Dodaj do ulubionych

Expedia a kupno biletu-pytanie

IP: 193.105.221.* 22.11.11, 19:12
Witam z tego co widze expedia nie ma PL strony, na jakiej więc kupić expedia.de czy com? Jest jakaś róznica?
I jeszcze kilka pytań:
czy expedia pobiera prowize od zakupu biletu
czy ta firma jest wiarygodna? miał ktoś jakieś problemy?
Chciałbym kupić bilet na rok do przodu i w razie odwołania lotu czy zwracaja kase a moze to to juz jakos bezposrednio do linni lotniczych z problemem?
W razie odwołania lotu lub jego skasowania kto mnie powiadamia expedia czy linia lotnicza?
Obserwuj wątek
    • Gość: frequentflyer Re: Expedia a kupno biletu-pytanie IP: *.public.twinsnet.pl 22.11.11, 19:38
      ja kupuję na expedia.ie bo ceny podają i kasują w EUR a piszą po angielsku a nie po giermańsku. na expedia.com ceny w dolarach więc jak płacisz kartą z EUR jako walutą rozliczeniową - masz dwa przewalutowania, ergo jakieeś 2,5-3% w plecy.
      • Gość: tita Re: Expedia a kupno biletu-pytanie IP: 193.105.221.* 22.11.11, 21:15
        skoro jestes ich klientem to czekam na pozostałe odpowiedzi
        • Gość: Olga (25) Re: Expedia a kupno biletu-pytanie IP: *.dynamic.chello.pl 23.11.11, 03:37
          Dokładnie, jak to jest jeśli expedia zrobi mi kombinacje lotu lufthansa i KLM ( waw-fra-ams-del) gdzie te 2 linie nie są w sojuszu i np lufthansa zawiedzie ( odwolany lub opozniony lot do ams)
          Lufthansa moze wtedy powiedziec ze odpowiada tylko za swoj odcinek i do ams zabierze mnie pozniejszym lotem, ich juz moze nie obchodzic to ze nie zdąze na kolejny lot z ams do del
          • pawel_zet Re: Expedia a kupno biletu-pytanie 23.11.11, 07:08
            Sojusz lub jego brak nie mają nic do rzeczy. Jeżeli masz oba odcinki na jednym bilecie, to jeśli się spóźnisz na kolejny lot z winy przewoźnika, ponosi on odpowiedzialność z tego tytułu. Co innego, gdyby to były dwa bilety.
    • Gość: ben franklin Expedia a kupno biletu-odpowiedz IP: *.phil.east.verizon.net 23.11.11, 06:41

Witaj,

Expedia to wiarygodna i solidna firma. Obecnie nie pobiera prowizji.
      W przypadku odwolania lotu zwroca zaplacona kwote. Ewentualna
      korespondencje z Toba prowadzi Expedia. W swoim profilu przy
      kupnie biletu podajesz swoj e-adres i numer telefonu. Dostaniesz
      tez numer obslugi klienta. Mozesz rowniez wykupic ubezpieczenie
      od koniecznosci zrezygnowania z lotu.

Sprawdz rowniez strone www.kayak.com Kayak ma wiekszy zasieg
      przeszukiwania polaczen.

Pozdrowienia - ben
      • kajak75 Re: Expedia a kupno biletu-odpowiedz 23.11.11, 12:12
        Zapytalabym od razu o ubezpieczenie biletu, na wypadek, gdybys ty nie mogla poleciec. Niedawno robilam przeglad ofert ubezpieczenia kosztow rezygnacji i wszystkie firmy w PL wymagaly aby bilet byl kupiony u przewoznika, ktory ma swoje biuro w Polsce lub w biurze turystyczny z siedziba w PL lub swiadczacego uslugi zgodnie z polskim prawem.
    • tropikey Re: Expedia a kupno biletu-pytanie 23.11.11, 13:33
      cześć,
      zajrzyj jeszcze do tej oto dyskusji z 2010 r.:
      forum.gazeta.pl/forum/w,711,108222894,,expedia_de_pytanie.html?v=2
      Pozdrawiam, Bartek
      • jorn Re: Expedia a kupno biletu-pytanie 23.11.11, 15:18
        Dodam jeszcze, że za te same loty bywają różne ceny na różnych lokalnych stronach expedii. Niedawno kupowałem bilety na lot z Brukseli do Buenos – Aires i z powrotem, na expedia.de było taniej niż na expedia.be. Dlatego warto sprawdzać wszystkie ich strony, to samo dotyczy innych tego typu pośredników.
    • Gość: cvbn Re: Expedia a kupno biletu-pytanie IP: 193.105.221.* 23.11.11, 18:07
      Duza róznica?
      • Gość: dada Re: Expedia a kupno biletu-pytanie IP: *.as13285.net 18.05.12, 16:59
        Expeida to złodzieje, zostałam oszukana przez nich i nie chcą oddac mi pieniędzy!!!!!
        • glupota.nie.boli Re: Expedia a kupno biletu-pytanie 18.05.12, 19:24
          Gość portalu: dada napisał(a):

> Expeida to złodzieje<

Ale Expedia jest ok. Ty wygladasz na latwego do odstrzalu jelenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka