Gość: grab Kotlet mielony IP: *.klodzko.hypnet.pl 12.02.11, 19:03 Czytam ten przepis i nie ufam. Robię kotlety mielone prawie jak pączki, długo, dokładnie, dodaję dużo żółtek, na końcu ubijam pianę z białek. To zależy od ilości mięsa, jeśli mam więcej, to jajek więcej, ale do podanych tu proporcji 4-5 sztuk koniecznie. Robię długo i dużo, usmażone chłodzę i zamrażam nadmiar, albo robię zapas. Rozmrożone w mikrofalówce są puszyste i smaczne, ale to dzięki jajkom, ubitej pianie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Kotlet mielony IP: *.dynamic.chello.pl 19.02.11, 00:19 a czy dodajecie do kotletów mielonych zamiast bulki otręby owsiane? ahha i jakie mięso używacie? wieprzowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolka Re: Kotlet mielony IP: *.home.aster.pl 19.02.11, 14:05 ja dodaje bułkę tartą.. mięso moze byc wołowe moze byc wieprzowe ja jeszcze lubię z indyka bo miększe.. ale wieprzowe tez nie jest zle.. tylko nie kupuje nigdy gotowego, a np miele szynkę wieprzową. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_415 Re: Kotlet mielony 31.01.13, 01:27 Zawsze kotlety mielone robię z mięsa wołowego i wieprzowego, do mięsa dodaję czosnek, jajko ,namoczoną bułkę , przyprawy. Bułka tarta jedynie do panierowania, kotlety nie są zbite i twarde. Do masy dodaję również drobno posiekaną natkę pietruszki. > a czy dodajecie do kotletów mielonych zamiast bulki otręby owsiane? ahha i jaki > e mięso używacie? wieprzowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miesozerca Re: Przypomnienie IP: *.ghnet.pl 09.03.11, 12:38 o kazdym z nich pamietam :D a pyszne. Odpowiedz Link Zgłoś
kuczkaka Re: Kotlet mielony 30.01.13, 08:14 ja proponuję dodać serek topiony do środka, po małej kosteczce do każdego kotleta;), kotlety są wtedy bardziej soczyste, ser się fajnie rozpuszcza i jest ich więcej;) Odpowiedz Link Zgłoś
aga_415 Re: Kotlet mielony 31.01.13, 13:29 kuczkaka napisał(a): > ja proponuję dodać serek topiony do środka, po małej kosteczce do każdego kotle > ta;), kotlety są wtedy bardziej soczyste, ser się fajnie rozpuszcza i jest ich > więcej;) sprawdzę, oczywiście z dodatkiem mojej pietruszki. Już wiem że będą rewelacyjne:) Odpowiedz Link Zgłoś