Gość: Rycho Re: Air Italy Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 13:00 Lecialem dwa razy z Air Italy Polska i wiecej juz nie polece a szkoda bo wycieczki organizowane przez biora podrozy nie byly zle,ale przewoznik Air Italy Polska zepsul wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cert Re: Air Italy Polska IP: *.adsl.inetia.pl 26.01.09, 13:50 leciałem z Air Italy do Hurghady. Lot w tamta strone byl ok, bez spoznienia , maly posilek - samolot widac ,ze lata swietnosci za soba mial. W drodze powrotenej : 6 h spoznienia, samolot tak warczał ,ze mialem wrazenie ,ze silniki na zmaina raz pracuja , raz nie i ,ze samolot traci wysokosc , gdzies w połowie rejsu były tak silne turbulencje ,ze az sie trzymalem fotela przede mna . Latałem juz wiele razy , ale ten lot był stanowczo najgorszy, obłsuga samolotu jest b. miła, aczkolwiek nie zmienia to faktu ,ze wiecej nie bede chiał wiecej gdziekolwiek z nimi leciec ... Szkoda rowzniez ,ze Neckermann jako dobre biuro korzysta z takiego przewoznika i przez to niszczy sobie ocene .... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: travelka Re: Air Italy Polska - wi ekszość opini to bzdura! IP: 64.211.40.* 02.02.09, 14:46 Zastanawiam się skąd biorą się taakie a nie inne opinie i kto je pisze. Czasami zdaje się, że piszą ludzie, którzy pierwszy raz wybrali się w podróż albo latają bardzo mało. Latam bardzo dużo - kilka razy w roku na różnych trasach i różnymi liniami. Mając przed sobą powyższe opinie i lot AIP miałam mieszane odczucia i jakże było to niepotrzebne. Lot planowy, samolot czyściutki, zadbany. Obsługa miła, jedzenie bardzo dobre, itp. Wielu wspólłpasażerów mogło być niezadowolonych - zabroniono im palić straszono policją za palenie w toalecie. Zabroniono pić własnego alkoholu ( i tak pili po kryjomu co dla pozostałych było baaaardzo uciążliwe).Lot punktualny i bez żadnych problemów. Forumowicze nie piszcie bzdur a pozostali nie wierzcie im. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crazymary18 Re: Air Italy Polska - wi ekszość opini to bzdura IP: 79.191.96.* 03.02.09, 14:21 zgadzam się z powyższą wypowiedzią linie AEI nie są wcale takie złe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -on- Re: Air Italy Polska - wi ekszość opini to bzdura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.09, 01:15 Ja lecialem AEY juz ze cztery razy i wszystko ok. w listopadzie lecialem do meksyku i kilka dni temu wrocilem z brazylii. nie mam nic AEY do zarzucenia. gdyby bylo cos nie halo to bym tyle razy nie latal a przeciez to byly dlugie loty transkontynentalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Air Italy Polska - wi ekszość opini to bzdura IP: *.xdsl.centertel.pl 17.02.09, 18:14 Tylko weź pod uwagę, że na "te" rejsy samolot przylatuje super przygotowany z Włoch i nie ma godzinnej przerwy między lotami, tak jak to miało miejsce w sezonie letnim gdzie godzina była na przepakowanie, przegląd i zmianę załogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Globus Re: Air Italy Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.09, 17:32 Lecieliśmy z nimi dwa razy/koniec maja i czerwiec 2009r./NAPRAWDE BARDZO FAJNE LINIE,SUPER ZAŁOGA I PROFESIONALIZM!!!Po tych bredniach na forum baliśmy się z nimi leciec,ale było SUPER-tam punktułalni co do minuty,z powrotem tylko 30min.opuznienia,piękny spokojny lot,start oraz lądowanie!Ludzie piszą brednie a potem inni boją się latac.Polecamy AIR ITALY POLSKA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Air Italy Polska 28.06.09, 19:22 A z jakiego biura lecieliscie i dokad? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Globus Re: Air Italy Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.09, 20:32 Lecieliśmy z Katowic do Antalyi-Turcja,biuro podróży Itaka-Wszystko OK! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANECZKA Re: Air Italy Polska IP: *.xdsl.centertel.pl 29.06.09, 00:18 Może i teraz jest ok bo mają jeden lot co 2 dni. Stąd włąśnie nie ma opóźnień a załoga miła, bo raz w miesiącu przychodzi do pracy a to i tak pod strachem boga, że "makaron" zwolni, więc lepiej nie fikać i być grzecznym, miłym i uśmiechniętym:) Wiesz, mamy kryzys i każdy się boi o swoją posadkę...nawet w Air Italy Polska załogi bardziej się starają. Jak to mawiają, lepszy rydz niż nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iksik Re: Air Italy Polska IP: 82.160.51.* 28.07.09, 17:09 lepszy rydz niż nic? zazdrościłem ja i wielu moich kolegów/koleżanek z pracy warunków płacy i pracy w AIP (też jestem F/A). Nadal nie mają źle, za darmo wakacje kilka razy w roku na Kubie np... PS. Powiem Wam od siebie, że najgorsze co może załogę spotkać to lot czarterowy z polskimi turystami. Wiadomo że są ludzi i reszta, ale w przypadku Polaków zazwyczaj ta reszta powoduje że dla nas każdy lot jest wyzwaniem;) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Air Italy Polska - bagaż 01.08.09, 18:35 Mój bagaż wazy ok 21 kg.. Jak myslicie dowalą nadbagaz czy przejdzie bez problemów?? Lece liniami Air Italy Polska (AEI) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Air Italy Polska 18.08.09, 07:56 Własnie przeleciałam sie tymi liniami... Tam i z powrotem (do Turcji) i jakos zyje :)) Samoloty jak każde inne. Lot normalny, bardzo przyjemny. Z deczka trzesło przy podchodzeniu do lądowania. Ale nic strasznego sie nie dzialo. A samoloty wcale nie wyglądały tragiczicznie tylko jak kazde inne samoloty... A latałam juz kilkoma liniamii i nie zauwazyłam jakiejś wielkiej róznicy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
bmorzycki Re: Air Italy Polska 20.08.09, 08:21 Leciałem z AIP do Bodrum w maju 2009 r. Samolot OK, obsługa profesjonalna i pomocna ale najważniejsza była wyjątkowa punktualność - wylot w obie strony był o czasie, a przelot krótszy niż planowany. Lot bardzo spokojny. Lecieliśmy z niemowlakiem, więc obawialiśmy się o opóźnienia i o komfort lotu, ale wszystko było jak najbardziej w porządku (nawet przy lądowaniu nic nie czuć w uszach:- ). Polecam AIP, choć przy wyjazdach zorganizowanych i tak nie ma się wpływu na wybór linii... Odpowiedz Link Zgłoś
k_oliwka1 Re: Air Italy Polska 23.05.10, 14:11 11 maja lecieliśmy tymi liniami do Egiptu! Wydawać by się mogło, że wszystko będzie ok. Jednak gdy byliśmy już na pasie startowym kapitan poinformował nas o "niewielkiej" usterce komputera, dlatego musimy zawrócić na miejsce postojowe. Ekipa techniczna miała tą usterkę usunąć, natomiast po kilku minutach okazało się, że awaria jest chyba poważniejsza wysadzili nas do poczekalni i 4 godziny kazali nam czekać. Sytuacja trochę stresująca! W drodze powrotnej wszystko było już zgodnie z planem. Jednak uważam, że trochę to dziwne że samolot który ma lecieć 4godziny nie jest wcześniej sprawdzany tylko dopiero na pasie startowym tuż przed odlotem okazuje się, że coś nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stewek Re: Air Italy Polska IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.10, 21:41 proszę Cie. takie rzeczy się zdarzają w każdych liniach. nic nadzwyczajnego.. Odpowiedz Link Zgłoś
patchinko Re: Air Italy Polska 23.05.10, 22:39 Samolot się sprawdza na przeglądach. Poza tym czasem gdy wystąpi jakaś usterka to się zapala jakaś lampka lub wyskakuje błąd. Pilot wyjmuje wtedy książkę i wyszukuje co to jest, co zrobić i czy można z tym lecieć czy nie. Jeżeli nie znajduje się to na tzw. liście minimum, to tylko zgłasza co to jest i leci (zdziwiłabyś się z jakimi usterkami samoloty mogą latać), jeśli się znajduję no to trzeba się zgłosić do lotniskowych techników którzy mają za zadanie usunąć problem. Tak wam się akurat zdarzyło że musieliście czekać, ale nie ma co dramatyzować. Samo życie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Air Italy Polska IP: *.acn.waw.pl 07.06.10, 12:28 Lecieliśmy AIP w maju do Egiptu. W jedną stronę Boeingiem 757-200, w drugą nowiutkim, Boeingiem 737-800. Oba loty bardzo spokojne, miła obsługa, a co najważniejsze punktualnie. