Dodaj do ulubionych

OLT - chwalę

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.12, 15:15
Jak dobrze mieć wybór!
Porównanie na trasie Wrocław - Warszawa i z powrotem, w dogodnych dla mnie godzinach. Zgadnijcie, co wybrałem ;)

LOT - OLT
ok. 400zł - ok. 200zł
głośny, stary i wyeksploatowany ATR72 - nowy (odnowiony) Airbus 320
Autobus na obu lotniskach - autobus we WRO, rękaw w WAW
Ciasnota, walki o miejsce na bagaż w luku, "delivery at aircraft" - Normalnie, jak w airbusie
Tylko sok/woda - sok/woda/kawa, herbata, jakaś przekąska, chusteczka odświeżająca
Gazety - brak gazet

Nie ma różnicy w:
Numerowanych miejscach
Bagażu nadawanym
Uprzejmości personelu (w obu wypadkach bez zarzutu, choć w OLT znacznie młodszy)
Strukturze społecznej pasażerów (żart), większość tu i tu to ludzie lecący służbowo (krawaciarze).

Gorzej jest w OLT z kontaktem telefonicznym, odprawą przez Internet i kolejkami do check-in (bo mają większe samoloty). Ale trzymam za nich kciuki. Niech na najważniejszych trasach się utrzymają, bo robią dobrą konkurencję LOT-owi i Intercity.
Obserwuj wątek
    • Gość: got Re: OLT - chwalę IP: *.bcc.com.pl 17.05.12, 11:58
      Również w niedługim czasie wypróbuję te linie :). Dzięki za informację. Konkurencja jest zdrowa, jako klienci tylko na tym skorzystamy. Również kibicuję OLT, zwłaszcza po ostatnich doświadczeniach z LOT ;).
      • dolna.polka OLT - moze pochwalę:) 18.05.12, 05:41

Ja tez chetnie poczytam. Za miesiac polece z Warszawy do Szczecina
        i po tygodniu wroce. I za dwa tygodnie powtorze trase. Ciekawa wiec
        jestem jak sie spisuja. Piszcie, prosze:)
        • Gość: kemot97 Re: OLT - moze pochwalę:) IP: 109.144.181.* 19.05.12, 12:50
          Lecialem na trasie Gdansk Wawa Gdansk zaraz jak zaczeli dzialalnosc w kwietniu. Juz wtedy nie bylo mozliwosci checkin online ale odprawa na lotnisku przebiegla sprawnie - samoloty A320 wypelnione w 80-90%, serwis bardzo dobry

Spoznienie: 15-20 minut wiec praktycznie zadne, w Wawie wejscie przez rekaw.

Generalnie bardzo dobre wrazenie ;) Chwale
    • Gość: calaviolina Re: OLT - chwalę IP: *.gdynia.mm.pl 05.06.12, 23:35
      czy OLT nadal nie ma odprawy online, trzeba robić odprawę na lotnisku?
      • Gość: kemot97 Re: OLT - chwalę IP: 2.30.149.* 10.06.12, 18:56
        nadal nie ma online check-in - oglosili ze po 16 czerwca ma znowu ruszyc.
        • dolna.polka OLT - panegiryk 23.07.12, 09:25
          Warszawa Szczecin. I powrot. Lekko, latwo, tanio ( 99 PLN) i uprzejmie. Piloci obcojezyczni. Pisz Pan Hiszpan:) Zaloga mila i usmiechnieta. Zyczliwosc do pasazera emanuje. Ladowanie ze szwajcarska punktualnoscia i precyzja neurochirurga. Z Warszawy nawet kanapka
          z kawa/herbata na tak krotkim dystansie (50 min). Same pochwaly. Bede z nimi latala.
          Do ewentualnego odwolania:) So far so good. OLT - keep up good work!
          • Gość: tuvalu Re: OLT - panegiryk IP: *.dynamic.chello.pl 25.07.12, 10:35
            Szkoda tylko że Olt likwiduje od 11 sierpnia 7 krajowych tras. Mają dobre promocje lotnicze.
            • troms Re: OLT - panegiryk 25.07.12, 13:49
              Skąd ta informacja o likwidacji 7 krajowych tras? I o jakie trasy dokładnie chodzi? Jesteś w stanie to potwierdzić czymś wiarygodnym. Kibicuję OLT od początku, korzystam często i też sobie chwalę, mam nadzieję że mnie czymś niemiłym nie zaskoczą.
              • corrina_f1 Re: OLT - panegiryk 26.07.12, 11:29
                Likwidują połączenia i sprzedają samoloty. Do tego nie płacą za paliwo (informacja z lotniska od pracownika), ciekawe co to oznacza...
                wyborcza.biz/biznes/1,100896,12187187,Klopoty_OLT_Express__Kasuje_6_nierentownych_polaczen.html
                • jot.be Re: OLT - panegiryk 26.07.12, 13:13
                  corrina_f1 napisała:

> Likwidują połączenia i sprzedają samoloty. Do tego nie płacą za paliwo (informa
                  > cja z lotniska od pracownika), ciekawe co to oznacza...

Niech zgadnę.......kasa ze sztabek się kończy??
                  Kupowanie u nich biletu z dużym wyprzedzeniem, to jak los na loterii jest raczej.
                  Choć do serwisu nie mam zastrzeżeń. Leciałem parę razy.
                  Pozdr
                  • dolna.polka Re: OLT - panegiryk 26.07.12, 13:46

Mojego polaczenia Warszawa Szczecin nie likwiduja. W Amber Gold (Ponzi scheme)
                    nie inwestuje wiec jestem finansowo spokojna. W sw. Mikolaja i 13% lokaty nie wierze.
                    Lece ponownie w srode i niedziele. Bilety juz kupilam. I tak sobie mysle...
                    Zdaze sie przeleciec czy ponownie, niechetnie, zaprzyjaznie sie z koleja.
                    • corrina_f1 Re: OLT - panegiryk 26.07.12, 15:45
                      Poznań jednak już od dziś...
                      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,12198096,Samoloty_OLT_nie_lataja_z_Lawicy_juz_od_dzis_.html?lokale=warszawa
                    • corrina_f1 Re: OLT - panegiryk 26.07.12, 18:27
                      Ja bym się tak nie cieszyła tym Szczecinem, dziś odpadły też Pyrzowice, idą jak burza z tymi działaniami !
                      • dolna.polka Re: OLT - panegiryk 26.07.12, 21:41
                        Jak uwazasz:) Ty mozesz sie nie cieszyc. Mark Twain powiedzial, ze 75%
                        naszego martwienia sie nie sprawdza. Martwimy sie wiec bez potrzeby.
                        Zobacze w srode. Smucic sie tez bardzo nie bede:) A na razie sie ciesze:)
                        Taka mam nature.
                        • Gość: kasia Re: OLT - panegiryk IP: *.jjs.pl 26.07.12, 22:41
                          To już nie polecisz OLT ...
                        • corrina_f1 Re: OLT - panegiryk 26.07.12, 23:49
                          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,12201662,Koniec_OLT_Express__Linie_zawiesily_juz_wszystkie.html
                          Jak Air Polonia padła to mi zwrócili pieniążki :) Życzę powodzenia !
    • Gość: c# Re: OLT - chwalę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.12, 00:07
      Za piękne (znaczy tanie), by mogło działać. RIP OLT.
      Dziękuję tym, którzy pakując pieniądze w bursztynowe złoto nieświadomie sfinansowali dopłatę do moich lotów. Byliście bardzo mili. Będę o Was pamiętał.
      • dolna.polka OLT - RIP 27.07.12, 07:29

Smutna wiadomosc od rana:) Szkoda, latali fajnie. Placilam karta wiec kase
        odzyskam. Wieksze zmartwienie maja nabywcy bursztynowego zlota.
        Niespokojny sen w zaleznosci o wielkosci inwestycji.
        • Gość: zmartwiona Re: OLT - RIP IP: *.adsl.inetia.pl 27.07.12, 08:11
          a moze mi ktos wytłumaczyc jak to bedzie wygladac wprzypadku gdy wykupilam wycieczke zorganizowana z biura podróży i wracać mielismy OLT ? czy biuro szybko znajdzie innego przewoźnika?
          • Gość: krisso Re: OLT - RIP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.12, 10:51
            czartery OLT to inne spółka - YES Airways i oni latają dalej... (oby).... Więcej się może dowiemy na konferencji OLT od 12:00
            • jot.be Re: OLT - RIP 27.07.12, 11:05
              Może i spółka inna , ale samoloty te same...
              Jesli problem jest z leasingodawcą to szyld nie ma znaczenia.
              Pojawiły się już wczoraj informacje , że biura podróży się
              wycofują ze współpracy z nimi.

Pozdr
              • corrina_f1 Re: OLT - RIP 27.07.12, 11:14
                To nie jest tylko kwestia bajzlu w papierach, tej piramidy Amber itp.
                Oni od kilku tygodni nie płacili za paliwo. A to dość oczywisty wyznacznik końca.
                Info od ludzi pracujących tamże.
                • jot.be Re: OLT - RIP 27.07.12, 12:39
                  No co ty....to wszystko przez to, że:

"niemiecki provider płatności, który w ostatnim okresie obsługiwał nam rezerwację i sprzedaż biletów, poinformował, że nie przeleje kolejnych pieniędzy na nasze konto"

Pan Dyrektor wyjaśnił przecież :o)
                  To jest absolutny rekord świata w opowiadaniu bajek moim zdaniem..

Pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka