Dodaj do ulubionych

przesiadka na Tegel

IP: *.play-internet.pl 25.06.12, 19:46
Witam,
w lipcu lecę w Warszawy do Miami przez Berlin(Tegel). I trochę niepokoję się, bo to mój 1 lot z przesiadką na którą mam tylko (1h). wyczytałam, że samoloty z wawy lądują w terminalu E (podziemny) więc pewnie do Miami będę wylatywać z innego terminalu. Czy myślicie, że 1h wystarczy, ma ktoś jakieś porady dla mnie ?
Z góry dziękuje za jakiekolwiek odpowiedzi !
Obserwuj wątek
    • Gość: lot.nick Re: przesiadka na Tegel IP: *.phil.east.verizon.net 27.06.12, 06:53
      Witaj,

Godzina wystarczy na przesiadke. Tegel to male, kompaktowe lotnisko.
      Terminal E to wlasciwie podziemna czesc terminala D sasiadujacego
      z terminalem A z ktorego odlecisz do Miami.

Terminal A jest bardzo prosty do odprawy. Ma 15-16 bramek na planie
      kola (precyzyjniej heksagonu) na jednym poziomie. Nie sposob zabladzic.
      Po wejsciu do terminalu A sprawdzisz na duzej swietlnej tablicy informacyjnej
      bramke swojego lotu. Caly terminal A mozna obejsc w kolko w ciagu 10 min.
      Z reguly do Stanow odlatuje sie z nizszych numerow bramek (2-6).

Zakladam, ze lecisz Lufthansa i na jednym bilecie wiec nie musisz sie martwic
      o polaczenie. Bedziesz w kompetentnych rekach linii. Zwroc uwage w Warszawie
      przy odprawie bagazu na literowy symbol lotniska docelowego - MIA.
      Do bagazu wloz wydruk swojego lotu z nazwiskiem. To na rzadki przypadek gdybys
      w godzinnej przesiadce okazala sie szybsza od swojego przesiadajacego sie bagazu:).

Jezeli bedziesz wracala po 17 marca 2013 to wyladujesz juz na nowym lotnisku
      - Berlin Brandenburg.

Bon voyage - l.
      • Gość: frequentflyer Re: przesiadka na Tegel IP: *.dynamic.chello.pl 27.06.12, 11:49
        jeżeli Lufa, to z kolejną przesiadką w FRA, jeżeli nonstop to tylko Air Berlin (ewentualnie bilet American Airlines ale pojazd i tak Air Berlin). (BTW, jeżeli samolot ląduje W TERMINALU, to to się chyba nazywa katastrofa lotnicza?)
        • Gość: Asia Re: przesiadka na Tegel IP: *.play-internet.pl 28.06.12, 01:33
          istotnie jest to katastrofa lotniczna :)) ale nie łapmy sie za słowka. Dzięki Wam wielkie za odpowiedzi i za pociesznie. Od razu kamień spadł mi z serca. Dobrze, że Tegel nie jest jakimś skomplikowanym lotniskiem. Lecę najpierw lotem a potem American Airlines, ale lot wykonywany przez Air Berlin, więc nie jest to niestety Lufthansa, ale mam nadzieję, że problemów większych nie będzie. Wszystko jest na jednym bilecie :)
          Jeszcze raz dziękuje za odpowiedzi ! :))
          • Gość: marrta Re: przesiadka na Tegel IP: 156.17.170.* 28.06.12, 19:37
            a czy na Tegel jest jakiś parking? W związku z nieotwarciem się Berlin Brandenburg zmienili mi miejsce wylotu i przylotu: mam wylot z Tegel do Lizbony a powrót na Schenefeld i własnie zastanawiam się jak to logistyznie rozwiązać. Bo autem z południa Polski musze najpierw dojechać
            • Gość: Asia Re: przesiadka na Tegel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.12, 11:24
              To ja jeszcze jedno pytanie mam, bo już dokładnie wiem przy jakim terminalu ląduje samolot z Warszawy i z jakiego odlatuje do Miami, wiec tak jak mówiłam, przylatuje do E, a wylatuje z B, jak najszybciej dostać się z terminala E do B ? Czy lotnisko jest dobrze oznakowane ?
              Pozdrawiam !
              • Gość: lot.nick Re: przesiadka na Tegel IP: *.phil.east.verizon.net 11.07.12, 14:03

Bardzo dobrze. Lec spokojnie.

Bon voyage.
              • Gość: Agga Re: przesiadka na Tegel IP: *.205.16.175.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.01.13, 16:38
                hej, podepnę się troszkę pod temat (mam nadzieje że autorka mi wybaczy). Lecę do Brisbane przez Berlin Tegel i Abu Dhabi. Jak patrzyłam na przylot do Berlina, to mój samolot ląduje w terminalu C a kolejny odlatuje z B. Na planie lotniska tak to wygląda, że terminal C jest nieco oddalony od B (to chyba inny budynek) a też mam mało czasu na przesiadkę. Gdyby jakas dobra dusza napisała jak sie przemieścic z C do B, byłabym bardzo wdzięczna (np. czy jest jakies bezpośrednie przejście?)
                W Abu Dhabi mam więcej czasu (3h), mam nadzieję że jakoś się odnajdę.
                Z góry dziękuję za pomoc :)
                • Gość: c# Re: przesiadka na Tegel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.13, 17:45
                  Wychodzisz z hali C (Air Berlin), kierujesz się w prawo, tak jak wszyscy, wędrujesz chodnikiem do windy lub schodów, później kawałek łacznikiem i jesteś przy wejściu do starych terminali. Całość 5-10 minut. Nie da się zabłądzić.
                  • Gość: Agga Re: przesiadka na Tegel IP: *.31.49.86.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.01.13, 14:53
                    Bardzo bardzo dziękuję za pomoc :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka