xiv 05.05.10, 11:46 Moze juz odwiedziliscie taka stronke: www.voterpower.org.uk/ jesli nie - to polecam. Dowiecie sie, ze nie warto isc do glosowania ;). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaleo Re: Sila Twojego glosu 05.05.10, 11:57 Juz tu kilka dni temu pisalam o tzw "safe seats". Ale moje zdanie jest takie, ze do glosowania powinno sie isc i tak, chociazby z szacunku dla ludzi, ktorzy wiele sie wycierpieli, a nawet oddali nawet wlasne zycie za prawo do glosowania. Jak myslisz, jak by sie czula Pankhurst, po tym jak ja sila karmiono w czasie strajku glodowego, jak by sie dowiedziala, ze jutro nie pojde glosowac, bo mi sie nie chce, albo ze i tak moj glos nie zmieni wyniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Sila Twojego glosu IP: *.as15444.net 06.05.10, 01:25 Bardzo dobra odpowiedz, jaleo Jedyna uzasadniona przyczyna nieuczestniczenia w wyborach moze byc wedlug mnie to ze nie ma na kogo glosowac. Tak bedzie np. w wyborach prezydenckich (polskich), w ktorych wszyscy kandydaci sa do bani. Ale w brytyjskich wyborach powszechnych taka sytuacja raczej nie grozi, co oczywiscie nie ma wiele wspolnego z faktem ze, poza nielicznymi wyjatkami, nie jestesmy uprawnieni do glosowania wiec mozemy sobie tylko pogadac. Odpowiedz Link Zgłoś
jaleo Re: Sila Twojego glosu 06.05.10, 11:23 Gość portalu: Adam napisał(a): > Bardzo dobra odpowiedz, jaleo > > Jedyna uzasadniona przyczyna nieuczestniczenia w wyborach moze byc > wedlug mnie to ze nie ma na kogo glosowac. Tak bedzie np. w wyborach > prezydenckich (polskich), w ktorych wszyscy kandydaci sa do bani. Wtedy nalezy oddac glos niewazny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniaheasley Re: Sila Twojego glosu IP: *.demon.co.uk 06.05.10, 12:02 Jak Cie nie ma na liscie wyborczej to nie bedziesz w stanie oddac glosu niewaznego nawet. Ale przeciez wszyscy Polacy moga dzisiaj glosowac w odbywajacych sie w tym samym czasie wyborach lokalnych, ktore tez sa bardzo wazne, zwlaszcza kiedy towarzysza wyborom powszechnym. Odpowiedz Link Zgłoś