GoĹÄ: tarka32 IP: *.mps.com.pl 24.12.06, 01:07 być może coś pokręciłam, ale ku mojej rozpaczy po przygotowaniu masy okazala sie ona byc płynna i w żaden sposób nie nadawała sie do zawinięcia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: kasia Re: Strucla z makiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.06, 08:39 mi natomiast makowiec wyszedł przepyszny, robiłam go pierwszy raz w życiu i sie trochę bałam, ale wyszedł super, cała rodzina sie zajadała. z tym, że z ilości podanych w przepisie wyszły mi dwie całkiem spore strucle. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anka Re: Strucla z makiem IP: *.dynamic.chello.pl 22.12.10, 22:49 a odlałaś mleko Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: HALKA Strucla z makiem IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 15.03.07, 20:05 we wszystkich przepisach podano jak zrobic mase makowa czy serowa a przeciez te gotowe sa bardzo dobre i jeszcze jedno teraz blaszek nie musimy smarowac popniewaz w sprzedazy jest papier do wypiekow i bardzo polecam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maria Strucla z makiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.07, 20:26 dobre ciasto Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Irena Strucla z makiem IP: *.serv-net.pl 20.12.07, 22:58 Właśnie wypróbowałam przepis piekłam wnukowi do szkoły makiełki na szkolną wigilie.Makiełki wyszły super- ciasto jest bardzo kruche i smaczne.Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jagna Strucla z makiem IP: 89.100.232.* 23.12.07, 15:40 Ja najwyrazniej tez cos zle zrobilam, bo moja masa rowniez wyszla zbyt plynna. Wydawalo mi sie za ma odpowiednia konsystencje przed dodaniem 4 zoltek i piany z bialek. Przy zawijaniu wszystko zaczelo wyplywac. Jakos udalo mi sie zawinac calosc, owinelam folia aluminiowa i odstawilam do wyrosniecia. Nie powiem zeby mi to ciasto apetycznie wygladalo ale moze jeszcze da sie je uratowac... Odpowiedz Link Zgłoś
kacha_30 Strucla z makiem 09.03.08, 12:07 Dla mnie jest to najlepszy przepis na makowiec świata. Masa makowa miała idealną konsystencję do nakładania (łyżka w niej stała), a ciasto dało się rozwałkować i zawijać. Wyszły mi makowce z grubszymi warstwami maku niż ciasta, czyli klasyka świąteczna. Właśnie próbuję po raz drugi. I jestem bardzo ciekawa, czy uda się tak samo. Jedyna uwaga do przepisu - mak gotowałam do miękkości, a nie przez 30 minut. Do miekkości, czyli dzisiaj gotuje się już 5 godzin i jeszcze mu odrobinę brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aga olsztyn Strucla z makiem IP: *.olsztyn.mm.pl 13.12.08, 18:11 po składnikach widzę super ciasto. Gotowe masy sa be..nie wiadomo ile tam jest maku i innych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sonia Re: Strucla z makiem IP: *.uznam.net.pl 28.11.09, 23:27 zgadzam się, właśnie po składnikach czuję super ciasto Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mi Re: Strucla z makiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.09, 10:48 Ciasto jest przepyszne - robilam je pare lat temu. Tylko bedac Poczatkujaca Wypiekarka bylam przekonana, ze to przepis na JEDNA strucle. Coz, strucla po wlozeniu do piekarnika zaczela zyc wlasnym zyciem i zachowywac sie jak budyn w Spiochu Allena :) Ale tak jak napisalam - masa pycha, ciasto pycha. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gabi Strucla z makiem IP: *.strong-pc.com 23.12.09, 20:23 pychotka, dzisaj robiłam na święta i nie wiem , czy dotrwa do 25 grudnia Odpowiedz Link Zgłoś
caperucita Strucla z makiem 22.12.10, 20:05 Kilka udogodnień: żeby strucla się nie "rozlała", nie popękała i miała ładny kształt, należy ją zawinąć w papier do pieczenia, zostawiając ok 1-2 cm na wyrośnięcie. Papieru powinno być sporo, żeby rosnące ciasto go nie rozwinęło. Masa: można użyć gotowego, mielonego maku, który gotuje się w mleku jak grysik. Nie ma wtedy babrania się z mieleniem, a masa jest cudownie czarna. Odpowiedz Link Zgłoś
mazda25 Re: Strucla z makiem 23.12.10, 22:24 Uwazam,ze w tym przepisie na mase jest za duzo mleka.Kupilam mielony mak .Masa wyszla rzadka.Natomiast ciasto jest dobre. Gdzies doczytalam sie,ze mase mozna bylo uratowac dodajac troche bulki tartej. Jezeli mleko nalezalo odlac,to niestety w przepisie sie tego nie doczytalam. Odpowiedz Link Zgłoś
caperucita Re: Strucla z makiem 25.12.10, 11:18 na 40 dag mielonego maku bierze się 500 ml mleka, wtedy będzie super Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bajamaja Strucla z makiem IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.10, 08:01 REWELACJA ten przepis na struclę jest super.Ciasto długo zachowuje świeżość. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: agnes Strucla z makiem IP: *.krus.gov.pl 21.11.11, 15:27 super przepis na ciasto Odpowiedz Link Zgłoś