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do agi Re: Air Italy Polska IP: *.xdsl.centertel.pl 07.06.10, 23:40 Z tym "nowiutkim" to nie szalej maleńka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiaq Re: Air Italy Polska IP: 194.127.137.* 20.08.10, 14:44 738 w AEI ma 3 lata więc to jak na charter nówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramzes Re: Air Italy Polska IP: *.xdsl.centertel.pl 20.08.10, 19:14 I co z tego?! Nowy samolot to nie wszystko. Niezbyt miło na pokładzie:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: david82 Re: Air Italy Polska IP: 213.25.173.* 21.08.10, 16:08 Na pokładzie nie ma być miło. Masz samolotem dolecieć z punktu A do punktu B na miejscu siedzącym. I to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
typson Re: Air Italy Polska 22.08.10, 14:02 Leciałem tymi liniami z biura Itaka do Egiptu. W obie strony lot odbywał się na 737-800. Te samoloty raczej nie mogą mieć 19 lat. Ile mają wylatane to juz inna sprawa. Jeśli chodzi o Twoją opinię - nie wiem co tu komentować. Coś Ci trzeszczało i hamowało głośno? I już wiesz, ze samolot ma iść na złom? Niezły jesteś. Proponuje zebyś przyziemił dupskiem na pas z predkością 250 km/h i zobaczymy jak wtedy bedziesz hamował... Prawda jest taka, ze przede wszystkim bać się należy samolotów przewoźników, którzy są na czarnej liście UE. A są tam z powodów zaniedbywania serwisów, nieprzestrzebania przepisów, itp. Można sobie wygooglać i sprawdzić, zwłaszcza przed wakacjami, zeby nie lecieć na lokalnej wycieczce czymś niepewnym. Co do samego AIP - jak pisałem w moim przypadku samoloty byly względnie nowe. A na pewno nowsze niż rejsowy 737 KLMu z AMS do WAW, ktory nie jest nawet z serii next gen. Co do samego lotu - latanie wakacyjnym czarterem nigdy nie bylo dla mnie przyjemnością. Kupa dziwnych ludzi, popijających z gwinta wódeczke z wolnocłówki, wstających zaraz po przyziemieniu, ogólnie syf i bałagan. Nikt sie nie słucha personelu i zawsze są jakieś kwasy. I do tego ten aromat parujących przepitych ciał po urlopie - aż żal, ze okna się nie otwierają :) To czego nie wolno - nie wolno używać zadnych urządzeń elektronicznych przez cały lot. O telefonie z funkcją "flight mode" mogłem zapomnieć, zwykle playery mp3 stewardessy z dziką furią odławiały z samolotu. To uważam za największa porażkę. Lot trwał 5 godzin, jedenie (oczywiście słono płatne) było ochydne, i nie moglem sobie zatkac uszu muzyką. Wiec jesli moge komuś coś doradzić - po przejsciu kontroli bezpieczenstwa w PL obkupcie sie w jakis suchy i przyswajalny prowiant oraz coś do picia milych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
b.montana Re: Air Italy Polska 22.08.10, 23:13 typson- leciałeś może do Sharm? za 3 dni mam wylot do Sharm z AIP i szczerze mówiąc jestem przerażona. lądowanie 9.09 na 5 rano zaplanowane, o 12 mam być w pracy i nie mogę zaakceptować takiego opóźnienia, o jakim niektórzy tu pisali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: david82 Re: Air Italy Polska IP: *.piekary.net 25.08.10, 18:50 No więc jest to tylko i wyłacznie twoja wina, ze zaplanowałaś wszystko na styk. Takie kilkugodzinne (chociażby z powodu ewentualnej mgły i przekierowania na inne lotnisko) opóźnienie trzeba KONIECZNIE uwzględnić w planach. Odpowiedz Link Zgłoś
b.montana Re: Air Italy Polska 09.09.10, 08:33 niestety nie każdy ma ten komfort, że ma długi urlop, nie miałam innej możliwości. opóźnienie dzisiaj z powrotem jedynie 15 minut, super obsługa, bardzo przyjemny spokojny lot. w tamtą stronę tak samo, bez opóźnienia. Odpowiedz Link Zgłoś