Dodaj do ulubionych

przesiadka i Sky Europe - ryzykowac?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 23:57
Mam pytanie - planuje przelot do Madrytu, przez Mediolan - Bergamo (Sky
Europe), ale niestety jest tylko 2 godz 10 min na przesiadke (z Mediolanu do
Marytu rowniez tanie linie). Czy ktos z doswiadczeniem moze napisac, czy to
wystarczajaco? i jakie jest prawdopodobienstwo ze Sky Europe sie nie spozni ?
Warto zaryzykowac ?
Obserwuj wątek
    • lorek6 Re: przesiadka i Sky Europe - ryzykowac? 09.05.06, 00:38
      ale oni nie lataja do Madrytu :|
      • becikowe5 Re: przesiadka i Sky Europe - ryzykowac? 09.05.06, 17:29
        Ale Soozie nie napisała, że skyeurope leci do Mediolanu z SkyEurope!
        • becikowe5 sorry - miało być do Madrytu 09.05.06, 17:30
    • becikowe5 Re: przesiadka i Sky Europe - ryzykowac? 09.05.06, 17:30
      Gość portalu: Soozie napisał(a):

> Mam pytanie - planuje przelot do Madrytu, przez Mediolan - Bergamo (Sky
      > Europe), ale niestety jest tylko 2 godz 10 min na przesiadke (z Mediolanu do
      > Marytu rowniez tanie linie). Czy ktos z doswiadczeniem moze napisac, czy to
      > wystarczajaco? i jakie jest prawdopodobienstwo ze Sky Europe sie nie spozni ?
      > Warto zaryzykowac ?

Mozesz ryzykować, ale nigdy nie masz gwarancji, że zdążysz.
    • Gość: Ania Re: przesiadka i Sky Europe - ryzykowac? IP: *.server.ntli.net 09.05.06, 19:37
      Powinno starczyć, zakladając, że nie będzie dużego spoznienia :). Tego nie
      wiadomo nigdy. Sprawdz jak duże jest lotnisko w Mediolanie, gdzie się
      przesiadasz. Ja latam z przesiadkami zawsze i bywało, że miałam krótszy czas na
      przesiadkę, a mimo to zawsze było ok i to nawet ze spóźnieniami.
    • Gość: frequentflyer Re: przesiadka i Sky Europe - ryzykowac? IP: 80.241.130.* 09.05.06, 21:41
      sprawdź ile cię to zakosztuje w przypadku niezłapania połączenia: nie tylko
      przepada wykupiony bilet ale nowy na późniejszy lot kupujesz wiele razy drożej -
      jeżeli jest następny lot, jak nie to jeszcze hostel np na dwa dni, dojazdy i
      strawa - wszystko to można wyliczyć. zakładam że dalszy lot jest z tego samego
      lotniska a nie z jakiegoś innego "Mediolanu", bo tego nie piszesz. policz i
      zobacz czy stać cię na takie tanie latanie. ja tu widzę szanse wpadki rzędu
      kilkunastu procent
      • frequentflyer Re: przesiadka i Sky Europe - ryzykowac? 10.05.06, 01:03
        www.sacbo.it/Airpor/showFidsProcess.jsp?fidsType=1
        możesz pod tym adresem przez kilka dni ok. 10:00 posprawdzać jak w praktyce
        wyglądają przyloty Skyeurope na tamto lotnisko i wyliczyć samemu
        prawdopodobieństwo trafienia. pamiętaj jednak że statystycy potrafią utonąć w
        jeziorze o średniej głębokości 58 cm.
    • Gość: kl Re: przesiadka i Sky Europe - ryzykowac? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.05.06, 23:04
      Latając tanimi liniami ryzykujesz. ja latam z nimi na lotach łączonych, ale
      musze miec przynajmniej pół dnia przerwy lub nawet wylot następnego dnia.
      Zależy też, o jakiej porze lecisz SE? Jeśli to pierwszy lot ranny, masz szance,
      im później, tym mniejsze. Musisz się zorientowac, jak tego dnia wygląda trasa
      Twojego samolotu. Sky lata raczej na główne lotniska (poza Mediolanem), a tam
      jest więkezy tłok i większe opóźnienia. Pozdrowienia
    • tygryz79 Re: przesiadka i Sky Europe - ryzykowac? 09.05.06, 23:16
      2h to niewiele, a SkyEurope do najbardziej punktualnych nie należy. Jeśli jest
      to ranny lot, szanse masz większe (szacowałbym 90%), ale jeśli popołudniowy lub
      wieczorny - znacznie mniejsze (może 70%), bo większe prawdopodobieństwo
      opóźnienia. Ile to ja już spędziłem na lotniskach nadplanowego czasu z powodu
      opóźnień SkyEurope, WizzAira i Centralwings (przynajmniej cztery razy po parę
      godzin), a ile moi znajomi to już nie zliczę. Aczkolwiek wszystkie takie
      zdarzenia miały miejsce przy popołudniowych, wieczornych lub nawet
      późnowieczornych lotach.

Sky lata do z Krakowa do Mediolanu z samego rana (poza niedzielami), więc szanse
      powinieneś mieć spore - gorzej w niedzielę (środek dnia), wtedy bym nie ryzykował.
    • Gość: Soozie Re: przesiadka i Sky Europe - ryzykowac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 23:52
      DZIEKUJE ! bardzo za wszystkie rady - bardzo mi sie przydaly i rzeczywiscie jest
      kilka rzeczy o ktorych wczesniej nie pomyslalam. lot jest z samego rana - wiec
      mam trudna decyzje do podjecia. wychodzi to supertanio (do mediolanu 84 zl i z
      mediolanu 44 euro) wiec oferta super, ale ryzyko rzeczywiscie spore ! a musze
      dokladnie tego dnia, lub ew. dzien pozniej byc w madrycie. jeszcze raz dziekuje
      i pozdrawiam wszystkich !
      • Gość: tomsik Re: przesiadka i Sky Europe - ryzykowac? IP: *.du.simnet.is 10.05.06, 02:22
        moze sprawdz alternatywne polaczenia do Madrytu na dana date.
        1. www.smartwings.net/en/ z Pragi do Madrytu
        2. www.skyeurope.com Krakow - Paris Orly; www.easyjet.com Paris Orly - Madrid
        3. Germanwings Krakow - Cologne - Madrid
        4. Germanwings Krakow - Stuttgart - Madrid
        5. Easyjet Krakow - Berlin, Airberlin Berlin - Madrid
        6. Wizzair Katowice - Dortmund, Airberlin Dortmund - Madrid
        7. Centralwings Wroclaw - Milan Malpensa, Easyjet i Vueling Milan Malpensa - Madrid
        8. Skyeurope Krakow - Rome Fiumicino, Vueling Rome Fiumicino - Madrid
        9. Skyeurope Krakow - Amsterdam, Vueling i Airberlin Amsterdam - Madrid
        10. Norwegian Krakow - Oslo, Oslo - Madrid
        11. Skyeurope Krakow - Barcelona, Vueling Barcelona - Madrid
        12. Wizzair Katowice - Liverpool, Easyjet Liverpool - Madrid
        13. Ryanair Krakow - Liverpool, Easyjet Liverpool - Madrid
        14. Easyjet Krakow - Liverpool, Easyjet Liverpool - Madrid
        15. Centralwings Krakow - Lon Gatwick, Easyjet Lon Gatwick - Madrid
        16. Wizzair Katowice - Lon Luton, Easyjet Lon Luton - Madrid
        17. Easyjet Krakow - Lon Luton, Lon Luton - Madrid

To by bylo chyba tyle. Mam nadzieje, ze cos ci pomoglo. Ja lecialem Centralwings Krakow - Rzym, Ryanair Rzym - Barcelona i Vueling Barcelona - Madrid, ale oczywiscie zwiedzalem po drodze Rzym i Barcelone.
        Pomoglem????
    • jn Re: przesiadka i Sky Europe - ryzykowac? 10.05.06, 18:46
      SkyEurope to najwieksze dziadostwo z tanich lini. Mi z Mediolanu Bergamo
      odwołali lot na dwie godziny przed startem i zaproponowali przebukowanie na
      nastepny tydzien... Nie byli tylko w stanie podpowiedziec gdzie mam spac i co
      jesc przez te 7 dni...
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka