IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.13, 22:04
Nie wiem, czy wypada na tym forum o takie rzeczy pytać, bo to historia naziemna...
Mam w Toronto stopover od 9:00 do 17:00. Czy da się w tym czasie zorganizować wyjazd nad Niagarę, coś obejrzeć i jeszcze zdążyć wrócić? Ktoś był, coś wie?
Obserwuj wątek
    • jorn Re: Toronto 08.02.13, 11:41
      Nie. Jeśli się pospieszysz, to może zdążysz dojechać i wrócić. Obejrzeć już nie. To jest ponad 120 km w jedną stronę, a przecież nie możesz wrócić na następny lot "na styk".
      • Gość: kem Re: Toronto IP: 2.28.13.* 08.02.13, 20:18
        miasto jest blisko lotniska (20 min) wiec zdazysz obejrzec, ale na Niagare nie licz!
        • Gość: jot Re: Toronto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.13, 21:19
          dzięki, a już myślałem, że się uda... Z mapy to wychodzi 1,5h-2h jazdy. Może jeszcze pokombinuję z terminem i przesunę powrotny lot na następny dzień.
          • jorn Re: Toronto 09.02.13, 22:15
            Nawet bliżej półtorej, niż dwóch. Ale musisz wziąć pod uwagę, że wyjście z samolotu, przejście do wypożyczalni i odebranie samochodu zajmie ci co najmniej pół godziny. Bardziej prawdopodobne, że prawie godzinę. Potem półtorej godziny jazdy, ale nie zaparkujesz przy wodospadzie. Jeśli nic się nie zmieniło, będziesz mógł zaparkować na obrzeżach miasta Niagra Falls i z parkingu przejechać w okolice wodospadu autobusem. Też ze 20 minut. To samo w drodze powrotnej, plus zgłoszenie się na lotnisko przed dalszym lotem z jakimś wyprzedzeniem i wychodzi, że nad wodospadem mógłbyś spędzić godzinę, może dwie. Nie biorąc pod uwagę, że coś może wyskoczyć, np. korek na autostradzie. Czyli wodospad zobaczysz, ale już np. statkiem się nie przepłyniesz, a warto.

Pozdrawiam
          • Gość: kem Re: Toronto IP: 2.28.13.* 09.02.13, 22:16
            no tak jest 1-1.5h a masz od razu od momentu wyladowania transport do samych wodospadow? i potem spowrotem, a co bedzie jak bedzie korek etc, chcesz na sam styk wpasc na lotnisko? nie rozumiem
            • Gość: jot Re: Toronto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.13, 09:37
              Nie, to był po prostu luźny pomysł, że jeśli już mam taką długą przerwę, to może by, bo na oko niedaleko. Słyszałem o firmach organizujących wyjazdy właśnie z lotniska vanami dla paru osób, ale po pobieżnym przejrzeniu ofert widzę, że taki wyjazd to minimum 8h, a lepiej 10. Więc przy moich planach nijak nie styknie. Połazimy sobie po Toronto.
              Dzięki za sprowadzenie na ziemię.
              • Gość: kem Re: Toronto IP: 2.28.13.* 11.02.13, 08:34
                no niestety, 8 godz wydaje sie duzo, a jednak malo... :)

Polecam wieze CN ze szklana podloga w samym centrum Toronto w zamian :)

Milego zwiedzania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka