Gość: eva IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 11:43 robiłam, pyszne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kasiaczek Powidła śliwkowe IP: *.kamien.zoo.pl 29.08.07, 20:59 zrobiłam, gotowałam cały dzień, nie wierząc, że węgierki mogły mi się tak łatwo przerobić w powidełka:) Ale to pewnie przypadłość ludzi, którzy o gotowaniu nie mają pojęcia. No cóz, ja się staram... Polecam doprawić wg siebie cukrem, nie sugerować się dekagramami. Odpowiedz Link Zgłoś
kontrapianista Re: Powidła śliwkowe 30.08.07, 01:05 A ja zrobiłem dzisiaj i dodałem szczyptę cynamonu i syropu wiśniowego-też odrobinę .Palce lizać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Powidła śliwkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 10:47 Ja robię w woku - polecam tą metodę gdyż owoce wogóle nie przywierają do dna. 2-3 godziny i powidła gotowe. Co do dodawania cukru - tradycyjne powidła sa bez tego dodatku, śliwki same nadają lekko słodkawy smak. Ja wzbogacam potrawę dodając na czas gotowania 2 pałeczki cynamonu oraz szczyptę pieprzu cayenne. Odpowiedz Link Zgłoś