Dodaj do ulubionych

SZUKAM PRACY W ANGLII

13.05.13, 20:39
Witam.
Nazywam się Kuba, mam 20 lat. Mieszkam z rodzicami (a właściwie jednym). Nie będe opisywal calej sytuacji. Powiem tyle ze jest duzy problem z pieniedzmi w domu. Chce wyjechac do Anglii,nie wazne jakie miasto, do jakies pracy (dlugotrwalej) z zakwaterowaniem. Interesuje mnie full time. Chodzi mi o prace typu sprzatanie, prace manualne, that kind of stuff. Na poczatku z zakwaterowaniem by później wynająć jakiś pokój. Problem w tym ze jestem totalnie zielony.
Interesuje mnie tylko i wyłącznie legalna praca. Zamierzam wyjechac wstepnie na rok.
Po prostu nie wiem czy potrzebuje wyrobic jakies dokumenty, gdzie szukac uczciwej pracy zeby nie zostac wyrolowanym. Pieniadze na bilet i zeby przezyc przez miesiac mam. Nie szukam kariery, mam 20 lat, nie skonczylem liceum. Moze byc nawet w tesco, tylko nie wiem czy potrzebuje ksiazeczki sanitarnej z Polski, czy co. Bardzo byłbym wdzieczny za rzeczowa pomoc od osoby ktora ze mna porozmawia i wszystko wytlumaczy, gdzie szukac uczciwych ogloszen, jak zaczac itp na mejla (vine43@gazeta.pl). Moze to byc osoba ktora juz pracuje w Anglii albo pracowala. Jezykiem angielskim posluguje sie na poziome ponad komunikatywnym , lecz nie zaawansowanym. Bardzo duzo rozumiem, gorzej z rozmowa ale jest ok. Napewno mam problem z terminologia "pracową" w angielskim. Jestem mlodym, ogarnietym chlopakiem, wszystkiego moge sie nauczyc.POMOCY!!!!
Obserwuj wątek
    • sylwi.a2528 Re: SZUKAM PRACY W ANGLII 16.05.13, 23:03
      Witam ja od prawie szesciu lat mieszkam w Anglii. I to nie jest tak ze musisz miec nagrana prace i nie ma co przyjezdzac bez nagranej pracy. Jesli umiesz jezyk to na poczatek trzeba wyrobic sobie numer ubezpieczeniowy(national insurance number) zalozyc konto w banku. Bez tego wiekszosc agencji nie chce rejestrowac do pracy chociaz wedle prawa nie ma takiego nakazu posiadania NI w momencie rejestracji. zeby wyrobic NI trzeba zadzwonic do ich biura i umowic sie na spotkanie. Jak wpiszesz w google how to get NI to powinna ci wyskoczyc stronka na ktorej znajdziesz numer telefonu.Najlepiej wybierac sie do UK przed koncem czerwca bo wtedy zjezdzaja studenci i jest duzo chetnych do pracy. Jesli chodzi o prace z zakwaterowaniem to nie mam takiego doswiadczenia bo ja na poczatku wynajmowalam pokoj. Ale z reguly agencje posrednictwa pracy nie oferuja zakwaterowania.
      • ealing24 Re: SZUKAM PRACY W ANGLII 28.12.13, 16:38
        Język, NI, Home Office (lepiej mieć, ale nie trzeba), konto w banku.
        Takie rzeczy wypada mieć, Anglia ma dość ludzi chcących okradać gospodarkę, otrzymywanymi benefitami.
    • worm83 Re: SZUKAM PRACY W ANGLII 22.06.13, 09:30
      być może Ci się przyda

Wyjazd do Anglii
    • bojowniczek Re: SZUKAM PRACY W ANGLII 14.07.13, 21:24
      znalazłeś już cos
    • agamaciejka15 Re: SZUKAM PRACY W ANGLII 31.07.13, 19:15
      Hej
      Byc moze moglabym Ci pomoc jesli nadal szukasz pracy. Prosilabym tylko o kontakt na email: agamaciejka@wp.pl
      Pozdrawiam
    • amecjusz Re: SZUKAM PRACY W ANGLII 22.09.13, 08:35
      Dla potrzebujacych dodatkowej pracy lub na pełny etat.Dla kobiet i mezczyzn.

Oriflame Zaprasza do Współpracy UK & Irlandia. Jest jedna z najszybciej rozwijajacych sie firm kosmetycznych na swiecie, skupia ponad 3,4 miliony Konsultantow sprzedajacych produkty w 63 krajach swiata

Nasze produkty
      40-letnie doswiadczenie w produkcji kosmetykow, laczymy madrosc natury z najnowszymi osiagnieciami nauki.
      Nasze produkty zostaly opracowane zgodnie z najwyzszymi wymogami jakosci, nigdy nie sa testowane na zwierzetach i zawsze sa przyjazne srodowisku.

Sprzedaz bezposrednia - Latwy i modny na Wyspach sposob zarabiania pieniędzy.
      Szkolenia opracowane specjalnie na potrzeby sprzedazy bezposredniej.

Nasze mozliwosci-Twoj wybor
      * Zarabiaj pieniadze natychmiast-bez zadnego ryzyka
      * Zdobadz dodatkowe zrodlo dochodow lub stworz swoj wlasny biznes
      * Pracuj kiedy chcesz-nie ma okreslonych godzin i niewymagane jest
      doswiadczenie
      * Gwarancja zwrotu pieniędzy na wszystkie produkty Oriflame
      * Nowy katalog co 3-4 tygodnie
      * Darmowe produkty dla Konsultantów w każdym katalogu
      * Twoja własna strona internetowa, profesjonalny adres email oraz serwis
      powiadamiania klientów o promocjach Oriflame-wszystko za darmo!

Wybierz swój ulubiony sposób zarabiania pieniędzy
      Rodzina i znajomi-Pokaz katalog rodzinie, swoim znajomym, sąsiadom lub współpracownikom i zbierz od nich zamówienia zarabiając w ten sposób nawet do 35% z każdego zamówienia.

Dodatkowo
      * Szkolenia oraz wsparcie ze strony firmy
      * Zamówienia oraz płatność przez internet
      * Dodatkowe zarobki, kariera na pełnym etacie lub nawet
      niezależność finansowa.

J.Angielski nie jest wymagany.

Zapraszam do współpracy. Ja z mojej strony oferuje pomoc i wsparcie na każdym etapie współpracy.

Daniel Lewandowski
      Email: oriflame.gb@gmail.com
      Mobile phone: +447950772690
      www.oriflame-consultant.co.uk
    • martyna358 Re: SZUKAM PRACY W ANGLII 01.10.13, 15:54
      Najlepiej szukaj w internecie zobacz np praca.owi.pl/za-granica/w-europie/w-wielkiej-brytanii zobacz w googlach jest też sporo tego typu stron z ofertami pracy, mozesz skorzystac tez ewentualnie z ofert pracy agencji pracy, mniejsze pieniadze ale pewne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka