Dodaj do ulubionych

internet bezprzewodowy

IP: *.brnt.cable.ntl.com 31.05.06, 13:38
Udalo mi sie "zlapac" internet bezprzewodowy ale po dwoch dniach przestal
dzialac. Orientujeci sie moze, czy sa w tych sieciach jakies limity
dzienne/tygodniowe/miesieczne?
Czy mozna w jakis sposob korzystac z bezplatngo dostepu do internetu bez przerwy?
Obserwuj wątek
    • Gość: ...>><<.... Re: internet bezprzewodowy IP: *.range86-136.btcentralplus.com 31.05.06, 15:27
      Słyszałem o internecie bezprzewodowym ale bezpłatny pierwszo słysze - nie wiem
      jak udało Ci się to złapać gdy ja interesowałem się tym tematem 5-6 miesięcy
      temu jedyną ofertą były karty do laptopów : firm Orang and Vodafone koszt zależy
      jaki abonament wybierzesz ale coś koło 100 f wzwyż , teraz podobno jest jakaś
      promocja w którejś sieci że za 45 F miesięcznie masz unlimited tylko że nie
      obejmuje to programów p2p , ale cos wiecej to trudno mi powiedziec a mozesz
      napisać jak i przedewszystkim gdzie (miasto, czyżby Londyn ?) to złapałeś :P
      Pozdrawiam
      • Gość: aaa Re: internet bezprzewodowy IP: *.brnt.cable.ntl.com 31.05.06, 16:12
        Kupilem laptopa, ktory juz cos tam ma, ze odbiera internet bezprzewodowy. Siec
        ktora udalo mi sie zlapac to o ile dobrze pamietam to "linsys" albo cos
        podobnego. Jak bylo w opisie, to siec bez zabezpieczen wiec kazdy moze podejrzec
        co wysylam i otrzymuje. Byly tez inne sieci ale te wymagaly podania kodow, wiec
        napewno byly platne. Co do tego jak je zlapalem to nie wiem. Komputer sam
        zlapal. Co do miejsca, to Londyn- Acton Central
        • Gość: APer Re: internet bezprzewodowy IP: *.ipt.aol.com 31.05.06, 17:02
          A nie byla to czyjas prywatna (nie zakodowana) siec przypadkiem? :)
          To sie czesto zdarza.
          • Gość: aaa Re: internet bezprzewodowy IP: *.brnt.cable.ntl.com 31.05.06, 17:08
            Raczej nie, bo byla informacja, ze to jest ogolnie dostepna siec. Onne wyszukane
            byla oznaczone ikonami klodek. Ale nie wiem czy to sa jakies limity na to?
            Podbno bedac kolo biblioteki mozna takze w ten sposob korzystac z internetu
            majac przystosowanego laptopa do obioru internetu bezprzewodowego. Ale nie hcce
            mi sie cala dobe siedziec kolo biblioteki :)
            to sie podobno nazywa host spot albo cos takiego
    • Gość: bbb Re: internet bezprzewodowy IP: *.in-addr.btopenworld.com 31.05.06, 17:37
      ty poprostu kradles czyjs sygnal,nie ma nic za free,niestety
      • Gość: aaa Re: internet bezprzewodowy IP: *.brnt.cable.ntl.com 31.05.06, 17:46
        Kazdy sadzi wedlug siebie. Jesli ty kradniesz to nie znaczy, ze wszyscy. Skoro w
        Polsce sa miasta objete bezplatnym dostepem do internetu, to nie chce mi sie
        wierzyc, zeby w Londynie tez nie moglo tak byc. Sieci platne, aby sie do nich
        zalogowac wymagaja podania kodu dostepu. bbb najlepeiej zapamietaj powiedzenie
        Marka Twaina: Lepeij nic nie mowic (pisac) i uchodzic za glupiego, niz sie
        odezwac (cos napisac) i rozwiac wszelkie watpliwosci.
        Pozdrawiam
        • Gość: bbb Re: internet bezprzewodowy IP: *.in-addr.btopenworld.com 31.05.06, 17:56
          zlapales sygnal z niezabiespieczonego routera,ale co nie zmienia faktu ze jest
          to kradziez.Czasami zdazaja sie darmowe ale nie za czesto.
          • katarzyna61 Re: internet bezprzewodowy 31.05.06, 18:07
            Hi,tak czytam i czytam i same mądrale.Sieci darmowe istnieją choćby w
            autobusach NX .Nie namawiam nikogo do jeżdżenia w kółko,ale to przykład że
            są.We Wrocławiu na rynku też.
            • Gość: bbb Re: internet bezprzewodowy IP: *.in-addr.btopenworld.com 31.05.06, 18:08
              co to sa autobusy NX?
              • katarzyna61 Re: internet bezprzewodowy 31.05.06, 18:26
                Nationale Express
                Te co jeżdżą jak nasz PKS
                • Gość: bbb Re: internet bezprzewodowy IP: *.in-addr.btopenworld.com 31.05.06, 18:28
                  dziwny skrot uzylas to skad mialem wiedziec ,
        • mimbla.londyn Re: internet bezprzewodowy 31.05.06, 18:27

• katarzyna61 Re: internet bezprzewodowy 31.05.06, 18:31
            Takich skrutów używają kierowcy z NX
        • Gość: ghrom Re: internet bezprzewodowy IP: *.static.dsl.as9105.com 31.05.06, 18:35
          Przestan pyskowac i sluchaj co sie do ciebie mowi, bo watpliwosci to akurat ty
          rozwiewasz. Ten 'linksys' bez klodki do ktorego sie podpiales to na 100% czyjs
          niezabezpieczony router, z ktorego mimowolnie kradles internet. Oprocz tego, ze
          kradles mu pasmo najprawdopodobniej kradles mu tez dostepny limit miesieczny, za
          ktory ten ktos teraz musi zaplacic. To, ze robiles to 'niechcacy' w zaden sposob
          cie nie usprawiedliwia, wiec przestan sie rzucac. Komunikaty o 'publicznej
          dostepnosci' podsuwal ci twoj glupi system operacyjny Windows, a nie router do
          ktorego sie podpiales.

Porady dla emigrujacych do UK

• Gość: aaa Re: internet bezprzewodowy IP: *.brnt.cable.ntl.com 31.05.06, 18:56
            Ghrom ty sie lepiej zajmij tymi swoimi wypocinami na pseudopomocnej stronie
            internetowej. I pewnie jakby tak dobrze poszukac to pewnie pare pirackich czyli
            po prostu ukradzionych programow uzywasz.

Siec nazywa sie "linksys" i jak jest napisane:
            "This network is configured for open access". Popros kogos zeby ci wytlumaczyl
            co to znaczy. A jak szukasz zlodzieja, to ewentualnie popatrz w lusterko.

Jak slusznie napisala katarzyna61 w cywilizowanym swiecie a nawet w niektorych
            miastach w Polsce istnieje BEZPLATNA bezkablowa siec internetowa. Poniewaz
            pewnie nie wiesz co to jest to tu sobie przeczytaj:

Internet dla wszystkich i za darmo
            PODKARPACKIE. Specjalne anteny, będą wysyłać fale radiowe

Z darmowego internetu drogą radiową będą mogli korzystać: indywidualni
            użytkownicy, przedsiębiorcy i instytucje. Ma on także zwiększyć atrakcyjność
            gospodarczą Podkarpacia.
            Fot: ŁUKASZ BIAŁORUCKI
            Powiększ zdjęcie

Powszechny dostęp do bezprzewodowego Internetu na całym Podkarpaciu. Taki
            projekt ma być realizowany w ramach programu dla Polski wschodniej.
            Budowa wspólnej sieci teleinformatycznej dla pięciu województw to największy i
            najdroższy projekt w ramach programu rządowego dla Polski wschodniej. Wstępnie
            ma kosztować 300-400 mln zł. Jego realizacja zacznie się po 2007 r. Celem jest
            powszechne udostępnienie internetu dla użytkowników indywidualnych,
            przedsiębiorstw i instytucji, a także zwiększenie atrakcyjności gospodarczej
            Podkarpacia.
            Za darmo z Internetu korzystają już mieszkańcy gminy Czudec. Od stycznia
            2005r. jest tam sieć bezprzewodowa. Korzystają z niej mieszkańcy, urząd gminy,
            szkoły. Projekt kosztował ok. 200 tys. zł. Wcześniej gmina płaciła
            kilkadziesiąt tysięcy złotych rocznie, za tzw. sztywne łącze z dostępem do
            sieci. Teraz w różnych częściach gminy są specjalne anteny, które wysyłają
            fale radiowe. Każdy, kto jest w ich zasięgu może za darmo korzystać z Internetu.
            pk
            17. Marca 2006 04:00

I to by bylo na tyle. Jesli ktos wie cos wiecej o tej sieci i dostepie do niej ,
            to prosze napiszcie.
            • Gość: aaa Re: internet bezprzewodowy IP: *.brnt.cable.ntl.com 31.05.06, 18:58
              ps. Mozesz te informacje umiescic na swojej stronie jako swoja wlasna. Niech
              wszyscy wiedza i widza jaki jestes madry i obyty, hehehe
              • Gość: bbb Re: internet bezprzewodowy IP: *.xdsl.murphx.net 31.05.06, 19:29
                chyba pierwszy raz zgadzam sie z ghromem,podpieles sie pod czyjs router i tyle!
                i co z tego ze open acces????? jak na parkingu stoi otwarty samochod z
                kluczykami w srodku to tez tak poprostu mozna sobie odjechac i tez nie jest to
                kradziez??
                • Gość: ghrom Re: internet bezprzewodowy IP: *.static.dsl.as9105.com 31.05.06, 19:33
                  Zawsze kiedys musi byc pierwszy raz. A koles pieknie z siebie glupka zrobil, dokladnie tak jak
                  zasugerowal w cytacie. Jeszcze jeden dobry cytat: glupcem nie ten, kto bladzi, lecz ten kto sie w swym
                  bledzie upiera :P

• Gość: o rany Re: internet bezprzewodowy IP: 196.205.178.* 02.06.06, 15:50
                    Dzizus i takie matoly wyjezdzaja do Uk i jeszcze znajduja tam prace (mam na
                    mysli tego kolesia co sie "podpial" pod czyjs unsecured router)?

Linksys to nazwa popularnej firmy robiacej m.in routery. Kiedy setup'ujesz
                    takiego routera to automatycznie nadaje on nazwe sieci: Linksys, ale program
                    prosi o nadanie unikalnej nazwy. Juz sam fakt, ze posiadacz tego routera przy
                    set upie nie zmienil nazwy wskazuje na lamera, ze o zabezpieczeniu sieci nie
                    wspomne. No ale chyba sie ten ktos polapal, ze ktos mu obciaza lacze i zmienil
                    nazwe oraz zabezpieczyl. I tym oto sposobem "darmowy" sygnal w magiczny sposob
                    wyparowal...

O rany, widze ze uzywanie WiFi w Polsce to nadal dla wielu ludzi czarna magia...
                    • Gość: aaa Re: internet bezprzewodowy IP: *.brnt.cable.ntl.com 02.06.06, 16:08
                      O Jezu!!! Takie matoly, ktore nie potrafia czytac ze zrozumieniem, maja dostep
                      do internetu. Mam na mysli tego kolesia, ktory zaczal swoj post od "Dzizus".
                      Darmowy sygnal nie wyparowa, tylko zniknal na dzien bo cos przelaczano w
                      instalacji (nie mam pojecia co, i tak naprawde malo mnie to obchodzi).
                      Co to znaczy: setup`ujesz? Czy to jakis neologizm od tupania? Podobnie co znaczy
                      "lamer".
                      Co do meritum, sprawa zostala wyjasniona w kilku postach powyzej, wiec chyba EOT.
                      ps. Ja nie mam kompletnie pojecia o dzialaniu Wi-Fi nie tylko w Polsce ale i na
                      calym swiecie. I na szczescie nie musze.W koncu dzieki takim jak, my-
                      analfabetom internetowym spacjalisci od IT i takich tam roznych kabelkow,
                      zarabiaja pieniadze i to calkiem niezle. Natomiast oni nie maja pojecia o tym co
                      ja robie i dzieki temu ja zarabiam pieniadze i to calkiem niezle.
                      Pozdrawiam
            • Gość: ghrom Re: internet bezprzewodowy IP: *.static.dsl.as9105.com 31.05.06, 19:42
              > Ghrom ty sie lepiej zajmij tymi swoimi wypocinami na pseudopomocnej stronie
              > internetowej. I pewnie jakby tak dobrze poszukac to pewnie pare pirackich czyli
              > po prostu ukradzionych programow uzywasz.

Powiedzial kolo, ktory do innych zwykl mawiac: "Jesli ty kradniesz to nie znaczy, ze wszyscy."
              To, ze ty masz ukradziony Windows, cala reszte programow i jeszcze internet bys chcial krasc, to nie
              znaczy ze wszyscy dookola, hipokryto.

> Siec nazywa sie "linksys" i jak jest napisane:

Na plocie 'dupa' bylo napisane, i do dzisiaj drzazgi z fiuta wyciagasz.

> "This network is configured for open access". Popros kogos zeby ci wytlumaczyl
              > co to znaczy. A jak szukasz zlodzieja, to ewentualnie popatrz w lusterko.

Nie musi mi nikt tego tlumaczyc, Linksys to firma produkujaca routery bezprzewodowe, w ktorych
              domyslnie skonfigurowana siec Wifi rozglasza sie jako 'linksys', ma wlaczony DHCP i wylaczone
              zabezpieczenia, tak by wlasciciel sie mogl bez problemu podlaczyc, nawet gdy nie ma patchcorda. I do
              takiego wlasnie routera zes sie mlocie podpial, tylko nie chcesz tego przyjac do wiadomosci.

> Jak slusznie napisala katarzyna61 w cywilizowanym swiecie a nawet w niektorych
              > miastach w Polsce istnieje BEZPLATNA bezkablowa siec internetowa. Poniewaz
              > pewnie nie wiesz co to jest to tu sobie przeczytaj:

ICKZT?

> Internet dla wszystkich i za darmo
              > PODKARPACKIE. Specjalne anteny, będą wysyłać fale radiowe
              >
              > Z darmowego internetu drogą radiową będą mogli korzystać: indywidualni
              > użytkownicy, przedsiębiorcy i instytucje. Ma on także zwiększyć atrakcyjność
              > gospodarczą Podkarpacia.
              > Fot: ŁUKASZ BIAŁORUCKI
              > Powiększ zdjęcie
              >
              > Powszechny dostęp do bezprzewodowego Internetu na całym Podkarpaciu. Taki
              > projekt ma być realizowany w ramach programu dla Polski wschodniej.
              > Budowa wspólnej sieci teleinformatycznej dla pięciu województw to największy i
              > najdroższy projekt w ramach programu rządowego dla Polski wschodniej. Wstępnie
              > ma kosztować 300-400 mln zł. Jego realizacja zacznie się po 2007 r. Celem jest
              > powszechne udostępnienie internetu dla użytkowników indywidualnych,
              > przedsiębiorstw i instytucji, a także zwiększenie atrakcyjności gospodarczej
              > Podkarpacia.
              > Za darmo z Internetu korzystają już mieszkańcy gminy Czudec. Od stycznia
              > 2005r. jest tam sieć bezprzewodowa. Korzystają z niej mieszkańcy, urząd gminy,
              > szkoły. Projekt kosztował ok. 200 tys. zł. Wcześniej gmina płaciła
              > kilkadziesiąt tysięcy złotych rocznie, za tzw. sztywne łącze z dostępem do
              > sieci. Teraz w różnych częściach gminy są specjalne anteny, które wysyłają
              > fale radiowe. Każdy, kto jest w ich zasięgu może za darmo korzystać z Internetu
              > .
              > pk
              > 17. Marca 2006 04:00

A u was bija Murzynow, tylko co to k. ma do rzeczy, pajacu.

> I to by bylo na tyle. Jesli ktos wie cos wiecej o tej sieci i dostepie do niej
              > ,
              > to prosze napiszcie.

Juz ci napisano, tyle zes nie zakumal, zakuty lbie.

• Gość: aaa Re: internet bezprzewodowy IP: *.brnt.cable.ntl.com 31.05.06, 21:56
                Wprawdzie dla takiego prymitywa jak ghrom nie warto sie meczyc ale dla
                wszystkich, ktorzy mysla, ze cwiercmozgowiec moze miec racje wklejam tego linka:

news.zdnet.co.uk/communications/wireless/0,39020348,39195421,00.htm
                Co do kradzionych programow, to mam wysztkie kupione legalnie wraz z komputerem
                w PC Word. No chyba, ze tam sprzedaja kradzione. Poniewaz nie napisales nic o
                pochodzeniu swoich programow, utwierdzasz mnie w przekonaniu, ze programy do
                prowadzenia swojej strony po prostu ukradles.
                Cytat z jednej z regionalnych gazet byl tylko po to, zeby wskazac, ze skoro w
                jednym z najbiedniejszych link powyzej.
                Sa rzeczy na swiecie o ktorych sie filozofom nie snilo.
                wez wiec ghrom i ghromopodobni, ze to iz wy o czyms nie wiecie wcale nie
                oznacza, ze to cos nie istnieje.
                ps. Ghrom, moze lepiej kup programy do tworzenia stron internetowych, bo tutaj z
                korzystanie z pirackich programow jest karalne.
                Jesli jesscze potrafilbys polemizowac bez uzycia wulgaryzmow, byloby milo
                aczkolwiek czytajac twoje poprzednie posty nie mam co na to liczyc.
                EOT, przynajmniej z mojej strony.
                • Gość: ghrom Re: internet bezprzewodowy IP: *.static.dsl.as9105.com 01.06.06, 01:06
                  I co ci z tego linka przyjdzie, tempa sztuko, z Acton do Angel kawal drogi, a internet kradziony z cudzego
                  linksysa byl nie dalej niz 100m.
                  Zas swoimi bredniami o kradzionym przeze mnie oprogramowaniu upewniasz tylko wszystkich co do
                  swojej glupoty. Moj portalik wisi na oprogramowaniu open source, od systemu operacyjnego po edytor
                  HTML, zalosna kreaturo.

• Gość: aaa Re: internet bezprzewodowy IP: *.brnt.cable.ntl.com 01.06.06, 02:01
                    Dobra. Napisze jak dla debila (czyt. ghroma)
                    Na poczatku watku zapytalem o mozliwosc korzystania z internetu bezprzewodowego
                    opisujac sytuacje w jakiewj sie znalazlem. Nazwales mnie ( ty i podobne tobie
                    glupki) zlodziejem.
                    To teraz bedzie tak: W Londynie znajduje sie 638 (slownie: szescset trzydziesci
                    osiem) hotspotow. Z 10. zlokalizowanych w okolicy gdzie mieszkam, najblizszy
                    jest w odleglosci 0,2 mili a najdalszy 1,2 mili.
                    Na przyszlosc, jesli kiedys uda ci sie dorobic mozliwosci korzystania z
                    internetu bezprzewodowego, to zapamietaj, ze wszystkie bezprzewodowe sieci
                    internetowe, jesli sa platne, to NIE MA MOZLIWOSCI, podlaczenia sie do nich bez
                    posiadania kodu dostepu, klucza czy jak sie to tam bedzie nazywac. Tak wiec
                    wasze sugestie co do okradania przeze mnie kogokolwiek z limitu sa tak samo
                    prawdziwe jak to, ze ziemia jest plaska a Kopernik byla kobieta.
                    A teraz Drogie Dzieci... (jak powiedzial raz Mis z okienka i... wiecej go juz
                    nie bylo.
                    • Gość: ...>><<.... Re: internet bezprzewodowy IP: *.range86-136.btcentralplus.com 01.06.06, 09:10
                      Ojj kolego mylisz sie i to grubo owszem w Polsce istnieje bezprzewodowy dostęp
                      do internetu for free ale w UK nie ma takiej opcji po twoim poście aż spytałem
                      kolege pracującego w BT u nich (UK) się tego nie stosuje poprostu podpinasz się
                      pod czyjeś łącza , a od wyzywania kogoś od debili daruj sobie kolega napisał ci
                      prawde choć mógł ująć w bardziej łagodny sposób
                      pozdrawiam
                      • Gość: ghrom Re: internet bezprzewodowy IP: *.static.dsl.as9105.com 01.06.06, 09:19
                        Moglem ujac, ale nie chcialem. Zauwaz tez, ze moj pierwszy post byl bez wycieczek ad personam,
                        zaczalem sie rzucac w odpowiedzi na upartosc i takiez wycieczki mojego wielce szanownego adwersarza.

• Gość: c Re: internet bezprzewodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 09:12
                      popieram tą wypowiedź.Jest masa darmowych hot spotów.
                      • Gość: ghrom Re: internet bezprzewodowy IP: *.static.dsl.as9105.com 01.06.06, 09:19
                        Nie w Londynie. Jesli uwazasz inaczej, poprosze o liste.

• Gość: eh ghrom Re: internet bezprzewodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 09:54
                          a ty co? bana na google masz?
                          http://www.jiwire.com/search-wifi-hotspots.htm?command=&ssid=&hotspot_name=&location_type_id=0&technology_id=0&venue_group_id=0&provider_id=0&city_id=0&pay_free=both&zip=&country_id=226&city=London&state_id=0&x=0&y=0
                          www.jiwire.com/wi-fi-wireless-hotspot-london-gb-212-piccadilly-13163.htm
                          wifinetnews.com/archives/001410.html
                          Najłatwiej to się wymądrzać z pozycji "jaki to ze mnie bardzo mądry emigrant i
                          co mi bedzie "bulbon" gadał skoro ja wiem lepiej".
                          Tu masz prawdopodobnie najwazniejszy link jaki w zyciu od kogos dostałes.
                          tinyurl.com/fo4w
                          Wisisz mi piwo.
                          • Gość: ghrom Re: internet bezprzewodowy IP: *.static.dsl.as9105.com 01.06.06, 12:52
                            Ej, prezes, podales linki do _komercyjnych_ hotspotow!
                            Zadnego piwa ci nie wisze, przepros lepiej ;]

• Gość: prezes Re: internet bezprzewodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 14:03
                              nie wszystkie sa komercyjne
                        • katarzyna61 Re: internet bezprzewodowy 01.06.06, 10:57
                          Już pisałem że National Express ma na pokładzie swoich autobusów DARMOWY
                          bezprzewodowy internet,a to przecież w Anglii
                          • Gość: ghrom Re: internet bezprzewodowy IP: *.static.dsl.as9105.com 01.06.06, 12:50
                            Slonce ty moje, robaczku kochany. I wjazd do tych autobusow tez jest bezplatny,
                            i kazdy sobie moze tam usiasc i pograc w Wow? Czy aby to nie jest wliczone w
                            cene bilecikow?

• mandi.ole Re: internet bezprzewodowy 01.06.06, 09:36
      ja bez wyzywania ani innych osobistych wycieczek

Korzystam z bezprzewodowego internetu w pracy. Kiedy byl zakladany, ucielam
      sobie gadke z panami, ktorzy to robili z zapytaniem wlasnie takim, czy mozna
      korzystac z sieci bezprzewodowej tutaj w Szkocji bez "zbednych" oplat (dodam,ze
      w Pl bylo to mozliwe, siec byla niezabezpieczona). Panowie sie usmiechneli i
      stwierdzili, ze niestety, nie tutaj, wszystko jest totalnie chronione, po to
      placa uzytkownicy, zeby im sie nikt obcy nie wpieprzal (tak to ujeli).
      Wiec jak chcesz korzystac z tego, musisz Moj Drogi zaplacic, nie ma to tamto :)
      A nie sadze, aby w tej kwestii Szkocja roznila sie od Anglii zbytnio...
      • Gość: ghrom Re: internet bezprzewodowy IP: *.static.dsl.as9105.com 01.06.06, 09:58
        Mhm. W przeciwnym wypadku:
        www.theregister.co.uk/2005/07/25/uk_war_driver_fined/
        • Gość: aaa Re: internet bezprzewodowy IP: *.bulldogdsl.com 01.06.06, 11:05
          Ghrom, jestes jak dziecko w przedszkolu: bo prosze pani on zaczal pierwszy.
          Yylko gwoli wyjasnienia: nie ja ciebie wyzywalem od zlodzieji

>Oprocz tego, ze
          kradles mu pasmo najprawdopodobniej kradles mu tez dostepny limit miesieczny, za
          ktory ten ktos teraz musi zaplacic. To, ze robiles to 'niechcacy' w zaden sposob
          cie nie usprawiedliwia, wiec przestan sie rzucac. Komunikaty o 'publicznej
          dostepnosci' podsuwal ci twoj glupi system operacyjny Windows, a nie router do
          ktorego sie podpiales.<

tylko ty i bbb mnie. Ale to drobiazg. Pies was drapal, ze uzyje kolokwializmu
          (jak nie wiesz co to znaczy to poszukaj slownika online).

Co do madrosci lub glupoty systemu windows nie bede sie wypowiadla tak
          autorytatywnie jak ty, bo tylko glupcy albo osoby nie majace pojecia o jakims
          tamacie wyrazaja opinie ex cathedra.

Co do nastepnego postu, w ktorym jest napisane, ze miedzy Szkocja a Anglia nie
          ma zadnej roznicy, to pare roznic by sie znalazlo ale to nie jest forum
          edukacujne wiec nie bede sie na temat roznic rozpisywal. W koncu jak to kogos
          na[prawde interesuje, to moze sobie poszukac.
          Co do fachowcow z BT i z niektorych firm internetowych, to wiekszosc z nas miala
          okazje sie przekonac jaka jest ich fachowosc. Dotyczy to zreszta nie tylko tych
          dwoch rodzajow dzialalnosci. Poza tym pan od zakladania internetu zawsze moze
          powiedziec, ze nie mozna korzystac bo ma w perspektywie zlecenie od ciebie na
          zalozenie internetu.
          Co do przypadku goscia ukaranego za przechwytywanie sygnalu, to jest to zupelnie
          inna sprawa niz ta o ktorej pisalem.
          Jesli ghrom i jemu podobni zechca wysilc resztki zwojow mozgowych, to zauwaza,
          ze poprzednie moje posty byly pisane ze stalego adresu IP nie mjacego nic
          wspolnego z laczem bezprzewodowym. Ale do tego trzeba uzywac mozgu (albo jego
          resztek a nie kombinowac jakby tu Polakowi dowalic i pokazac innym jaki to ja
          jestem najmadrzejszy.
          "eh grom" podal ci linka do odpowiedniej strony. Podejrzewam jednak, ze to cie
          nie zadowoli bo to ktos inny podal wiec tym samym mozesz utracic status jedynego
          najmadrzejszego w Londynie.
          Ja jeszcze raz napisze: Sa rzeczy na tym swiecie o ktorych sie filozofom nie
          snilo ( a co dopiero ghromowi). Co w wolnym tlumaczeniu oznacza, ze jesli ty o
          czyms nie wiesz i albo nie potrafisz czegos znalezc, to jeszcze nie oznacza, ze
          to nie istnieje. Ghrom, jesli masz tyle energii, to mozesz sobie jeszcze
          prowadzic polemike. Ja mam ciekawsze zajecia
          Mysle, ze zdecydowaniew na pierwszym miejscu w zakladkach, ulubionych czy jak
          tam masz je nazwane powinienes zdecydowanie umiescic ten link:
          tinyurl.com/fo4w
          podany ci juz przez "eh groma"
          Pozdrawiam
          • Gość: aaa Re: internet bezprzewodowy IP: *.bulldogdsl.com 01.06.06, 11:10
            Katarzyna61 dziekije za wsparcie, ale ghrom i tak zaraz napisze, ze to
            niemozliwe z tymi autobusami. No bo jak to??? To taki autobus ile kabla musialby
            za soba ciagnac jak jedze np z Londynu do Warszawy???? hehehe.
            • mandi.ole Re: internet bezprzewodowy 01.06.06, 11:16
              ze roznice sa, nie musisz mnie instruowac i traktowac w sposob protekcjonalny,
              nie potrzeba tez wyzywac od byle polakow. na poczatku pisalam,ze nie chodzi mi
              o zadne osobiste wycieczki.
              co do fachowcow, jak to ich nazwales, BT, tak sie sklada,ze akurat z BT oni nie
              byli, nie mieli tez zadnych interesow aby mnei do czegokolwiek naklaniac- chyba
              pominales fakt, ze czynil to moj pracodawca, a ja internet juz od dlugiego
              czasu posiadam.
              co do ghroma- pisze prawde co do tej konkretnej sprawy.
              co do "bezplatnie" udostepnianej sieci internetowej- nie jest to takie
              bezplatne, jak myslisz. zarowne te kawiarenki,jak i autobusy, zaloze sie,ze
              maja wliczone w cene takie rozrywki. wiem, bo dokladnie z tego korzystalam we
              wroclawiu (ktos o tym wspomnial). jeli idziesz do knajpy, nie siedzisz
              brutalnie mowiac o suchympysku, kupujesz piwo czy cos tam. kiedy jedziesz
              autobuem, placisz za transport.wiec jak wiedzisz, nie ma nic za darmo.
              nie rozumiem, dlaczego tak sie unosisz.
              • katarzyna61 Re: internet bezprzewodowy 01.06.06, 11:25
                mandi we Wrocłwiu możesz przynieść swój fotel ustawić na środku rynku i nic nie
                zapłacisz .W autobusie też nie płacisz więcej za bilet!!!
                • mandi.ole Re: internet bezprzewodowy 01.06.06, 11:29
                  nie wiem, w Rynku nie korzystalam, ale w okolicznych knajpach owszem.
                  jakos bym miala leki pod pregiezem siadac z laptopem, wiesz, kto tam
                  przesiaduje :):) swoja droga, ciekawe co slychac we wrocku:)

a odnosnie cen- mysle,ze i tak maja wliczone, a przecietny zjadacz chleba nie
                  musi o tym wiedziec
            • katarzyna61 Re: internet bezprzewodowy 01.06.06, 11:17
              Ja nie wiem czy On nie ma racji,jeżeli chodzi o to podkradanie.Muszę się
              przyznać że jak mieszkałem w Coventry to też korzystałem z takiego internetu
              nazywał się belkin54g i też po jakimś czsie został zablokowany.Ale żeby się tak
              wyzywać to nie widzę potrzeby!!!!!!!!!!!!!!!!
              • mandi.ole Re: internet bezprzewodowy 01.06.06, 11:24
                Dokladnie o tym rozmawiam!!!
                Czy uwierzyz, ze ktokolwiek jest taki hojny??? bo ja nie
              • Gość: ghrom Re: internet bezprzewodowy IP: *.static.dsl.as9105.com 01.06.06, 12:59
                I owszem, Belkin to firma podobna to Linksysa, a ich nowe routery sa
                skonfigurowane z otwartym essid 'belkin54g', wiec podobnie jak szanowny aaa,
                bylas mimowolnym zlodziejem. Gdzie tu wyzywanie? Wyzywanie mialoby miejsce,
                gdybym o tobie badz o moim szanownym adwersarzu napisal po prostu 'zlodziej', co
                i owszem mialo miejsce ale dopiero po ataku ad personam (czy raczej ad stronam
                ;]) tegoz.

• Gość: majster Re: internet bezprzewodowy IP: *.unknown.be.uu.net 01.06.06, 11:27
              zenada jak ktos jest na tyle glupi ze sobie nie zabezpiecza neta to go jade i
              co z tego i nie wyjezdzaj mi tu o jakiejs kradzierzy bo ze smiehu mi pekna
              zwieracze i puszcze na ciebie gowniany deszcz dla sportu sobie snifuje probuje
              lamac zabezpieczenia wiekszosc jest na WEP wiec tak jakby byly otwarte i pewnie
              powiesz ze to przestepstwo to ja ci mowie na to malo mnie obhodzi co myslisz a
              za wingroze nie zaplace ani grosza i dla odmiany ktos kto kupije windowsa i
              placi za to gowno jest dla mnie frajerem
              • bigstrand Re: internet bezprzewodowy 01.06.06, 12:02
                wobec tego nie dziw sie ze ktos nazywa cie zlodziejem, bo nim jestes
                tak jak ktos dal przyklad z samochodem, nie wsiadasz do czyjegos samochodu tylko dlatego ze ktos nie zamknal drzwi na klucz.
                Sam mam w zasiegu co najmniej jedna siec bezprzewodowa niezabezpieczona, ale do glowy by mi nie przyszla chec podlaczenia sie pod nia, bo mam swoja.
                Byc moze ze istnieja free hot spoty (jest ich juz coraz mniej) ale zazwyczaj takie sieci przedstawiaja sie inaczej nigdy jako linksys czy belkin czy netgear. To sa fabryczne ustawienia routerow ktorych ktos nie zabezpieczyl i nie zmienil SSID. Nie wszyscy sa ekspertami w IT. I dla tego jest przestepstwem nieuprawnione korzystanie z prywatnych sieci, nie wazne czy sie wlamales czy byly po prostu niezabezpieczone
                • Gość: bbb Re: internet bezprzewodowy IP: *.in-addr.btopenworld.com 01.06.06, 12:44
                  a ten aaa dalej swoje,wez koles daj juz na luz,ubierasz sie przy swoim
                  wyzywajac wszystkich.co do National Express,to przeciez nie jest to zupelnei
                  free,w jakis tam sposob jest to wliczone w cene biletu.Megabus juz nam raczej
                  takiego prezentu nie zrobi.
                  • Gość: bbb Re: internet bezprzewodowy IP: *.in-addr.btopenworld.com 01.06.06, 12:45
                    mial byc -upierasz sie przy swoim;),zaraz mnie aaa za ortografie zjedzie;)
                    • Gość: hmmm Re: internet bezprzewodowy IP: 81.219.27.* 01.06.06, 14:22
                      polecam poczytac www.oreillynet.com/pub/wlg/7431 choc tutaj odnosi sie
                      to do stanow oraz tu

www.theregister.co.uk/2004/05/04/us_wi_fi_legislation/ raz tu:

www.pcworld.com/news/article/0,aid,122153,00.asp
                      Police have arrested a man for using someone else's wireless Internet network
                      in one of the first criminal cases involving this fairly common practice,"
                      reports AP.

Benjamin Smith III, 41, faces a pretrial hearing this month following his April
                      arrest on charges of unauthorized access to a computer network, a third-degree
                      felony.
                      Police say Smith admitted using the Wi-Fi signal from the home of Richard
                      Dinon, who had noticed Smith sitting in an SUV outside Dinon's house using a
                      laptop

a to o tym co moze was spotkac w UK za uzywanie sygnalu z czyjegos routera:

U.K. man arrested, fined for using open WiFi signal
                      Posted Jul 22nd 2005 7:08PM by Marc Perton
                      Filed under: Wireless

Looks like Florida isn't the only place where you can get arrested
                      for "borrowing" bandwidth as it floats past you. Word is that U.K. police
                      recently arrested a man for using an open WiFi signal. According to reports,
                      Gregory Straszkiewicz, 24, was found guilty of "dishonestly obtaining an
                      electronic communications service" and "possessing equipment for fraudulent use
                      of a communications service" after he was found logging on with a laptop
                      outside an apartment building. Straszkiewicz was fined £500 ($872) and given a
                      year's probation; he also had his laptop confiscated. We're not experts on U.K.
                      law, and the details of this case are pretty sketchy, but it still seems to us
                      that just standing around and accessing the internet via an open network
                      doesn't exactly constitute "fraudulent use" of anything.

dodam, ze osobiscie znam osobe anglika ktory zostal ukarany kara kilkuset
                      funtow za tzw "oh mam internet komputer sam mi znalazl siec". Choc on
                      oczywiscie wiedzial co robi i ze to nie jest legalne.

Na lotnisku, podobnie jak w autobusie national express mozna tez sie podlaczyc
                      do ntu, ale to jest oplata jakgdyby w cenie biletu, bo przeciez biznesmeni tez
                      podrozuja.

Do tych ktorzy mowia, ze to nie jest kradziez, zauwazcie ze w kazdym z tch
                      artukolow prasowych uzywa sie slow, steal, fine, arrest, fradulent use etc
                      • Gość: ghrom Re: internet bezprzewodowy IP: *.static.dsl.as9105.com 01.06.06, 14:38
                        Drobne sprostowanie: na lotniskach internet jest platny. Samo WiFi jest
                        wprawdzie niezabezpieczone ale jesli sie nie zalogujesz na stronie, do ktorej
                        zostajesz automatycznie przekierowany przez firewall, nici z internetu. (A
                        przynajmniej jego zdecydowanej wiekszosci, jesli wiesz o czym mowie.) Logowanie
                        oczywiscie wymaga wykupionego abonamentu.

• Gość: ghrom Re: internet bezprzewodowy IP: *.static.dsl.as9105.com 01.06.06, 14:11
                Dla mnie frajerem jest ten, kto twierdzi ze Windows to gowno a mimo tego go uzywa.

• Gość: aaa Re: internet bezprzewodowy IP: *.brnt.cable.ntl.com 01.06.06, 14:36
                  Nie chce mi sie juz wiecej wam tlumaczyc wiec to ostatni post w tym watku. Na
                  marginesie nauczcie sie czytac ze zrozumieneim i odnosic do tresci merytorycznie.
                  Jak slusznie zauwazyla katarzyna 61 mozna sobie usiasc na rynku we wroclawiu, w
                  dowolnym miejscu w rzeszowie ( a niedlugo na calym podkarpaciu) oraz w wielu
                  miejscach w Londynie, aby miec bezplatny, bezprzewodowy dostep do internetu.
                  Hot spotow, wbrew temu co napisala bigstrand, przybywa (vide kilka postow wyzej
                  o tym, ze Islington bedzie takie uruchamial).Co do fachowosci BT i innych firm
                  pewnie pozostaniemy przy swoim. Opinii o roznych firmach bedzie zapewne tyle ile
                  osob korzystajacych z ich uslug.
                  Megabus nam zapewne takiego prezentu nie zrobi ale jesli bedzie w zasiegu
                  nadajnikow to bedziesz sobie mogl korzystac z internetu. Jesli bedziesz chcial,
                  to oczywiscie mozesz Megabusowi doplacic.Przy okazji ubierasz zamiast upierasz
                  to albo literowka albo objaw jednego z dys- a nie blad ortograficzny.
                  Co do roznic miedzy Anglia a Szkocja to moze porownajmy np. Islington i E&C.
                  Jesli E7C nie ma bezplatnego internetu to Islington tez nie ma miec?
                  Poza tym Szkocja ma swoj odrebny parlament i w zwiazku z tym rowniez moze miec
                  nieco odmienne prawa od Anglii.
                  Co do nieuprawnionego korzystania i traktowania tego jako przestepstwa odsylam
                  do kodeksu karnego, bo jak napisalem nie jest to portal edukacyjny.
                  Jesli ktos poczul sie czymkolwiek obrazony, to niniejszym moze czuc sie
                  przeproszony.
                  • Gość: ghrom Re: internet bezprzewodowy IP: *.static.dsl.as9105.com 01.06.06, 14:41
                    > Nie chce mi sie juz wiecej wam tlumaczyc wiec to ostatni post w tym watku. Na
                    > marginesie nauczcie sie czytac ze zrozumieneim i odnosic do tresci merytorycznie.

Wyjmij belke ze swego oka, czlowieku.

> Jak slusznie zauwazyla katarzyna 61 mozna sobie usiasc na rynku we wroclawiu, w
                    > dowolnym miejscu w rzeszowie ( a niedlugo na calym podkarpaciu) oraz w wielu
                    > miejscach w Londynie,
                    > aby miec bezplatny, bezprzewodowy dostep do internetu.

Ale nie w okolicach Acton, merytoryczny czlowieku.

• Gość: aaa Re: internet bezprzewodowy IP: *.brnt.cable.ntl.com 01.06.06, 14:50
                      Wez sobie laptopa, usiadz na lawce kolo biblioteki na Actonie i dopiero wtedy
                      sie wypowiadaj
                      • Gość: bbb Re: internet bezprzewodowy IP: *.in-addr.btopenworld.com 01.06.06, 15:04
                        "Udalo mi sie "zlapac" internet bezprzewodowy ale po dwoch dniach przestal
                        dzialac. "

siedziales 2 dni na actonie pod biblioteka??:)
                        • Gość: aaa Re: internet bezprzewodowy IP: *.brnt.cable.ntl.com 01.06.06, 15:08
                          tak, rozbilem namiot.
                          • Gość: ghrom Re: internet bezprzewodowy IP: *.static.dsl.as9105.com 01.06.06, 15:12
                            Rozbicie namiotu bylo bardzo merytoryczne, zaiste.

• Gość: bbb Re: internet bezprzewodowy IP: *.in-addr.btopenworld.com 01.06.06, 15:15
                              a tak z ciekawosci aaa,skad teraz klikasz? biegasz po londynie szukajac
                              sygnalu?? czy moze kupiles sobie travelke w National express,i sobie za "free"
                              piszesz?
    • Gość: k Re: internet bezprzewodowy IP: *.cable.ubr04.pres.blueyonder.co.uk 01.06.06, 15:12
      wg mnie tez sie podpioles pod czyjsc prywatny, niezabezpieczony net... a ze sie
      skonczyl, mzoe gosc mial limit miesieczny, moze przestawil royter, ale zobaczyl
      ze tez ktos korzysta i wprowadzil haslo...

zas co do darmowych hot spotow, to zawsze jak sie z nim laczysz w
      kawiarni,hotelu, busie, bibliotece czy lotnisku-niektore maja jeszcze za free
      np. w dublinie w zeszlym roku korzystalam... to zawsze Cie informuja jaka to
      siec,ze za free i ze jest otwarta i z reguly wlacza sie ich strona
      startowa/glowna jako pierwsza a sama sie sie nazywa tak jak to miejsce z jakiego
      go odbierasz a nie nazwa roytera
      • Gość: hmmm Re: internet bezprzewodowy IP: 81.219.27.* 01.06.06, 15:21
        pewnie ze tak, najwyraznie nie wie o tym ze to jest nielegalne, nawet takie
        sobie siedzenie na laweczce pod czyims domem bo akurat tam lapie sygnal od
        sasiada hehe dobre
        nawet sie nie pofatygowales poczytac linkow wklejonych przeze mnie wyzej ;)
        ale trzbe wlasnie umiec czytac ze zrozumieniem i to w obcym jezyku..
        • Gość: ghrom Re: internet bezprzewodowy IP: *.static.dsl.as9105.com 01.06.06, 15:34
          To, ze nie wiedzial to pal licho, jest tylko mimowolnym zlodziejem w odroznieniu
          od bezczelnego zlodzieja. Ale juz mu tylu ludzi od wczoraj klaruje, jak krowie
          na rowie, a ten dalej swoje jak osiol.

• Gość: aaa Re: internet bezprzewodowy IP: *.brnt.cable.ntl.com 01.06.06, 15:50
            Wy jeszcze gorzej niz dzieci.
            Jak widac po moim IP nie biegam po Londynie, tylko pisze z komputera
            stacjonarnego podlaczonego do lacza NTL-u.
            Nie sadze, zebym sie do kogokolwiek podlaczyl i zuzyl jego limit bo internet po
            jednodniowej przerwie powrocil.
            Po podlaczeniu internetu otwiera sie automatycznie strona toshiba.co.uk
            Mieszkam bardzo blisko biblioteki.
            • Gość: k Re: internet bezprzewodowy IP: *.cable.ubr04.pres.blueyonder.co.uk 01.06.06, 16:01
              dzieci my czy nie to fakt,ze uzywasz zcyjes siec i juz... a toshiba Ci sie
              wlacza bo niech zgadne... takiego masz kompa i nie zmieniles strony domowej...
            • Gość: hmmm Re: internet bezprzewodowy IP: 81.219.27.* 01.06.06, 16:05
              a ty nie wiesz o tym ze ntl to nie instytucja charytatywna i nie daje netu za
              darmo ot tak, puscmy sobie zeby sobie pan aaaa uzywal ile wlezie, tak powrocil
              bo wystarczy ze ktos wylaczyl router na dzien, i wtedy nie miales netu

wejdz sobie chocby na strone ntl i zobaczysz ze ntl nie ma oferty darmowego
              netu, jest broadband za ktory trzeba placic, twoj sasiad pewnie ma router bo ma
              np laptopa albo 2 kompy albo jedno i drugie, tylko jak sie zorientuje ze ktos
              mu kradnie lacze, w najlepszym przypadku zalozy haslo i tobie wtedy zniknie
              net, w tym gorszym, mozesz zostac ukarany grzywna wysokosci nawet 500 funtow
              oraz rozprawa w sadzie.

No ale to typowo polskie myslenie to co ty robisz, jak mozna picagnac za
              darmo , nie szkodzi ze ktos inny za to placi a ja sobie na lewo, to czemu nie?
              Tak samo ludzie robia z lewym podlaczanie pradu lub gazu w mieszkaniach, co jak
              wiadomo nie konczy sie najlepiej.
            • Gość: ghrom Re: internet bezprzewodowy IP: *.static.dsl.as9105.com 01.06.06, 16:14
              Podlaczyles sie do cudzego internetu wiedzac dokladnie, ze jest to internet
              cudzy, bosmy ci tu jasno to wylozyli. Czyli teraz juz nie jestes zlodziejem
              mimowolnym, ino zwyklym, szubrawym zlodziejem. Kij ci w oko.

• Gość: bbb Re: internet bezprzewodowy IP: *.in-addr.btopenworld.com 01.06.06, 16:18
              "Nie sadze, zebym sie do kogokolwiek podlaczyl i zuzyl jego limit bo internet po
              jednodniowej przerwie powrocil"

po wyczerpaniu limitu internet bedzie dzialal dalej tylko za wykorzystana czesc
              ponad limit trzeba bedzie dodatkowo zaplacic,a zaplaci za to twoj somsiad a nie
              ty cwaniaczku
              • Gość: aaa Re: internet bezprzewodowy IP: *.brnt.cable.ntl.com 01.06.06, 16:31
                No tak... Pisze wyraznie, ze mam podlaczony internet do stalego lacza w NTL-u a
                ktorys madrala napisal, ze uzywam czyjegos routera do NTL-u. O tym, ze NTL nie
                podlacza za darmo wiem, doskonale, bo wszystko co mam z NTL-u kosztuje mnie
                ponad 50 miesiecznie.
                Nie pisze sie "somsiad" tylko "sąsiad"- teraz to juz blad ortograficzny.
                Nich wam bedzie. Na calym swiecie i w polowie Londynu moze byc bezplatny dostep
                do internetu, tylko akurat tu gdzie ja mieszkam jest zagluszany. Pewnie prze
                bialoruskie sluzby specjalne.
                Ghrom, jesli twoje porady na stronie sa tak samo prawdziwe i madre jak to co tu
                piszesz, to chron Boze tych, ktorzy z nich korzystaja.
                A co do bycia zlodziejem itd, to powtorze jeszcze raz: kazdy sadzi wedlug siebie.
                • Gość: bbb Re: internet bezprzewodowy IP: *.in-addr.btopenworld.com 01.06.06, 16:46
                  "Kupilem laptopa, ktory juz cos tam ma, ze odbiera internet bezprzewodowy."

a kilka postow nizej aaa pisze:
                  "Jak widac po moim IP nie biegam po Londynie, tylko pisze z komputera
                  stacjonarnego podlaczonego do lacza NTL-u."
                  to laptop czy stacjonarny??

ty koles nie masz nawet pojecia jakiego kompa masz:) hahahah
                • elaweybridge Re: internet bezprzewodowy 01.06.06, 16:49
                  Gość portalu: aaa napisał(a):

> Ghrom, jesli twoje porady na stronie sa tak samo prawdziwe i madre jak to co
                  > tu piszesz, to chron Boze tych, ktorzy z nich korzystaja.

jesli brakuje ci argumentów to lepiej wogóle sie nie odzywaj a nie czepiaj sie
                  czyjejs roboty (ie. mojej)

odwiedzanie ghrom.com jest dobrowolne. nie odpowiada ci? nie wchodz.

...i wszysyc beda zyc dlugo i szczesliwie.
    • Gość: k Re: internet bezprzewodowy IP: *.cable.ubr04.pres.blueyonder.co.uk 01.06.06, 16:38
      ale nikt Ci nie napisal,ze nie ma darmowego internetu bezprzewodowego... jest!!!
      tylko akurat tez do ktorego sie poglaczyles nie jest i tyle
      • Gość: aaa Re: internet bezprzewodowy IP: *.brnt.cable.ntl.com 01.06.06, 16:58
        Gdybyscie tak mogli czytac ze zrozumieniem (uczyli kiedys tego w podstawowkach)...
        do k: Tu akurat sie mylisz bo autorzy kilkunastu postow usiluja mnie przekonac,
        ze nie ma bezplatnego internetu a zwlaszcza na Actonie.
        do bbb: Byc moze nigdy o tym nie slyszales, ale niektorzy ludzie maja w domu po
        dwa komputery, np. jeden stacjonarny i jeden laptop: a niektorzy maja nawet trzy
        albo cztery.
        do elaweybrigde: podobnie nie ma obowiazku czytania moich postow i odpowiadania
        na nie
        ...zyj dlugo i szczesliwie... albo jak potrafisz.
        • Gość: bbb Re: internet bezprzewodowy IP: *.in-addr.btopenworld.com 01.06.06, 17:03
          bylem pewien ze odpowiesz ze masz 2 kompy:)a co miales napisac w sumie:)
          a neta jak rozdzieliles? routerem?? mam nadzieje ze zabezpieczyles zeby ci
          ktos na boku limitu nie wyczerpal:)
          • Gość: aaa Re: internet bezprzewodowy IP: *.brnt.cable.ntl.com 01.06.06, 17:20
            Nie rozdzielilem. Nie mam routera. Stacjonarny jest podlaczony do kabla NTL-u a
            laptop sobie bierze z "powietrza".
            • Gość: bbb Re: internet bezprzewodowy IP: *.in-addr.btopenworld.com 01.06.06, 17:26
              znaczy kradniesz za pomoca laptopa?
              • Gość: aaa Re: internet bezprzewodowy IP: *.brnt.cable.ntl.com 01.06.06, 17:31
                A widzisz. Nie kradne, bo juz wiem skad mam ten internet w laptopie. To
                instytucja publiczna. Wprawdzie nie biblioteka ale tez instytucja kulturalna. I
                juz wszystko wiem i oczywiscie, ze jest to BEZPLATNE i do uzytku publicznego.
                Fachowcy z was...
                Pozdrawiam
                • Gość: ghrom Re: internet bezprzewodowy IP: *.static.dsl.as9105.com 01.06.06, 19:23
                  Oh, really. No to wykrztus z siebie co to za instytucja.

• randybvain Re: internet bezprzewodowy 01.06.06, 18:44
      Jestem w tej samej sytuacji. Korzystam z internetu bezprzewodowego w UK z
      niezabezpieczonej sieci. Oczywiscie pewnego dnia sasiedzi sie zainteresowali,
      co ja tam robie i wezwali policje. Policjant, przyszedl, zobaczyl, co robie,
      powiedzialem, ze korzystam z bezprzewodowego internetu. Zapytalem sie, czy jest
      to legalne. Powiedzial, ze tak. Zapytalem sie, czy moge to dalej robic.
      Powiedzial, ze skoro jest bezprzewodowy i mam odbiornik, to tak. I sobie
      poszedl. To sa fakty. Dalej sobie korzystam.

Sieci mam dostepnych w samym domu cztery, w tym dwie zaklodkowane, ale odbior
      jest slaby, bo mam grube mury.
      • Gość: ghrom Re: internet bezprzewodowy IP: *.static.dsl.as9105.com 01.06.06, 19:22
        Fakty sa takie, ze ty jestes zlodziej a policjant powinien wyleciec z roboty. Albo sciemniasz.

• Gość: aaa Re: internet bezprzewodowy IP: *.brnt.cable.ntl.com 01.06.06, 19:34
          tak, tak ghrom... stara,dobra zasada: jesli prawda jest smutna tym gorzej dla
          prawdy. Daj juz spokoj. Nie jestes wszechwiedzacy i powinienes sie z tym
          pogodzic. Wiem, ze to trudno, kiedy chce sie uchodzic za guru. Ale z czasem sie
          z tym pogodzisz, ze sa ludzie, ktorzy wiedza lepiej od ciebie.
          Pozdrawiam
          • bigstrand po co bic piane 01.06.06, 20:33
            powiedz jakie masz IP zewnetrzne (to z laptopa-bezprzewodowe) i w 10 sek sprawa sie wyjasni
            • bigstrand Re: po co bic piane 02.06.06, 11:57
              no to jak dowiemy sie jakie masz IP czy nie?
              chyba po tych wyzwiskach od zlodzieji to bylaby najlepsza metoda udowodnienia ze to ty mimlaes racje, nieprawdaz?
              jak bys nie wiedzial gdzie sprawdzic to:
              www.whatismyipaddress.com/ da ci odpowiedz
              • Gość: aaa Re: po co bic piane IP: *.brnt.cable.ntl.com 02.06.06, 12:05
                213.249.155.244
                • Gość: eno Re: po co bic piane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 14:38
                  to jest internet dla szkół - nic nie ma o darmowym uzytkowaniu przez każdego
                  komu się spodoba
                  • Gość: aaa Re: po co bic piane IP: *.brnt.cable.ntl.com 02.06.06, 15:06
                    ale to IP sie zmienia co jakis czas i nie mam pojecia dlaczego, wczoraj bylo
                    jakies inne, cos tam gdzies bylo o jakichs serwerach proxy ale i tak nie wiem o
                    co chodzi. W kazdym badz razie informatyk, w ktorego instytucji jest ten
                    hotspot czy jak mu tam, powiedzial, ze moge spokojnie korzystac i ze jest to jak
                    najbardziej legalne.
                    • bigstrand Re: po co bic piane 02.06.06, 15:14
                      inetnum: 213.249.155.0 - 213.249.155.255
                      netname: EMBC-KCOM
                      descr: East Midlands Broadband Consortium
                      descr: Internet access for schools
                      wlascicielem tych adresow jest:
                      www.embc.org.uk/home/contacts.asp
                      wszystko wsakzuje ze skoro piszesz ze mieszkasz blisko biblioteki to rzeczywiscie mozesz odbierac sygnal wlasnie z niej
                      niestety nie ma mozliwosci weryfikacji geograficznej tego wlasnie adresu

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka