Dodaj do ulubionych

bakłażan

18.06.19, 12:30
Kupiłam w Lidlu takie cienkie bakłażany i bardzo proszę o przepis na jakieś smaczne danie
Obserwuj wątek
    • agata_456 Re: bakłażan 08.07.19, 21:22
      Może grecką mousakę, mięso mielone, ziemniaki, wyjdzie pyszna zapiekanka.
    • toadette Re: bakłażan 25.08.21, 13:29
      Pasta ze szpinaku i bakłażanów jest fajna
    • kobalt_x Re: bakłażan 07.07.22, 18:01
      Pociąć na okrągłe plastry grubości 1 cm. Dobrze posolić. Rozłożyć na lekko naoliwionym papierze do pieczenia (może być olej rzepakowy). Posypać ziołami prowansalskimi i do piekarnika na 180- 200 stopni. Po dziesięciu minutach przewrócić na drugą stronę. Po kilku minutach sprawdzić czy są już miękkie. Piekarnik piekarnikowi nierówny więc może jeszcze 10 minut. Można jeść na ciepło i na zimno. Podać do sałatki lub zjeść same czy z obiadem. W kanapce też pyszne. Wersja druga: Po przewróceniu na drugą stronę można położyć na bakłażanach plasterek pomidora i mozzarellę i dalej piec aż ser będzie rozpuszczony albo złocisty a bakłażan miękki. To najprostszy i najszybszy przepis jaki znam.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka