Dodaj do ulubionych

Bilet elektroniczny

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 12:21
Na czym polega bilet elektroniczny? Na lotnisku przuy odprawie Check-in
jestesmy bez biletu? Jak wyglada sprawa jezeli mamy przesiadki na innych
lotniskach? Moze to smieszne ale nie jestem wtajemniczony. prosze o
podpowiedz w tym temacie.
Obserwuj wątek
    • Gość: frequentflyer Re: Bilet elektroniczny IP: 80.241.133.* 11.01.07, 14:40
      przy check-inie jesteś bez biletu, możesz mieć wydruk z komputera z kodem
      przysłanym w momencie zakupu, choć na ogół starcza paszport - bo na liście
      pasażerów w systemie i tak jesteś. czytałem jednak że np. w indiach bez tego
      wydruku ochrona po prostu nie wpuści cię na lotnisko, więc lepiej go mieć.
      zresztą check-in też możesz zrobić z domu, i tu już boarding pass wydrukować
      musisz. jeżeli masz tylko bagaż pokładowy, idziesz z boardingiem prosto do
      WOPisty, jeśli bagaż nadajesz, to jednak z tymże boardingiem musisz się stawić
      przy odprawie i go nadać.
      jeżeli odprawiasz się tradycyjnie, dostajesz boardingi na oba czy wszystkie
      odcinki, więc w czym problem?
      • Gość: nick26 Re: Bilet elektroniczny IP: *.nycmny.east.verizon.net 11.01.07, 17:30
        ja moglbym zadac pytanie a co to jest bilet tradycyjny:-) od kilku lat kupuje
        tylko e-ticket, nie masz problemu ze jesli zgubisz to przepada ci lot, musisz
        tylko miec paszport i stawic sie przy odprawie, dostajesz boarding pass na swoj
        lot lub loty jesli masz przesiadki, i tyle, dla siebie samego mozna wydrukowac
        ten bilet, zeby nie pomylic godzin i tak dalej, polecam strone www.orbitz.com,
        wedlug mnie najlepsze oferty,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka