kaaarolinkaa 04.08.06, 21:55 Witam, Pod koniec sierpnia bede lecieć do Sewilii-sama. Nie wiem w ogole jak rezerwowac bilety, gdzie ich szukać, a przede wszystkim jak znależć najtańsze połączenie? Bardzo proszę o pomoc, dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Paweł Z. Re: pierwszy lot-gorąca prośba IP: *.kom / *.os1.kn.pl 04.08.06, 22:44 Wejdź sobie np. na www.aero.pl czy www.centrumlotow.pl. Wpisujesz punkt odlotu, punkt docelowy i datę i naciskasz "szukaj". Jak już znajdziesz, możesz pójść do biura podróży (patrz, czy na szybie mają napis w rodzaju "Agent IATA"). Może okazać się, że to, co znajdziesz w necie będzie najtańsze. Są też low-costy, ale chyba nic nie lata do Sewilli (mogę się mylić). Z tym, że w terminie, o jakim mówisz, będą pewnie droższe niż samoloty rejsowe. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_he Re: pierwszy lot-gorąca prośba 04.08.06, 22:45 Podaj trochę więcej informacji, na przykład skąd chcesz lecieć. Poza tym czy musi być Sewilla, czy na przykład może być też lot do Malagi? Z tego co wiem do Sewilli nie ma z Polski bezpośrednich lotów, a jeśli chodzi o Malagę masz na przykład www.norwegian.no z Warszawy, zwykle mają dosyć niezłe ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
saana Re: pierwszy lot-gorąca prośba 05.08.06, 13:21 poszukaj po biurach podrozy, Algavre (Portugalia)jest popularne (lotnoiskowFaro) a stamtad do Sewilli jest blisko.Jest mnosstow lokalnych biur ktore maja przejazdy do Sewilli. Biura podrozy jak nie maja chetnych sprzedaja tanio bilety na sama podroz. Jest to swiatowa praktyka mam nadzieje ,ze jest tak tez w PL. Szwedzkie firmy maja last minute, lot samolotem nazywa sie Flyg. jak nei znajdziesz niczego w PL, popatrz z Berlina. Mozesz duzo zaoszczedzic. Inaczej szukaj tanich polaczen z Girony. Do Girony (plnoc Hiszpanii lataja tanie linie).A stamtad jakos autobusami ale to dluga podroz. Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarolinkaa Re: pierwszy lot-gorąca prośba 07.08.06, 12:56 Dziekuje Wam bardzo za rady-to trudniejsze niz myslałam-lece z Wawy, myslalam o locie do Madrytu a stamtad ta szybka koleja...ale to chyba za trudne przedsiewziecie jak dla mnie....nie wiem, czy sobie poradze-ale sprobuje.Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_he Re: pierwszy lot-gorąca prośba 07.08.06, 13:48 Jeśli bierzesz pod uwagę kolej AVE to sprawdź też loty na hiszpańskich liniach krajowych, jak trafisz jakąś promocję to może wyjść porównywalnie z pociągiem albo nawet taniej. Zajrzy na strony: www.spanair.com www.aireuropa.com www.iberia.es www.vueling.com (nie jestem pewny, czy ta linai ma połączenie Madryt - Sewilla) Możesz też próbować z Barcelony, lotów krajowych masz tyle co z Madrytu a z Polski łatwiej i (zwykle) taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaaarolinkaa Re: pierwszy lot-gorąca prośba IP: *.crowley.pl 07.08.06, 14:01 Michał-a powiedz mi jeszcze, jak kupić najtaniej?? bo np o 12 szukalam polaczenia i wyszlo mi np. 860 zł a o 12.15 juz 996!!co sie wydarzylo przez kwadrans? kurcze...prosze, pomoz mi-dziekuje Ci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal_he Re: pierwszy lot-gorąca prośba IP: *.Red-83-38-121.dynamicIP.rima-tde.net 07.08.06, 23:19 Po prostu musisz mieć szczęście... Najczęściej im więcej sprzedanych biletów na dany lot tym wyższa cena (nie licząc okazji typu last minute, kiedy to wyprzedaje się poniżej kosztów pozostałe miejsca). Bardzo możliwe, że przez ten kwadrans ktoś kupił bilet, mi też się to zdarzało... Powodzenia, to naprawdę nie jest takie straszne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sympatyk lublinka Re: pierwszy lot-gorąca prośba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 14:55 może też pomoże (bilety z drugiej ręki) albo na allegro www.pasazer.com/druga.php lub www.skyscanner.net/pl/pln/?adults=2&redirecturl=28Urlpowodzenia Odpowiedz Link Zgłoś