Dodaj do ulubionych

poszukuje pracy i taniego lokum w Southampton

03.04.05, 21:30
Koncze wlasnie studium hotelarsko-gastronomiczne.Jakie mam szanse na
znalezienie pracy w Southampton?I czy znajde tam w miare tanie lokum? moze
ktos wie w jakiej mniej wiecej cenie?
Obserwuj wątek
    • lol21ndm Re: poszukuje pracy i taniego lokum w Southampton 10.04.05, 22:52
      malgosia60011 napisała:

> Koncze wlasnie studium hotelarsko-gastronomiczne.Jakie mam szanse na
      > znalezienie pracy w Southampton?I czy znajde tam w miare tanie lokum? moze
      > ktos wie w jakiej mniej wiecej cenie?

Southampton lezy na poludniu Anglii i jak wiekszosc miejsc na Poludniu jest
      dosc drogie. To duze miasto, ale nie wiem, czy az tak "turystyczne". Jego
      glowne zalety pod tym wzgledem to powiazanie ze statkiem Titanic i port dla
      m.in. wielkich statkow pasazerskich. Sporo jest restauracji/cafejek, etc.
      Ale i sporo jest Polakow - kiedys mieszkalam w Southampton przez ponad trzy
      lata i juz wtedy bylo duzo Polakow (pracujacych wowczas nielegalnie). Ale
      podczas mojego ostatniego pobytu na jeden dzien w lutym zobaczylam, ze otwarto
      juz tam polski sklepik, a i jezyk polski slyszalam w wielu miejscach.
      Moze ktos tutaj zajrzy z osob mieszkajacych tam teraz i cos Ci doradzi...
    • lol21ndm Re: lokum w Southampton 10.04.05, 23:15
      Nie wiem, czy akurat bedzie tanie, ale swego czasu byla w Romsey taka agencja
      zajmujaca sie wynajmem mieszkan. Nazywala sie MRPM. Korzystalam z ich uslug i
      byli naprawde w porzadku. Wiem, ze maja swoje biuro rowniez i w Southampton (w
      Millbrook chyba), ale w tej filii w Romsey byla taka Pani Isabelle - bardzo
      mila babka. Jesli ktos bedzie z nia mial doczynienia, to prosze pozdrowic od
      bylej polskiej tenant'ki (Magdy) z Totton.
    • aniek133 Re: poszukuje pracy i taniego lokum w Southampton 16.06.05, 09:24
      Ja mieszkam wlasnie w Southampton i szalenie mnie interesuje, dlaczego wybralas
      wlasnie to miasto.

Znalezienie pracy nie powinno byc problemem w Twoim zawodzie, ale wszystko
      zalezy jeszcze od stopnia znajomosci jezyka.

Pojecie taniego mieszkania w tym kraju nie istnieje :)
      Pokoj kosztuje ok. 220 - 240 funtow miesiecznie (+ depozyt). Najlepiej wynajac
      pokoj w dwie osoby. Dobrze by bylo, gdybys miala jakas kolezanke.

Od razu wyjasniam, ze Southampton absolutnie nie jest miastem turystycznym lecz
      przemyslowym.

Malgosiu, mysle, ze najlatwiej prace w Twoim sektorze znalazlabys na wybrzezu.
      Tam jest mnostwo ofert, w hotelach, restauracjach i niejednokrotnie pracodawca
      oferuje zakwaterowanie. Niedawno bylam w Poole i w Bournemouth i naprawde
      widzialam tam sporo ofert pracy, szczegolnie, ze rozpoczyna sie sezon.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka