camyk 08.01.07, 13:42 Proszę o informację, czy w Polsce jest możliwość kupienia biletów Olympic Airways na przeloty wewnętrzne w Grecji? ------------------------------------------ camyk Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
camyk c.d. 08.01.07, 16:33 Konkretnie: czy ktoś zna biuro turystyczne w Polsce najlepiej w W-wie, które wystawia bilety Olympic Airways na destynacje wewnątrz Grecji Ateny-XX-Ateny)?? ---------------- camyk Odpowiedz Link Zgłoś
camyk c.d. 08.01.07, 17:24 Oczywiście mowa o linii lotniczej - OLYMPIC AIRLINES - Odpowiedz Link Zgłoś
q3a1 Re: c.d. 09.01.07, 09:53 Obawiam się że nie. Możesz spróbować Blue Sky Travel - oni mają dużą ofertę lini lotniczych, ale czy mają Olimpic'a - tego nie wiem. pozdrawiam, q3a1 Odpowiedz Link Zgłoś
camyk Re: Olympic Airways 09.01.07, 18:46 Niestety, kasy biletowe w Polsce nie wystawiają biletów Olympic Airlines na przeloty wewnątrz Grecji. Irytujący jest fakt, że największa grecka linia lotnicza otworzyła biura na Litwie, Estonii a pominęła przedstawicielstwo w Polsce, która jednym z większych państw UE. Na stronie internetowej przewoźnika istnieje możliwość zakupu biletów, jednak taki bilet koniecznie musi zostać dostarczony tylko pod adres kraju, w którym OA posiada swoje biuro. Drugi pod względem wielkości przewoźnik grecki Aegean Airlines prowadzi internetową sprzedaż biletów. Wystarczy tylko nr rezerwacji. Szkoda tylko, że oferta AA jest dość ograniczona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasa76 zła odpowiedź IP: *.globalconnect.pl 09.01.07, 21:09 bilety OA można wystawiać w Polsce na "stoku" biletowym Aeroflotu. Jeżeli w biurze XYX dostałeś inną informację to znaczy, że ktoś po prostu chyba nie jest w temacie albo jej/jemu sie nie chciało za to brać. Cóż się dziwić w tej braży jest deficyt specjalistów, jeszcze trochę i będą do pracy przyjmować wiewiórki... Natomiast Aegean (A3) na stoku biletowym HR...jeżeli już mam być dokładna. Odpowiedz Link Zgłoś
camyk Re: zła odpowiedź 10.01.07, 00:10 Jestem bardzo wdzięczny za informację - Aeroflot, EUREKA:-) Przy następnym wyjeździe do Grecji skorzystam napewno. Teraz bilety prześle mi rodzina z Berlina - przyznaję, poniedziałkowa wizyta w biurze STATRAVEL mocno mnie zdołowała;) Uwaga: 8 stycznia br., byłem w biurze STATRAVEL w Warszawie przy ul. Kruczej. Kasjer lotniczy po konsultacji z koleżankami, a także telefonie gdzieś tam .., oświadczył że nie mogą wystawiać biletów na wewnętrzne loty Olympic Airlines w Grecji, choć pamięta, że kiedyś to robił. Dodał jeszcze, iż nie sądzi aby którekolwiek biuro w W-wie mogło wystawiać takie bilety. Pozdrawiam, camyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasa76 sta IP: *.globalconnect.pl 10.01.07, 21:39 Niestety czasami trzeba "konsultantom" mówić co i jak :) Nawet w tak dobrym biurze jak STA/Sonata :) Odpowiedz Link Zgłoś