Dodaj do ulubionych

Uwaga pasażerowie Sky Europe

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.02.06, 20:25
Podobno Sky Europe likwiduje połaczenia z WAW do STN i BTS (londyn i
Bratysłąwa) oraz z KRK do BLQ i ARN (Bolonia i Sztokholm) i z POZ do AMS
(Amsterdam). Te trzy ostatnie jeszcze nie wystartowały. Bilety można jeszcze
kupic, bo kasę zwrócą zgodnie z prawem 14 dni przed wylotem. Z tym, że ceny
są zniechęcające i nie objęte obecną promocją. Likwidacja POZ-AMS
potwierdzona na infolinii - proponują lot z Krakowa bez dopłaty.
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Uwaga pasażerowie Sky Europe IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.02.06, 23:09
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=711&w=36486095&a=36650326
      To by potwierdzalo powyzsza informacje.
    • Gość: seba Jest już potwierdzenie likwidacji połączeń IP: 80.51.237.* 13.02.06, 10:42
      na portalu www.pasazer.com. Sky Europe likwiduje następujące trasy: WAW-STN,
      WAW-BTS, KRK-ARN, KRK-BLQ i POZ-AMS. Trzech ostatnich jeszcze nie uruchomili. Z
      powodu bazy w Pradze. Dzialając na niekorzyśc pasażerów linia nie podaje, z
      którą chwilą zaprzestanie tych lotów, a ludzie, którzy zakupili bilety, nie
      wiedzą, czy polecą. Takie praktyki były nie do pomyślenia w żadnej linii, nawet
      w zbankrutowanej Air Polonii. To po prostu kpiny z pasażerów.
      Teraz jeszcze mogliby kupić tanio inne bilety, później ci, co planowali sobie w
      miarę tani wyjazd słono za to zapłacą. A linia zwróci im forsę 14 dni przed
      planowanym lotam, bez odsetek i kar.
      • Gość: misiu Re: Jest już potwierdzenie likwidacji połączeń IP: *.media4.pl 13.02.06, 10:49
        www.pasazer.com/czytaj.php?lp=1410
        • Gość: a_g_b Re: Jest już potwierdzenie likwidacji połączeń IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.02.06, 20:32
          I już ich nie ma (połączeń POZ-AMS, WAW-STN, WAW-BTS, KRK-ARN, KRK-BLQ). Nie
          można kupić na nie biletów. A linia milczy i trzyma kase pasażerów tak długo,
          jak się da. No comments.
          • ulaanbaatar Re: Jest już potwierdzenie likwidacji połączeń 13.02.06, 21:54
            Radze wstrzymać się z kupnem biletów Sky Europe do odwołania...może się jeszcze
            wiele zdarzyć....
            • Gość: klara Re: Jest już potwierdzenie likwidacji połączeń IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 14.02.06, 12:25
              No i mi narobiliscie stracha. Mam juz bilety na 19 marca i na swieta
              wielkanocne. Nie mam szczescia do tanich linii - mialam bilety Airpolonii na
              swieta Bozego Narodzenia jak zbankrutowali. Kiedy myslicie zawiesza polaczenie
              Warszawa- Stansted?
    • Gość: klara Re: Uwaga pasażerowie Sky Europe IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 14.02.06, 13:28
      wlasnie dostalam e-mail od tych oszustow. Lot na swieta. Ale sie wkurzylam.

Dear passenger,

On behalf of SkyEurope Airlines, we would like to thank you for your
      reservation. Despite our efforts to minimize any changes in our planned flight
      plan, we regret to inform you that your flight under the booking
      number .....has been canceled as part of the adaptation and harmonization of
      our route network and time table for the summer season 2006.

We truly apologize for any inconvenience caused by this cancellation. As
      compensation, we would like to offer you either a free rebooking to any other
      destination for any convenient travel date or a full refund of your flight
      ticket booked initially.

May we invite you to contact the Reservation Centre of SkyEurope Airlines under
      the telephone number +4212 4850 4850 or our local numbers to serve you in
      carrying out one of these two options.

SkyEurope Airlines would like to ask for your understanding and hopes to see
      you soon on board of our flights.
      • Gość: marcin Re: Uwaga pasażerowie Sky Europe IP: *.range81-159.btcentralplus.com 14.02.06, 16:58
        A ja uwazam ze stewardesy skyeurope sa najladniejsze ze wszystkich
        dotychczasowych.Przynajmniej na trasie krk-stn
        pozdr
    • kasa76 I stało się ... 14.02.06, 17:15
      SkyEurope otwiera nowa bazę w Pradze i wzmacnia pozycje lidera w Europie
      Środkowej
      14.02.2006

SkyEurope Airlines, wiodąca, tania, nisko-kosztowa linia lotnicza w Europie
      Środkowej ogłosiła dzisiaj wejście na rynek czeski i otwarcie nowej bazy na
      lotnisku Praga Ruzyně.

W Pradze, w ciągu ostatnich lat nastąpił olbrzymi rozwój transportu lotniczego.
      Pomimo wielkiego wpływu na zwiększenie ruchu, przede wszystkim, z Wielkiej
      Brytanii rynek w Pradze jest jeszcze niewystarczająco nasycony i brak jest tam
      taniej, nisko-kosztowej linii lotniczej, która miałaby tam bazę.

Poprzez ustanowienie bazy w Pradze, SkyEurope umacnia się na pozycji lidera,
      jako największa środkowoeuropejska, nisko-kosztowa linia lotnicza umożliwiając
      jednocześnie wszystkim mieszkańcom Czech korzystanie z tanich połączeń do
      najciekawszych miejsc w Europie. Z cenami od 14 Euro ( w jedną stronę, bez
      opłat lotniskowych) SkyEurope demokratyzuje transport lotniczy i oferuje
      Czechom transport konkurencyjny dla pociągu, autobusu, czy transportu
      prywatnego.

Po zakończeniu procesu wejścia na giełdę w 2005 roku SkyEurope stał się
      pierwszym nisko-kosztowym, środkowo-europejskim przewoźnikiem notowanym na
      giełdzie i obecnie jest najlepiej dofinansowaną, tanią, nisko-kosztową linią
      lotniczą w Europie Centralnej, wspieraną przez wiodących europejskich
      inwestorów instytucjonalnych. SkyEurope wykorzystało swoje finansowanie
      składając zamówienie na 16 (oraz planując opcje na kolejne 16) nowych 149
      miejscowych, samolotów Boeing 737-700 Next Generation, które dostarczone będą w
      latach 2006 – 2009. Z samolotów dostarczonych w tym roku, 4 maszyny Boeing 737-
      700 przydzielone są do bazy w Krakowie, kolejne dwie zbazowane zostaną w Pradze.

Aby wykorzystać możliwość otworzenia bazy w Pradze w bardzo krótkim terminie
      SkyEurope zdecydowało przenieść czasowo część z zaplanowanych mocy przerobowych
      ze wszystkich baz do Pragi. Dlatego rozkład na sezon lato 2006 musiał zostać
      dostosowany we wszystkich bazach; w Wiedniu-Bratysławie, Budapeszcie, Krakowie
      i Warszawie nastąpią pewne ograniczenia liczby zaplanowanych lotów.

SkyEurope początkowo działać będzie na siatce siedmiu połączeń z lotniska w
      Pradze, planując w niedalekiej przyszłości poszerzenie o kolejne destynacje,
      operacji ze stolicy Czech.

W związku z otwarciem bazy w Pradze i harmonizacją rozkładu na sezon lato 2006
      informujemy, iż loty na poniższych trasach, z dniem 27 marca 2006 zostały
      odwołane:

Warszawa – Bratysława – Warszawa
      Warszawa – Londyn – Warszawa
      Zaplanowane na sezon letni, loty na trasach Kraków – Bolonia – Kraków, Kraków –
      Sztokholm – Kraków oraz Poznań – Amsterdam – Poznań nie rozpoczną się w
      zaplanowanym terminie.

Na niektórych trasach zmieniona zostaje liczba wykonywanych operacji lotniczych:

Warszawa – Rzym – Warszawa (aktualne dni operacji: 1 5 6 7 )
      Kraków – Amsterdam – Kraków (aktualne dni operacji: 1 3 5 )
      Kraków – Dublin – Kraków (aktualne dni operacji: 2 4 6 )
      Kraków – Bruksela – Kraków (aktualne dni operacji: 1 3 5 )
      Przepraszamy serdecznie za wszelkie niedogodności spowodowane zmianami lotu.
      Jako rekompensatę proponujemy darmową zmianę rezerwacji na inne dostępne loty w
      dogodnym terminie, bądź całkowitą refundację zakupionego biletu. O zmianie w
      każdej rezerwacji poinformujemy zainteresowanych oddzielnym mailem. Prosimy
      wtedy o kontakt z Centrum Rezerwacji SkyEurope Airlines pod numerem telefonu
      (22) 433 07 33 bądź numerami w innych państwach, w celu wybrania jednej z
      zaproponowanych opcji.

• Gość: basia Re: I stało się ... IP: *.Kuso.osi.pl 14.02.06, 23:09
        No a ja właśnie wczoraj ( 13 !) po bardzo długich przemyśleniach zarezerwowałam
        bilet na lot Kraków - Londyn .Rezerwowałąm przez centrum telefoniczne i byłam
        bardzo zadowolona- od razu się dodzwoniłam ,płaciłam za bilet tylko tyle ile
        wynikało z taryfy ( żadnych opłat za rezerwację przez centum - tak jak to jest
        w wizzair)płatnosć przelewem internetowym lub wpłatą gotówkową w banku BPH -
        wszystko świetnie. Najbardziej mi odpowiadało to, że wylatują o
        6.40 .Otrzymałam e-mailem potwierdzenie rezerwacji , poszłam do banku dokonać
        przelweu- no a kiedy ponownie sprawdziłam na stronie rezerwacji on-line , nie
        bylo juz lotu o 6.40 tylko o 12:45. No a dzisiaj rano- otrzymalam e-maila że
        wpałata wpłynęla na ich konto , ale już miałam zmienioną godzinę wylotu-na
        12 :45. Zła troche jestem - bo lece tylko na 3 dni i zależało mi żeby jak
        najwcześniej być w Londynie- żeby mieć te kilka godzin więcej na zwiedzanie .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka