Dodaj do ulubionych

Strucla z makiem

IP: *.mps.com.pl 24.12.06, 01:07
być może coś pokręciłam, ale ku mojej rozpaczy po przygotowaniu masy okazala
sie ona byc płynna i w żaden sposób nie nadawała sie do zawinięcia.
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: Strucla z makiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.06, 08:39
      mi natomiast makowiec wyszedł przepyszny, robiłam go pierwszy raz w życiu i sie
      trochę bałam, ale wyszedł super, cała rodzina sie zajadała. z tym, że z ilości
      podanych w przepisie wyszły mi dwie całkiem spore strucle.
      Pozdrawiam
      • Gość: anka Re: Strucla z makiem IP: *.dynamic.chello.pl 22.12.10, 22:49
        a odlałaś mleko
    • Gość: HALKA Strucla z makiem IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 15.03.07, 20:05
      we wszystkich przepisach podano jak zrobic mase makowa czy serowa a przeciez te
      gotowe sa bardzo dobre i jeszcze jedno teraz blaszek nie musimy smarowac
      popniewaz w sprzedazy jest papier do wypiekow i bardzo polecam
    • Gość: maria Strucla z makiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.07, 20:26
      dobre ciasto
    • Gość: Irena Strucla z makiem IP: *.serv-net.pl 20.12.07, 22:58
      Właśnie wypróbowałam przepis piekłam wnukowi do szkoły makiełki na
      szkolną wigilie.Makiełki wyszły super- ciasto jest bardzo kruche i
      smaczne.Polecam
    • Gość: Jagna Strucla z makiem IP: 89.100.232.* 23.12.07, 15:40
      Ja najwyrazniej tez cos zle zrobilam, bo moja masa rowniez wyszla zbyt plynna.
      Wydawalo mi sie za ma odpowiednia konsystencje przed dodaniem 4 zoltek i piany z
      bialek. Przy zawijaniu wszystko zaczelo wyplywac. Jakos udalo mi sie zawinac
      calosc, owinelam folia aluminiowa i odstawilam do wyrosniecia. Nie powiem zeby
      mi to ciasto apetycznie wygladalo ale moze jeszcze da sie je uratowac...
    • kacha_30 Strucla z makiem 09.03.08, 12:07
      Dla mnie jest to najlepszy przepis na makowiec świata. Masa makowa
      miała idealną konsystencję do nakładania (łyżka w niej stała), a
      ciasto dało się rozwałkować i zawijać. Wyszły mi makowce z grubszymi
      warstwami maku niż ciasta, czyli klasyka świąteczna. Właśnie próbuję
      po raz drugi. I jestem bardzo ciekawa, czy uda się tak samo. Jedyna
      uwaga do przepisu - mak gotowałam do miękkości, a nie przez 30
      minut. Do miekkości, czyli dzisiaj gotuje się już 5 godzin i jeszcze
      mu odrobinę brakuje.
    • Gość: aga olsztyn Strucla z makiem IP: *.olsztyn.mm.pl 13.12.08, 18:11
      po składnikach widzę super ciasto. Gotowe masy sa be..nie wiadomo
      ile tam jest maku i innych rzeczy.
      • Gość: sonia Re: Strucla z makiem IP: *.uznam.net.pl 28.11.09, 23:27
        zgadzam się, właśnie po składnikach czuję super ciasto
        • Gość: mi Re: Strucla z makiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.09, 10:48
          Ciasto jest przepyszne - robilam je pare lat temu. Tylko bedac
          Poczatkujaca Wypiekarka bylam przekonana, ze to przepis na JEDNA
          strucle. Coz, strucla po wlozeniu do piekarnika zaczela zyc wlasnym
          zyciem i zachowywac sie jak budyn w Spiochu Allena :)

          Ale tak jak napisalam - masa pycha, ciasto pycha.
    • Gość: gabi Strucla z makiem IP: *.strong-pc.com 23.12.09, 20:23
      pychotka, dzisaj robiłam na święta i nie wiem , czy dotrwa do 25 grudnia
    • caperucita Strucla z makiem 22.12.10, 20:05
      Kilka udogodnień: żeby strucla się nie "rozlała", nie popękała i miała ładny kształt, należy ją zawinąć w papier do pieczenia, zostawiając ok 1-2 cm na wyrośnięcie. Papieru powinno być sporo, żeby rosnące ciasto go nie rozwinęło.
      Masa: można użyć gotowego, mielonego maku, który gotuje się w mleku jak grysik. Nie ma wtedy babrania się z mieleniem, a masa jest cudownie czarna.
      • mazda25 Re: Strucla z makiem 23.12.10, 22:24
        Uwazam,ze w tym przepisie na mase jest za duzo mleka.Kupilam mielony mak .Masa wyszla rzadka.Natomiast ciasto jest dobre. Gdzies doczytalam sie,ze mase mozna bylo uratowac dodajac troche bulki tartej.
        Jezeli mleko nalezalo odlac,to niestety w przepisie sie tego nie doczytalam.
        • caperucita Re: Strucla z makiem 25.12.10, 11:18
          na 40 dag mielonego maku bierze się 500 ml mleka, wtedy będzie super
    • Gość: bajamaja Strucla z makiem IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.10, 08:01
      REWELACJA ten przepis na struclę jest super.Ciasto długo zachowuje świeżość.
      Polecam
    • Gość: agnes Strucla z makiem IP: *.krus.gov.pl 21.11.11, 15:27

      super przepis na ciasto

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka