Dodaj do ulubionych

bardzo mały bagaż podręczny w wizzair :-)

31.10.12, 22:19
tzn ten darmowy, w wymiarach 42x32x25cm
czy istnieją tak małe walizki?

lecę z 7-letnim dzieckiem, więc teoretycznie możemy za darmo przewieźć 20 kg, do tego dodatkowa walizka 32 kg (oddawana do luku). w co się spakować? usiłowałam kupić tak małe walizki (walizeczki?) i nigdzie nie widzę nic podobnego. może to żart?
Obserwuj wątek
    • Gość: gośćwroc Re: bardzo mały bagaż podręczny w wizzair :-) IP: *.adsl.inetia.pl 31.10.12, 22:20
      po co walizki? plecak o pojemności 25-30 litrów mieści się w koszyku (notabene dość ciasnym - idealnie zwymiarownym).
      • flying.carpet Re: bardzo mały bagaż podręczny w wizzair :-) 31.10.12, 22:25

Kup torbe podrozna:www.marbo.pl/category/podrozne
      • nicol.lublin Re: bardzo mały bagaż podręczny w wizzair :-) 31.10.12, 22:41
        nie używam plecaków, więc zakup tylko na tą podróz jest bez sensu. ale torba? trudno jest określic jej rozmiar kupując, ale mozna ją trochę "ścisnąć" wkładając do klatki! to chyba jedyny sposób :-(
        chyba, że ktoś widział tak małe walizki jednak?
        • ohydny-troll Bardzo mała walizka 31.10.12, 23:40

Skoro proponowane torby podrozne/duffel bags Ciebie nie interesuja to moze:
          www.search-results.com/pictures?qsrc=167&o=APN10645A&l=dis&q=Metal+Lunch+Boxes&gct=hp&apn_dbr=&apn_dtid=^BND406^YY^US&shad=s_0001&atb=sysid%3D406%3Auid%3D48e17c77cef76bef%3Auc%3D1335414845%3Ab%3DSearchnu%3Asrc%3Dhmp%3Ao%3DAPN10645A&p2=^AG6^BND406^YY^US&locale=en_US&apn_ptnrs=AG6&apn_sauid=&apn_uid= :)
          • Gość: kemot97 Re: Bardzo mała walizka IP: *.user.ah.cust.vaioni.com 01.11.12, 12:07
            po to wprowadzili maly bagaz podrozny zeby wlasnie zniechecic ludzi do pchania sie z walizkami. Standardowe walizki rozmiar bagaz podreczny to w Wizzair teraz duzy bagaz podreczny za ktory trzeba placic. Jedyna opcja na maly bagaz podrozny to albo plecak albo damska torebka itp. Wizzairowi poza dodatkowym zrodlem dochodu zalezalo zeby jak namniej bagazu bylo zabierane na poklad. Wiec generalnie - Nie ma takich malych walizek, jesli nadal chcesz takowa kupic. Albo wiec dostosowujesz sie do ich regulacji i nie doplacasz biroac plecak luba jakas torebke na ramie albo zaplac 10 euro i lec z normalna walizka podreczna.
            • grekan Re: Bardzo mała walizka 02.11.12, 01:55
              Sa takie walizeczki na kolkach, widzialem w sklepie sportowym z przeznaczeniem na laptop ale dosyc pojemne o wymiarach odpowiadajacych malemu bagazowi podrecznemu.Podobnie mozesz kupic plecak ze stelazem na kolkach.
            • nicol.lublin Re: Bardzo mała walizka 02.11.12, 17:12
              chyba masz racje - próbują wpłynąć na pasażerów by na pokład wnosić tylko torebkę albo torbę na laptop/aparat fotograficzny. trudno, liczyłam, że wykorzystam te 20 kg, bo podróż z dzieckiem zawsze wymaga sporej ilości klamotów :-(
              spróbuję więc upchnąć wszystko do dużej walizki, a na pokład zabrać tylko torebkę (w miarę dużą :-P) i plecaczek z zabawkami dla córeczki.
              dziękuję za pomoc.
          • nicol.lublin Re: Bardzo mała walizka 02.11.12, 17:10
            już wiem skąd twój nick :-P
            • Gość: kemot97 Re: Bardzo mała walizka IP: 2.30.157.* 02.11.12, 20:52
              ale czyj? ;)
              • Gość: gość Re: Bardzo mała walizka IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.11.12, 13:34
                mój? ja sam nie wiem...
                • jakanu Re: Bardzo mała walizka 06.11.12, 20:37
                  z tym małym bagażem podręcznym to trochę przegięli...to chyba tylko dla tych co lecą gdzieś tylko na 3 dni :)
    • aleksakwiat Re: bardzo mały bagaż podręczny w wizzair :-) 22.11.12, 13:28

Skąd wysunięta teoria że możesz za darmo przewieść 20 kg bagaż?
      A jeśli chodzi o tak małe walizki to owszem istnieją allegro.pl/torba-do-samolotu-42x32x25-wizz-air-nowy-wymiar-i2776209589.html

tanie-podrozowanie.com
      • Gość: Luksus Re: bardzo mały bagaż podręczny w wizzair :-) IP: *.farm.citymedia.pl 05.12.12, 13:57
        Słuchajcie , właśnie w weekend zaliczyłem przelot Katowice - Eindhoven z tzw dużym bagażem podręcznym (dopłata 45 zł ) i powiem wam że nikt tych bagażów nie sprawdzał. Ja miałem torbę za wysoką o ponad 5 cm i nikt na to ani w Polsce ani w Holandii nie zwrócił uwagi. Co do wagi to tez nie ma ograniczenia , jest jeden warunek aby nie był za ciężki bo będziecie mieć problem z wsadzeniem go do szafki nad siedzeniami. Po za tym przed stanowiskiem odprawy stoi ta kratka w której można sprawdzić swój bagaż.
        • Gość: rafal imysz@wp.pl Re: bardzo mały bagaż podręczny w wizzair :-) IP: *.scansafe.net 05.12.12, 16:57
          Mozesz powiedziec, ze Ci sie udalo.
          Czy ja tez lecac tak jak Ty z takim samym bagazem bede sie mogl powolac na Twoj przyklad i powiedziec, ze to niesprawiedliwe, ze Wizzair ode mnie chce oplaty a od Ciebie nie chcial?
          • grekan Re: bardzo mały bagaż podręczny w wizzair :-) 06.12.12, 11:47
            Lecialem w pazdzierniku i listopadzie Wizzair-em z Londynu do Wroclawia i W-wy, mialem maly bagaz /15kg./, za kazdym razem nikt nie wazyl, nie sprawdzal nikomu wymiarow bagazu. Raz tylko pzry wyjsciu do samolotu pracownik zwrocil uwage pani , ktora taskala ze soba duza walizke/ rozmiar rejestrowany!/, ale przepusci ja bez zadnych konsekwencji. >atam kilka razy w roku ta linia i jeszcze nie zdarzylo mi sie aby kontrolowano mi bagaz podreczny.
            • Gość: marta Re: bardzo mały bagaż podręczny w wizzair :-) IP: 88.220.105.* 06.08.13, 00:29
              W Mediolanie zapłaciłam 30 EUR kary bo nie przeszła specjalnie kupiona tam walizeczka-sprzedawca mierzył bez kółek. Tylko o kółka przewyższało. Ostrzegam.
              • stemp26 Re: bardzo mały bagaż podręczny w wizzair :-) 22.08.13, 14:07
                Witam,

Mam pytania odnośnie dużego i małego bagażu podręcznego:

1) duży bagaż podręczny jest płatny, wysokość opłat zależy od tego czy leci się w sezonie czy poza sezonem, czy ktoś mógłby mi określić kiedy według nich jest sezon a kiedy poza sezonem?

2) czy jeśli dokupię duży bagaż podręczny to nadal mogę zabrać mały bezpłatny bagaż podręczny na pokład, czy pasażer ma możliwość na pokład wniesienie tylko jednego bagażu?

3) jak w końcu jest z wagą obu tych bagaży?
          • Gość: anonim Re: bardzo mały bagaż podręczny w wizzair :-) IP: 78.10.82.* 15.03.13, 21:55
            co za debilne pytanie ! typowy poleczek tasiemiec
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka