Gość: 1kkk IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.13, 14:34 Jeśli coś takiego istnieje (a wg mnie powinno mieć wymiary 42x32x20 cm z kółkami i rączką) to proszę o namiar. Każdą informację przyjmę z wdzięcznością. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 0-96 Re: Walizka uniwersalna do tanich linii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.13, 20:06 z wizzarem jest najgorzej. walizki to raczej odpadają .musiałaby mieć bez kółek 35 cm. natomiast już pod wymiar większego bagażu znajdziesz bez problemu. przykład z allegro. allegro.pl/walizka-bagaz-podreczny-ryanair-i3718108332.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Walizka uniwersalna do tanich linii IP: *.air-net.gda.pl 18.11.13, 01:27 Istnieje, ale ja miałam serdecznie dość jak szukałam- niby parę miesięcy minęło a problem jak jest, tak jest. Duży podręczny pasujący praktycznie wszędzie mam w w kilku rozmiarach, małe różnice ale jednak . Jedyny największy problem to od kilku miesięcy to Wizz i ich mały podręczny. To właściwie plecak, jakaś torba na ramię, miękkie tak aby zmieściło się w stojaku na lotnisku. Średnio to wychodzi jak podręczny waży prawie 10 kg i do takiej wagi może być. Laptop, sprzęt foto i parę drobiazgów potrafi tyle ważyć. Są małe walizki- ale twarde (w sensie nie tak miękkie jak torba) zgodne z ich wymiarami niestety ale musisz trochę poszukać i jak znajdziesz koniecznie dokładnie i sprawdzić wymiary. Moja mała walizka do Wizz okazała się mała ale z błędem- jeden krzywo przykręcony fragment wystawał na całe 0,5 cm i już w stojak nie weszła, chyba że wersji do góry nogami ale chyba nie o to chodzi. Szukałam dalej aż znalazłam. Zanim kupiłam dzwoniłam, pisałam, mierzono walizkę w każdej możliwej konfiguracji. Ma tylko utwardzone dno tam gdzie kółka i sztywny fragment tam gdzie jest wysuwana rączka. Reszta jest miękka, można ugniatać ile się chce. Nie chce spamować i nie wiem czy dalej je ma, podam tylko namiar do sprzedawcy: allegro.pl/my_page.php?uid=21101384 (Zaraz będzie kosz chociaż nie jestem ich pracownikiem ale zadowolona klientką a latam dużo i często, w tym z Wizz.) Spełnia wymagania Wizz na mały podręczny chociaż czekam na ruch ze strony tej linii. Już Ryanair poluźnił wymagania. I w końcu nikt nie będzie kazał mi chować małej torebki do walizki :) Ale mi długi post wyszedł :) , oby był pomocny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1kkk Re: Walizka uniwersalna do tanich linii IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.13, 10:05 Dziękuję za posty. Każda linia ma inne wymiary bagażu i pewnie wykażę się naiwnością ale wg mnie ustalenie uniwersalnych wymiarów jest proste. Każdy samolot ma takie same (prawie) schowki na bagaż, należałoby ich pojemność podzielić na dziewięciu (albo sześciu) pasażerów i mamy uniwersalny wymiar bagażu. Ale pewnie jak nie wiadomo o co idzie ........ . Swoją drogą dziwne jest dla mnie zachowanie producentów kabinówek ale pewnie lepiej sprzedać kilka różnych niż jedną uniwersalną. Nie chcę uprawiać krypto reklamy ale proste rozwiązanie znaleziono np. dla Ryan-a allegro.pl/bagaz-podreczny-lekka-walizka-torba-abs-ryanair-i3669015160.html Obsługa nie ma punktu zaczepienia a przestrzeń bagażowa wykorzystana do maximum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Walizka uniwersalna do tanich linii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.13, 19:51 Ja walizkę odpowiadającą wymiarom Ryanair kupiłam za 49 zł w sieci Netto i pomimo niskiej ceny muszę przyznać, że jest porządnie wykonana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Walizka uniwersalna do tanich linii IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.14, 14:01 ja długo szukałam walizki do WizzAir i dostawałam już szału. Trafiłam do sklepu bagażowego Apeks w C.H. Reduta Warszawa i sprzedawca polecił mi torbę, która jest niemal idealna. Można ją wypchać a i tak przeszła na lotnisku. Firma Travelite model Madeira. Sklep ma też stronę internetową i tam można znaleźć ten model z wymiarami i litrarzem apeks.pl/product-pol-1202-Madeira-torba-na-ramie-22L.html bez przesady, do WizzAira nie trzeba mieć walizki. małe wymiary to i ciężar nieduży. mnie przekonuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el cheapo Walizka do tanich linii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.14, 14:15 Powinna byc tania. Odwrotnie do lotow rejsowych. Odpowiedz Link Zgłoś
grekan Re: Walizka do tanich linii 14.01.14, 00:05 Ja mam sprawdzony plecak dla linii Wizzair, od kilku lat nikt nie przyczepil sie sie do rozmiaru, mimo, ze wiele razy byl mocno napakowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwny Re: Walizka do tanich linii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.14, 10:12 Pozyczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
grekan Re: Walizka do tanich linii 15.01.14, 00:44 Takich chyba nie stac na lot samolotem, nawet tanimi liniami! Co madrego wniosles tym wpisem!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joker Walka kogutow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.14, 10:24 Na walke kogutow Polak przyniosl kaczke. A grekan do dyskusji o walizce wniosl plecak. Masz zegarek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joker Re: Walka kogutow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.14, 19:23 As you wish. Ile litrow ma twoj plecak? Wklej zdjecie. Odpowiedz Link Zgłoś
grekan Re: Walka kogutow 15.01.14, 23:57 A moze cos jeszcze twoj rozumek wymysli!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rtry Re: Walizka uniwersalna do tanich linii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.14, 09:20 są takie walizeczki .Podam tu link, allegro.pl/walizka-bagaz-podreczny-ryanair-55x40x20-i4353616436.html aby pokazać przykład. To są walizki tego typu .Tutaj co prawda sprzedawca podaję 45 ale te walizki mają chyba dużą tolerancję .Mam taką i moją z wystająca rączką ma 42,5 mierzona od podłogi do rączki.Wchodzi do stojaka. Jak ją obejrzałem całą to zapewne zależy to od sposobu mocowania kółek. Odpowiedz Link Zgłoś