zona_jarka 23.06.08, 08:01 Lecę za trzy dni tymi liniami na Rodos, jakie macie opinie o tym przewoźniku (punktualność, samoloty itp)? Dotychczas leciałem 4x z Centralwings i bywało różnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ewa Re: Air Italia Polska IP: 83.238.13.* 23.06.08, 13:50 Ja lecę z nimi za 4 dni do Tunezji. Też jest z nimi "różnie"- są tak samo krytykowane jak Centralwings. Jest bardzo dużo wpisów (na forum Tunezja, Bułgaria i również tu na "latanie" ) Wpisz w wyszukiwarkę AIR ITALY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasik22 Re: Air Italia Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 15:41 Czepiają się tych linii, ale ja tam pozostaje przy swoim i nie przestanę latać z Centralem, bo nie potrafię się oprzeć ich cenom biletów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czareko Re: Air Italia Polska IP: *.centertel.pl 02.07.08, 17:57 Dziś rano wróciliśmy z Zakynthos. Powinniśmy wrócić wczoraj i być o 19:40 na Okęciu, ale Air Italia Polska najpierw opóźnił lot o 5 godzin, a później próbował wysłać nas do Katowic. Po godzinie kłótni i kłamstw załogi samolotu że niby to polecimy do Warszawy, jednak zdecydowaliśmy się polecieć do Katowic, bo tak naprawdę żadnej innej opcji nie było i stamtąd autokarami do Warszawy. Oczywiście o tym że jest dla nas przygotowany jakikolwiek transport z Katowic nie poinformował nas nikt i nie wiedziała o tym nawet sama załoga. Ostatecznie podróż zamiast trwać około 2 godzin trwała 12. Najlepsze jest to, że żadne z biur podróży (Neckermann, RainbowTours, Tui, Triada, ... ) w żaden sposób nam nie pomogło, mimo że ich pasażerowie byli głównymi poszkodowanymi. Wiem, że to co pisze brzmi trochę niewiarygodnie, ale moje słowa może potwierdzić około 220 pasażerów lotu AEI4015. Właśnie się zbieram do pisania reklamacji i wystąpienia o odszkodowanie. Podsumowując. Jeżeli miałbym jakikolwiek wybór czy mam lecieć z tą firmą czy z inną, to na pewno wybrałbym inną. Jak już lecicie, to nie zapomnijcie numeru do naszej ambasady, bo jak się okazuje może być pomocny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Air Italia Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 20:16 To najgorsza linia jaką kiedykolwiek lecieliśmy. Duże opóźnienia w obie strony, stare 18 letnie samoloty!!! Nigdy więcej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Air Italia Polska IP: *.ols.vectranet.pl 02.07.08, 20:58 Jestem jedna z osob ktore 25-go czerwca mialy niewatpliwa nieprzyjemnosc oczekiwac na samolot lecacy do Heraklionu:( Opoznienie - 11 godzin ! Poczatkowo godzina odlotu planowanego na 8 rano przesunieto na 12 bezczelnie wciskajac ciemnote iz nastepny samolot juz wylecial z wloch ! okolo 14 oklamano nas w zywe oczy iz leciiii leciiii un z tych wloch tylko cus doleciec nie moze Z przedstawicielstwa linii na lotnisku nie pojawil sie slownie NIKT ! Okolo 15 dodzwonilam sie do biura linii Air Italy Polska gdzie pani po raz enty usulowala mi wcisnac kit o samolocie lecacym z wloch ;) nastpna pani oburzona pytaniami oznajmila ze samolot i owszem odleci okolo 17 ,podczas gdy cala grupa dalej trwala w przekonaniu ze zaraz wsiadze do samolotu haha w koncu ow nadlecial :) wsadzono nas na poklad gdzie ....poczekalismy kolejne 1,5 godziny a to na catering ( w postaci rogalika 7days hahah) a nastepnie na zgode na ladownie w Heraklionie :)) no nic wystartowalismy ,lecimy ..... zaloga mieszana polsko-wloska ma ewidentne problemy z komunikacja haha obsluga serwuje rogaliki no baaaajka tyle ze dla ludzi minal caly dzien jaki mieli spedzic na slonecznej Krecie Dzisiaj powrot ... spoznienie jedyne 0,5 godziny ,szok po prostu :) tym razem cateringu brak w ogole :)) trza placic za kanapeczki i juz myslimy nooooo toooo dolecimy sobie spokojnie :) az do etapu schodzenia samolotu ktory fikac poczal jako na falach greckiego morza ,juz dawno tak sie strachu nie najadlam sumujac NEVER AGAIN ! no to pozdraiam kapitana lotu z Heraklionu dnia 2 go lipca ;) Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m35 air italy polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 21:43 Twoja historia jest jak najbardziej wiarygodna, bo też leciałem tym samolotem 1.07 tyle, że kilka godzin wcześniej do Katowic (planowo 10.40 z Zakynthos). Oczywiście po odprawie na lotnisku żadnej informacji, nagle pojawiła się informacja, że lot opóźniony o 4 godz., potem 5. Ostatecznie polecieliśmy o godz. 16 czasu greckiego i w KTW byliśmy około 17-tej. Podobno oni mieli jakieś problemy z awarią samolotu rano z W-wy i musieli szukać jakiegoś zastępczego, dlatego latał jakiś niebieski z hiszpańskich linii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek256 Re: air italy polska IP: *.alcar.pl 04.08.08, 15:15 w ten dzień pomagał Boeing 757 GadAir (20 letni złom) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: air italy polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.08, 15:30 Zapraszam do podzielenia się swoimi doświadczeniami z lotów z Air Italy Polska. Myślę, że będzie co opowiadać:) "Witam, nazywam się Łukasz Lipiec, red. Wiadomości TVP. Jutro chcemy zrealizować materiał o problemach na lotniskach i m.in. o osobach poszkodowanych przez linie lotnicze. Poszukuję osób, które zechciały by się wypowiedzieć przed kamerą o swoich problemach z liniami lotniczymi, problemami z bagażem czy odwołanymi lotami. Kontakt: lukasz.lipiec@waw.tvp.pl Liczę na szybki kontakt, Pozdrawiam" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolo Re: Air Italia Polska IP: *.134.rev.vline.pl 04.07.08, 16:08 Kurcze - troche to przerażające co tu czytam. Ja w ogóle mam troche pietra przed lataniem samolotami, a tu czytam, że rozklekotane samoloty... A czy te opóźnienia to norma - tak jest zawsze...??? Lecę 15.07 na Zakynthos i żeby być o 4 rano na Okęciu - muszę wyjechać z domu dzień wcześniej, bo w nocy nie mam transportu. Jeżeli miało by się okazać, że wylot znacznie się opóźni - będzie kiepsko. A swoją drogą, czy takie opóźnienie, które bądź co bądź powoduje skrócenie czasu urlopu - jest podstawą do reklamacji, która może być uznana za zasadną przez biuro ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czareko Re: Air Italia Polska IP: *.pljtelecom.pl 07.07.08, 13:09 Niby w umowie jest napisane, że biuro podróży nie bierze odpowiedzialności za przewoźnika, ale rozmawiałem z biurem praw konsumenta i tam powiedzieli mi że taki wpis jest niezgodny z prawem. Mam jeszcze jeden dzień na napisanie odwołania. Podstawą reklamacji jest: nienależyte wykonanie usługi, brak informacji o zmianie trasy przejazdu i brak opieki ze strony rezydenta biura. Odpowiedz Link Zgłoś
aagulek do Czareko 15.07.08, 00:22 witam, mam pytanko reklamację piszesz do biura czy do przewoźnika?masz już odp? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m35 Re: Air Italia Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 21:06 No to z góry współczuję, bo oni w jeden tydzień latają o czasie, a w drugi mają po kilka godzin spóźnienia. Zależy na jaki tydzień trafisz. Wracałem 1.07 z Zakynthos do Katowic i było 5 godzin opóźnienia. Dlatego kolega, który leciał wieczorem do W-wy musiał zwiedzić jeszcze trochę kraju z autobusu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia3346 Re: Air Italia Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 21:53 witam ,jestem przerażona tym co czytam jutro lecimy do Egiptu tymi liniami ,już mamy informacje o przelożonym locie o 4 godziny ,ciekawe co nas czeka po pojawieniu się na lotnisku???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Air Italia Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 23:21 Kurde, czy w Polsce nie może powstać jakaś NORMALNA linia czarterowa??? Odpowiedz Link Zgłoś
glos_z_sali_obok Re: Air Italia Polska 03.07.08, 22:15 Wszystko fajnie, tylko, że nie ma takiej linii jak Air Italia Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Air Italia Polska IP: *.ols.vectranet.pl 04.07.08, 14:49 wszyscy tu mowimy o linii air italy polska i jest to dla wszystkich jasne Odpowiedz Link Zgłoś
glos_z_sali_obok Re: Air Italia Polska 04.07.08, 23:47 Nieprawda, nie jest jasne. Jeśli zabiera się głos w tak poważnych sprawach jak linie lotnicze, to kultura i grzeczność wymaga znajomości tak podstawowej rzeczy jak nazwa linii lotniczej na temat której się wypowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Air Italia Polska IP: *.ols.vectranet.pl 05.07.08, 11:06 "glos" to steward? ewentualnie essa ? tych znamienitych linii ? gdyby ostatnio ciagle wymieniana linia nie miala wiecznych problemow z samolotami nikt tutaj nie wypowiadalby sie o Air Italy w taki sposob , wielka szkoda ze ta kultura nie obowiazuje rownie pracownikow tego przewoznika ktorzy traktuja ludzi jak bydlo do przewiezienia ,na ktorych robi sie kase ,nie respektujac zadnych juz chyba zasad bezpieczenstwa ! Odpowiedz Link Zgłoś
glos_z_sali_obok Re: Air Italia Polska 05.07.08, 13:04 Głos, to jeden z pasażerów którzy kilka razy lecieli Air Italy Polska, czekali kilka godzin na lotnisku, a mimo to nie robią przesadnej nagonki. Odpowiedz Link Zgłoś
tanahoe Re: Air Italia Polska 06.07.08, 15:00 głosowi spędzanie czasu bezczynnie na lotnisku nie przeszkadza. Ma dużo czasu i uwielbia przyglądać się ludziom chodzącym po lotnisku. To taka jego pasja.......... Kolejną jest oglądanie naburmuszonych min załogi samolotu. Pofukiwania. To budzi w nim dreszcz emocji...... Odpowiedz Link Zgłoś
glos_z_sali_obok Re: Air Italia Polska 06.07.08, 21:28 Tanahoe - tak właśnie jest :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podróznik Re: Air Italia Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.08, 21:31 Tak to syf. Linia o której mówimy łaskę robi, że w ogóle lata. Mam nadzieję ,że niebawem ta banda makaroniarzy w strojach cyrkowych wróci do siebie i przestanie latać. W końcu nikt nie zasłużył sobie na ich tak chamskie traktowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dociekliwy Tuszowanko? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.08, 00:57 Śledzę ten wątek od dłuższego czasu i mam pytanie: co się stało z ostatnimi postami i ciekawymi (bardzo negatywnymi) opiniami o Air Italy Polska? Czyżby były zbyt prawdziwe i niewygodne? Każdy ma prawo wyrazić swoją opinię a kasowanie wypowiedzi forumowiczów jest co najmniej nietaktowne! Po co pisać na forum, skoro i tak, jak poruszy się "niewygodny" temat, opinia zostaje skasowana? A tak na marginesie, AIP już podziękujemy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cafe_frappe Re: Tuszowanko? IP: *.171.103.226.crowley.pl 26.07.08, 02:32 Dociekliwy, może posty, które masz na myśli, znajdują się w wątku o podobnym (i poprawnym) tytule? O tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=711&w=79252654 . Podpowiadam, bo śledzę oba wątki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dociekliwy Re: Tuszowanko? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.08, 13:31 Troszkę bez sensu. Oba wątki tak samo zatytuowane ale dziękuję informację:) Odpowiedz Link Zgłoś
zona_jarka Re: Air Italia Polska - wróciłem 15.07.08, 07:23 No i już wróciłem z Rodos. Lot w tamtą stronę (26.06.08) to opóźnienie wylotu z Pyrzowic przeszło 7 godzin oczywiście nikt nas o niczym nie informował co i jak tylko o rosnącym opóźnieniu. Byłem z małym dzieckiem czyli sytuacja nieciekawa (dali byle jakie kanapki i napój 2x). Natomiast powrót z Rodos (10.07.08) punktualność AIP co do minuty dosłownie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Air Italia Polska - wróciłem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.08, 10:14 Dobrze, że już wróciłeś, bo tam dziś jakieś trzęsienie ziemi było. Odpowiedz Link Zgłoś
ewatr Re: Air Italia Polska - wróciłem 15.07.08, 11:57 ja leciałam 26.06 do Tunezji- wylot opóźniony 6,5 godziny :( , powrót tylko 0,5h. samolot 16 letni, w środku widac oznaki zniszczenia i zużycia, a także brud :( Ja się więcej na te linie nie zdecyduję. A załoga do Tunezji mimo, że część żeńska znała język polski postanowiła go jednak nie używać w momencie tak ważnym jak mówienie o instrukcji bezpieczeństwa :( Po interwencji mojego męża w wielkich nerwach i podniesionym głosem zrobiono "pokazówkę" specjalnie dla nas.... W drodze powrotnej było już z tym normalnie- wszystko mówione było najpierw po polsku, później po angielsku. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_jarka Re: Air Italia Polska - wróciłem 15.07.08, 12:07 Na Rodos też leciałem jakimś złomem (wyczarterowali od innej firmy) a obsługa też nie mówiła po polsku, natomiast do Polski samolot był ok z polską obsługą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Air Italia Polska IP: *.rcb.vectranet.pl 01.08.08, 20:35 Linie Tragedia !!!! Samoloty wraki, psuja sie i w zamian przylatuja jeszcze gorsze p GadAir z Hiszpanii. 17.07.2008 na lot do Bodrum o 10.00 wylecieliśmu 17.53 !Piloci i obsługa OK a samoloty no cóż lepiej nie pisac. Powodzenia i udanego urlopu. Odpowiedz Link Zgłoś
waldemarre Re: Air Italia Polska 03.08.08, 12:25 Masakra, nigdy więcej, lot znajomych był opóźniony ponoć z powodu niesprawnych hamulców. na mój wylot musieli podstawić też linie hiszpańskie. Słyszałem że te samoloty mają poprzestawiane fotele, każdy rząd o 7cm, mniej miejsca na nogi. lot 4,5 godz i brak poczęstunku. Zastanawiam się jakie biura podrózy nie korzystają z ich usłóg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Air Italia Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.08, 13:43 No właśnie, dobre pytanie. Może ktoś z Was wie, jakie biura podróży nie korzystają z "usług" Air Italy Polska? Wybieram się na wakacje we wrześniu i na pewno ominę wielkim łukiem biura, latające z Air Italy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anny Re: Air Italia Polska IP: *.sti.net.pl 03.08.08, 22:13 Zależy to też np od kierunku.. Na przykład do Sharm el Sheikh Exim lata AMC Airlines i Lotus Air. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michu Re: Air Italia Polska IP: 78.156.164.* 10.09.08, 15:39 Leciałem z Air Italia do Agadiru z Katowic 18.08.2008. Było bardzo punktualnie. Cała załoga polska i bardzo sympatyczna. Lądowania bym nie zauważył gdybym nie patrzył przez okno :) po prostu super. W drodze powrotnej było 3 godziny opóźnienia spowodowanego Huraganem Gustaw... samolot zanim po nas przyleciał wiózł turystów z Kuby, także spóźnienie usprawiedliwione :) Odpowiedz Link Zgłoś