Toruniu:
ZWOLNIJ! ŚMIERĆ JEST SZYBSZA
Zwolnij! Tego mistsza co to wymyślił i tego mistszzaaa, co to klepnął
Obserwuj wątek
    • szlachcic Re: MZD a sprawa śmierci 11.09.12, 18:06
      Wysepka na srodku mostu, waziutkie pasiki na skrzyzoowaniu Grudziadzka/Kosciuszki, zle oznakowany przejazd przez tory, zapadniete studzienki itp itd
      No niestety trzeba zwolnic, tu sie z Glonkiem zgadzam
      • pantaka Re: MZD a sprawa śmierci 11.09.12, 18:46
        Ale proszę, przeczytaj jeszcze raz to hasło, skoro śmierć jest szybsza, to zwalniasz w tym wypadku?
        • jot9 Re: MZD a sprawa śmierci 11.09.12, 20:46
          pantaka napisał:

> Ale proszę, przeczytaj jeszcze raz to hasło, skoro śmierć jest szybsza, to zwal
          > niasz w tym wypadku?

Och, ja to widzę tak, że chodzi o zagranie psychologiczne polegające na skojarzeniu śmierci z szybkością. Nieistotne, czy to ma sens logiczny, przyczynowo-skutkowy. To trochę podobnie jak z irytującymi, głupimi reklamami albo idiotycznymi pytaniami w konkursach. Nie jest istotne, że są irytujące albo idiotyczne, chodzi o efekt przedsięwzięcia widziany całościowo (w przypadku reklam/konkursów: marketingowy).
          Nawet jeśli zauważasz jakiś brak logiki w haśle to i tak efekt jest pożądany - w umyśle pojawia się związek trzech wyrazów: "śmierć", "szybkość" i podane w rozkazującym trybie "zwolnij".
        • jerzy_gw Re: MZD a sprawa śmierci 12.09.12, 23:32
          Ja zwalniam w takim wypadku i zjeżdżam blisko prawej krawędzi prawego pasa. Śmierć wyprzedza mnie wtedy lewym pasem pędząc na śmierć a ja spokojnie jadę dalej.
          • pantaka Re: MZD a sprawa śmierci 13.09.12, 14:04
            To to rozumiem, dziękuję za dobry pomysł, ja guupi chciałem uciekać
    • malepiffko takich genialnych hasel jest wiecej 14.09.12, 11:30
      "na drogach torunia obowiazuja zasady fair play" jedno z glupszych. reszty jakos nie zapamietalem.
      doskonale widac ze mzd mentalnie tkwi w poprzednim minionym systemie.
      • pantaka Re: takich genialnych hasel jest wiecej 14.09.12, 12:14
        o to to, to fair play to moje ulubione, kto im to wymyśla?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka