Dodaj do ulubionych

Jazda samochodem z u.k do Polski

IP: 195.205.67.* 08.11.05, 08:27
Nie mogąc znalezć w miare sensownego połączenia do Polski na święta chciałbym
się udac samochodem.Będzie to mój pierwszy raz i dlatego proszę o pomoc.Jak
najlepiej dojechać czy musze się liczyć z dodatkowymi oplatami itp.Z góry
dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: ??? Re: Jazda samochodem z u.k do Polski IP: 194.203.201.* 08.11.05, 10:48
      Ostatni raz jechalem 4 lata temu, ale z tego co pamietam, oprocz promu, nie ma
      zadnych dodatkowych oplat - przynajmniej jezeli pojedziesz wzdluz wybrzeza we
      Francji. Sprobuj strony takie jak:
      www.viamichelin.com/viamichelin/gbr/tpl/hme/MaHomePage.htm
      Powodzenia, ja po pierwszym razie stwierdzilem, ze wiecej tego nie zrobie...
      • ebola_zaire Re: Jazda samochodem z u.k do Polski 09.11.05, 22:49

> zadnych dodatkowych oplat [oprocz promu]

zgadza sie

> www.viamichelin.com/

b. dobra strona sam z niej korzystalem jadac do Polski [ "wylicza" Ci trase co do metra np...300 metrow, rondo, zjazd 4 [na rodzie] 3 km i w prawo.Mozna w taki sposob wybrac sobie najkrotsza z mozliwych tras.

> Powodzenia, ja po pierwszym razie stwierdzilem, ze wiecej tego nie zrobie...

A ja przeciwnie zrobilem to raz... cztery i piaty raz sie szykuje na wiosne. Za pierwszym razem sie zgubilem na 2 h w zaglebiu.. [niemcy] ale mialem dobra "pilotke".

Pozdrawiam i Zycze powodzenia

P.S. W U.K. mieszkam "na cyplu" na poludniu wyspy wyjechalem rano o 4.55 w Szczecinie bylem o 00:20, sam prowadzilem auto max predkosc 130km/h

----
        Ostatni wyjeżdżający z kraju gasi światło...

• Gość: mlody Re: Jazda samochodem z u.k do Polski IP: *.icpnet.pl 10.11.05, 01:15
      jechalem w niedziele i poniedzialek, jak zwykle nie zabralem mapy :) ale przy
      pomocy viamichelin.com znowu sie nie zgubilem. Pierwszy i jak do tej pory
      ostatni raz pobladzilem kolo antwerpi ze wzgledu na niejasne oznakowanie
      obwodnicy (R1 R2) poza tym naprawde mozna jechac bez mapy. Nie ma oplat a prom
      norfolkline kosztuje od 19 funtow. Czasami teniej jest rezerwowac przez telefon
      co dosyc mnie zdziwilo. Zdziwily mnie tez ceny paliwa, ktore najtansze bylo w
      niemczech 1.24 euro(ale to spory kawalek w glab niemiec). Najdrozej bylo w
      holandi 1.38 oczywiscie chodzi o 95. Jezeli bedziesz jechal w nocy to za
      zaglebiem ruhry jak juz sie zaczna gorki zrobic sobie przerwe na spanko bo w
      nocy czesto jest tam mgla i jedzie sie tak sobie. Francje, belgie i holandie
      mozna bardzo wygodnie przejechac w nocy. Jezeli plyniesz do dunkierki i potem
      bedziesz jechal A18 to po francuskiej stronie nie bedziesz mial stacji
      benzynowej tzn takiej ktora bylaby po Twojej stronie drogi. Mi te 900 mil
      zajmuje srednio 24 godziny ale spie zawsze 7 lub wiecej nw niemczech i 3
      godziny na promie. Szerokiej drogi
      • ebola_zaire Re: Jazda samochodem z u.k do Polski 10.11.05, 16:38

> 3 godziny na promie.

Kolega moze z Plymouth plynal? :)

---
        Ostatni wyjeżdżający z kraju gasi światło...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka