vine43
13.05.13, 20:39
Witam.
Nazywam się Kuba, mam 20 lat. Mieszkam z rodzicami (a właściwie jednym). Nie będe opisywal calej sytuacji. Powiem tyle ze jest duzy problem z pieniedzmi w domu. Chce wyjechac do Anglii,nie wazne jakie miasto, do jakies pracy (dlugotrwalej) z zakwaterowaniem. Interesuje mnie full time. Chodzi mi o prace typu sprzatanie, prace manualne, that kind of stuff. Na poczatku z zakwaterowaniem by później wynająć jakiś pokój. Problem w tym ze jestem totalnie zielony.
Interesuje mnie tylko i wyłącznie legalna praca. Zamierzam wyjechac wstepnie na rok.
Po prostu nie wiem czy potrzebuje wyrobic jakies dokumenty, gdzie szukac uczciwej pracy zeby nie zostac wyrolowanym. Pieniadze na bilet i zeby przezyc przez miesiac mam. Nie szukam kariery, mam 20 lat, nie skonczylem liceum. Moze byc nawet w tesco, tylko nie wiem czy potrzebuje ksiazeczki sanitarnej z Polski, czy co. Bardzo byłbym wdzieczny za rzeczowa pomoc od osoby ktora ze mna porozmawia i wszystko wytlumaczy, gdzie szukac uczciwych ogloszen, jak zaczac itp na mejla (vine43@gazeta.pl). Moze to byc osoba ktora juz pracuje w Anglii albo pracowala. Jezykiem angielskim posluguje sie na poziome ponad komunikatywnym , lecz nie zaawansowanym. Bardzo duzo rozumiem, gorzej z rozmowa ale jest ok. Napewno mam problem z terminologia "pracową" w angielskim. Jestem mlodym, ogarnietym chlopakiem, wszystkiego moge sie nauczyc.POMOCY!!!!