Dodaj do ulubionych

podwójny P60 w Anglii

25.04.14, 13:46
Wita jako nowy na forum...
Do rzeczy.
Ja i zona pracujemy od ubiegłego roku ( od maja ) w Anglii. Rozliczyłem nas wspólnie w Polsce za okres I-V 2013 na podstawie PIT11 od Polskich pracodawców na PIT37. Jak złożyłem deklaracje coś mnie tchnęło i zapytałem o resztą Angielskich dochodów i... Muszę skorygować zeznanie na druku ZG i PIT 36. Musze poprzeliczać wszystkie payslipy z dziennym kursem wg NBP i dodać do mojego zeznania korygująceg!!! ale nie o tym choć może ktoś miał podobny przypadek.
Moja żona pracowała w dwóch firmach w tym samym czasie - na kontrakcie part-time i dla dwóch agencji full time. Z obu agencji na 7 IV 2014 otrzymała P60 (czy to jest O.K.?) ale jak się okazuje z firmy na part time, kontrakt skończył się w marcu więc powinna dostać P45 za cały okres przepracowany dla tej firmy na kontrakcie. W dokumencie P45 jest uwzględniony dochód tylko z ostatniego payslip'a i wg nich wszystko jest O.K. ( brak kilku miesięcy z przełomu roku ).
Co robić... drążyć sprawę, czy rozliczyć się tak jak jest a do Polskiego US wskazać dochód z payslipów, bo przecież kaska wpadała na konto z okres pracy.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka