Dodaj do ulubionych

Walizka uniwersalna do tanich linii

IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.13, 14:34
Jeśli coś takiego istnieje (a wg mnie powinno mieć wymiary 42x32x20 cm z kółkami i rączką) to proszę o namiar.
Każdą informację przyjmę z wdzięcznością.
Obserwuj wątek
    • Gość: 0-96 Re: Walizka uniwersalna do tanich linii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.13, 20:06
      z wizzarem jest najgorzej.
      walizki to raczej odpadają .musiałaby mieć bez kółek 35 cm.

natomiast już pod wymiar większego bagażu znajdziesz bez problemu.
      przykład z allegro.
      allegro.pl/walizka-bagaz-podreczny-ryanair-i3718108332.html
    • Gość: mmm Re: Walizka uniwersalna do tanich linii IP: *.air-net.gda.pl 18.11.13, 01:27
      Istnieje, ale ja miałam serdecznie dość jak szukałam- niby parę miesięcy minęło a problem jak jest, tak jest. Duży podręczny pasujący praktycznie wszędzie mam w w kilku rozmiarach, małe różnice ale jednak .
      Jedyny największy problem to od kilku miesięcy to Wizz i ich mały podręczny. To właściwie plecak, jakaś torba na ramię, miękkie tak aby zmieściło się w stojaku na lotnisku. Średnio to wychodzi jak podręczny waży prawie 10 kg i do takiej wagi może być. Laptop, sprzęt foto i parę drobiazgów potrafi tyle ważyć. Są małe walizki- ale twarde (w sensie nie tak miękkie jak torba) zgodne z ich wymiarami niestety ale musisz trochę poszukać i jak znajdziesz koniecznie dokładnie i sprawdzić wymiary. Moja mała walizka do Wizz okazała się mała ale z błędem- jeden krzywo przykręcony fragment wystawał na całe 0,5 cm i już w stojak nie weszła, chyba że wersji do góry nogami ale chyba nie o to chodzi.
      Szukałam dalej aż znalazłam. Zanim kupiłam dzwoniłam, pisałam, mierzono walizkę w każdej możliwej konfiguracji. Ma tylko utwardzone dno tam gdzie kółka i sztywny fragment tam gdzie jest wysuwana rączka. Reszta jest miękka, można ugniatać ile się chce.
      Nie chce spamować i nie wiem czy dalej je ma, podam tylko namiar do sprzedawcy:
      allegro.pl/my_page.php?uid=21101384
      (Zaraz będzie kosz chociaż nie jestem ich pracownikiem ale zadowolona klientką a latam dużo i często, w tym z Wizz.)
      Spełnia wymagania Wizz na mały podręczny chociaż czekam na ruch ze strony tej linii. Już Ryanair poluźnił wymagania. I w końcu nikt nie będzie kazał mi chować małej torebki do walizki :)
      Ale mi długi post wyszedł :) , oby był pomocny.

• Gość: 1kkk Re: Walizka uniwersalna do tanich linii IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.13, 10:05
      Dziękuję za posty. Każda linia ma inne wymiary bagażu i pewnie wykażę się naiwnością ale wg mnie ustalenie uniwersalnych wymiarów jest proste. Każdy samolot ma takie same (prawie) schowki na bagaż, należałoby ich pojemność podzielić na dziewięciu (albo sześciu) pasażerów i mamy uniwersalny wymiar bagażu. Ale pewnie jak nie wiadomo o co idzie ........ .
      Swoją drogą dziwne jest dla mnie zachowanie producentów kabinówek ale pewnie lepiej sprzedać kilka różnych niż jedną uniwersalną. Nie chcę uprawiać krypto reklamy ale proste rozwiązanie znaleziono np. dla Ryan-a
      allegro.pl/bagaz-podreczny-lekka-walizka-torba-abs-ryanair-i3669015160.html
      Obsługa nie ma punktu zaczepienia a przestrzeń bagażowa wykorzystana do maximum.
      • Gość: Ada Re: Walizka uniwersalna do tanich linii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.13, 19:51
        Ja walizkę odpowiadającą wymiarom Ryanair kupiłam za 49 zł w sieci Netto i pomimo niskiej ceny muszę przyznać, że jest porządnie wykonana.
      • Gość: Anka Re: Walizka uniwersalna do tanich linii IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.14, 14:01
        ja długo szukałam walizki do WizzAir i dostawałam już szału. Trafiłam do sklepu bagażowego Apeks w C.H. Reduta Warszawa i sprzedawca polecił mi torbę, która jest niemal idealna. Można ją wypchać a i tak przeszła na lotnisku. Firma Travelite model Madeira. Sklep ma też stronę internetową i tam można znaleźć ten model z wymiarami i litrarzem apeks.pl/product-pol-1202-Madeira-torba-na-ramie-22L.html bez przesady, do WizzAira nie trzeba mieć walizki. małe wymiary to i ciężar nieduży. mnie przekonuje
        • Gość: el cheapo Walizka do tanich linii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.14, 14:15

Powinna byc tania. Odwrotnie do lotow rejsowych.
          • grekan Re: Walizka do tanich linii 14.01.14, 00:05
            Ja mam sprawdzony plecak dla linii Wizzair, od kilku lat nikt nie przyczepil sie sie do rozmiaru, mimo, ze wiele razy byl mocno napakowany.
            • Gość: naiwny Re: Walizka do tanich linii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.14, 10:12

Pozyczysz?
              • grekan Re: Walizka do tanich linii 15.01.14, 00:44
                Takich chyba nie stac na lot samolotem, nawet tanimi liniami! Co madrego wniosles tym wpisem!?
                • Gość: joker Walka kogutow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.14, 10:24

Na walke kogutow Polak przyniosl kaczke.
                  A grekan do dyskusji o walizce wniosl plecak.
                  Masz zegarek?
                  • grekan Re: Walka kogutow 15.01.14, 17:59
                    napisz cos jeszcze....
                    • Gość: joker Re: Walka kogutow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.14, 19:23

As you wish. Ile litrow ma twoj plecak? Wklej zdjecie.
                      • grekan Re: Walka kogutow 15.01.14, 23:57
                        A moze cos jeszcze twoj rozumek wymysli!?
    • Gość: rtry Re: Walizka uniwersalna do tanich linii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.14, 09:20
      są takie walizeczki .Podam tu link,
      allegro.pl/walizka-bagaz-podreczny-ryanair-55x40x20-i4353616436.html

aby pokazać przykład.
      To są walizki tego typu .Tutaj co prawda sprzedawca podaję 45 ale te walizki mają chyba dużą tolerancję .Mam taką i moją z wystająca rączką ma 42,5 mierzona od podłogi do rączki.Wchodzi do stojaka.
      Jak ją obejrzałem całą to zapewne zależy to od sposobu mocowania kółek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka