Dodaj do ulubionych

pierwszy lot-gorąca prośba

04.08.06, 21:55
Witam,
Pod koniec sierpnia bede lecieć do Sewilii-sama. Nie wiem w ogole jak
rezerwowac bilety, gdzie ich szukać, a przede wszystkim jak znależć najtańsze
połączenie? Bardzo proszę o pomoc, dziekuje
Obserwuj wątek
    • Gość: Paweł Z. Re: pierwszy lot-gorąca prośba IP: *.kom / *.os1.kn.pl 04.08.06, 22:44
      Wejdź sobie np. na www.aero.pl czy www.centrumlotow.pl. Wpisujesz punkt odlotu,
      punkt docelowy i datę i naciskasz "szukaj".
      Jak już znajdziesz, możesz pójść do biura podróży (patrz, czy na szybie mają
      napis w rodzaju "Agent IATA"). Może okazać się, że to, co znajdziesz w necie
      będzie najtańsze.
      Są też low-costy, ale chyba nic nie lata do Sewilli (mogę się mylić). Z tym, że
      w terminie, o jakim mówisz, będą pewnie droższe niż samoloty rejsowe.
    • michal_he Re: pierwszy lot-gorąca prośba 04.08.06, 22:45
      Podaj trochę więcej informacji, na przykład skąd chcesz lecieć. Poza tym czy
      musi być Sewilla, czy na przykład może być też lot do Malagi? Z tego co wiem do
      Sewilli nie ma z Polski bezpośrednich lotów, a jeśli chodzi o Malagę masz na
      przykład www.norwegian.no z Warszawy, zwykle mają dosyć niezłe ceny.
      • saana Re: pierwszy lot-gorąca prośba 05.08.06, 13:21
        poszukaj po biurach podrozy, Algavre (Portugalia)jest popularne
        (lotnoiskowFaro) a stamtad do Sewilli jest blisko.Jest mnosstow lokalnych biur
        ktore maja przejazdy do Sewilli. Biura podrozy jak nie maja chetnych sprzedaja
        tanio bilety na sama podroz. Jest to swiatowa praktyka mam nadzieje ,ze jest
        tak tez w PL. Szwedzkie firmy maja last minute, lot samolotem nazywa sie Flyg.
        jak nei znajdziesz niczego w PL, popatrz z Berlina. Mozesz duzo zaoszczedzic.
        Inaczej szukaj tanich polaczen z Girony. Do Girony (plnoc Hiszpanii lataja
        tanie linie).A stamtad jakos autobusami ale to dluga podroz.
    • kaaarolinkaa Re: pierwszy lot-gorąca prośba 07.08.06, 12:56
      Dziekuje Wam bardzo za rady-to trudniejsze niz myslałam-lece z Wawy, myslalam o
      locie do Madrytu a stamtad ta szybka koleja...ale to chyba za trudne
      przedsiewziecie jak dla mnie....nie wiem, czy sobie poradze-ale sprobuje.Dzieki.
      • michal_he Re: pierwszy lot-gorąca prośba 07.08.06, 13:48
        Jeśli bierzesz pod uwagę kolej AVE to sprawdź też loty na hiszpańskich liniach
        krajowych, jak trafisz jakąś promocję to może wyjść porównywalnie z pociągiem
        albo nawet taniej. Zajrzy na strony:
        www.spanair.com
        www.aireuropa.com
        www.iberia.es
        www.vueling.com (nie jestem pewny, czy ta linai ma połączenie Madryt - Sewilla)
        Możesz też próbować z Barcelony, lotów krajowych masz tyle co z Madrytu a z
        Polski łatwiej i (zwykle) taniej.
        • Gość: kaaarolinkaa Re: pierwszy lot-gorąca prośba IP: *.crowley.pl 07.08.06, 14:01
          Michał-a powiedz mi jeszcze, jak kupić najtaniej?? bo np o 12 szukalam
          polaczenia i wyszlo mi np. 860 zł a o 12.15 juz 996!!co sie wydarzylo przez
          kwadrans? kurcze...prosze, pomoz mi-dziekuje Ci.
          • Gość: michal_he Re: pierwszy lot-gorąca prośba IP: *.Red-83-38-121.dynamicIP.rima-tde.net 07.08.06, 23:19
            Po prostu musisz mieć szczęście... Najczęściej im więcej sprzedanych biletów na
            dany lot tym wyższa cena (nie licząc okazji typu last minute, kiedy to
            wyprzedaje się poniżej kosztów pozostałe miejsca). Bardzo możliwe, że przez ten
            kwadrans ktoś kupił bilet, mi też się to zdarzało... Powodzenia, to naprawdę
            nie jest takie straszne!
    • Gość: sympatyk lublinka Re: pierwszy lot-gorąca prośba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 14:55
      może też pomoże (bilety z drugiej ręki) albo na allegro
      www.pasazer.com/druga.php lub
      www.skyscanner.net/pl/pln/?adults=2&redirecturl=28Urlpowodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka