Dodaj do ulubionych

Lot w maju 2013

IP: *.centertel.pl 18.10.12, 14:04
Witam,

Planuje sie wybrać w maju na pare dni na południe Europy.Marzy mi sie Wenecja albo Barcelona, dodam że jestem z Warszawy doradzcie mi proszę od kiedy powinnam rozglądać sie za jakimiś fajnymi promocjami o ile takowe są. Znalazlam lot Warszawa Wenecja z jakimś włoskim przewożnikiem ale cenowo dla 2 osób wyszlo 1600zł a to dla mnie troche dużo.

bedę wdzięczna ze wszystkie sugestie.
Obserwuj wątek
    • untochables Re: Lot w maju 2013 18.10.12, 14:52
      jeszcze trochę za wcześnie szukasz, o ile się nie mylę to wizz i rayan z modlina powinny wstawić nowy rozkład lotów na maj w okolicach połowy listopada, szalona środa na LOT obejmuje loty do końca kwietnia oprócz chyba Pekinu (ale ten kierunek Cię nie interesuje) i podobnie jest z innymi liniami które promocje zaczynają zawyczaj na 6 miesięcy przed terminami lotów (ale to też nie żelazana reguła) - generalnie poczekaj na rozkład Wizz i Rayana i planuj ;)) napewno coś miłego trafisz ;)
      • jakanu Re: Lot w maju 2013 18.10.12, 16:26
        Teraz za wcześnie. Po nowym roku zaglądaj do Ryanaira lub Wizz Aira - na pewno kupisz kilkukrotnie taniej od tej sumy jaką podajesz :)
        • Gość: maria252 Re: Lot w maju 2013 IP: *.centertel.pl 18.10.12, 18:32
          Dzieki za odpowiedzi w takim razie na łowy wyruszam za jakis czas
    • aleksakwiat Re: Lot w maju 2013 22.11.12, 13:16
      Wydaje mi się że jeśli ktoś chce zaplanować podróż na przyszły rok to właściwie ju możną podglądać oferty i wcale nie jest za wcześnie bo morze akurat się soc trafi , dobre połączenia do Wenecji i już aktualne oferty ma linia lotnicza Alitalia (podróż na ok tydzień w maju już od 600 zł z groszami od osoby) bez żadnych przesiadek, proponuje już zacząć się rozglądać, pozdrawiam.
      tanie-podrozowanie.com
      • glupota.nie.boli Morze moze a morze gury 22.11.12, 16:37
        aleksakwiat napisał(a):

>bo morze akurat się soc trafi <

Spadaj nachalna analfabetyczna belkociaro.
        • aleksakwiat Re: Morze moze a morze gury 23.11.12, 10:56

sorki nie zauważyłam tej literówki
          tanie-podrozowanie.com
    • ann2107 Re: Lot w maju 2013 23.05.13, 22:27
      Niewiem czy już byłaś w Wenecji ale ja własnie wróciłam.3 dni lot wrocław-treviso ,nocleg hotel treviso na przeciwko lotniska (bez szału ale jak na tamtejsze warunki tanio) ,później autobusem na dworzec kolejowy w treviso i później pociągiem na dworzec kolejowy w mestre łącznie (50minut za ok 4euro) o 3 euro taniej niż autobusem bezposrednio z lotniska na plac de Roma... warto stołowac się na obrzeżach nie w samym centrum Wenecji bo tam ceny 4x wyższe,bilet lepiej kupić 12,24,36 godzinny na autobusy ACTV I VAPORETTO jeździsz ile chcesz (jednorazowy przejazd to 6e) a bilet na 36godz.to 25e.czyli jak się rozsądnie kupi to 2 pełne dni jazdy i pływania bez ograniczeń.Vapotetto jedzie dość wolno ,więc warto rozplanowac dokładnie podróż w oparciu o rozkład tras vaporetto by zobaczyć jak najwięcej .Podróż z Venecji do Murano ( manufakrurki szkła zdobionego ,przepepyszne kalmary po lewej stronie przystanku(6euro porcja ;( ale warto )) trwała ok godziny można ją skrócić gdy wsiądzie się na najbliższej stacji do Murano (FONDAMENTE NOVE)-przy tej stacji bliziutko kościół Gesuiti( warto zobaczyć pamiętajcie o zakryciu nóg i ramion-kościół nieczynny między 12tą a 16tą) linia vaporeto 4.1 , 4.2 z venecji na Murano ,z Murano na Burano linia 1.3 ( piekne koronki i prześliczne kolorowe domki - wrażenie niezapomniane) pyszna kawa w drugim ,,barze,,tawernie po lewo od stacji (1,5euro) , Pamiętaj że na te małe wysepki vaporetto pływa cook 20-30 min i ok 18-19 już jest co raz mniej kursów.Bilety na zwiedzanie muzeum 23euro (muzeum DOŻÓW-PALAZZO DUCALE-napewno warto zobaczyć ).Most Rialto (Ponte di Rialto) prawie na środku Wielkiego Kanału moim zdaniem warto zobaczyć i uciekać ... tłok ,ceny 4-5x większe niż w innych miejscach nawet w samej Wenecji.Jeszcze jedno ceny w środku lokalu są niższe niż na zewnątrz .Wybór należy do Ciebie.Miłego pobytu.W razie potrzeby odpowiem jeszcze na inne pytania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka