Dodaj do ulubionych

transfer w Tesco

IP: *.newt.cable.virginmedia.com 15.10.12, 20:23
Witam czy jest ktoś kto miał wewnętrzny transfer z jednego tesco do drugiego?Chodzi o to jak on przebiega .Czy wystarczy pójść do swojego Personal Manager powiedzieć o przenosinach czy w drugim Tesco też trzeba i czy to prawda że zawsze po transferze zaczyna się od początku tzn. od najniższej płacy? Z góry dzięki za odp.
Obserwuj wątek
    • Gość: Aska Re: transfer w Tesco IP: *.as13285.net 10.12.12, 22:46
      Ja miałam transfer z jednego tesco do drugiego. W starym tesco pracowałam na noc do nowego przeniosłam sie na dzień. Musisz zdobyć papier internal transfer popros swojego menagera zeby ci go dał i wypełnił opinie o tobie. ty wypełniasz tam do którego tesco chcesz sie przeniesc i na jakie stanowisko. Z tym idziesz do personalnej i ona wysyła twoj internal transfer i wiecej nic nie musisz robic. Jak jest miejsce to cie przeniosą i duzo zalezy od opinni twojego menagera.
      • Gość: Aska Re: transfer w Tesco IP: *.as13285.net 10.12.12, 22:49
        Zapomniałam jeszcze dopisac. Nie zaczynasz od poczatku masz takie samo wynagrodzenie jak miałes i wszystkie przywileje które nabyłes przez ten czas który pracujesz dla tesco.
    • Gość: jmcl Re: transfer w Tesco IP: *.as43234.net 13.03.13, 13:00
      Witam. W sklepie, w którym pracuję "szefostwo"za wszelką cenę stara się zablokować moje przeniesienie do innego miasta, na którym mi zależy. Personalna nie chce już teraz nawet rozmawiać na ten temat, a moje aplikacja o transfer prawdopodobnie jest w koszu. Czy są jakieś przepisy pozwalające nakłonić personel sklepu do zrobienia transferu pracownika, czy pozostaje tylko porzucenie tej pracy? Dodam, że jeden ze związkowców us daw przy próbie rozwiązania tej sprawy (transfer) został wydalony czasowo ze sklepu na okres kilku miesięcy.....

txt
      • Gość: mark Re: transfer w Tesco IP: *.19-3.cable.virginmedia.com 14.03.13, 19:26
        Właśnie ja już czekam od 5 miesięcy i nic .W moim przypadku jest tak samo czyli personal nic nie robi twierdzi że kilka razy dzwoniła(wczoraj pierwszy raz zadzwoniła do tego tesco co chcę transfer wiedząc dobrze że powiadomiłem ją 5 miesięcy temu o tym) powiedziała że maja miejsce dla mnie ,ale kiedy nic dokładnie nie wiadomo.W dodatku managers chcą żebym został w tym tesco Dlatego i oni może blokują .Najgorsze jest w tym wszystkim że odwiedziłem 3 tesco osobiście i w każdym żadem personal manager nie chciał rozmawiać na temat transferu.
        • Gość: jmcl Re: transfer w Tesco IP: *.as43234.net 15.03.13, 10:01
          No prawdopodobnie jesteś jak ja w niedobrym miejscu jak już to trwa 5 miesięcy - z dobrych miejsc do życia w UK przeważnie wywalają (konkurencja), a z tych gorszych robią "obozy" bez prawie żadnej szansy przeniesienia. Co to znaczy, że menadzer chce, żeby pracownik został, jeżeli dany pracownik tego nie chce - to jest traktowanie człowieka jak przedmiotu i wykorzystywanie. uk dzicy tubylcy i zwyczaje
          • Gość: smint Re: transfer w Tesco IP: *.19-2.cable.virginmedia.com 18.03.13, 18:58

z transferem to bywa roznie, jednemu menago obiecali , czekał na przenosiny do szkocji, ze jak chlop pozamykał wszystkie sprawy (nie wiem czy wynajmował czy sprzedał dom ale takie powazne rzeczy mam na mysli ) to mu powiedzieli ze byc moze beda mieli za rok

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka