Dodaj do ulubionych

EasyJet - rezerwacja on-line - problemy

IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.11.06, 20:31
Witam,
Prosze o pomoc. Może ktoś rezerwował lot tymi liniami za pośrednictwem netu.
Strona: www.easyjet.com.
Probuje dokonac rezerwacji, jestem na formularzu "krok 4/5", mam wszystko
wypelnione i pozaznaczane (platnosc Visa Electron). Po wcisnieciu
potwierdzenia, po chwili wyswietla sie komenda, informujaca mnie, ze
transakcja nie moze byc dokonana (ze moze byc problem z autoryzacja karty,
albo jakies dane sa nieprawidlowe). Probowalem dokonac rezerwacji
kilkakrotnie i caly czas bezskutecznie.
Co moze byc powodem niepowodzenia? Dodam, ze karta visa electron nie posiada
numeru wydania, wiec wpisuję haslo "nie dotyczy". Dziekuje za rzeczowe
odpowiedzi.
Pozdrawiam!!
Obserwuj wątek
    • Gość: JJ23 Re: EasyJet - rezerwacja on-line - problemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 21:23
      Musisz mieć kartę kredytową WYPUKŁĄ
      • Gość: annie2003 Re: EasyJet - rezerwacja on-line - problemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 22:37
        zgadza się, najwyraźniej podajesz dane karty debetowej, a easyjet uznaje tylko
        karty kredytowe i dlatego nie autoryzuje tranzakcji.. jeśli nie masz innej
        karty, a easyjet nie oferuje innej metody płatności, to nie kupisz biletu..
        • Gość: p Re: EasyJet - rezerwacja on-line - problemy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.06, 09:13
          www.easyjet.com/EN/Book/paymentoptions.html
    • sinus1 Re: EasyJet - rezerwacja on-line - problemy 11.11.06, 13:27
      A ja dołączę się do wątku i spytam o prowizje w EasyJet przy platnosci kartą.
      Dla kart kredytowych jest to 7,5eur, dla debetowych 1,5eur. To spora różnica.
      Czy ktoś wie którą polską kartę akceptuje ich system jako _debit_? Na pewno wiem
      ze VE Inteligo nie, coś słyszałem że Allekarta jest u nich jako debit, jakaś
      jeszcze?

Pozdro,
      Sinus
    • ilecka Re: EasyJet - rezerwacja on-line - problemy 11.11.06, 16:52
      To NIEPRAWDA ze akceptuje tylko karty kredytowe wypukle - sama mam VE prepaid
      nieypukla i wiele razy kupowalam nie tylko w Easyjet ale i inyych low-costach.
      Widocznie twoja karta nie jest stworzona do tego typu transakcji, moja tak.
      • Gość: Agata Re: EasyJet - rezerwacja on-line - problemy IP: 80.51.246.* 21.11.06, 12:32
        Godzinę temu kupowałam bilet w Easy Jet uzywając karty Visa Electron z Banku
        Inteligo. Bez problemów. Być może masz kartę bez numeru CVV , który jest
        konieczny do transakcji dokonywanych przez internet.
        • Gość: ciupaga Re: EasyJet - rezerwacja on-line - problemy IP: 213.17.143.* 27.11.06, 15:46
          KURDE!!! mam to samo, płaciłem przedpłaconą VISĄ i taki sam komunikat,
          sprawdzałem w banku i pieniądze ściągneło. Dzwoniłem do Pani na balicach ale
          ona mówi że nie ma takiej rezerwacji i nie może pomóc. Macie ktoś jakiś numer
          telefonu do easy jet poza biurem w balicach?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka