Dodaj do ulubionych

Workplanet i Imperial

IP: *.zabrze.net.pl 14.03.06, 16:37
Witam. Chciałabym dowiedzieć się, czy ktoś korzystał z usług tych pośredników?Pytam, bo sama rozważam skorzystanie z ich oferty, a na forum nie znalazłam żadnych opinii. Imperial ma siedziby w Koszalinie i Warszawie, a Workplanet w Katowicach. Będę wdzięczna za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: Neve Re: Workplanet i Imperial IP: *.zabrze.net.pl 15.03.06, 12:32
      up
    • Gość: Kasia z Koszalina Re: Workplanet i Imperial IP: *.koszalin.pl 15.03.06, 19:27
      nie wiem jak w warszaawie ale w koszalinie imperial moim zdaniem troche
      naciąga...chciałam skorzystać z oferty ale w końcu skapitulowalam po wielu
      przemysleniach...
      niby biuro imperial(posrednictwo pracy) oplat nie pobiera,ale zeby zalapac sie
      na wyjazd trzeba skorzystac z biura wspolpracujacego z imperialem (instytut
      rozwoju osobowosci ;)) haha) a za to juz zaplacic trzeba i to niemalo bo 3 raty
      po 99 funtow :) ten caly instytut "przygotowuje merytorycznie do
      \Wyjazdu-szkolenia na temat kultury pracy w anglii,zycia w anglii i jakies tam
      tanie odpowiedzi na pytania ktore spokojnie mozna znalezc w necie i samemu sie
      przygotowac...dochodzi do tego dla osob malo znajacych ang kurs tegoż
      jezyka...ale czego mozna sie nauczyc w kilkadzieisat dni(ok miesiaca)??????
      ZDZIERSTWO
      nocleg zalatwiany jest przez pracodawce
      co do ich kompetencji w kwestii samego wyjazdu sie nie wypowiem,bo nie mam
      pojecia,spotkalam sie z kilkoma opiniami nawet pozytywnymi ale nie wiem na ile
      byly wiarugodne, bo to takie "piate przez dziesiate".../byc moze i wszystko jest
      w porzadku-nie wiem...wiem tylko ze takiej kasy im nie zaplace...nie zamierzam
      "rozwijac swojej osobowosci" za tak wysoka cene ;))

• Gość: Neve Re: Workplanet i Imperial IP: *.zabrze.net.pl 15.03.06, 19:37
        Dziękuję za odpowiedź, też słyszałam o tych wpłatach, ale nic poza tym, dlatego wolałam zadać pytanie na forum. Tylko czy te szkolenia są na 100% obowiązkowe i bez nich biuro nie załatwia pracy?Przecież jeśli np.ktoś jest po anglistyce, to na studiach miał język(przede wszystkim:) ), a także realioznawstwo, historię, literaturę WB...W takim przypadku te szkolenia to pieniądze wyrzucone w błoto. Z drugiej strony nie słyszałam, by jakieś inne biura pośrednictwa pracy za granicą organizowały takie kursy, więc tym bardziej jest to dziwne i nawet nieetyczne, takie stawianie człowieka przed wyborem "jak nie zabulisz za szkolenie, to nici z wyjazdu"!
        • Gość: Kasia z Koszalina Re: Workplanet i Imperial IP: *.koszalin.pl 15.03.06, 19:54
          no wlasnie o to chodzi ;)) zeby wyciagnac kase...powiedzialam im,ze ja ze
          swojego ang jestem jak najbardziej zadowolona i nie chce uczeszczac na zadne
          kursy, powiedziano mi,ze owszem,na ang chodzic nie musze i ze odpada mi jenda
          rata za 99 funtow...kurcze kurs jezyka trwajacy kilkanascie godzin za 99
          funtow????????

mimo wszystko "tylko" 2 raty i tak wystarczająco mnie odstraszyly...

"stawianie człowieka przed wyborem "jak nie zabulisz za szkolenie, to nici z
          wyjazdu"! - hmmm, nikt nie zmusza do korzystania z ich oferty ;))
          • Gość: Neve Re: Workplanet i Imperial IP: *.zabrze.net.pl 15.03.06, 20:05
            No pewnie, że nikt nie zmusza do korzystania z ich usług :). Tylko, że tak czy tak jest to nie fair, tym bardziej, że inne agencje nie pobierają ŻADNYCH opłat (mówię o tych uczciwych agencjach, oszuści to inna para kaloszy), więc dlaczego robi to Imperial pod płaszczykiem jakiegoś tam kursu?Wydaje mi się, że na dłuższą metę to się nie sprawdzi, ludzie będą wybierać bezpłatne biura.
            • Gość: Kasia z Koszalina Re: Workplanet i Imperial IP: *.koszalin.pl 15.03.06, 20:26
              wiesz, tylko czasem tak bywa (tak jest wlasnie w Koszalinie) ,ze procz imperiala
              nie ma tu zadnej innej agencji :( po prsotu jest to zlo konieczne

• Gość: Neve Re: Workplanet i Imperial IP: *.zabrze.net.pl 15.03.06, 20:35
                No właśnie, takie żerowanie na ludziach, często zdesperowanych :(.
                A czy o Workplanet ktoś coś wie?Dzwoniłam tam dziś kilka razy, ale głucha cisza, zgłasza się tylko automatyczna sekretarka.
                • Gość: golberg Re: Workplanet i Imperial IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 14:38
                  ja tez własnie czekam na wyjazd dzwonił do mnie facet z workplanet ze ma do mnie
                  dzwonic dawid z angli z pytaniami do mnie fakt zadzwonił i to było miesiac temu.
                  od tej pory cisza,troche jast to podejrzane dla mnie do jak kontaktowałem sie z
                  work planet to za 2 tygodnie miałem juz wyjechac cóz czas ten minąl i nadal
                  czakam.Na pytanie czy mam miec jakies dokumenty od lekarza,świadectwa pracy to
                  powiedzieli ze nie potrzebuja bo nie tłumacza takich dokumentów.hm to dziwne bo
                  kolega jak wyjechał z itc to musiał nawet zaswiadczenie oniekaralnosci
                  wyciagnać,Jak wiesz cos o tej firmie to napisz mi na email:golberg@o2.pl
                  • Gość: Neve Re: Workplanet i Imperial IP: *.zabrze.net.pl 22.03.06, 14:55
                    Szczerze mówiąc, nie próbowałam już kontaktować się z Workplanet, ale to, co piszesz na ich temat, nie brzmi zbyt ciekawie. A dzwoniłeś tam, żeby zapytać, co jest grane?Jeśli ustalają termin wyjazdu, już jest dawno po terminie, a tu nic, to nie świadczy o nich dobrze. Myślę, ze w razie jakichś trudności z wyjazdem powinni poinformować o zmianach i zaproponować coś innego, a nie milczeć. Na Twoim miejscu skontaktowałabym się z nimi, przedstawiła swoje zarzuty, a gdyby zaczęli coś kręcić - zawsze można im podziękować za takie "usługi". Skoro nie wywiązują się ze swoich obowiązków, to tym gorzej dla nich. Pozdrawiam.
            • alba100 Re: Workplanet i Imperial 17.03.06, 22:31
              Neve - proszę podaj mi więc linki do agencji, które nie pobierają żadnych
              opłat... jak nie wezma na "dzień dobry" to odbija to sobie jak juz będziesz
              pracować...
              tak wogóle to zastanawiam się nad www.workuk.pl może ktoś cos słyszał na ich
              temat??
              • Gość: Neve Re: Workplanet i Imperial IP: *.zabrze.net.pl 17.03.06, 22:58
                To ja już sama nie wiem...W temacie jestem od niedawna i na razie jeszcze teoretycznie, więc może w takim razie ktoś mnie wreszcie oświeci?To biorą w końcu kasę za pośrednictwo, czy nie?Na większości stron agencji pośrednictwa pracy za granicą pisze wyraźnie "Nie pobieramy opłat". Czy oznacza to w rzeczywistości "Nie pobieramy opłat dopóki nie znajdziesz pracy"? Przecież podobno dostają kasę od pracodawcy za znalezienie pracownika. Czy w takim razie zdzierają także z pracownika za znalezienie mu pracy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka