GoĹÄ: kroko IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.05.07, 18:46 moje się po 25 minutach spaliły, więc radzę uważać... ale gdyby nie węglowa otoczka, byłyby całkeim smaczne:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: lizaq Mniam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 17:11 Genialne ! Zrobiłam jedną porcję, ale właśnie kończe robić czwartą ;P Tylko piec trzeba 15-20 przynajmniej u mnie w piekarniku :D Pycha ! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anty Muffiny klasyczne IP: *.godula.net 26.08.07, 13:06 Pierwszy raz w życiu coś mi się udało...wszyscy się zajadali aż im się uszy trzęsły :)) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Matylda Muffiny klasyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.07, 18:56 30-40 minut!?! Nie ma takiej możliwości żeby się nie spaliły. To raz, a dwa: po co natłuszczać formę skoro piszesz żeby następnie włożyć papierowe foremki!?! Widzę że autor przepisu optuje za opcją "im więcej tym lepiej", zamiast "raz, a dobrze", z tymże w przypadku pieczenia muffinek ta pierwsza opcja nie ma chyba większego sensu! A tak na marginesie - ciasta na muffiny się nie miksuje tylko miesza łyżką!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dziecie-burzy Muffiny klasyczne IP: *.osiedle.net.pl 06.12.07, 16:46 Ja dodałam banana takiego malutkiego boakurat podreka był a do czekolady pasuje ztego co wiem i z maka namotałam bo miłam tylko pol szklanki pszennej wiec dodałam po pół ryżowej kukurydzianej i ziemniaczanej (mam mame bezglutenowa to mam rózne maki w domu-mysle ze moznaby całkiem wyeliminowac make pszenna i wtedy byłoby super nawet dla bezglutenowców ) ale wyszło ciut za geste wiec jeszcze odrobine mleka. wyszły cudowne :D mieciutkie delikatne i pachnące bananamii czekolada mrauu:]kiedys robiłam inne ale były zdecydowanie twardsze az sie zdziwiłam ze to takie delikatne cudenka:)nie wiem ile sie piekły bo nie mogłam sie doczekac i siedziałam z nosem w piekarniku:P Odpowiedz Link Zgłoś
behemot252 Re: Muffiny klasyczne 12.01.08, 10:02 A może ktoś z Was wie, co zrobić, żeby muffiny nie opadały? Już kilka razy próbowałam i zawsze jest tak samo- podczas pieczenia pięknie wyrastają. Potem wyłączam piekarnik i jak do nich zaglądam za jakiś czas, to już są płaskie- nie wystają nawet poza papilotki. Czy ktoś z Was ma może jakiś pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś
aida11 Re: Muffiny klasyczne 12.01.08, 23:30 Czy papierowe foremki należy natłuścić,żeby ciasto się nie przykleiło ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tunia Re: Muffiny klasyczne IP: *.vlo.torun.pl 26.03.08, 15:11 niee, nie trzeba ; p Odpowiedz Link Zgłoś
agatap-1 Re: Muffiny klasyczne 03.10.11, 12:08 behemot252 napisała: > A może ktoś z Was wie, co zrobić, żeby muffiny nie opadały? Już kilka razy > próbowałam i zawsze jest tak samo- podczas pieczenia pięknie wyrastają. Potem > wyłączam piekarnik i jak do nich zaglądam za jakiś czas, to już są płaskie- nie > wystają nawet poza papilotki. Czy ktoś z Was ma może jakiś pomysł? > Ja dodaję proszku do pieczenia (łyżeczkę - dwie na 12 muffinów), na koniec mieszania energicznie mieszam łyżką, napompowując do środka powietrze + piekę około 20 minut w 200 stopniach, w niższej temp mogą opadać Odpowiedz Link Zgłoś
agusia19788 Muffiny klasyczne 12.09.08, 15:48 niestety moje muffiny nie wyszly z tego przepisu , Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: początkujący Muffiny klasyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.08, 17:35 muffiny bardzo dobre piec trzeba 25 minut wychodzą zawsze sątrż bardzo dobre Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ania Muffiny klasyczne IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.09.10, 11:57 Ciasta na muffiny się nie miksuje, tylko delikatnie miesza, mają zostać takie grudki niedokładnie wymieszane. I nie ma sensu piec w niższej temperaturze, bo nie wyrosną i będą płaskie. Optymalny czas pieczenia to 15-20 minut w 190-200 stopni. Jak się pieką dłużej to się przypalą. Odpowiedz Link Zgłoś
agatap-1 Re: Muffiny klasyczne 03.10.11, 12:09 A ja swoje miksuję, ponieważ robię bardziej ciasto cupcake'owe niż muffinowe :) Gość portalu: Ania napisał(a): > Ciasta na muffiny się nie miksuje, tylko delikatnie miesza, mają zostać takie > grudki niedokładnie wymieszane. I nie ma sensu piec w niższej temperaturze, bo > nie wyrosną i będą płaskie. Optymalny czas pieczenia to 15-20 minut w 190-200 s > topni. Jak się pieką dłużej to się przypalą. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jantar Muffiny klasyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 22:19 ciasta na mufiny sie nie miksuje,papiloty sa ze specjalnego papieru i nie trzeba niczym smarowac ,foremki do mufinek tez.Ja pieke 15 min.z termoobiegiem max.Nie wiem dlaczego opadaja.Moze konsystencja ciasta nie taka jak trzeba? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jantar Re: Muffiny klasyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 22:22 piszac ze nie smarujemy foremek do mufinek mialem na mysli metalowa foremke do ktorej sie wklada papiloty Odpowiedz Link Zgłoś