Gość: Przepisy IP: *.slupsk.vectranet.pl 18.12.12, 00:56 Ponieważ zbliża się Wigilia, proponuję przepis na gołąbki wigilijne: gołąbki wigilijne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: af Re: Gołąbki wigilijne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.12, 13:20 Też robimy postne gołąbki wigilijne. Z ryżem i grzybami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: Gołąbki wigilijne IP: *.doplaty.gov.pl 10.01.13, 10:36 A ja robię z kaszą jęczmienną i grzybami suszonymi (lub pieczarami uduszonymi z cebulką) i pod koniec gotowania dodaję sok z kiszonej kapusty. Są pyszne, polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
aga_koska Re: Gołąbki wigilijne 04.02.13, 10:00 Do kolejnej wigilii jeszcze daleko, ale chetnie wykorzystam. nigdy sie z czyms takim nie spotkalam Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Gołąbki wigilijne 10.02.13, 16:24 a ja się zetknęłam :) dodatkowo polecam gołąbki zawijane w liście kapusty, która była zakiszona cała, w główkach. Ten smak jest dla mnie super, tylko bardzo cieżko o taką kapustę... Odpowiedz Link Zgłoś
xy.5 Re: Gołąbki wigilijne 10.02.13, 20:12 Taką kapustę trzeba zakisić w beczce razem z tą poszatkowaną jeszcze jesienią i na zimę jak znalazł.Ja robiłam na swięta goląbki z suszonymi grzybami i brązowym ryżem.Pod koniec zapiekania polałam prawdziwą wiejską śmietaną i wywarem grzybowym.Wszystkim w tym roku najlepiej smakowało to danie wigilijne. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Gołąbki wigilijne 14.02.13, 06:10 jak ktoś mieszka w bloku wielorodzinnym (piwnica metr na metr) i nie ma działki ani nikogo z domem i ogródkiem - to raczej cieżko będzie mu cokowliek kisić ;) Odpowiedz Link Zgłoś