Gość: Wierzący Re: Trzynaste urodziny Radia Maryja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 14:12 A ja głęboko wierzę że Niebiosa wysłuchają moje modlitwy i O. Dyrektor trafi wreszcie tam gdzie jego miejsce a kumpel dzielący z nim lokum przegwintuje mu d..pę na wylot i sprawiedliwości stanie się zadość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIESZCZ Fraszka na Rydzyka IP: *.proxy.aol.com 07.12.04, 14:14 To nie diaspora lecz retoryka zrobila gwiazde z Ojca Rydzyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słuchacz Re: Trzynaste urodziny Radia Maryja IP: 195.150.225.* 07.12.04, 14:14 Myślę, że tytuł artykułu powinien brzmieć "Tłumoki na urodzinach Radia Maryja" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jcc Czy Rydzyk jezdzi Maybachem? IP: *.client.comcast.net 07.12.04, 14:20 Czy to prawda, z Ojciec Rydzyk jezdzi Maybachem, mercedesem za $300,000 kupionych z ofiar Polakow wierzacych w niego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Czy Rydzyk jezdzi Maybachem? IP: 212.244.249.* 07.12.04, 14:24 Zaraz tam jeździ. Wożą go. A Maybacha to on tylko pożycza:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazio Re: Czy Rydzyk jezdzi Maybachem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 14:35 Nie nie jest to prawda. Było to dementowane, a ci co wypuścili tą wiadomość nie protestują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jcc A gdzie Bush jr i bin Laden? IP: *.client.comcast.net 07.12.04, 14:15 Gość portalu: BOLIGLOWA napisał(a): > Niedlugo GW bedzie sie w piekle gotowac w kotle ze smola w towarzystwie > syfilityka Adolfka i syfilityka Leninka ... Zapomniales dodac fanatykow religijnych Busha jr i bin Ladena szerzacych wojne i terroryzm na swiecie w XXI wieku. Gazetami mozna palic pod kotlem ze smola. Ale w Kanadzie gazety oddaje sie na makulature (recycling). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MP Re: Trzynaste urodziny Radia Maryja- sekty o. Rydz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 14:15 Oto jest sekta! Gorsza niz wiekszosć pozostałych, tylko jakoś nikt tego nie chce uznać A pzrynajmniej się z takim stwierdzeniem nie spotkałem. Szkoda mi tych chorych fanatyków. Widać o. dyrektor juz im całkowicie wyprał mózgi. A może zainteresowałaby się nimi ABW? w końcu powinni śledzić takie grupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Re: Trzynaste urodziny Radia Maryja IP: *.top.net.pl 07.12.04, 14:17 A czy zaprosili Ałganowa? W końcu reprezentanta zaprzyjaźnionego państwa "słowiańskiego", które udzieliło pomocy techniczne (nadajniki) oraz redakcyjnej (dostarczanie tekstów opartych na "protokołach mędrców Syjonu", plucie na Europę, USA i NATO). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peciu Czy można ufać instytucji, która ma na rękach IP: *.core.lanet.net.pl / *.1.core.lanet.net.pl 07.12.04, 14:24 krew? Za sprawą kościoła zostały wymordowane miliony ludzi. W imię Boga zabijali, gwałcili, palili na stosie. Krucjaty, hrezje... To było ludobójstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gigi Re: Czy można ufać instytucji, która ma na rękach IP: *.bielsko.dialog.net.pl 07.12.04, 18:28 Ty Eciu - Peciu najpierw sobie poczytaj trochę literatury hist. choćby Lysiaka to się dowierz kto ma więcej krwi na rekach kościół czy różne systemy totalitarne. Osławiona Inkwizycja hiszpańska w ciagu paru wieków uśmierciła szesciokrotnie mniej ludzi niż postepowa Rewolucja Francuska gilotyna w ciagu 2 lat.A ludobójcy bolszewicy uśmiercili miliony, to samo w Chinach ,Meksyku,Hiszpanii. XX wiek to wiek walki z kościołem katolickim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbara Re: Trzynaste urodziny Radia Maryja IP: *.okayama.ocn.ne.jp 07.12.04, 14:25 A czy wiecie, ze Jezus byl zonaty i mial corke? Podobno istnieja dokumenty na to, ze jego zona byla Maria Magdalena,a corce na imie bylo Sara. I podobna Leonardo Da Vinchi namalowal ostatnia wieczerze z udzialem Mari Magdaleny(po prawicy Jezusa). Wlasnie czytam ksiazke Dana Browna "The Da Vinchi Code". Serdecznie polecam.Czytam w wersji orginalnej, poniewaz jestem na obczyznie, wiec nie wiem czy jest juz przeklad na nasz jezyk ojczysty, ale warto szukac i zanalezc. Osobiscie znalazlam odpowiedz na mnostwo pytan i watpliwosci, ktore mnie nurtowaly z zwiazku z praktykami Kosciola( przede wszystkim z krucjatami w imie Boga). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oli Re: Trzynaste urodziny Radia Maryja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 14:29 czleku-nie chcesz nie sluchaj nie patrz inie bedziesz nic widzial pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Che Re: glupis debil IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 14:31 To nie nienawiść, ja kocham ludzi w przeciwieństwie do tego radia, a to tylko w zabawny sposób przedstawiona prawda i dramat tych ludzi, którzy zostali wessani do sekty, która jest narzędziem Rosji i pana Kobylańskiego w Urugwaju do hamowania rozwoju mojej kochanej Polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joe Re: glupis debil IP: *.cable.mindspring.com 07.12.04, 14:38 przemyslales to naprawde dobrze??? naprawde kochasz ludzi i polske? ...a inni to myslisz nie kochaja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Che Re: glupis debil IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 14:52 Trudno mi powiedzieć czy kochają, w każdym razie nie taką Polskę jak ja czyli laicką wolną od knowania kleru, a najbardziej takiego jak Rydzyk i Jankowski, którzy mylą pojęcia katolicyzmu, oni wybierają rozsiewanie nienawiści, szukają wrogów jak żydokomuna, media, każdy przeciwnik to Żyd, czyli Jezus z Nazaretu, po tym widac, że to wrogowie Polskiego katolicyzmu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joe Re: glupis debil IP: *.cable.mindspring.com 07.12.04, 15:23 laicyzm wg ciebie to lek na cale zlo? na pewno polska bedzie szczesliwa w twoim laicyzmie, szczegolnie ci,ktorzy wiele juz przezyli i doswiadczyli wiedzac do czego doprowadza tak przez ciebie wielbiony styl szydzenia z prostych ludzi,ciezko pracujacych,widzacych to zlodziejstwo i pieniactwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Che Re: glupis debil IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 16:20 Złodziejstwo to religia, która kradnie ludziom wolność, a o ciężkiej pracy ty mi nie mów, bo jestem ze Śląska, a to jest kraina ludzi ciężko pracujących. Nie wiem do czego doprowadza laicyzm, wiem do czego prowadzi fanatyzm i kult człowieka niby księdza, który swego czasu mieszkając w Niemczech sympatyzował z tamtejszymi organizacjami profaszystowskimi, który w sprytny sposób sam szydzi z prostych ludzi wyłudzając ich pieniądze na swoje imperium, bądź jeździ po nie do Urugwaju do swego przyjaciela i przyjaciela Leppera, znanego antysemity Kobylańskiego, to są działania antypolskie nie mniejsze niż złodziejstwo i pieniactwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vaterland Re: glupis debil IP: *.twi.tudelft.nl 07.12.04, 16:23 Hm, smieszny jestes. Zarzucasz wrogom rm, ze nie widza zlodziejstwa, podczas, gdy najwiekszym zlodziejem w Polsce jest stary zgred rydzyk. Dlaczego najwieksi debile z Polski wyjechali do Stanow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: VIVAT RADIO MARYJA !!! 13 lat już działa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 21:51 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asw Re: Trzynaste urodziny Radia Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 14:31 pewnie rozdawano lizaki, różance, finaliści dostali atłasowe klęczniki i wszyscy rozgrzeszenie.....teraz smieje sie z pospolstwa zmp w staryck kronikach filmowych. za 30 lat bedziemy pekac ze smiechu nad ta grupka fanow z iq mniejszym niz 80....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gal Re: Trzynaste urodziny Radia Maryja IP: *.petrus.com.pl 07.12.04, 22:08 Ojcze nasz, któryś jest w niebie, święć się imię Twoje, przyjdź królestwo Twoje, bądź wola Twoja, jako w niebie tak i na ziemi, chleba naszego powszedniego daj nam dzisiaj i odpuść nam nasze winy, jako i my odpuszczamy naszym winowajcom i nie wódź nasz na pokuszenie, ale nas zbaw ode złego. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mihau DEKODERY?? -TO TV TRWAM JEST KODOWANA???? IP: *.rury.sdi.tpnet.pl 07.12.04, 14:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Trzynaste urodziny Radia Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 14:49 Czys ty oszalal? Jezus i jego matka Maryja to rdzenni "Mazurzy z Mazur". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MlodyJorg Re: Trzynaste urodziny Radia Maryja IP: *.proxy.aol.com 07.12.04, 14:49 Szkoda, ze nie bylo pochodu. Bractwo poczulo by sie zupelnie u siebie. Jak to mawiali towarysza: Nich sie swieci 1 Maja - pardon: 7 Grudnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: christophe Re: Trzynaste urodziny Radia Maryja IP: *.ppp.tiscali.fr 07.12.04, 16:54 chyba nie jestes taki mlody, jezeli az tak chodzi ci po glowie ten 1 maja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s.Bożenna Re: A u nas w Brygidzie to luz - blues, wszystko IP: *.lubin.dialog.net.pl 07.12.04, 14:54 nam może podskoczyć z GW na czele, jeszcze tylko lustracja ideologiczna i po liberaliźmia ani widu ani słychu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: delibero Re: Trzynaste urodziny Radia Maryja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.12.04, 14:56 Na szczęście to nie ostatnie urodziny RM. Choć jakbyś może jeszcze tysiąc razy powtórzył swój kretyński wpis, to może coś by drgnęło w twojej mózgownicy i byś wiedział, że taki frustrat i bidulek tylko przy tak kreatywnych jednostkach jak o. Rydzyk mógłby coś osiągnąć. A tak pozostało bezwiedne powielanie kretynizmów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: libero Re: Trzynaste urodziny Radia Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 15:34 Czy mam ci wymienić całe grono kreatywnych popaprańców, którzy w imię milości i w imię Boga , a przy tym pełni pogardy dla ludzi na których karkach wyleźli na powierzchnię przemienili ziemię w piekło. Jestem pelen pogardy i pluję na takich nieuleczalnie chorych na " wielkość" szarlatanów. Jednakże staram się mimo wszystko ich zrozumieć. Natomiast takie głosy i takie wypowiedzi jak twoja to już patologia, przejaw paranoi i kwalifikują sie do zamkniętego leczenia . To na plecach takich osobników z ilorazem iq poniżej 80 do wladzy dochodzą różni hitlerkowie, pol-poty i inni socjopaci. Stary to ty obudź sie i zaczni SAMODZIELNIE myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gigi Re: Trzynaste urodziny Radia Maryja IP: *.bielsko.dialog.net.pl 07.12.04, 15:49 Ludzie macie pelne gęby tolerancji dla gejów,lesbijek,morderców,złodziei i innych parszywców, którzy z was kpią,okradaja,robia wodę z mózgu młodym ludziom a nie mozecie zdobyć sie na odrobinę zrozumienia dla ludzi ,którz sie modla wyznaja inne wartości niż wy i przecież nie czynia wam nic złego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbokulca Re: Trzynaste urodziny Radia Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 15:54 Żal mi ciebie ziejący tolerancją mędrcze... każdego kto myśli inaczej niż ty do psychuszki... ale to nie ta epoka na szczęście specu od ilorazów.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgred Re: Trzynaste urodziny Radia Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 16:10 tak owieczko idź za swoim pasterzem - on cię tak ogoli z twoich pieniążków , że ani się obejrzysz jak zostanie ci tylko wiara - jesteś typowym przykładem tzw. syndromu ofiary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbokulca Re: Trzynaste urodziny Radia Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 16:14 Wolno mi i każdemu a tobie co do tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgred Re: Trzynaste urodziny Radia Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 16:24 to już lepiej zanieś od razu datek do ambasady rosyjskiej. Po co zbędny pośrednik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZebKeyn SLUCHACZE r.m nie wierza w Boga tylko w Rydzyka IP: *.olsztyn.mm.pl 07.12.04, 14:58 b/z komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K14 Re: Trzynaste urodziny Radia Maryja IP: *.petrus.com.pl 07.12.04, 14:59 Ludzie!!!!!! Kiedy się czyta, co tu wypisujecie to można dojść tylko do jednego wniosku: To jest po prostu dom war.. wariantów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dara44 Re: Trzynaste urodziny Radia Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 15:02 Boże, po co wy dyskutujecie z radiomaryjowcami? Przecież to niereformowalny, bezmyślny tłum. Ominąć ich opinie i nie dyskutować z nimi, bo to, doprawdy nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gigi Re: Trzynaste urodziny Radia Maryja IP: *.bielsko.dialog.net.pl 07.12.04, 15:25 I jak tu kochac Zydów,czy choćby darzyć sympatia,oni chca zeby ich nienawidzieć ,na tym polega ich strategia.Zreszta we wszystkich krajach Europy mieli problemy,przeganiano ich bo ludzie mieli ich dośc.Do Polski przybyło ich najwiecej.Wiem ze wielu polskich poetów,pisarzy,naukowców było Zydami zawsze miałam dla nich wiele sympatii,czytałam ich biografie,podziwiałam,ale niektórzy z was, z wasza nienawiścią do naszej wiary,polskości są godni pogardy Odpowiedz Link Zgłoś
tomeez Re: GW PRZECHODZI NA KATOLICYZM-WIARYGODNOSC"00" 07.12.04, 15:03 Ty sie zastanów co ty piszesz... Jako obrońca radia maryja pokazujesz katolickie oblicze... Żeczywiście JEZUS przez Ciebie przemawia. Co za idioci z wypranymi mózgami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: christophe Re: GW PRZECHODZI NA KATOLICYZM-WIARYGODNOSC"00" IP: *.ppp.tiscali.fr 07.12.04, 16:31 trzeba miec co wyprac, gdzie ten mozg? rzeczywiscie przez samo z ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: Trzynaste urodziny Radia Maryja I CHWATIT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 15:12 Gdyby 2000 lat temu istniał LPR i Radio Maryja ten żyd Jezus nie miałby żadnych szans w powoływaniu się na boski rodowód. Komisja z Giertychem udowodniłaby mu kłamstwo. Historia potoczyłaby się zupełnie inaczej. A ten żyd Jesus nauczał " wyjdzcie ze swych świątyń /wysiądźcie ze swych mercedesów / i pochylcie się nad bliźnim w potrzebie ON JEST BOWIEM KOŚCIOŁEM BOŻYM " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Urban Re: Trzynaste urodziny Radia Maryja IP: *.ikchz.pl / 158.66.1.* 07.12.04, 15:17 Towarzysze dlaczego na waszą gazetę mówią Koszerna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary Re: GW PRZECHODZI NA KATOLICYZM-WIARYGODNOSC"00" IP: 217.153.99.* 07.12.04, 15:20 Chyba masz zezwolenie na jazdę motocyklem bez kasku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Telewidz Szkoda że 2000 lat temu nie było telewizji Trwam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 15:30 Po pierwsze - nakręciło by się życie Żyda Jezusa na wideło dla niewierzących Po drugie - ojciec dyrektor puszczałby to na żywo aby uniknąć manipulacji itd. Po trzecie - poprosiłby tego Żyda Jezusa o jakiś cud bez potrzeby zbierania forsy od ludzi Po czwarte itd . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j007 Re: 13 - LAT NIEZALEŻNEGO POLSKIEGO RADIA !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 15:45 Radio Maryja to jedyne niezależne polskie radio wolne od cenzury "poprawności politycznej" Niech TRWA !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Che A TO PROGRAM NA JUTRO !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 16:35 RADIO MARYJA - program na jutro: 9-11 - rydzowe przeboje 11-12 - motoryzacja: jak zamontować ambonę na maybachu 12-14 - psychlogia: jak zrobić pranie mózgu staruszkom, żeby oddawali całe renty i emerytury na grubego bęcwała 14-15 - modlitwa o zdrowie ojca dyrektora przerywana co 5 minut numerami kont 15-17 - motoryzacja: pimp my ride - jak przerobić Maserati na papamobile do podróżowania po Toruniu 17-19 - rezydencje najbogatszych Polaków - relacja z dzielnicy willowej Lichenia 19-9 numery kont i program hipnozujący dewotów i dewotki do oddania wszystkich oszczędności, sprzedania domów, wydziedziczenia dzieci i wpłacenia wszystkiego na konto grzybowego ojczulka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cenzor Re: A TO PROGRAM NA JUTRO !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 16:39 Powtarzasz się jak zepsuta płyta gramofonowa wymyśl coś mądrzejszego matołku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Che Re: A TO PROGRAM NA JUTRO !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 16:54 nie ma potrzeby, to jest doskonału komentarz do polskiej głupoty i zależy mi by wszyscy zapoznali się z programem tego wspaniałego radia na jutro i na kolejne dni, bo codzień jest podobnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: christophe Re: Szkoda że 2000 lat temu nie było telewizji Tr IP: *.ppp.tiscali.fr 07.12.04, 16:51 a ta forsa (nie twoja, bo nie dajesz)cie neci :)))) Zbieraj tez chlopie, tylko kto ci da :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mary Re: GW PRZECHODZI NA KATOLICYZM-WIARYGODNOSC"00" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 15:36 ...no i oczywiście pedofila Jankowskiego oraz wyzyskiwacza staruszek - Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś