Dodaj do ulubionych

British Airways

IP: *.c9.msk.pl 05.08.07, 21:23
beznadziejne linie.Zagubili cały bagaż (kosztowny) podróżników do
Afryki.Efekt-ludzie mają schrzanione wakacje(drogie) a organizator bankructwo.
Obserwuj wątek
    • iberia.pl Re: British Airways 05.08.07, 22:55
      jakies szczegoly?na jakiej trasie, itd?
    • tropikey Re: British Airways 06.08.07, 08:51
      cześć, akurat w sobotnio-niedzielnej "Rzepie" był krótki artykuł o tym, że BA
      jest pod względem gubienia bagażu jedną z najgorszych linii w Europie (23
      walizki na 1000). Współczuję wam, choć sam mam miłe wspomnienia...
      Pozdrawiam, Bartek
      • Gość: Aga Re: British Airways IP: *.c9.msk.pl 06.08.07, 08:59
        Trasa Londyn-Nairobi
        • Gość: Aga Re: British Airways IP: *.c9.msk.pl 06.08.07, 13:14
          Do iberii-to buył lot Berlin-Londyn-Nairobi.Miał być egzotyczna wyprawa z
          wejsciem na Kili,safari,plaże Zanzibaru i kosztowna.Poprzednia się udała.A
          teraz podróżnicy siedzą w hotelu w Nairobi i są wściekli.Organizator
          zorganizował przejazdy,koneczne przeloty,obsługę ,kwatery i wyżywienie.Nie
          nawaliły firmy tanzańskie tylko renomowana linia lotnicza i Heathrow.I co da że
          te bagaże się kidyś tam znajdą albo za nie zapłacą.Organizator został z
          długami.A ja patrzę jak umierają marzenia bo ktoś chciał coś więcej niż praca w
          biurze od8-16.Przepraszam,za płaczliwy ton ale dotyczy to kogoś bardzo
          bliskiego.
      • Gość: A Re: British Airways IP: 217.33.252.* 06.08.07, 15:00
        BA drastycznie opuscila sie w zeszlym roku. Na Heathrow nastapila zmiana systemu
        obslugi bagazu, majaca na celu przystosowanie do nowego Terminala 5. Druga
        sprawa maja problem z bagazowymi. Zreszta nie tylko z bagazowymi, maja za malo
        osob do obslugi kontroli bagazu.

W angielskiej prasie czesto pojawiaja sie artykuly w stylu: "6000 bagazy
        pojechalo do Wloch ciezarowkami".
        Widzialam w grudniu ogromne ilosci bezpanskiego bagazu w miejscu hali przylotow.

Chwilowo polecam omijanie tego lotniska dla wlasnego komfortu i spokoju ducha.

Co do osob, ktore zostaly bez bagazu: chyba mieli jakies ubezpieczenie
        turystyczne, wlasciwie to na pewno musieli miec. Bez problemu powinni odzyskac
        zwrot pieniedzy za utracony bagaz i miec mozliwosci kupna niezbednych rzeczy.

• Gość: Terminexxxx Re: British Airways IP: *.dip.t-dialin.net 06.08.07, 13:48
      Na pewno to nie jest nic przyjemnego ale bez przesady, od razu zepsute wakacje.
      Kiedys swietej pamieci Swissair zgubil moje bagaze jak lecialem na wakacje do
      Emiratow.
      Po licznych interwencjach najpierw dostalismy czek na zakupy. A po jakims
      czsasie rekompensate za powstale szkody.
      I wcale nie mialem zepsutych wakacji, ani nie twierdzilem, ze juz nie polece
      wiecej SR.
      • Gość: aga Re: British Airways IP: *.c9.msk.pl 06.08.07, 15:15
        Nie rozumiesz.Turyści zadają powrotu do kraju .bez bagazu nie mogą realizować
        programu.W bagażu jest sprzęt do wspinania się,odpowiednie stroje,leki
        antymalaryczne.To nie byla wycieczka nad morze.No i chcą zwrotu pieniedzy o co
        trudno mieć pretensje.
        • jetlag1 Re: nie panikuj!!!! 06.08.07, 15:56
          wszystkie linie gubia bagaze, nie jest to tylko domena BA,(od razu
          beznadziejna???)
          przewaznie znajduja je za dzien lub dwa, rezygnowac z takiej wyprawy?? to chyba
          przesada,
          dostana rekompensate, moga dokupic troche niezbednych rzeczy w nai,
          tyle tego nie trzeba , na kili bylem wiec wiem, pozniej bagaz sie napeno
          znajdzie i dostarcza do przewodnika.
          dawno temu lecialem z anchorage do cordoba na alasce, gdzie czekal na nas bush
          pilot, nie dolecial moj karabin i plecak,pozyczylem od wlasnie
          pilota,polecielismy w bush,po dwuch dniach dostarczono zgubiony sprzet.
          wyprawa sie udala, misio padl,
          ta linia latalem jeszcze wiele razy bez zadnych takich przypadkow.
          • Gość: Aga Re: nie panikuj!!!! IP: *.c9.msk.pl 06.08.07, 16:29
            Jest po sprawie.Czekali 4 dni(wyjazd 14 dni).Zaginęły wszystkie bagaże więc nie
            można się ratować było pożyczką.Zresztą do tej pory nie wiadomo gdzie tenbagaż
            poleciał a linie mają 2 tygodnie na odzyskanie.
        • Gość: bdzibdzionka. Oświećcie mnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 16:26
          Ale dlaczego biuro zbankrutowało? czy tam ma długi?
          Czy biuro ponosi odpowiedzialność za taki wypadek jakim jest zagubienie bagażu?
          Przecież biuro zorganizowało wyjazd, lot, kwatery - czyli to za co ludzie
          zapłacili.

To chyba coś nie tak, oświećcie mnie, bo nie chce mi się wierzyć.
          • Gość: Aga Re: Oświećcie mnie! IP: *.c9.msk.pl 06.08.07, 16:39
            To nie jest zwykły wyjazd-tylko wyprawa.Nie masz sprzetu,nie możesz realizować
            programu.Turystę nie obchodzi przyczyna ,on zapłacił.i chce zwrotu,skoro nie
            otrzymał tego za co zapłacił.To biuro dopiero zaczynało i na "dzień dobry" taki
            szajs.Miało na tym zarabiać a wyszły dlugi.Takie wyprawy są drogie ,więć
            połacone zaliczki są wysokie.Ci ludzie zapłacili za wejście na
            Kili,safari,Materuni a nie za siedzenie w hotelu i czekanie na bagaż w Nairobi.
            • Gość: bdzibdzionka. Re: Oświećcie mnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 16:51
              Rozumiem, że turystę nie obchodzi przyczyna i że zapłacił. Ale turysta też
              chyba podpisuje jakąś umowę. I pytanie: co było w tej umowie? Pierwsze słyszę,
              żeby organizator miał zwracać pieniądze, bo linia zgubiła bagaż.
              Mogę się mylić, ale też uwierzę tylko wtedy jak mi ktoś pokaże na piśmie. Póki
              co w internecie nic takiego nie znalazłam.
              • Gość: Aga Re: Oświećcie mnie! IP: *.c9.msk.pl 06.08.07, 17:18
                Oczywiście ,że nie ma.Niemniej jednak takie wewnętrzne poczucie
                uczciwości(pewnie minie) powoduje ,że się chce to jakoś
                wynagrodzić.Po za tym leci opinia.Nie jest to dobry start.
                • Gość: bdzibdzionka. Re: Oświećcie mnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 17:30
                  Niemniej jednak takie wewnętrzne poczucie
                  > uczciwości(pewnie minie) powoduje ,że się chce to jakoś
                  > wynagrodzić

:) Tylko się uśmiechnę

Leci opinia? Dlatego, że BA zgubił bagaż?

Ajajajaj!
                  • Gość: Aga Re: Oświećcie mnie! IP: *.c9.msk.pl 06.08.07, 17:52
                    No właśnie.To strefa walki.Słabi ze skrupułami nie powinni się pchać
                    w takie interesy.
                    • Gość: A Re: Oświećcie mnie! IP: 217.33.252.* 07.08.07, 11:08
                      Na zgubienie bagazu przez linie lotnicze organizator nie ma wplywu i trudno
                      zadac zwrotu kosztow od niego z tego powodu. Zwrot kosztow nalezy sie od BA.
                      Organizator natomiast powinien miec jakies ubezpieczenie na rozne okolicznosci.

Jesli firma dopiero zaczynala to nic nie stoi na przeszkodzi wybrac inne linie
                      lotnicze i rozpoczac dzialanosc jeszcze raz.
                      • Gość: A Re: Oświećcie mnie! IP: 217.33.252.* 07.08.07, 11:10
                        Zreszta jak pisalam wczesniej, BA gubi bagaze, bo ma problemy z systemem i
                        bagazowymi samymi w sobie. Wystarczy troche poczytac o liniach lotnicznych przed
                        organizacja imprezy i wybrac inne.

Ja wyciagnelam wnioski i przestalam latac z Heathrow, chyba ze lece tylko z
                        bagazem podrecznym. Tymbardziej firma, ktora chce byc profesjonalna powinna
                        interesowac sie sytuacja na rynku lotniczym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka