Dodaj do ulubionych

Walka z Centralwings o odszkodowanie

12.02.06, 01:46
Witam,
właśnie rozpoczynam walkę z CW o zwrot kosztów biletu oraz odszkodowanie za
odwołany i opóźniony lot, jak tylko coś wygram od nich to dam znać na forum -
w świetle tego jak sobie poczyna ten przewoźnik na pewno to się przyda. A
póki co polecam lekturę Rozporządzenia (WE) nr 261/2004 Parlamentu
Europejskiego i Rady z dnia 11 lutego 2004r. szczególnie art. 5, 6, 7 i 8

Pozdrawiam
Fukus
Obserwuj wątek
    • kreola4 Trzymam kciuki ale... 12.02.06, 06:46
      ... nie sadze abys wygral. Odwolanie lub opoznienie
      lotu moze byc podciagniete pod koniecznosc naprawy
      a wiec czynnika majacego na uwadze bezpieczenstwo
      pasazerow a to nie kwalifikuje sie do odszkodowania.
      Tym niemniej daj znac jak Ci idzie :))).
      Pozdrowienia.
      • Gość: Adam Re: Trzymam kciuki ale... IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 14.02.06, 13:45
        Ja się podepnę, bo mam problem podobnego rodzaju. Na początku stycznia na trasie
        MXP - WRO zaginął mój bagaż. Odnalazł się 2 dni później, ale plecak był w stanie
        opłakanym i nie nadawał się do użytku. Tego samego dnia złożyłem na lotnisku
        reklamację, zostawiając plecak jako dowód, zostałem przy tym zapewniony, że w
        ciągu miesiąca otrzymam odpoiedź. Choć upłynęło już prawie 1,5 miesiąca, reakcji
        nie ma żadnej. Na infolinii CW powiedziano mi, że w sprawie reklamacji można
        kontaktować się tylko mailowo, na maila od kilku dni nie ma odpowiedzi... Co z
        tym zrobić, czekać cierpliwie, walczyć jakoś (ale jak?) Jest szansa, że coś
        otrzymam, albo że chociaż oddadzą mi ten plecak (jego naprawa kosztowałaby mnie
        prawdopodobnie mniej niż kupno nowego)? Może ktoś miał podobną sytuację i
        potrafi pomóc.
        • Gość: poziomka Re: Trzymam kciuki ale... IP: *.aster.pl 14.02.06, 17:18
          od samego przelotu bagaz sie nie niszczy.Nad dostarczeniem bagazu do samolotu
          czuwa agent handlingowy,wiec byc moze obsluga naziemna w MXP lub WRO
          potraktowala Twoj plecak w ten sposob.
          • Gość: Adam Re: Trzymam kciuki ale... IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 14.02.06, 18:53
            Też podejrzewam, że to wina obsługi naziemnej, ale od nich bym się nie
            spodziewał odszkodowania. Ktoś chyba ponosi odpowiedzialność finansową za takie
            uchybienie i chyba powinna to być jednak linia lotnicza (bo w innym przypadku
            linie mogłyby nigdy nie poczuwać się do żadnej odpowiedzialności względem
            bagażu, zwalając wszystko na obsługę).
            • Gość: ilecka Re: Trzymam kciuki ale... IP: *.41-151.net24.it 14.02.06, 19:29
              za zniszczony bagaz odpowiada linia lotnicza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka